![]() |
* یکی از جاذبههای میوه خشک، شکل چیبس مانند آن است. این موضوع باعث میشود تا مصرفکننده بیش از آنچه باید، میوه خشک بخورد و کالری زیادی دریافت کند. کالری زیاد زمینه چاقی و ابتلا به بیماریهای مختلف را فراهم میکند. اهمیت دقت در مصرف میوه خشک به اندازهای است که پزشکان خوردن میوه خشک را برای برخی مبتلایان به قند خون ممنوع میکنند. در رژیمهای تغذیه نیز مصرف میزان اندکی میوه خشک توصیه شده است.
* با خشک شدن میوه، برخی خواص آن از جمله ویتامین سی و اسیدفولیک از بین میرود. البته این بدان معنی نیست که میوه خشک خواص تغذیهای نداشته باشد. برخی میوههای خشک خاصیت بیشتری از نوع تازه خود دارند که از آن جمله میتوان به انجیر، آلو و توت اشاره کرد.
* خشک کردن میوه مقابل آفتاب باعث از بین رفتن ویتامین سی موجود در آن است. دمای بالا نیز باعث کاهش کیفیت پروتئین میوه میشود. بهتر است میوه را در دستگاه خشک کرد یا از روشهای خشک کردن در فر بهره جست. میوههای خشک موجود که با نشانهای شناختهشده به بازار عرضه میشود نیز به دلیل فرآیند صحیح خشک کردن، مغذی و قابل استفاده است.
پسته، برترین خشکبار صادراتی ایران
پسته ایرانی مرغوبترین پسته جهان است که صادراتی بیش از سایر خشکبارها دارد. این محصول که به دلیل طعم و مزه در بین جهانیان شناخته شده است، انواع مختلفی چون کلهقوچی، اکبری، احمدآقایی و اوحدی دارد. گرچه آمریکا با تولید پستههایی مشابه پستههای ایران و عرضه آن با قیمت پایینتر درصدد رقابت با پسته ایرانی برآمده است، اما موفق نشده در میان بازارهای جهانی جایگاه ایران را از آن خود کند. در حال حاضر ایران به عنوان نخستین صادرکننده پسته در جهان شناخته میشود و با فاصله اندکی از آمریکا، دومین تولیدکننده پسته جهان نیز است.
پیش به سوی گرانترین خشکبار جهان
خاک مستعد و آب و هوای مناسب ایران، امکان کاشت گرانترین و مرغوبترین خشکبار جهان را فراهم کرده است؛ «ماکادمیا» میوه ناشناختهای برای ایرانیان است که کشت آن از سال 81 در زمینهای چایخیز شمال کشور آغاز شده است. 2 هکتار از زمینهای محدوده آمل تا لاهیجان زیرکشت این میوه گرانقمیت رفته است که به لطف رطوبت موجود در منطقه به بار هم نشسته است.
نهال ماکادمیا که میوهای شبیه فندوق دارد، برای اولین بار توسط کارشناسان استرالیایی به ایران آمد؛ کشوری که در حال حاضر بیشترین سهم تولید ماکادمیا را در دست دارد. با کشت گسترده این میوه که با خواص بیشمارش چشم جهانیان را به خود خیره کرده است، صادرات خشکبار رشد صعودی خواهد داشت تا جایی که شاید ماکادمیا دوشادوش پسته در صادرات ایران حرکت کند.
صادرات کشمش را دریابیم
کشمش ملایر نامی آشنا برای ساکنان خارجنشین است. این محصول که از باغهای استان همدان به دست میآید همواره با مشکلات ناشی از شیوههای سنتی بستهبندی، حمل و نقل و انبارداری روبروست تا جایی که بخش عمده محصول به دلیل روش سنتی و قلیایی خشک کردن، کیفیتاش را از دست میدهد.
از طرف دیگر تعرفههای بالای گمرکی برای بستهبندیهای کوچک باعث میشود تولیدکنندگان محصول خود را در بستههای بزرگ 9، 10 یا 11 کیلوگرمی به کشور مقصد بفرستند. عملی که باعث سواستفاده از محصول ایرانی شده چرا که کشورهای مقصد کشمش ایرانی را در بستههای کوچک چند صدگرمی به نام خود در بازار عرضه میکنند. بنابراین با اندکی برنامهریزی درست و کاهش هزینههای گمرک میتوانیم صادرات کشمش ایرانی را در جهان افزایش داده و جایگاه نخست را به دست آوریم. نباید فراموش کنیم که کشورهایی چون اوکراین، عراق، امارات، انگلستان، فرانسه، شیلی، جمهوری آذربایجان، روسیه، چک و لیتوانی بیش از 90 درصد کشمش ایران را خریداری کرده و در صنعت تغذیه خود استفاده میکنند.
![](http://themeupload.theme-designer.com/46/image/9.gif)
![](http://themeupload.theme-designer.com/46/image/10.gif)