این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

فضیلت احیاء و تلاوت قرآن در شب عاشورا
نظرات ()

شب عاشورا از نگاه برخی محدثان و فقیهان، در شمار هفت شب احیاء سال شمرده شده که دارای فضائل بسیاری است.
خبرگزاری فارس: فضیلت احیاء و تلاوت قرآن در شب عاشوراعلی اصغر شعاعی (قاری بین‌المللی قرآن کریم و معاون قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن): یکی از سنت‌های حسنه در دین اسلام احیای شب عاشورا، به ویژه احیای قرآنی شب عاشوراست.

شب عاشورا از نگاه برخی محدثان و فقیهان، در شمار هفت شب احیای سال شمرده شده است. (مصباح کفعمی، ص680 -سید بن طاووس شب‌زنده‌داری این شب را مستحب دانسته است). (اقبال الاعمال، سید بن طاووس، ج3، ص45؛ بحار الانوار ج95، ص236؛ مفاتیح الجنان)

 فقها درباره فضیلت و استحباب احیای ‌شب عاشورا به روایاتی از پیشوایان معصوم (ع) تمسک کرده‌‌اند؛ از جمله اینکه پیامبر(ص) فرمودند: «مَنْ أحْیَا لَیْلَة عَاشُورا فَکأَنَّمَا عَبَدَاللهَ عِبَادَةَ جَمیعِ المْلائِکَةِ وَاَجرُ العامِلِ فِیهَا کَأجرِ سَبْعینَ سَنة؛ کسی ‌که شب عاشورا را احیا بدارد، مثل آن است که عبادت تمامی فرشتگان را انجام داده است و پاداش شب‌زنده‌داری در این شب مثل پاداش هفتاد سال عبادت است». (مستدرک الوسائل، ج10، ص293؛ مصباح المتهجد، شیخ طوسی، ص771)

در روایت آمده است کسی که در شب عاشورا بیدار بماند و شب‌زنده‌داری کرده و زیارت امام حسین(ع) را تا صبح بخواند، خداوند او را در قیامت، درحالی‌که آمیخته به خون امام حسین(ع) است، در زمره شهدا‌ محشور می‌کند. (اقبال الاعمال، ج3، ص 45)

در روایتی دیگر از پیامبر(ص) نیز داریم: «مَنْ أحْیَا لَیْلَةَ الْقَدْرِ حُوِّلَ عَنْهُ الْعَذابُ اِلَی الْسَّنَةِ الْقابِلة؛ کسی‌که شب قدر را بیدار بماند، عذاب الهی تا سال آینده از او برداشته می‌شود».(مستدرک الوسائل، ج7، ص 456)، بنابراین احیای شب عاشورا و راز و نیاز با خالق هستی نه تنها باعث آمرزش گناهان بلکه سبب صفای دل و جان نیز می‌شود.

با توجه به سیره قرآنی امام حسین(ع) و اینکه ایشان در شب عاشورا از دشمن مهلت گرفت تا به نماز، دعا، ‌قرائت قرآن و استغفار بپردازد (ارشاد مفید، ج2، ص90) به نظر می‌رسد احیاء این شب به ویژه با محوریت برنامه‌های قرآنی و عزاداری سنتی حسنه و شایسته است.

این مراسم در برخی از کشورهای اسلامی از جمله در مصر (مسجد رأس الحسین) کربلای معلی و نیز در برخی از نقاط کشور از جمله در حرم مطهرحضرت امام رضا(ع) و حضرت فاطمه معصومه(س) برگزار می‌شود.

ختم یک جزء قرآن کریم توسط قاریان ممتاز (به صورت ترتیل خوانی)، بیان سیره قرآنی امام حسین (ع) توسط یکی از علماء، سوگواری حضرت امام حسین(ع) که می‌توان به جلوه قرآنی آن حضرت از جمله شنیده شدن قرائت قرآن از سر بریده آن حضرت و مهلت گرفتن شب عاشورا برای خواندن نماز، تلاوت قرآن و استغفار اشاره کرد، باید یکی از محورهای عزاداری و شب‌زنده داری در این شب پر فضیلت باشد.

مسلماً برگزاری چنین مراسمی با رعایت اصل عدم لطمه زدن به مراسم سوگواری ابا عبدالله الحسین باعث اثبات میزان انس شیعیان با قرآن و عمل به حدیث شریف ثقلین است.

 

امید است، با انعکاس اخبار مربوط به برگزاری این مراسم در نقاط مختلف از سوی رسانه‌ها و همچنین آشنایی مردم با فضیلت شب عاشورا شاهد ترویج این سنت حسنه در کشور باشیم.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/21
زمان : 1:55 عصر
باز این چه شورش است که در خلق عالم است
نظرات ()

باز این چه شورش است که در خلق عالم است        

            باز این چه نوحه وچه عزا وچه ماتم است

                      باز این چه رستخیز عظیم است کز زمین

                                بی نفخ صور خاسته تا عرش اعظم است

                                         این صبح تیره باز دمید از کجا کزو

                                                 کار جهان وخلق جهان جمله در هم است

                                                             گویا طلوع می کند از مغرب آفتاب

                                                                      کاشوب در تمامی ذرات عالم است

                                                                              گر خوانمش قیامت دنیا بعید نیست

                                                                                      این رستخیز عام که نامش محرم است

                                                                                              در بارگاه قدس که جای ملال نیست

                                                                                                       سرهای قدسیان همه بر زانوی غم است

                                                                                                                  جن وملک بر آدمیان نوحه می کنند

                                                                                                                               گویا عزای اشرف اولاد آدم است




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/21
زمان : 10:37 صبح
تصاویر قدیمی از کربلا
نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/14
زمان : 2:5 عصر
عید الله الاکبر عید سعید غدیر مبارکباد .
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 92/8/1
زمان : 3:12 عصر
غیر از علی که خوانده محمد برادرش
نظرات ()

غیر از علی که خوانده محمد برادرش
غیر از علی که فاطمه بودست همسرش
غیر از علی که داده خدا فتح خیبرش
غیر از علی که بوده نبی مدح گسترش
غیر از علی که زیر لوا هست محشرش
غیر از علی که زینب کبری ست دخترش
غیر از علی که مادرش او را به کعبه زاد
غیر از علی که قاتل خود را پناه داد
شیری که سر گرفت ز عمرو دلیر کیست
میری که بود مونس فرد فقیر کیست
پیری که گشت همدم طفل صغیر کیست
مردی که دیو نفس ورا شد اسیر کیست
در بیشه شجاعت و غیرت شیر کیست
بر مسلمین به جان پیمبر امیر کیست
مولای اولیای خدا کیست جز علی
گیرنده لوای خدا کیست جز علی
دست گره گشای خدا کیست جز علی
مصداق هل اتی خدا کیست جز علی
ممدوح انمای خدا کیست جز علی
روی خدا نمای خدا کیست جز علی
مرد نبرد خیبر و ننگ احد کجا
حیدر کجا فراری جنگ احد کجا
یاری که خفت جای رسول خدا علیست
ممدوح جبرئیل به ارض و سما علیست
الا علی پس از سخن لا فتی علیست
رکن و مقام و مروه و سعی و صفا علیست
قرآن ، نماز ، ذکر و عبادت ، دعا علیست
دنیا بدان که رهبر و مولای ما علیست
مرد غدیر پیرو خط سقیفه نیست
با غصب منبر نبوی کس خلیفه نیست
علی علی علی علی




نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 92/8/1
زمان : 3:0 عصر
آخرین مراحل بازسازی حرم و ضریح امام علیالنقی(ع)+تصاویر
نظرات ()

هفت سال و هفت ماه پیش بود که دشمنان قسم‌خورده اهل‌بیت(ع) با 200 کیلوگرم مواد منفجره، حرم امامین عسکریین علیهماالسلام را تخریب کردند؛ اکنون بازسازی این حرم مقدس در سامرا مراحل پایانی را پشت سر می‌گذارد.

خبرگزاری فارس ـ محمد حسین کلهر: به شهادت «تقویم شیعه» حرم شریف امامان هادی و عسکری علیهما السلام در سامرا، قریب 13 بار در طول تاریخ به دست ناصبی‌ها تخریب شده است.

آخرین مرتبه این تعرض‌ها صبح روز بیست و سوم محرم 1427 هجری (سوم اسفند 1384) بود و مقدس‌ترین مکان شهر سامرا یعنی حرم امام علی النقی(ع) و امام حسن عسکری(ع) بر اثر انفجاری شدید به طور کامل تخریب شد.

در پی این فاجعه دردناک، در عراق و ایران عزای عمومی اعلام شد. علمای حوزه علمیه و مراجع تقلید دروس خود را تعطیل کردند و بازارها در اکثر شهرهای بزرگ بسته شد.

پس از هتک حرمت مرقد مطهر امامین همامین عسکریین سلام الله علیهما،‌ رهبر معظم انقلاب نیز با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند: دست تبهکار فتنه‌انگیزان بار دیگر خنجر زهرآلود خود را به پیکره امت اسلامی فرود آورد و مرتکب جنایتی فجیع شد. حادثه انفجار درحرم سامراء و هتک حرمت مرقد مطهر امامین همامین عسکریین سلام الله علیهما نه فقط دل شیعیان جهان را خونین و عموم مسلمان را که به خاندان مکرم پیامبر اعظم صلی‌الله علیه وآله عشق و ارادت می‌ورزند، غمگین و جریحه دار کرد، بلکه دنیای اسلام را در برابر توطئه هولناکی قرار داد که هدفش ایجاد جنگ داخلی در عراق و مشغول کردن ملت‌های مسلمان به حوادث خونین مذهبی و فرقه‌ای است.

ایشان، این مصیبت بزرگ و سایر مصائب مسلمین را به حضرت بقیة‌الله ارواحناه فداه تسلیت عرض کردند و از خداوند برطرف شدن شر مستکبران ظالم و کافر را از سر ملت‌های مسلمان خواستار شدند.

بازسازی این حرم مطهر پس از آواربرداری آغاز شد و کار ساخت گنبد آن در سال 1389 کلید خورد. این گنبد منور یکهزار و 200 متر مربع مساحت دارد و یکی از بزرگترین گنبد‌ها در عتبات عالیات عراق محسوب می‌شود؛ گنبدی که تابستان سال گذشته با بیش از 23 هزار خشت طلا پوشانده شد. آخرین طلاکاری این گنبد قبل از تخریب به دوره قاجار باز می‌گردد.

 

 

به گفته منابع عربی، بازسازی حرم عسکریین(ع) با صرف مبلغی حدود یکصد میلیون دلار (300 میلیارد تومان) محقق شده است.

حسن پلارک، رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات در این باره می‌گوید: کار آیینه‌کاری، گچ‌کاری، مقرنس‌‌کاری، کاشی‌کاری‌ها و ... به پایان رسیده است و فقط باید داربست‌های حرم باز شود. البته وی به دلیل شرایط ویژه سامرا تاریخ دقیقی برای مفروش کردن حرم و رونمایی از آن اعلام نمی‌کند.

علاوه بر بازسازی صحن و سرای حرم عسکریین، مسئله ساخت ضریح مطهر نیز مطرح بود که به دلیل ناامنی حاکم بر منطقه سامرا و نارضایتی محبان اهل بیت(ع) از سرعت پایین بازسازی، آیت‌الله سیدعلی سیستانی بزرگترین مرجع تقلید شیعیان عراق وارد این عرصه شد و ساخت ضریح متبرک امامان هادی و عسکری علیهما السلام را با هزینه شخصی بر عهده گرفت.

 

پیرو این موضوع، کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین در سال 1389 در قم و زیر نظر حجت‌الاسلام والمسلمین سیدجواد شهرستانی (نماینده آیت‌الله سیستانی در ایران) دایر شد.

طراحی این ضریح را «سید مهدی علمدار» از طراحان کشور انجام داد و طراح سازه «مهدی خوش‌نژاد» است. «سیدمهدی دیدار» نیز سرپرستی گروه نجاری را بر عهده دارد. «سید محمد حسینی موحد» خطاط ضریح جدید امام حسین(ع) کار خطاطی این ضریح منور را نیز انجام داده است.

 

به گفته حجت‌الاسلام سیدابراهیم لاجوردی مدیر کارگاه ساخت ضریح امامین عسکریین، در این‌ پروژه 70 کیلو طلا، 4500 کیلوگرم نقره، 1100 کیلوگرم مس و 11 تن چوب ساج (با دوام بالغ بر 300 سال) استفاده شده است.

وی می‌گوید: وزن این ضریح مطهر پس از اتمام به 21 تن خواهد رسید و کلیه هزینه‌های آن به همراه چهار صندوق خاتم‌کاری داخل ضریح و 12 در طلای حرم، حدود 20 میلیارد تومان برآورد شده که تماماً توسط دفتر آیت‌الله سیستانی پرداخت می‌شود. یعنی برخلاف پروژه ساخت ضریح مطهر امام حسین(ع)، از کمک‌های مردمی جز در موارد معدود نذری استفاده نشده است.

تاکنون شخصیت‌های بسیاری از روند بازسازی ضریح جدید عسکریین در شهر مقدس قم بازدید کرده‌اند که حجت‌الاسلام سیدعمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق از جمله آن‌هاست. این بازدید در شهریور سال گذشته انجام شد که پروژه از پیشرفت 80 درصدی برخوردار بود. هم‌اکنون پروژه مذکور بیش از 90 درصد پیشرفت داشته است و طبق اعلام مسئولان ذی‌ربط، تا پایان امسال به اتمام می‌رسد. ضریح ساخته‌شده پس از اتمام جایگزین ضریح موقت فعلی می‌شود.

 

امام هادی(ع)، امام حسن عسکری‌(ع)، فرزند امام هادی(ع)، مادر امام زمان(عج)، مادر امام هادی(ع)، حکیمه خاتون، دختر امام جواد (ع) و حدیثه مادر امام حسن عسکری(ع) بزرگانی هستند که در سامرا مدفون شده‌اند.

در تصویر زیر قبری که به صورت انفرادی قرار دارد، مزار حکیمه خاتون و سه قبر دیگر به ترتیب از چپ به راست یا پایین به بالا متعلق به امام علی النقی (ع)، امام حسن عسکری(ع) و نرجس خاتون، مادر امام زمان(عج) است. به همین دلیل ضریح به صورت چهارضلعی ساخته نمی‌شود و هشت وجه دارد.

 

 

در حقیقت جهت قبله از راست به چپ بوده و مرقد مطهر امام بزرگ‌تر رو به قبله و در ابتدا قرار گرفته، پشت سر ایشان مزار امام بعدی (امام حسن عسکری) است. پایین پای ایشان حکیمه خاتون دختر امام جواد(ع)، خواهر امام هادی(ع) و عمه امام حسن عسکری(ع) و بعد از قبر امام دهم، مزار همسر گرامی امام حسن عسگری نرجس خاتون قرار دارد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/7/29
زمان : 11:19 صبح
15 ذی الحجه سالروز ولادت امام هادی علیه السلام مبارکباد .
نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/7/28
زمان : 3:29 عصر
عکس: محل کنونی غدیر خم
نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 92/7/27
زمان : 10:32 عصر
عکس: آیت الله سیستانی در حرم امیرالمومنین(ع)
نظرات ()

عقیق: «ما در جوار حرم امیرالمومنین(ع) هستیم و توفیق تشرف نداریم. من در این سال‌ها به واسطه شرایط دشوار امنیتی، فقط یک بار موفق به زیارت در حرم شده‌ام.» این جمله ای است که آیت الله سید علی سیستانی در ملاقات یکی از مسئولین گفته است. 
این مرجع بزرگ شیعه که فقط چند کوچه با حرم امام اول شیعیان فاصله دارد ازیک زندگی بسیار ساده برخوردار بوده به گفته خودش بااینکه دلش درحریم ملکوتی امیرالمومنین است سالهاست نتوانسته به زیارت این بارگاه مشرف شود.
 



نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 92/7/27
زمان : 1:22 عصر
نهم ذی الحجه سالروز شهادت سفیر سلطان عشق حضرت مسلم بن عقیل علیه
نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/7/22
زمان : 8:16 عصر




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ