در ماه مبارک رمضان یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن سروکار دارند، رفع بوی بد دهان است.در اینجا راههای از بین بردن بوی بد دهان را که در طب سنتی توصیه شده است مطرح کردهایم.
در ماه مبارک رمضان یکی از مشکلاتی که بیشتر افراد با آن سروکار دارند، رفع بوی بد دهان است.در اینجا راههای از بین بردن بوی بد دهان را که در طب سنتی توصیه شده است مطرح کردهایم.
علاج بوی بد دهان روزهدار
بهطور کلی باید توجه داشت که عمدتا برای بدبویی دهان 3 عامل مهم و تاثیرگذار میتواند مطرح باشد:
1- بخارها و دودهای دخانیه متصاعد شده از معده به سوی مری و دهان
2- عفونتهای نزلهای که از ترشحات سینوسهای چرکین یا ترشحات پردههای محافظ مغز به پایین یعنی حلق سرازیر میشوند.
3- عفونت لثه و دندان
درمان و پیشگیری
1- برای رفع بدبویی ناشی از معده نسخه زیر باید به کار گرفته شود:
الف) قبل از خوردن سحری
3 قاشق غذاخوری ترنجبین را در یک لیوان گلاب جوشیده، مخلوط کنید و با شکر یا عسل شیرین کرده میل کنید و حداقل تا 15 دقیقه چیزی نخورید.
ب) بعد از سحری
یک استکان عرق نعناع را با یک استکان گلاب مخلوط کنید و تا حد جوش گرم کنید؛ سپس با یک قاشق غذاخوری بارهنگ ممزوج و با شکر یا عسل کمی شیرین کرده و بعد از سحری میل کنید.
پ) هنگام افطار:
پس از باز کردن افطار با آب جوش و خرما یک لیوان گلاب را به حد جوش رسانده با 3 قاشق غذاخوری خاکشیر مخلوط و نیم گرم بیاشامید.
ت) ساعت 12 شب یک قاشق مرباخوری یا غذاخوری گل قند آفتابی را همراه با یک لیوان آب سیب گلاب یا آب گلابی یا آب انار شیرین میل کنید.
طرز تهیه گل قند آفتابی
75 گرم گل محمدی خشک را با حدود 25 گرم قند آسیاب کنید و از ریزترین الک بگذرانید تا پودری کاملا نرم به دست آید. با مقداری گلاب خیس کنید تا خمیر شود. در یک سینی استیل پهن کنید و در آفتاب خشک کنید. دوباره تا 7 بار با گلاب خیس و خشک کنید و بهصورت پودرنگهداری کنید.
2- برای رفع بدبویی ناشی از عفونت مواد نزلهای از سیستم تخلیه سینوسی به شرح زیر استفاده شود: از سیستم تخلیه بخور و انقیه و روغن بنفشه یا بنفشه بادام هر شب قبل از خواب استفاده کنید:
بخور تخم گشنیز 35 گرم، آویشن 25 گرم، پونه 25 گرم، نعناع یا کاکوتی اصل 25 گرم.
انفیه
پودر کندش یک گرم، پودر گل بنفشه 2 گرم، پودر تخم گشنیز 2 گرم همه را با هم مخلوط کنید و در یک شیشه پنی سیلینی جای دهید. هر شب یک استکان داروی بخور را در یک کاسه آب بجوشانید و مدت 10 دقیقه بخور دهید در بینی بکشید و صبر کنید تا عطسه شروع شود، حداقل باید 15 تا 20 بار عطسه صورت گیرد. آنگاه بینی را تمیز کنید در هر سوراخ آن یک قطره روغن بنفشه بادام و اگر نبود روغن بنفشه و اگر نبود روغن کنجد بچکانید.(توجه: عمل ذکر شده برای درمان سردردهای سینوزیتی مفید است.)
3- برای رفع بدبویی ناشی از عفونت لثه و دندان پودر دهان را هر شب روی لثهها با انگشت بمالید.
طرز تهیه پودر دهان
سماق نکوبیده 100 گرم، گلنار فارسی، مازو، پوست انار از هر کدام 25 گرم.
میخک 10 گرم و نمک 75 گرم همه را با هم مخلوط و پودر کنید و هنگام مصرف با انگشت روی لثهها و دندانها بمالید، سپس با مسواک روی دندانها بکشید و بعد بشویید.
توجه
اگر میخواهید دندانها سفید هم بشوند، به جای گلنار فارسی از زاج سفید استفاده کنید. اگر بیشتر میخواهید سفید شود، به مجموع داروها 15 گرم جوش شیرین بیفزایید.
اگر هر شب مقداری رب انار را روی لثهها مالش دهید مفید خواهد بود.
همراه با خوردن افطار و سحری، خوردن سبزیجات همراه با پیاز در رفع بدبویی دهان هنگام روزهداری مفید است.
برای جلوگیری از تشنگی در طول روزهداری چه کارهایی نباید انجام دهیم؟
1- در وعده سحری از مصرف غذاهای خشک و پرادویه و تند، غذاهای سرخ شده و پرچرب و شیرین و همچنین از مصرف زیاد از حد گوشت باید پرهیز کرد.
2- مصرف آب در بین وعدههای غذایی برای پیشگیری از تشنگی کار صحیحی نیست، زیرا باعث بروز نفخ و اختلال در هضم غذا میشود.
3- در این ماه مصرف قهوه، کاکائو و چای پررنگ تشنگی را تشدید میکند.
4- در وعده افطار و سحر در صورت امکان از غذاهای نشاستهای استفاده نشود، زیرا این غذاها برای هضم شدن احتیاج به آب بیشتری دارند.
5- از غذاهایی مانند حلیم، کله پاچه و ماهی بهخصوص در وعده سحر باید پرهیز کرد. اینگونه غذاهای غلیظ برای هضم حرارت بیشتری را به سمت معده جلب میکنند و بدیهی است که با افزایش حرارت معده نیاز به آب نیز افزایش مییابد. به علاوه خلط غلیظ تولید شده توسط این غذاها در عروق به راحتی حرکت نمیکند و برای حرکت نیاز به ترقیق توسط آب دارد و تشنگی را تشدید میکند.