این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .
درباره ی وب سایت این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده و تابع مقررات و قوانین ایران می باشد .
دوستان آخرین مطالب |
نظرات ()
رییس شبکه هپاتیت کشور، تحرک ناکافی، تغذیه ناسالم و بویژه چاقی را از عوامل خطر ابتلا به "کبد چرب" خواند و نسبت به شیوع این بیماری بویژه در کودکان هشدار داد.
دکتر سید موید علویان در گفتوگو با ایسنا، یکی از فعالیتهای مهم کبد را ذخیره سازی و سوخت و ساز چربیها در بدن دانست و گفت: کبد طبیعی حاوی حدود پنج گرم چربی خالص در 100 گرم وزن خود است. هر گاه مقدار چربی در کبد بیش از 5 درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت «کبد چرب» گفته میشود.
وی با بیان این که "کبد چرب" بیماری شایعی در جامعه است، افزود: این بیماری در نتیجه بسیاری از بیماریها و یا حالتهای بد تغذیهای در بدن ایجاد میشود. انباشته شدن چربی در سلولهای کبدی میتواند به التهاب این سلولها منجر شود. مصرف برخی داروها، چاقی یا اضافه وزن، کم تحرکی و مصرف مشروبات الکلی منجر به بروز کبد چرب میشوند.
علویان ادامه داد: شکل غیرالکلی کبد چرب به دلیل تغییر در شیوه زندگی، تحرک و تغذیه مردم در حال افزایش است. کبد چرب غیرالکلی بیماری خاموشی است که در بسیاری از موارد در مراحل ابتدایی علائم خاصی ندارد، اما وجود کبد چرب نشان دهنده وجود یک نقص متابولیک در بدن است و خطر بروز بیماریهای دیابت، سکتههای قلبی و مغزی را در آینده افزایش میدهد.
وی تاکید کرد که آگاهی داشتن درباره کبد چرب، علل و عوامل خطر تاثیرگذار در ایجاد و پیشرفت آن میتواند در کاهش ابتلا یا درمان به موقع آن نقش داشته باشد.
چاقی و کبد چرب
به گفته علویان، کبد چرب در افراد چاق شایع است. در اغلب مطالعات انجام شده بین 60 تا 100 درصد بیماران مبتلا به کبد چرب چاق بودهاند. عواملی مانند عدم تحرک جسمانی، توسعه تکنولوژی، زندگی ماشینی، شهرگرایی، تن آسایی، رفاه مادی و مصرف بیرویه مواد غذایی چرب عواملی هستند که موجب شدهاند تا شیوع چاقی روز به روز بیشتر شود.
وی در این باره افزود: بر اساس قد و سن افراد میتوان وزن ایدهآل آنها را بررسی کرد و نسبت وزن به قد و اندازه دور کمر نیز کمک کننده است. هنگامی که انرژی ورودی (کالری) بیش از حد مصرفی باشد، چاقی حاصل خواهد شد. افراد چاق نسبت به افراد دارای وزن طبیعی نسبت به بو یا مزه غذا به میزان بیشتری پاسخ میدهند. باید توجه داشت که زیاد خوردن یک علت مهم چاقی است، اما تنها علت نیست، بلکه عوامل دیگری نظیر تاثیرات محیطی، فرهنگی و ژنتیکی همگی در بروز چاقی دخالت دارند.
رژیمهای سخت غذایی و خطر تشدید کبد چرب
علویان گفت: چاقی تنهای (با شکم برجسته) حتی در افرادی که نمایه توده بدنی (BMI) طبیعی دارند و اندامهای آنها چاق نیست، با خطر جدی ابتلا به کبد چرب غیرالکلی همراه است. باید توجه داشت که برخی روشهای سریع کاهش وزن مانند جراحی یا رژیمهای بسیار سخت میتواند سبب تشدید کبد چرب و بیماری کبد شود.
کودکان هم در معرض خطرند!
این فوق تخصص گوارش و کبد درباره شیوع کبد چرب در کودکان نیز گفت: برخی تصور میکنند که فشار خون بالا، دیابت قندی و کبد چرب خاص بزرگسالان است. اما باید توجه داشت که این عوارض در نتیجه وجود سندروم متابولیک از سالها قبل است. نتایج انجام مطالعهای در150 نفر شش ماهه تا 15 ساله نشان داد که حدود 2.3 درصد این افراد در سونوگرافی شکم، کبد چرب داشتهاند. همچنین مطالعه انجام شده در سال 2008 در 966 فرد هفت تا 18 ساله دانش آموز، شیوع غیر طبیعی بودن آنزیم کبدی (ALT) در 1.8 درصد و تغییرات کبد چرب در سونوگرافی کبد را در 7.1 درصد موارد گزارش کرد.
مصرف فست فود، پفک و دیگر تنقلات ناسالم ممنوع
وی گفت: در این مطالعه شیوع فشار خون بالا، چربی و قند خون بالا و سطح انسولین بالا در بچههای چاق همراه با سندرم متابولیک مشاهده شده است. متاسفانه بزرگسالان توجه کافی به سلامت کودکان خود ندارند و به راحتی غذاهای آماده (FAST FOOD)، پفک و تنقلات غیر سالم را در اختیار کودکان خود قرار میدهند. ریشه بدبختیها در بزرگسالی مثل فشار خون بالا، دیابت قندی و کبد چرب از کودکی است.
رییس شبکه هپاتیت کشور تاکید کرد: همانطور که برای آینده فرزندانمان سرمایهگذاری میکنیم باید به فکر سلامتی آنها نیز بوده، در زمینه اصلاح رفتار تغذیهای آنها اقدام کرد و قدم برداشت و به جای صرف وقت طولانی برای بازیهای کامپیوتری آنها را به تحرک بیشتری تشویق کرد.
نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 93/5/2
زمان : 12:20 عصر
نظرات ()
نتایج تحقیقات نشان داد، زمانی که دمای اتاق پایین تر و سردتر بود، سوخت و ساز بدن به شکل قابل توجهی افزایش می یافت. مردانی که در دمای پایین به خواب رفته بودند بعد از مدتی با کاهش وزن روبرو شدند.
دو نوع چربی متفاوت در بدن وجود دارد، چربی سفید و چربی قهوه ای، چربی سفید زیر پوست شکم و ران جمع شده و بر اثر پرخوری به وجود می آید. چربی قهوه ای با افزایش سوخت و ساز بدن حرارت تولید می کند.
به گزارش مهر، آیا می دانید اگر دمای بدنتان در زمان خواب پایین باشد با کاهش وزن قابل توجهی همراه خواهد بود.
محققان در این مطالعه، دما و حرارت بدن چندین مرد را مورد بررسی قرار دادند. در ماه اول، دمای بدن مردان را در 18 درجه، ماه دوم 23 و ماه سوم نیز در 27 درجه نگه داشتند.
نتایج تحقیقات نشان داد، زمانی که دمای اتاق پایین تر و سردتر بود، سوخت و ساز بدن به شکل قابل توجهی افزایش می یافت. مردانی که در دمای پایین به خواب رفته بودند بعد از مدتی با کاهش وزن روبرو شدند.
خواب در دمای پایین می تواند افزایش سطح چربی های قهوه ای بدن را نیز فراهم کند.
دو نوع چربی متفاوت در بدن وجود دارد، چربی سفید و چربی قهوه ای. چربی سفید زیر پوست شکم و ران جمع شده و بر اثر پرخوری به وجود می آید. چربی قهوه ای با افزایش سوخت و ساز بدن حرارت تولید می کند.
برای سوزاندن چربی های سفید وجود چربی های قهوه ای ضروری هستند اما با افزایش سن میزان تولید حرارت ناشی از فعالیت چربی های قهوه ای کاهش پیدا می کند و در نتیجه با کاهش فعالیت چربی های قهوه ای، میزان سوخت و ساز چربی های سفید نیز کاهش پیدا می کند؛ بخصوص که افزایش متابولیسم بدن با سوخت چربی های قهوه ای همراه است. دانشمندان معتقدند این مطالعه جدید می تواند در درمان مبتلایان به دیابت نیز سودمند باشد.
این مطالعه جدید برای افرادی که در رژیم های غذایی به سر می برند و مایل به کاهش وزن هستند، می تواند جالب توجه باشد. محققان معتقدند خواب در دمای پایین و سرد می تواند به کاهش وزن کمک کند زیرا بدن برای اینکه دما و درجه حرارت را در سطح نورمال نگه دارد، سوخت و ساز را افزایش می دهد.
نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 93/5/2
زمان : 6:46 صبح
نظرات ()
چندین سال است که به مدد عصر جدید و دنیای ماشینی، ناقوس مرگ و بیماری زیر گوش جمعیت تنبل و بیتحرک مدام نواخته میشود و وضعیت به جایی رسیده که امروز "بیتحرکی" بلای جان بیش از 22 میلیون ایرانی شده و خطر ابتلا به بیماریهایی نظیر دیابت، سکته قلبی و سرطانهای کولون و پستان و در یک کلام کاهش طول عمر را زمزمه میکند.
به گزارش ایسنا، رژیم غذایی نامناسب، فشار خون بالا، چاقی، تحرک فیزیکی ناکافی و سیگار پنج عامل خطر بیماریهای غیرواگیر هستند که مرگهای زودرس (زیر 70 سال) ناشی از سکتههای قلبی، مغزی، سرطان، دیابت، بیماریهای تنفسی و سایر بیماریها را سبب میشوند.
تحرک فیزیکی چهارمین عامل خطر بیماریهای غیرواگیر و البته تنها ریسک فاکتوری است بر روی سه عامل قبل از خود تاثیر دارد؛ چراکه تحرک فیزیکی بر اشتهای افراد و تنظیم فشارخون نقش دارد و همچنین به دلیل سوزاندن چربیها میتواند وزن را کنترل کند.
بارها کارشناسان امر این نکته را متذکر شدهاند که حرکات منظم بدنی علاوه بر سلامت جسم در سلامت روحی - روانی و اجتماعی افراد نیز تاثیر بسزایی دارد؛ به طوری که با هر بار فعالیت جمعی یا حتی فردی ورزشی جمله "حال خوب با ورزش" را به عینه درک میکنیم، اما متاسفانه تعداد روزها و البته تعداد افرادی که فواید و مزایای ورزش در خاطرشان نمیماند، زیاد است و اسفبارتر آنکه در این میان هستند افرادی که یک لحظه حال خوب و یک عمر خمودی و خماری با "مواد مخدر" و "الکل" را به تجربه "حال خوب با ورزش" و یک عمر سرزندگی و سلامتی ترجیح میدهند.
در هر حال به گفته دکتر بهزاد دماری، مشاور معاون بهداشت و رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت مطالعه انجام شده در سال 1390 نشان داد که 40 درصد جمعیت 15 تا 64 ساله کشور تحرک بدنی کافی ندارند؛ به عبارت دیگر حدود 22 میلیون ایرانی بیتحرکند.
هرچند در مقایسه با کشوری مانند عربستان که 85 درصد جمعیتش بیتحرکند و در میان کشورهای منطقه مدیترانه شرقی بعد از تونس، ایران دومین کشوری است که تحرک فیزیکیاش خوب است، اما همین میزان بیتحرکی ایرانیها نیز در نوع خود جای تامل دارد و سالانه مرگهای زیادی را سبب میشود.
بنا بر اعلام رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، مرگ سالانه 3 میلیون و 200 هزار نفر در دنیا را به تحرک فیزیکی ناکافی منتسب میدانند و از میان کشورهای مناطق مختلف بدترین وضعیت تحرک فیزیکی به ترتیب مربوط به کشورهای آمریکای شمالی، منطقه مدیترانه شرقی و پس از آن کشورهای اروپایی و.... است.
وی وضعیت تحرک فیزیکی در ایران را وخیم میخواند و میگوید: از هر سه مرد ایرانی یک نفر و از هر دو زن ایرانی یک نفر پایینتر از حد لازم تحرک دارند و به عبارتی میتوان گفت که نیمی از زنان کشور کم تحرک یا بیتحرکند.
وی از تحرک فیزیکی به عنوان "عامل رشد" یاد میکند و ادامه میدهد: تحرک فیزیکی رشد و تکامل کودکان و نوجوانان را سبب میشود. تحرک کافی در طول سالهای زندگی در برخورداری از "سالمندی خوب" و بویژه در پیشگیری از پوکی استخوان بسیار موثر است.
دکتر دماری در تفاوت میان تحرک فیزیکی و ورزش میگوید: تحرک فیزیکی عمدتا فعالیتی است که ضربان قلب فرد نسبت به شرایط عادی 20 درصد افزایش یابد. منظور از این تحرک نیز عمدتا منظور تحرک هوازی است؛ پیادهروی، دوچرخهسواری، کوهنوردی و ...
وی همچنین تاکید میکند که فعالیت در منزل و انجام کارهای خانه یا فعالیت یک کارمند جهت انجام امور شغلی و موارد این چنینی را نباید به حساب تحرک فیزیکی گذاشت؛هرچند انجام این امور بر روی میزان کالری فرد تاثیر دارد اما منظور از تحرک فیزیکی، تحرک فیزیکی غیروظیفهای و فعالیتی است که به قصد تحرک انجام شود. در شرایط غیروظیفهای روزانه حداقل نیم ساعت فعالیت توصیه میشود. در غیر این صورت به عنوان مثال اگر فردی بخواهد فعالیت کاریاش را به پای تحرک فیزیکی بگذارد باید فعالیتش را دو تا سه برابر کرده و از طرفی باید توجه داشته باشد که ضربان قلب نیز نسبت به حالت عادی 20 درصد بیشتر شود.
مشاور معاون بهداشت وزیر بهداشت همچنین در توضیح فعالیت فیزیکی مناسب برای گروههای سنی مختلف میگوید: در سنین 5 تا 17 سال روزانه حداقل 60 دقیقه فعالیت متوسط تا شدید توصیه میشود که البته فعالیت بیشتر از 60 دقیقه بیتردید اثرات بیشتری خواهد داشت. سنین 18 تا 64 سال نیز باید حداقل هفتهای 150 دقیقه فعالیت هوازی متوسط یا 75 دقیقه فعالیت شدید هوازی داشته باشند؛ به عبارت دیگر روزانه حدود 30 دقیقه فعالیت هوازی شامل پیادهروی یا دوچرخهسواری، کوهنوردی و ... یا روزانه 15 دقیقه فعالیت ورزشی شدید.
وی میافزاید: در سنین بالای 65 سال نیز توصیههایمان مانند 18 تا 64 سال است، اما سالمندان و کهنسالانی که امکان حرکت کمتری دارند باید مراقب مقوله "سقوط" باشند؛ چرا که شکستگی استخوان ران به دلیل پوکی استخوان و ایجاد آمبولی یکی از علل شایع آسیب و حتی مرگ در دوران سالمندی است. بنابراین تحرک فیزیکی در این افراد باید با نظر پزشک و همچنین آموزش تعادل همراه باشد.
دکتر دماری بر لزوم جدی گرفتن ساعات ورزش در مدارس تاکید میکند و میگوید: در برنامه ورزشی مدارس مشکلات زیادی وجود دارد. لازم است ساعات ورزش در مدارس به طور کامل پوش داده شده و در تمام مدارس و تمام مقاطع اجباری باشد. به این منظور لازم است استاندارد مربوط به فعالیت فیزیکی و ساعت ورزش مدارس تغییر کند و مربیان ورزشی استانداردهای مربوط به تحرک فیزیکی را اجرا کنند.
وی اصلاح سیاستهای حمل و نقل شهری را یک ضرورت میخواند و ادامه میدهد: به عنوان مثال باید سیاستگذاری صحیحی در زمینه مسیرهای دوچرخهسواری، پیادهروی و حمل و نقل عمومی داشته باشیم. این سه مورد به یکدیگر وابسته هستند و اصلاح یکی بدون دیگری نتیجه چندانی نخواهد داشت. مسیرهای پیادهروی باید امن و هموار باشد و جهت استفاده سالمندان و معلولان باید محیطهای شهری مناسبسازی شوند.
طرح تحول بهداشت و نسخه ورزشی وزارت بهداشت در مراکز بهداشتی - درمانی
دکتر دماری همچنین ادغام تحرک فیزیکی در نظام مراقبتهای اولیه سلامت را امری ضروری میداند و میگوید: این اقدام در دست انجام است. به این ترتیب هنگام مراجعه فرد به مراکز بهداشتی – درمانی، افراد چاق، فشار خونی و آن دسته از افرادی که ریسک بالای سکتههای قلبی دارند، مشاورههای رژیم غذایی دریافت کرده و "نسخه تحرک فیزیکی" ویژه خود را دریافت میکند. این نسخه طبیعتا از فردی به فرد دیگر متفاوت است. در مجموع کارشناسی تغذیه که با اجرای طرح تحول بهداشت در مراکز بهداشتی – درمانی شهری و روستایی فعال خواهد شد، علاوه بر مشاورههای غذایی، تحرک فیزیکی ویژه هر فرد را نیز تجویز میکند.
تحرک فیزیکی به سبد اولویت خانوارها وارد شود
وی بر لزوم فرهنگسازی جهت ارزش شمردن فعالیت فیزیکی و ورزش تاکید میکند و میافزاید: لازم است کمپینهای رسانهای جهت افزایش آگاهی عموم در زمینه تاثیرات تحرک فیزیکی تشکیل و این موضوع به صورت مستمر تبلیغ شود؛ همانطور که اکنون بستن کمربند ایمنی هنگام رانندگی به یک هنجار تبدیل شده است، تحرک فیزیکی هم باید در سبد اولویتهای خانواده وارد شود. لازم است به ورزشهای همگانی بهای بیشتری داده شود. جهت توسعه تحرک فیزیکی در کشور باید از ظرفیت سازمانها و نهادهای مختلف از جمله وزارتخانههای آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسکن و شهرسازی، رسانهها و ... استفاده شود؛ چرا که در سطح جهانی نیز کشورها متعهد شدهاند تا سال 2025 به میزان 10 درصد از کم تحرکی جمعیتشان بکاهند.
برنامه ملی کاهش کم تحرکی تدوین شد
رییس واحد بیماریهای غیرواگیر در ادامه صحبتهایش از تدوین برنامه ملی "کاهش کم تحرکی"خبر میدهد و میگوید: همواره نقطه ورود برای تغییر، برنامهریزی است، اما برنامهریزی به تنهایی کفایت نمیکند. این برنامه باید ابتدا در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تصویب شده، پس از آن کمپینهای ترویجی و تبلیغی فعال شده و دستگاههای مختلف نیز وظایف و تکالیفشان درباره افزایش تحرک فیزیکی را به اجرا گذارند.
به گفته وی، لازم است برای زنان که تحرک کمتری دارند، مقررات و آییننامههای جدیتری تصویب شود تا به عنوان مثال در محیطهای کاری نیم ساعت وقت داشته باشند که در نزیکترین مکان ورزشی بانوان فعالیت کنند. برای شاغلان و کارگران نیز باید مقررات و تسهیلاتی جهت اهتمام به فعالیتهای ورزشی داشته باشیم. هرچند که اکنون هم قوانینی مانند یک درصد سهم ورزش برای سازمانها وجود دارد، اما باید دید که این قوانین تا چه میزان اجرایی شدهاند و چرا وضعیت تحرک فیزیکی در کشور روز به روز بدتر شده است؟
تکلیف نهادهای مختلف برای "توسعه فعالیت فیزیکی" تعیین شد
دکتر دماری همچنین از تدوین آیین نامه اجرایی " افزایش تحرک فیزیکی" جهت توسعه فعالیت بدنی در کشور خبر میدهد و ادامه میدهد: در این آیین نامه وظایف و تکالیف نهادها و وزارتخانههای مختلف مشخص شده است. به عنوان مثال وزارت جهاد کشاورزی، باید زمینهای غیرقابل کشت را جهت ایجاد مکانهای مناسب فعالیت فیزیکی مانند پیستهای دوچرخهسواری، پیادهروی و سایر تفریحات سالم در اختیار دستگاهها و سازمانها قرار دهد. وزارت نیرو نیز باید پیامهای سلامت را در خصوص ضرورت انجام فعالیتهای بدنی روی فیشهای برق، گاز، آب و تلفن درج کند. پیامکهای ارسالی وزارت ارتباطات و فناوری به مردم نیز باید حاوی اثرات تحرک فیزیکی بر سلامت باشد.
وی در این باره ادامه میدهد: وزارت صنایع نیز باید تسهیلات لازم جهت تولید انبوه و ارزان قیمت وسایل ورزشی عمومی ویژه بانوان و آقایان را فراهم کند. شهرداریها نیز باید برای برقراری عدالت در هر منطقه شهری، مسیرهایی را برای پیادهروی مردم ایجاد کنند. این مسیرهای پیادهروی باید شرایط استانداردی داشته باشد؛ خط کشی باشند و امن باشند. این مسیرها باید حدود سه کیلومتر طول داشته باشند؛ چراکه سه کیلومتر معادل نیم ساعت پیاده روی است. به این ترتیب به تدریج باید مسیرهای ماشینرو کوچک شده و مسیرهای دوچرخهسواری و حرکت عمومی برای مردم فراهم شود.
دکتر دماری میافزاید: وزارت آموزش و پرورش نیز باید ورزش صبحگاهی را در مدارس اجباری کند. مدارس غیرانتفاعی یا مدارسی که از فضای مناسب جهت فعالیت بدنی دانش آموزان برخوردار نیستند، نباید پروانه فعالیت بگیرند و در صورت ارایه پروانه نیز آن مدرسه باید تضمین کند که فعالیت فیزیکی مناسبی را در باشگاههای نزدیک مدرسه برای دانش آموزان فراهم کند. اما عمدتا باید فضای مناسب برای فعالیت بدنی در فضای مدرسه فراهم شود.
رییس واحد بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت در پایان صحبتهایش تاکید میکند که پس از تصویب آیین نامه اجرایی "برنامه ملی کاهش کم تحرکی"، اجرای موارد مذکور با جدیت پیگیری میشود تا به این ترتیب گامی مهم در کنترل و کاهش بیماریهای غیرواگیر و مرگهای منتسب به تحرک ناکافی برداشته شود. البته این کار نیازمند صبر، حوصله و زمان است و کاری یک شبه نیست؛ چرا که فرهنگ عمومی جامعه باید تغییر کرده و حساسیت کافی ایجاد شود. در این مورد نقش رسانهها در پیگیری و تکرار اهمیت موضوع حیاتی و موثر است و اساسا امروز از رسانه به عنوان «حمایت طلب بزرگ» یاد میشود.
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 93/5/1
زمان : 12:37 عصر
نظرات ()
فصل برداشت تمشک از خرداد در جنگلهای شمال آغاز میشود و تا پایان تیر ادامه مییابد.
به گزارش ایسنا، تمشک میوهای شبیه شاه توت و توت فرنگی است و به رنگ زرد یا سرخ مایل به سیاه یافت میشود. میوه تمشک ترش مزه بوده و به صورت خام یا پخته، شربت و کمپوت خورده میشود.
زنان گیلانی با توجه به ذوق آشپزی که دارند از تمشک برای پختن مربا استفاده میکنند.
بوته تمشک در مناطق گرم و مرطوب، در جنگلها و صحراها میروید. نامهای دیگر تمشک، توت وحشی و سه گلی است. ساقههای تمشک نرم و به رنگ قرمز و دارای خارهای بلند است. برگهای آن متفاوت و بیضی شکل و اطراف آن کنگره و به شکل دندانههای اره ای است.
گلهای تمشک به رنگهای سفید، صورتی یا به صورت خوشه در ماههای مرداد پدیدار میشود و تا مهر دوام می آورد.
تمشک دارای خاصیت ضد عفونی کننده است و به علت دارا بودن ویتامینهای C و K برای درمان اوره و فشارخون مفید است. تمشک، عرق آور است، لذا بهترین زهکش سوراخهای پوست محسوب میشود.
تمشک خون را تصفیه میکند و برای کسانی که به روماتیسم مبتلا هستند، بسیار مفید است. تمشک یبوست مزاج را معالجه میکند. تمشک برای تسکین درد سودمند است، خون را قلیائی میکند و قند آن برای مبتلایان به مرض قند مفید است.
تخم و دانهای که در تمشک وجود دارد، اغلب با دندان نیز خرد نمیشود، ولی وقتی خورده شود در معالجه یبوست و خشکی مزاج به طور طبیعی بسیار مؤثر است و سبب میشود که یبوست به کلی رفع شود.
شربت تمشک، مخلوط با آب برای رفع تب تجویز شده است. خوردن تمشک برای مبتلایان به مرض قند(دیابت)، تبهای صفراوی، التهاب مجاری ادرار و گلو درد(آنژین) مفید است.
نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 93/4/31
زمان : 8:5 عصر
نظرات ()
غذای مانده، کنسروی و دود عامل سرطان معده/ گروه خونی A زخم معده و O زخم اثنیعشر میگیرند
فوق تخصص گوارش و کبد با تأکید بر نقش عوامل ژنتیک در بروز سرطان معده گفت: مصرف غذاهای مانده، کنسرو، سوسیس و کالباس و دود تریاک عامل افزایش ریسک ابتلا به سرطان معده است.
ناصر ابراهیمی دریانی، در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس با تأکید بر نقش عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز سرطان معده گفت: در حوزه عوامل محیطی میتوان به رژیم غذایی و مصرف غذاهای حاوی نیتریت اشاره کرد. وی افزود: نیتریت با ایجاد مادهای سرطانزا به نام نیتروزامین سبب بروز سرطان معده میشوند که این ماده در غذاهای مانده، ترشیها، کنسروها، سوسیس و کالباس وجود دارد و هر چقدر در غذایی نیتریت بیشتری وجود داشته باشد سرطانزایی آن و ریسک ابتلا در فرد مصرف کننده آن غذا افزایش مییابد. این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: پیشتر سرطان معده در ایران شیوع زیادی داشت چرا که مردم روستاها گوشت را نمک میزدند و در سرداب ها نگاه میداشتند که این کار باعث ایجاد این ماده سرطانزا در گوشت میشد و مردم با مصرف این غذا ریسک بیشتری برای ابتلا به سرطان معده خواهند داشت. ابراهیمی دریانی درباره نقش کنسروها و سوسیس و کالباس در بروز سرطان معده گفت: اگر نیتریت موجود در این غذاها از مقدار خاصی بیشتر باشد باعث سرطان میشود و متأسفانه ما امروزه با دور شدن از غذاهای سنتی مثل آش و سوپ به سمت کنسرو و سوسیس و کالباس گرایش پیدا کرده ایم. وی دود دادن به غذاها را از عوامل دیگر بالابردن ریسک ابتلا به سرطان معده توصیف و تصریح کرد: سوسیس و کالباس دودداده شده، ماهی دودداده شده از عوامل سرطان زایی است و هر چه مقدار این دود بیشتر باشد خطرشان بیشتر است و در مقابل هر چه غذا تازهتر باشد و از سبزیجات، سالاد و میوهها به خصوص مرکبات به علت دارابودن مقادیر زیاد ویتامین C بیشتر استفاده شود خطر ابتلا به سرطان معده کاهش خوهد یافت کمتر خواهد بود. این فوق تخصص گوارش و کبد فضولات حیوانی را از دیگر عوامل بالابرنده ریسک ابتلا به سرطان معده دانست و افزود: یکی از عوامل بالابرنده ریسک ابتلا به سرطان معده استفاده از فضولات حیوانی است چنانکه در برخی روستاهای مناطق سردسیر برای گرم کردن منازل این فضولات را میسوزانند که سوختن این فضولات باعث ایجاد هیدروکربنهایی می شود که عامل سرطان هستند. ابراهیمی دریانی مصرف چربی های حیوانی و وجود پولیپ معده در فرد را عامل بالا بردن ریسک ابتلا به سرطان معده توصیف و تصریح کرد: چنانکه اندازه این پولیپ بیش از 2 سانتی متر باشد احتمال ابتلای به سرطان معده بیشتر از افراد فاقد این نشانه هستند. وی درباره نقش ژنتیک در ابتلای به سرطان معده گفت: اگر کسی در سن کمتر از 45 سال به سرطان معده مبتلا شود،باید به نقش ژنتیک در بروز این بیماری توجه کرد و اطرافیان این فرد باید بررسی شوند. این فوق تخصص گوارش و کبد نقش میکروب هلیکوباکتر پیلوری را از عوامل کمتر موثر در بروز سرطان معده دانست و افزود: معمولاً فقط یک درصد از دارندگان این باکتری دچار سرطان معده میشوند و 10 درصد دچار زخم معده و اثنی عشر میشوند بنابراین اگر کسی در خانواده سابقه سرطان معده داشته باشد و حتی بدون علامت باشد باید برای از بین بردن این میکروب اقدام کنیم. ابراهیمی دریانی دود تریاک و انجام هرگونه جراحی که منجر به کاهش اسیدیته معده باشد را عاملی برای بالابردن ریسک ابتلا به سرطان معده دانست. وی درباره علائم بالینی سرطان معده گفت: اگر در فرد بالای 45 سال علائم سوء هاضمه مانند ترش کردن یا درد معده مشاهده شود باید برای بررسی ابتلا به سرطان معده آندوسکوپی انجام شود. این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: معمولاً در اروپا و امریکا سن آندوسکوپی را برای سوء هاضمه بالاتر از 50 سال میدانند ولی در ایران به علت شیوع این سرطان به تجربه ثابت شده است که این سرطان در سنین پایین تر ظاهر میشود به همین علت در ایران 45 سال مدنظر قرار میگیرد به همین دلیل در صورت وجود هر زخمی در معده بهتر است 5 نمونه از معده برداشته شود و از نظر سرطان معده بررسی شود. ابراهیمی دریانی یکی از مشکلات در زمینه تشخیص سرطان معده را خوددرمانی دانست و گفت: کسانی که زخم معده شان ناشی از سرطان باشد تا زمانی که از داروهای کاهنده اسید معده همچون رانیتیدین استفاده شود تا 50 درصد اندازه زخم کوچک میشود و فرد گمان میکند مشکل حل شده و بیماری حادی نیست. وی افزود: متأسفانه سرطان معده در ایران دیر تشخیص داده میشود و فرد زمانی به پزشک مراجعه می کند که شکمش آب آورده است یا سرطان معده به کبد، تخمدان، غدد لنفاوی و روده متاستاز داده است؛ بنابراین سرطان معده در برخی موارد خود را با متاستاز به اندام های دیگر نشان می دهد. این فوق تخصص گوارش و کبد یبوست، کاهش وزن، بی اشتهایی و به خصوص پیری زودرس را از دیگر علائم سرطان معده دانست و گفت: با این وجود که یبوست معمولا به روده بزرگ مربوط است اما وقتی فردی که اجابت مزاج طبیعی داشته است و در سنین بالا دچار یبوست می شود باید امکان ابتلای به سرطان معده جدی گرفته شود. ابراهیمی دریانی خاطرنشان کرد: ابتلای بی دلیل به کمبود خون می تواند نشانه سرطان معده باشد بنابراین توصیه میشود اگر کم خونی در سنین بالا بخصوص مردان دیده شود باید ابتلا به سرطان معده بررسی شود. وی درباره نقش گروه خونی در ابتلا به سرطان معده تأکید کرد: دارندگان گروه خونی A بیشتر زخم معده و دارندگان گروه خونی O بیشتر زخم اثنی عشر میگیرند. این فوق تخصص گوارش و کبد درباره روشهای تشخیصی سرطان کبد خاطرنشان کرد: تشخیص سرطان معده بر اساس آندوسکوپی صورت میگیرد و برای تشخیص متاستاز احتمالی سرطان معده بر ارگانهای دیگر سیتی اسکن انجام میشود . نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 93/4/30
زمان : 3:40 عصر
نظرات ()
سرطان کلورکتال روده بزرگ را درگیر میکند/ پیشگیری با تشخیص زود هنگام پولیپ روده
یک فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به درگیرشدن روده بزرگ در سرطان کلورکتال گفت: اگر پولیپهای ایجاد شده در روده به موقع تشخیص داده شود میتوان از بروز این سرطان پیشگیری کرد.
سیاوش ناصری مقدم، فوق تخصص گوارش و کبد در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس درباره سرطان کلورکتال گفت: زمینههای ژنتیک عامل سرطان کلورکتال است که روده بزرگ را متاثر میکند با اینحال میتوان گفت هنوز علت دقیق بروز این بیماری مشخصی نشده است و معمولا از ضایعه کوچکی به نام پولیپ آغاز میشود که اگر این پولیپ ها به موقع تشخیص داده شود تا حد زیادی می توان از بروز سرطان پیشگیری کرد. این فوق تخصص گوارش و کبد در مورد علل و عوامل شکل گیری این سرطان گفت: به نظر میرسد رژیمهای غذایی که در آنها گوشت به مقدار زیاد مصرف میشود در سرطان کلورکتال نقش داشته باشد یا ریسک ابتلا به این سرطان را افزایش میدهد ولی اطلاعات موثقی در اینباره در دست نیست. ناصری مقدم درباره نقش سن در ریسک ابتلا به سرطان کلورکتال خاطرنشان کرد: فراوانی سرطان کلورکتال در سنین بالا بیشتر است ولی در هر سنی حتی جوانان نیز دیده شده است وی درباره علل بالابرنده ریسک ابتلا به این سرطان گفت: برخی بیماریهای ژنتیک میتوانند در بروز سرطان کلورکتال نقش داشته باشند و آقایان و افراد چاق بیشتر در معرض ابتلا به این سرطان هستند اما بسیاری از افراد چاق دچار این بیماری نمیشوند. این فوق تخصص گوارش و کبد درباره روشهای کاهش ریسک ابتلا به سرطان کلورکتال افزود: توصیه می شود مردم سبک زندگی سالمی داشته باشند یعنی خوراک کافی، فعالیت بدنی کافی داشته باشند و ضمن خودداری از مصرف دخانیات، اضطراب و استرس خود را مدیریت و کنترل کنند. ناصری مقدم درباره نشانه های بروز این بیماری گفت: معمولا نشانه های این بیماری همچون کم خونی، خونریزی از روده و انسداد روده زمانی خود را نشان میدهد که بسیار دیر شده است و سرطان پیشرفت کرده است بنابراین به همه افراد معمولی که در خانوادهشان سابقه سرطان روده و پولیپ نیست توصیه میشود پس از سن 50 سالگی حداقل یک بار اقدامات تشخیصی انجام دهند. وی افزود: در صورت وجود نداشتن پولیپ در روده فرد، وی باید هر هر 5 تا 10 سال یک بار برای اقدامات تشخیصی به متخصص گوارش مراجعه کند و اگر سابقه سرطان روده یا پولیپ در خانواده فرد وجود داشته باشد باید برحسب نوع سابقه خانوادگی زمان اقدامات تشخیصی تعیین می شود. این فوق تخصص گوارش و کبد خاطرنشان کرد: اگر نتایج اقدامات تشخیصی نشاندهنده وجود پولیپ در روده بود، پولیپ باید درمان شود و بعدها نیز فرد در برنامههای پیگیری مرتب قرار گیرد. ناصری مقدم گفت: امکان عود مجدد سرطان کلورکتال پس از درمان وجود دارد و ممکن است این سرطان در داخل روده یا به خارج از روده ریشه بدواند، بنابراین کسانی که سرطان روده میگیرند باید پیگیریهای مرتب داشته باشند و بطور پیگیر تحت غربالگری قرار بگیرند و همچنین بستگان درجه 1 این افراد باید تحت اقدامات تشخیصی قرار بگیرند. وی خاطرنشان کرد: نشانهها و علامتهایی همچون خونریزی از معقد و همچنین وجود خون در مدفوع که پیش از این نبوده و به تازگی بوجود آمده باشد مشاهده شود، نشانه های مهمی هستند که میتوان به آنها پرداخت و بیماری را در مراحلی کشف کرد که امکان درمان وجود داشته باشد. این فوق تخصص گوارش و کبد درباره مراحل درمان نیز گفت: برای درمان در مرحله اول باید جراحی کرد و با توجه به اینکه چه چیزی در جراحی یافت می شود شاید نیاز به انجام شیمی درمانی و پرتودرمانی باشد برای مثال کسانی که پولیپ دارند و این پولیپ با جراحی رفع شود ممکن است با مصرف آسپرین بتوانند از ایجاد پولیپهای دیگر پیشگیری کرد. نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/4/28
زمان : 12:39 عصر
نظرات ()
یک فوق تخصص گوارش با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به بیماری التهابی روده از نوع شدید نباید روزه بگیرند، گفت: بیمارانی که مبتلا به رفلاکس معده هستند ممکن است در ایام روزه داری، بیماری و بوی بد دهان آنها تشدید شود. نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 93/4/26
زمان : 7:31 عصر
نظرات ()
افزایش ترشح هورمون انسولین یکی از مهمترین عوامل اختلال در ساعت بیولوژیکی بدن است. ساعت بدن مسئول کنترل هوشیاری، الگوی خواب و تعدیل بسیاری از فرآیندهای فیزیولوژیکی بدن است.
به گزارش ایرنا، ریتم مرکزی بدن هر روز با طلوع آفتاب مجددا راه اندازی می شود؛ نور آفتاب احساس شده توسط چشم ها در بخشی از مغز به نام هسته suprachiasmatic پردازش می شود. پس از آن ترشح هورمون های مرتبط با خواب، ریتم مرکزی را تنظیم می کنند. این قسمت از ساعت بدن تحت اختیار انسان نیست ولی طیف گسترده ای از سلول های بدن دارای ساعت هایی ?clocks?هستند که متاثر از غذای مصرف شده است.
این ساعت سلولی نسبت به انسولین بسیار حساس است. مصرف غذاهای چرب و سرشار از کربوهیدرات در شب باعث اختلال در عملکرد ساعت سلولی و احساس سستی و خستگی فرد در طول روز کاری می شود.
برخی از اثرات اختلال خواب و کم خوابی عبارتند از:
• کوچک شدن مغز
• کاهش حافظه
• اختلال در حافظه کوتاه مدت
• افزایش استرس
• یبوست
• اختلال در هضم غذا
• اختلال در عملکرد کبد
• پیری زودرس
• زردی پوست
• ضعف اعصاب
آزمایش های اولیه در این رابطه بر روی موش انجام شده است. ساعت بیولوژیک موش شبیه به انسان است.
نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 93/4/26
زمان : 3:28 عصر
نظرات ()
به گزارش صبحانه، اگر موهای شما دارای حالت خاصی است که نیاز به مکمل ها دارد آن ها را فراموش نکنید چرا که در این صورت شامپو کمک خاصی به شما نمی کند. برای استفاده از مکمل ها بهتر است ان ها را با دست در میان مو پخش کنید. نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 93/4/24
زمان : 3:20 عصر
نظرات ()
استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران، گفت: خوردن انگور مواد زائد موجود در خون را که باعث ایجاد رسوبات مضر در اعضای بدن میشود را دفع کرده و باعث تصفیه خون میشود.
دکتر غلامرضا کردافشاری در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه انگور طبیعتی گرم و تر دارد، افزود: انگور یکی از مقویترین میوهها بوده و بهترین مرمت کننده اعضای بدن است و از حیث تولید انرژی در بدن بسیار قابل توجه است.
کردافشاری توصیه کرد: میتوان به جای استفاده از داروهای شیمیایی برای رفع کم خونی و ضعف عمومی بدن از انگور یا آب انگور و در فصولی که انگور وجود ندارد، از شیره انگور استفاده کرد.
وی خواص انگور رسیده به درخت و خشک شده (مویز) را مورد توجه ویژه قرار داد و گفت: بهترین مویز نوع چاق و پرگوشت، شیرین و کم دانه آن و بدترین مویز نوع خشک و کم گوشت و پردانه آن است.
این متخصص طب سنتی گفت: طبیعت مویز گرم و مایل به اعتدال است، اعصاب و قلب را تقویت میکند و مواد نامناسب و غلیظ را آماده دفع کرده و از بدن خارج میکند.
این متخصص طب سنتی معتقد است: روزانه مصرف یک استکان آب هویج همراه با کمی عسل نیز در تامین خون مورد نیاز بدن موثر است.
نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 93/4/23
زمان : 2:50 عصر
.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::. |
موضوعات آرشیو ماهانه لوگو ما دیگر موارد بازدید امروز: 63 بازدید دیروز: 61 کل بازدیدها: 2594986 |