سفارش تبلیغ
صبا ویژن

این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

استراژی آمریکا در مورد جمعیت جهانی
نظرات ()

استراژی آمریکا در مورد جمعیت جهانی

یکی از خوانندگان محترم؛ در رابطه با بحث «ازدیاد نسل» اشکالاتی را وارد کردند که بجا است کمی بیشتر در مورد آن توضیح دهیم. این خواننده محترم نوشت: «مطلبی که گذاشتین به نظر من زیاد کارشناسی نیست، تا قبل از اینکه رهبر انقلاب و صاحب نظران دستور ازدیاد نسل بدن حتی روی پرونده بهداشت خانمهای باردار حدیثی از امام علی علیه‌السلام مینوشتن که از دلایل خوشبختی و سعادت؛ کم بودن اعضای خانواده است».

حدیث مذکور در نهج‌البلاغه از امیر‌المؤمنین علی علیه‌السلام وارد شده است: «قِلَّةُ الْعِیَالِ أَحَدُ الْیَسَارَیْن[1]‏؛ کمى افراد نانخورِ انسان یکى از دو وسیله‌ی توانگرى می‌باشد». ظاهر حدیث می‌رساند که کم‌بودن فرزندان بهتر از زیادی آنهاست. اما اگر با تعمق و با «فقاهت» حدیث را بررسی کنیم درمی‌یابیم که «عیال در لغت عرب به معنى فرزند نیست؛ چه بسا فرزندانى که نانخور انسان نیستند، و چه بسا عائله‌اى که فرزند نمی‌باشند. عیال به معنى نانخور و در تحت عیلوله و مخارج انسان در آمدن است؛ مانند خادم و خادمه و شاگردان کسب و غلام و کنیز و میهمانان وارد بر انسان، و تکفّل مخارج بسیارى از اقوام و محارم و زوجه و امثالها که تحت مخارج و عیلوله انسان زیست می‌کنند»[2].

از طرف دیگر ما روایات فراوانی داریم بر ازدیاد نسل مانند «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی‌الله‌علیه‌وآله: أَکْثِرُوا الْوَلَدَ أُکَاثِرْ بِکُمُ الْأُمَمَ غَداً[3]؛فرزندانتان را افزایش دهید که در فردای قیامت من به افزون بودن تعداد شما بر سایر امت‌ها افتخار می‌کنم». حتی شیخ حر عاملی (1033 – 1104 ق) صاحب کتاب 30 جلدی وسائل الشیعة بابی را با عنوان «اسْتِحْبَابِ الِاسْتِیلَادِ وَ تَکْثِیرِ الْأَوْلَاد» گشوده است که در حقیقت فتوای وی نیز می‌باشد.

بنابراین از جمع روایات تکثیر اولاد و روایت مولای ما علی علیه‌السلام در می‌یابیم که منظور امام از کمی عائله، کمی فرزند نمی‌باشد.

در یکی دیگر از اشکالات وارده آمده است که «اعتقاد به تئوری توطئه در دنیای کنونی کارساز نیست و این مطلب در بیشتر کشورهای دنیا مردود بوده و اعتقاد و اصل بر تعامل و گفتگو بدون ذهنیت دشمنی می‌باشد».

در جواب این اشکال باید گفت که وقتی آنها خودشان با زبانِ خود به دخالتِ خود در این امر اقرار دارند چرا ما به این امر اعتقاد نداشته باشیم و آن را در حد تئوری بدانیم؟ اگر حرفهای «زیبیگنیو برژینسکی طراح پروژه نظم نوین جهانی» و «مایکل روبین، پژوهشگر سرشناس آمریکایی» را در فضای مجازی جستجو کنید که بنده هم در مطالب قبلی آورده‌ام؛ به همین نتیجه خواهید رسید.

آنها برای آینده‌ی ما بسیار دقیق برنامه‌ریزی کرده‌اند و برنامه‌های دهه‌های گذشته آنها هم‌اکنون در کشور ما در حال نتیجه دادن است. «در دهه هفتاد و در زمان هنری کسینجر (مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت آمریکا) پروژه‌ای درباره تأثیر روند رشد جمعیت جهانی بر امنیت ملی آمریکا طراحی و انجام شد. این پروژه، روند فزاینده رشد جمعیت جهانی را برخلاف امنیت ملی آمریکا دانسته و با تشریح استراتژی آمریکا در مورد جمعیت جهانی، سیاست‌ها، راهکارها، چگونگی همکاری سازمان‌های بین المللی و روش ترغیب و اقناع رهبران کشورهای مورد نظر برای کاهش روند رشد جمعیت را تبیین می‌کند.

بر اساس این پژوهش، جمعیت کشورهای در حال توسعه و با منابع غنی در صورتی که با همان ضریب رشد افزایش یابد، موجبِ به شدت بالا رفتن خواست‌ها و انتظارات عمومی در میان مردم از جمله آموزش، اشتغال، بهداشت و مسکن می‌شود که خود به ناپایداری‌های اجتماعی و سیاسی در این کشورها تبدیل خواهد شد. این ناپایداری‌ها در کشورهای دارای منابع غنی، تا اندازه زیادی منافع کشورهای صنعتی همچون آمریکا و بهره آنها از این منابع و سرمایه گذاری در کشورهای فوق را به خطر خواهد انداخت.

از سوی دیگر، فشار ایجاد شده برای تأمین نیازهای این جمعیت بالا، در آینده موجب می‌شود که دولت‌ها و حاکمان این کشورها، به دنبال افزایش قیمت نفت جهت تأمین نیازها و انتظارات رفاهی و معیشتی مردم خود باشند. افزایش قیمت نفت نیز تأثیر بسیار منفی بر روی اقتصاد آمریکا خواهد داشت»[4].

کلام در این مورد بسیار است، به همین خاطر در مطالب آینده باز در این مورد خواهیم نوشت.

--------------------------------

پاورقی:

[1] نهج البلاغة (طبع دکتر صبحی صالح)، ص 495

[2] رساله نکاحیه (کاهش جمعیت ضربه‏‌اى سهمگین بر پیکر مسلمین)، ص 339

[3] وسائل الشیعة، ج‏ 21، ابواب احکام اولاد، ص 357

[4] خبرگزاری فارس




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 93/1/4
زمان : 12:8 صبح
آفات عید دیدنی
نظرات ()

آفات عید دیدنی

رهروان ولایت ـ صله رحم و دید و بازدید و عید دیدنی‌ها با همه زیبایی و آثار فراوان دنیوی و اخروی‌ای که دارند، مانند هر امر مطلوبی ممکن است، دست‌خوش آسیب‌هایی قرار گیرند که اگر جلوی این آفات را نگیریم نتیجه عکس عائد ما می‌گردد و به جای ترقّی و صعود، اسباب تنزّل ما را فراهم می‌آورند.

1- یکی از آسیب‌های صله رحم آزار دادن است. مثلا فردی به خانه ما می‌آید و شب، در حالی‌که از نیمه گذشته، هنگام رفتن در ماشین، بوق می‌زند تا خانم و فرزندانش هم سوار ماشین شوند و یا درموقع خداحافظی بوق می‌زند و این بوق‌ها همسایه را از خواب بیدار می‌کند. و یا عده‌ای در نیمه شب در کوچه با صدای بلند خداحافظی می‌کنند. و یا هنگام پایین آمدن از پله‌های آپارتمان، با سرو صدای خود موجب سلب آسایش دیگران می‌گردند.

2- از آفات دیگر صله رحم این می‌باشد که افراد نامحرم با هم دست می‌دهند. دخترخاله، دختر عمه و خانم برادر و خواهر خانم به انسان نامحرم‌اند و ما حق نداریم به آن‌ها دست بدهیم که این امر گناه مسلم و حرام می‌باشد. و یا عده‌ای به بهانه صله رحم و مهمانی و عید دیدنی، حجاب خویش را رعایت نمی‌نمایند.

3- در گپ و گفتگوهای خود مواظب باشیم، صحبت‌ها،  منجر به غیبت، عیب جویی یا تمسخر و ... نگردد، همه این رفتارها به‌شدت مذمت شده، در مقابل برای رفتارهایی مانند رازداری، پوشاندن عیوب دیگران و احترام و اکرام مؤمنان، اجر و ثواب اخروی در نظر گرفته شده است. قرآن کریم مسلمانان را از غیبت، تهمت و تمسخر به‌شدت منع می‌کند. مطمئنا محافل خویشاوندی اگر جایگاه چنین گناهانی شود نه تنها پسندیده نیست بلکه مبغوض خدا واقع می‌گردد.

4- چشم و هم چشمی‌ها از دیگر آفات صله رحم است. وقتی عده‌ای‌که از عید دیدنی به خانه خود بر می‌گردند شروع می‌کنند به «دیدی چه خانه‌ای؟ چه دکوراسیون زیبایی؟ چه مبل‌های شیکی ! دیدی چند نوع میوه دادند؟ و... » و درصدد برآیند تا آن‌ها هم این‌گونه باشند به آفت چشم و هم‌چشمی دچار گشته‌اند که تبعاتی مانند بالا رفتن دعواها و تعدد مشاجرات و زیربار قسط رفتن خانواده‌ها و قرض‌های مالی سنگین را دارد.

5- اسراف و ریخت و پاش‌ها در سر سفره‌ها  علاوه بر این‌که از آسیب‌های جدّی در امر صله رحم است، به مرور باعث قطع رحم بین خویشاوندان می‌گردد، زیرا این امر باعث می‌شود کسانی‌که از نظر مالی ضعیف‌تر هستند به این دلیل که نمی‌تواند همپایی کنند مجبور به قطع رابطه می‌گردند. بنابراین نباید در میهمانی‌ها با اسراف کردن (مهیا کردن چند نوع غذا،میوه و...) موجب احساس حقارت در دیگران، و در نتیجه قطع رابطه آنها با خود گردیم.

6- در معاشرت‌های خود از دخالت‌های بی‌جا و تجسس در زندگی دیگران بپرهیزیم، که سبب می‌شود، دیگران ارتباطشان را با ما کم کرده و در نهایت این امر، منجر به قطع رابطه و ترک صله رحم گردد. بنابراین باید یاد بگیریم که در زندگی اقوام و خویشاوندان‌مان تجسس و دخالت بی‌جا نکنیم زیرا مسلما خود ما هم از این‌که دیگران در زندگی‌مان دخالت کنند نارحت می‌شویم.

7- از تفاخر و تکاثر خودداری کنیم به این معنی که نباید داشته‌های خود را به رخ دیگران بکشیم و با این کار باعث خرد شدن شخصیت و احساس تحقیر دیگران در برابر خودمان شویم که این عامل هم در نهایت منجر به  کم‌رنگ شدن رابطه‌ها و یا قطع رفت و آمدها می‌گردد.

بنابراین صله رحم و عید دیدنی‌ای که از آزار و اذیت، چشم و هم‌چشمی و پشت سر دیگران حرف زدن و غیبت کردن، تفاخر و تجسس و اسراف خالی باشد صله رحم مطلوب خدا و معصومین علیهم السلام خواهد بود و آن اثرات زیبای اخروی و دنیوی را خواهد داشت. و ما تنها در صورتی مزه صله رحم را خواهیم چشید که این گزینه‌ها را از دید و بازدیدها و عید دیدنی‌هایمان حذف کنیم.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 93/1/4
زمان : 12:7 صبح
دعای سجده برای وسعت رزق
نظرات ()

عقیق: امام باقر علیه السّلام فرمود: برای وسعت رزق از خداوند در نماز واجب پس از ذکر سجده این دعا خوانده شود: 
 
»یا خَیرَ المَسؤُولینَ، وَ یا خَیرَ المُعطینَ، اُرزُقنی وَ ارزُق عَیالی مِن فَضلِکَ الواسِع فَانَّک ذُو الفَضل العَظیم؛ ای بهترین سؤال شدگان، ای بهترین بخشندگان، از فضل و فزونی خود روزی من و عیالم را برسان، چه اینکه تو دارای فضل و فزونی بزرگ هستی.«ـ
 
 
پی نوشت:
1. اصول کافی، ص551.
2. عرفان و عبادت، ص604.



نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/2
زمان : 1:56 عصر
آداب غذا خوردن در سفر از نگاه طب سنتی
نظرات ()

 یک متخصص طب سنتی توصیه کرد: برای پیشگیری از بیماریهای منتقل از آب، مصرف ترشی سیر و ترشی پیاز مفید است و بهتر است از مصرف آش،سوپ و غذاهایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری شود. 
غلامرضا کردافشاری در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس در مورد توصیه های نوروزی سفر از دیدگاه طب سنتی گفت: اگر در نوروز قصد سفر دارید باید قبل از آن خود را به هر چیزی که در سفر پیش خواهد آمد مانند بی خوابی، گرسنگی، تشنگی، سرما و گرما و... عادت دهید مثلاً اگر مقصد سفر مناطق گرمسیر (مانند جنوب کشور) است از مدتی قبل خود را به گرما عادت داده و خود را در معرض کولر و پنکه و... قرار ندهید.
 
وی ادامه داد: بهتر است مدتی قبل از سفر، به پاکسازی بدن خود از مواد نامناسب، برطرف کردن یبوست و در صورت لزوم مصرف مسهلات مناسب تحت نظر پزشک طب سنتی بپردازید، تا بتوانید سفر خویش را با نشاط و آرامش شروع کرده و در طول سفر از ابتلا به بیماریها در امان بمانید.
 
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: بلافاصله قبل از حرکت غذا نخورید و با شکم پر سوار بر اتومبیل نشوید. در حین حرکت نیز حتی الامکان از خوردن و آشامیدن پرهیز کنید. زیرا حرکتی که بالا و پایین شدن اتومبیل بر بدن شما تحمیل می کند، باعث به حرکت در آمدن بیش از حد غذا در بدن شده و هضم را مختل کرده و نفخ و باد ایجاد می کند.
 
برای جلوگیری از آب به آب شدن چه کنیم
 
کردافشاری برای جلوگیری از کم آبی در طول سفر گفت: بهتر است از مقادیر متناسب آب استفاده کنید. البته بهتر است قبل از حرکت از خانه، بطری تمیزی را از آب لوله کشی پر کنید و در سفر همراه داشته باشید و پس از رسیدن به مقصد نیز برای جلوگیری از ضرر احتمالی آب مقصد یا آب به آب شدن مقداری از آبی که همراه آورده اید را با آب شهر مقصد مخلوط کرده و بنوشید.
 
وی ادامه داد: البته امروزه با رواج مصرف آبهای معدنی اهمیت این موضوع کمتر شده است ولی تا حد امکان سعی شود از آبهای معدنی استفاده شود که از چشمه های اطراف محل سکونت پر شده باشند.
 
وی افزود: اگر عادت به مصرف آب معدنی ندارید ممکن است همان حالت آب به آب شدن ایجاد شود که می توانید از روش اول برای رفع آن بهره بگیرید. در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید، آب را قبل از مصرف حداقل به مدت 1 دقیقه بجوشانید.
 
کردافشاری افزود: برای پیشگیری از بیماریهای منتقل از آب، مصرف ترشی سیر و ترشی پیاز مفید است.
 
این متخصص طب سنتی ادامه داد: از مصرف آبمیوه ها و نوشابه های صنعتی نیز پرهیز شود و به جای آن از آب آشامیدنی سالم، یا مخلوط آب و عسل (با توجه به مزاج) استفاده کنید.
 
کردافشاری گفت: مصرف چای و قهوه جای آب را نمی گیرد. چای به دلیل خاصیت ادرارآوری می تواند باعث کاهش آب بدن شود. پس از مصرف زیاده از حد آن پرهیز باید شود.
 
وی با اشاره به اینکه در طول سفر به جای مصرف غذاهای سرخ شده، از غذاهای آب پز، کبابی و تنوری استفاده شود،گفت: از مصرف سوسیس، کالباس، همبرگر و غذاهای کنسروی و سایر غذاهای آماده که علاوه بر رعایت نشدن نکات بهداشتی در تهیه آنها، دارای موادی هستند که سلامتی را به مخاطره می اندازند، اجتناب کرد.
 
این متخصص طب سنتی گفت: غذای سفر باید غذایی سبک و زود هضم و از مواد تازه تهیه شده باشد. از پرخوری و روی هم خوری در طول سفر باید پرهیز کرد.
 
کردافشاری گفت: غذایی که در سفر به همراه می برید باید کاملاً پخته شده باشد. ممکن است با توجه به مدت تعطیلات و احتمالاً تعجیل در ساعت حرکت، در تهیه غذا کوتاهی شود. به گونه ای که غذا به ویژه گوشتها به طور کامل پخته نشده و همین امر سبب آلودگی و فساد آن شود.از این رو باید به زمان پخت غذاها توجه کرد.
 
وی ادامه داد: از سوی دیگر غذاهایی که رطوبت زیادی دارند مانند آش و سوپ و... بیشتر در معرض فسادند زیرا رطوبت عامل فساد است. به همین علت سعی کنید در طول سفر از غذاهای نیمه خشک و کم رطوبت مانند لوبیا پلو و... استفاده کنید.
 
وی با اشاره به اینکه از مصرف غذایی که به مدت طولانی در هوای آزاد و خارج از یخچال نگهداری شده خودداری شود گفت: در صورتی که در طول سفر تمایل به مصرف غذا در رستوران دارید، باید توجه کرد که از خوردن سبزی ها به صورت خام به دلیل احتمال آلودگی خودداری شود.
 
کردافشاری افزود: همچنین لوازم شخصی مانند قاشق، چنگال و لیوان مخصوص خود را همراه داشته باشید و از مصرف غذاهایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده و پیاز در مکانهایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.



نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/12/27
زمان : 4:31 عصر
آموزش جنسی به فرزندان، کی و چگونه؟
نظرات ()

کودکان از سن خیلی پایین نسبت به مسائل جنسی کنجکاو می‌شوند و وقتی از ما سوال‌های جنسی می‌پرسند، به احتمال زیاد معنی‌اش این است که تا حد زیادی در آن مورد آگاهی‌هایی یافته‌اند؛ بنابراین باید حواسمان باشد که اطلاعات اشتباه به آنها ندهیم .
 
به گزارش جام جم، نباید همه واقعیت را با جزییات به کودکان گفت، اما نباید هم به آنها دروغ بگوییم. مثلا در مورد کودکان خیلی کم‌ سن گفتن اینکه ما از خدا می‌خواهیم به ما یک بچه بدهد، خیلی بهتر از این است که بگوییم پدر و مادر با نفس کشیدن در کنار هم بچه‌دار می‌شوند. ضمنا هیچ‌وقت فرزندتان را به دلیل کنجکاوی‌اش تحقیر نکنید.
 
شروع آموزش سن خاصی ندارد
 
شروع آموزش جنسی هیچ سن خاصی ندارد. هر زمانی که فرزندتان کنجکاوی نشان داد، باید برایش توضیح بدهید،البته به اندازه فهم و ظرفیت پذیرش او تا حدی که حس کنجکاوی‌اش ارضا شود. به یاد داشته باشید اگر پرسش‌های جنسی او را پاسخ ندهید، ممکن است سوال‌هایش را از افراد دیگری بپرسد که لزوما قابل‌اعتماد نیستند.
 
عادی و بی‌اضطراب بگویید
 
هم پدر و هم مادر می‌توانند به پسرهایشان آموزش جنسی بدهند، ولی بهتر است مادر وظیفه آموزش به دخترش را بر عهده بگیرد. وقتی می‌خواهید به فرزندتان آموزش جنسی بدهید، خیلی عادی و بدون اضطراب صحبت کنید. بهترین زمان را که احساس می‌کنید فرزندتان آموزش‌پذیری بیشتری دارد، برای این کار انتخاب کنید. پیش از آنکه با او صحبت کنید، پیش خود مرور کنید که در مورد چه چیزهایی می‌خواهید صحبت کنید. بهترین کلمات را که برای فرزندتان قابل‌فهم باشد، انتخاب کنید. حتی می‌توانید جلوی آینه تمرین کنید.
 
اگر نمی‌دانید، مشورت کنید
 
بهتر است با پدر و مادرهایی که فرزند همسن شما دارند، مشورت کنید. ممکن است به‌دلیل تجربه مشترک راهکارهای مفیدی به شما بدهند. تجربه دیگران گاهی در انتخاب کلمات مناسب و قابل‌فهم هم بسیار سودمند است.
اگر ضمن صحبت با فرزندتان به جایی رسیدید که احساس کردید بلد نیستید چه توضیح مناسبی به سوالش بدهید، هیچ اشکالی ندارد. از او بخواهید که این سوال را از یک فرد آگاه‌تر بپرسد (مانند پزشک خانوادگی یا مشاور مدرسه). نشان دهید که آمادگی و ظرفیت ارتباط دوستانه با او را دارید و با دقت به حرف‌ها و نگرانی‌هایش گوش می‌دهید.
 
خودتان شروع کنید
 
اگر می‌بینید پسر یا دخترتان از سوال پرسیدن خجالت می‌کشد، خودتان آغازگر صحبت باشید. همیشه مطمئن شوید درجه کنجکاوی فرزندتان چقدر است. هیچ وقت در مورد چیزهایی که کنجکاوی نشان نمی‌دهد به او اطلاعات ندهید، چون ممکن است برایش تاثیر آسیب‌رسان داشته باشد. گاهی ضمن توضیح دادن از او در مورد تمایلش به ادامه صحبت سوال کنید. اگر تمایل نشان نمی‌دهد آموزش را به زمانی دیگر موکول کنید.
 
آموزش تعویق تا رسیدن به پختگی
 
در مورد تغییرات بدنی پسرتان در زمان بلوغ توضیح بدهید. نکته مهم این است که فقط در مورد خطرها و بدی‌های رابطه جنسی توضیح ندهید، چون فرزندتان باید یاد بگیرد که رابطه جنسی، بخشی از زندگی و یک رابطه خوب و مفید است ،هرچند روابط نامشروع می تواند عواقبی مانند ابتلا به بیماری‌های مقاربتی ناخواسته داشته باشد. یک پسر یا دختر نوجوان باید بداند که لازم است این رابطه را تا زمانی که از نظر احساسی و شناختی به پختگی لازم برای ازدواج نرسیده‌ به تعویق بیندازد.|زندگی مثبت



نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/12/26
زمان : 5:53 عصر
اوصاف دنیا در قرآن/ آیا این دنیا دوستداشتنی و راضیکننده است؟
نظرات ()

بازیچه، اندک و ناچیز، مایه غرور و اغفال، جلوه‌گر برای کفار، تزیین شده با مال و فرزند، غنچه‌ای که برای هیچ‌کس گل نمی‌کند، فانی و محدود، اینها همه اوصاف قرآن از دنیاست؛ آیا این دنیا دوست‌داشتنی، خیره‌کننده و راضی‌کننده است؟
خبرگزاری فارس: اوصاف دنیا در قرآن/ آیا این دنیا دوست‌داشتنی و راضی‌کننده است؟
به گزارش خبرنگار فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس، قرآن نظام دنیا را اعتباری دانسته که سرانجام باید به نظام حقیقی منتهی شود بر همین اساس در این دنیا افراد در سعادت و شقاوت یکدیگر شریک و مؤثرند و به همین دلیل مسئولیت و سرنوشت مشترک نیز وجود دارد.

خداوند در قرآن در برخی از آیات دنیا را مورد مدح و در برخی دیگر نکوهش کرده و آن را متاع فانی و مایه غرور و غفلت شمرده است. این تعبیرات دوگانه ترسیم دنیا و تبیین آن در فرهنگ قرآن‌کریم را ضرورت می‌بخشد.

به گزارش فارس، حجت‌الاسلام «محسن قرائتی» استاد تفسیر قرآن کریم در کتاب «دقایقی با قرآن» در تفسیر آیه 60 سوره مبارکه «قصص» آورده است؛

«وَ مَا أُوتِیتُم مِّن شَیْءٍ فَمَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَ زِینَتُهَا وَ مَا عِندَاللَّهِ خَیْرٌ وَ أَبْقَى أَفَلَا تَعْقِلُونَ؛‌ و هر آنچه به شما داده شده است کالاى زندگى دنیا و زیور آن است و آنچه نزد خداست بهتر و پایدارتر است مگر نمى‏اندیشید»

در قرآن مجید، از دنیا و زندگانی دنیا تعبیرهای مختلفی یاد شده و انسان‌ها را از اقبال به آن و اغفال در برابر آن بر حذر داشته است، از جمله:

* دنیا عارضی است؛ آیه 94 سوره مبارکه «نساء»: «عَرَضَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا»

* دنیا بازیچه است؛ آیه 32 سوره مبارکه «انعام»: «‌وَ مَا الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلاَّ لَعِبٌ وَ لَهْوٌ»

* دنیا اندک و ناچیز است؛ آیه 38 سوره مبارکه «توبه»: «فَمَا مَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا فِی الآخِرَةِ إِلاَّ قَلِیلٌ»

* زندگی دنیا مایه غروز و اغفال است؛ آیه 185 سوره مبارکه «آل‌عمران»: «وَ ما الْحَیَاةُ الدُّنْیَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ»

* زندگی دنیا برای کفار جلوه دارد؛ آیه 212 سوره مبارکه «بقره»: «زُیِّنَ لِلَّذِینَ کَفَرُواْ الْحَیَاةُ الدُّنْیَا»

* مال و فرزند جلوه‌های دنیا هستند؛ آیه 46 سوره مبارکه «کهف»: «الْمَالُ وَ الْبَنُونَ زِینَةُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا»

* دنیا غنچه‌ای است که برای هیچ‌کس گل نمی‌کند؛ آیه 131 سوره مبارکه «طه»: «زَهْرَةَ الْحَیَاةِ الدُّنیَا»

* چرا آخرت را به دنیا می‌فروشید؟؛ آیه 86 سوره مبارکه «بقره»: «اشْتَرَوُاْ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا بِالآَخِرَةِ» 

* چرا به دنیای فانی و محدود راضی می‌شوید؟؛ آیه 38 سوره مبارکه «توبه»: «أَرَضِیتُم بِالْحَیَاةِ الدُّنْیَا»

* چرا به دنیای کوچک و زودگذر شاد می‌شوید؟؛ آیه 26 سوره مبارکه «رعد»: «وَ فَرِحُواْ بِالْحَیَاةِ الدُّنْیَا»

* چرا دنیا را به آخرت ترجیح می‌دهید؟؛ آیه 3 سوره مبارکه «ابراهیم»: «یَسْتَحِبُّونَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا عَلَى الآخِرَةِ»

* چرا به دنیاداران خیره می‌شوید؟؛ آیه 88 سوره مبارکه «حجر»: «لاَ تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلَى مَا مَتَّعْنَا بِهِ»

* چرا فقط به دنیا فکر می‌کنید؟؛ آیه 29 سوره مبارکه «نجم»: «لَمْ یُرِدْ إِلَّا الْحَیَاةَ الدُّنْیَا»

* آیا دنیاگرایان نمی‌دانند که جایگاهشان دوزخ است؟؛ آیه 38 و 39 سوره مبارکه «نازعات»: «وَ آثَرَ الْحَیَاةَ الدُّنْیَا؛ فَإِنَّ الْجَحِیمَ هِیَ الْمَأْوَى»

البته این همه هشدار به خاطر کنترل مردم دنیاگراست و آنچه در آیات و روایت انتقاد شده از دنیاپرستی، آخرت‌فروشی، غافل شدن، سرمست شدن و حق فقرا را ندادن است اما اگر افرادی در چارچوب عدل و انصاف سراغ دنیا بروند و از کمالات دیگر و آخرت غافل نشوند و حق محرومان را ادا کنند و در تحصیل دنیا یا مصرف آن ظلم نکنند این‌گونه مال و دنیا فضل و رحمت الهی است.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/12/20
زمان : 10:1 عصر
استکبار فرعونی در تحلیل قرآنی
نظرات ()

samamos

فرعون و شیطان در قرآن دو نماد کامل انسانی و جنی از تکبر و استکبار هستند. تکبر و استکباری که ایشان را از حقیقت و کمال دور ساخت و در برابر خداوند و راه راست الهی قرار داد. از این روست که قرآن در آیات بسیاری به ابعاد و جهات مختلف استکبار و تکبری این دو توجه داده و تحلیلی جامع و کامل از علل و عوامل ایجادی و آثار آن در زندگی آنان و دیگران به دست داده است.

نویسنده با توجه به تاثیر مهم رفتار فرعونی در زندگی بشر که از آن به تفرعن یاد می شود، به سراغ آیات قرآنی رفته تا تبیین خداوند و قرآن را از رفتار فرعونی به ویژه در حوزه اجتماعی به دست دهد. با هم این مطلب را از نظر می گذرانیم.

 

روش تربیتی قرآن

قرآن کتاب هدایت است. ازاین رو بر مسایل تربیتی و آموزش های خاص توجه ویژه ای دارد. هر آیه از آیات قرآنی به هدف و فلسفه آموزش و تربیت وارد شده است؛ زیرا تعلیم و تزکیه فلسفه انزال کتب و ارسال رسل است(جمعه آیه 2) بنابراین، قرآن علوم و دانش و یا داستان و قصه نیست، بلکه کتاب هدایتی است که با شیوه وروش خاص می کوشد تا این هدف را تحقق بخشد.

همین مساله موجب شده است که آیات قرآنی به شکلی غریب و ناآشنا با ادبیات و شیوه بیانی خاص باشد. به عنوان نمونه بخشی از آیه به یک مساله نظری می پردازد ولی در همان آیه نمونه های عینی و محسوس مطرح می شود. این شیوه در استثناهای قرآن به چشم می خورد، زیرا در مستثنی منه سخن از مساله نظری است ولی در مستثنی به نمونه عینی آن اشاره می شود؛ زیرا هدف از آیات قرآنی تربیت انسانی است.

اقتضای این شیوه آموزشی و تربیتی آن است که به مساله الگوسازی و الگوپردازی بسیار توجه شود، زیرا در الگوهایی مثبت و منفی است که آدمی می تواند مسایل کلی را به شکل جزیی و ملموس بیابد و به نوعی به اطمینان شهودی دست یابد و قلب و دلش آرام گیرد.

بر این اساس ، الگوسازی و معرفی نمادهایی از آن، برای تشخیص و توصیف زشت و زیبا و خوب و بد به عنوان یک شیوه اساسی و روش راهبردی مورد توجه قرار گرفت. این گونه است که گزارش های قرآنی از اقوام و اشخاص گذشته ، برای تبیین و توصیف نمادها و الگوهایی از افراد موفق و ناموفقی است که در راه راست قرار گرفتند یا در مقابل آن ایستادند.

در آموزه های قرآنی ابلیس نماینده و نماد همه زشتی ها و بدی هاست؛ زیرا به سبب تکبر و خودپسندی واکنش استکباری از خود حتی نسبت به آفریدگار خویش نشان داد و در مسیر هبوط تا سقوط راه را ادامه داد. فرعون نیز نمونه انسانی از این شیوه رفتاری است که خداوند در بسیاری از آیات به آن پرداخته است. بنابراین هنگامی که از فرعون سخن می گوید به هدف تبیین و توصیه مسایلی است که رفتار فرعون و تفرعن وی موجب شده است تا مقام مغضوب پیش رود و گرفتار خشم و غرق الهی شود.

بر این اساس ، شناخت فرعون به معنای شناخت یکی از مستکبران تاریخی نیست، بلکه شناخت از روش و نیز علل و عواملی است که فرعون را ساخت و او را به ورطه تباهی کشاند.

فرعون تاریخی

قرآن درباره فرعون همانند معرفی پیامبران به گونه ای عمل می کند که شخص ایشان کم تر مطرح است بلکه آن چه مهم و اساسی است شخصیت وی می باشد؛ زیرا شخصیت شناسی می تواند تحلیل و توصیفی از علل و عوامل رفتاری و نگرشی شخص بدهد و به عنوان یک مساله کلی و فراگیر در حوزه آموزش و پرورش مورد بهره برداری قرارگیرد و به عنوان الگوهای مثبت و منفی معرفی شود.

آن چه از آیات قرآنی درباره شخص تاریخی فرعون به دست می آید، همزمانی وی با حضرت موسی(ع) است. همین ابهام در شخص فرعون موجب شده است که در تفاسیر اختلاف شدیدی در باره فرعون موسی پدید آید؛ زیرا فرون که اسمی غیر عربی است(مفردات الفاظ قرآن کریم، راغب اصفهانی ، ص 632 ذیل واژه فرع) لقب پادشاهان کهن و دیرین مصر است(فرهنگ لغات قرآن ، دکتر قریب، ج 2 ، ص 231)

درباره نام وی نیز اختلاف بسیاری است. برخی وی را ولید به مصعب (تاریخ طبری، ج 1 ،ص 231) و برخی دیگر منفطاح دوم(تفسیر التحریر و التنویر، ج 5 ، جزء 9 ، ص 35) و برخی رامسیس دوم و مانند آن گفته اند. ولی شک و تردیدی نیست که وی کسی بود که بنی اسرائیل را به بردگی و ذلت کشاند و سال ها قتل و شکنجه و جنایت را در حق آنان مرتکب شد و در برابر دعوت حضرت موسی (ع) ایستاد و در نهایت در هنگام تعقیب آن حضرت غرق شد و جسد وی به ساحل آورده شد تا درس عبرتی برای آیندگان باشد.( یونس آیات 90 و 92 و آیات بسیار دیگر)

شخصیت شناسی فرعون

چنان که گفته شد آموزه های قرآنی به جای پرداختن به شخص فرعون به شخصیت فرعونی به عنوان نماد طغیان و فساد و استکبار توجه داشته است؛ زیرا هدف از آیات الهی ، آموزش و پرورش انسان ها وهدایت آنان به سوی کمال و رسیدن به تقرب الهی و متاله و خدایی شدن است. بنابراین هر آن چه سد راه کمالات انسانی است و یا به عنوان موانع می تواند در برابر رشد آدمی قرار گیرد، مورد بررسی و تحلیل و تبیین قرار گرفته و در نهایت توصیه هایی نیز در ادامه هر آیه مطرح شده است.

شاید مهم ترین ویژگی شخصیتی فرعون، تکبر، خودپسندی و خودبزرگ بینی وی باشد. همین مساله نیز موجب می شود تا در مسیر هبوط و سقوط قرار گیرد و گام به گام همانند ابلیس از خداوند و مسیر حق و قرب الهی دور شود و در دوزخ جلال الهی گرفتار آید.

آیاتی بسیاری چون آیات 45 و 46 سوره مومنون و 51 و 52 سوره زخرف و 15 و 17 و 24 سوره نازعات به مساله خود بزرگ بینی و خودپسندی فرعون اشاره دارد؛ زیرا چنان که گفته شد مهم ترین عامل سقوط فرعون به شمار می آید. خود بزرگ بنی وی موجب می شود تا در نهایت ادعای پروردگاری بزرگ را برای خود مطرح کرده وخود را به عنوان ربکم الاعلی به مردم بشناساند.(نازعات آیه 24)

چنین بینشی موجب می شود که شخصیت فرعونی شکلی خاص بگیرد و رفتار وی در برابر حق و آموزه های وحیانی، رفتاری استکباری و ستیزه جویانه شود و در برابر آن قرار گیرد.(یونس آیه 75 و نیز قصص آیه 4 و عنکبوت آیه 39 و آیات دیگر)

در تحقق و ایجاد چنین شخصیت نامتعادلی علل و عوامل درونی و بیرونی چند نقش داشته اند که یکی از مهم ترین علل و عوامل بیرونی را می بایست در قدرت و سلطنت بی چون و چرای وی (زخرف آیات 51 و 52) و رفتار خوارگونه اطرافیان از اشراف و ملا دانست که زمینه را برای تقویت روحیه خودبزرگ بینی فراهم آورد و خواری و ذلت قوم و ملت خویش را سبب شد. به این معنا که هر چه فرعون در خودبزرگ بینی خویش تقویت شد، به همان اندازه خوار و سخیف کردن مردم خویش را افزایش داد. عدم مقاومت ملت در برابر استخفاف فرعونی و استکبار وی موجب شد تا زمینه برای رفتارهای زشت تر و استخاف بدتر فراهم آید. خداوند در آیات 51 تا 54 به این مساله توجه می دهد که فریب و تحقیر مردم که زمینه استکبار فرعونی را فراهم آورد، با پذیرش و عدم واکنش آنان موجب تقویت چنین روحیه ای در وی شد.

آیه 83 سوره یونس به مساله وحشت و ترس مردم نسبت به روش ها و رفتارهای فرعونی اشاره می کند که این ترس و وحشت چگونه بر استکبار و برتری جویی وی دامن زد. به سخن دیگر، پذیرش ذلت و خواری و استخفاف و در پیش گرفتن رویه هراس و وحشت از سوی مردم، موجب می شود تا مستکبران گستاخ تر از پیش عمل کنند و شکنجه و اذیت و آزار مردم را امری ساده و آسان بر شمارند.

خداوند در آیات 26 و 27 سوره غافر و نیز 51 و 52 سوره زخرف ، فرعون را فردی مغرور و متکبر معرفی می کند و در همین آیات تبیین می کند که تکبر وغرور وی به سبب قدرت روز افزون و سیر ناپذیری وی بوده است که با عدم مقاومت مردم و اشراف و ملا همراه بوده است.

قدرت بی حد و اندازه وی از سویی و نیز ثروت و دارایی بی پایانش موجب می شود تا فرعون با تفاخر و فخر فروشی و خودبزرگ بینی به سادگی در مقابل حق روشن و آشکار بیایستد و با همه معجزات دهگانه و یا بیش تر حضرت(ع) به وی ایمان نیاورد.

این گونه است که شخصیتی از فرعون شکل می گیرد که به هیچ چیز از اصول عقلی و عقلایی و اخلاقی پایبند نیست. حق ستیزی(غافر آیات 23 و 25) پس از ارایه آن از سوی حضرت موسی (ع) و حق ناپذیری وی در برابر اتمام حجت های بی شمار(یونس آیات 75 تا 82 و هود آیات 96 و 97 و آیات دیگر) موجب می شود تا به سادگی ظلم و ستم نماید و زیر بار حق نرود.(اعراف آیه 103)

رفتاری خشونت آمیز وی که می توان به سبب وقاحت و جسارت بی پایان از آن به خشونت عریان فرعونی یاد کرد(بقره آیه 49 و اعراف آیات 127 و 141) به اندازه ای بود که حتی نسبت به زن و فرزندخویش رحم و عطوفت نداشت(تحریم آیه 11) و مخالفان با دلیل و برهان خویش را به صلیب کشیده و با شکنجه به قتل می رسانید.(اعراف آیات 120 تا 124 و طه آیه 70 و 71 و شعراء آیه 49) وی کودکان را در درون زهدان مادرشان می کشت و بچه های شیرخوار را در دامن مادرشان به قتل می رسانید.(بقره آیه 49)

جهل و نادانی (یونس آیات 88 و 89) و دروغگویی (غافر آیات 26 و 28) در کنار تقلید کورکورانه از هر آن چه سنت گذشتگان می شمرد(یونس آیات 75 تا 78) موجب شد تا در رفتارهایش بسیار نامتعادل نمایش دهد. وی مجموعه از متضادها بود به گونه ای که خود را برتر و عالم تر از دیگران بر می شمرد و در همان حال از رفتارهای سخیف و بی پایه گذشتگان به عنوان سنت قومی و ملی پیروی و اطاعت می کرد.

نژاد پرستی وی همانند ابلیس موجب می شود که خود را از نظر نژادی برتر از قوم یهود بداند و به کشتار بیرحمانه ای دست بزند تا نژاد پست را از صفحه روزگار محو و نابود سازد.(مومنون آیات 46 و47) از این روست که یهودیان را مردمانی بر می شمرد که به عبادت وی مشغول هستند و برده و بنده وی می باشند.(مجمع البیان ، طبرسی ، ج 7 و8 ، ص 172 و کشاف ، زمخشری ، ج 3 ، ص 189)

چنین بینش و نگرشی است که وی را به سوی فسق و فجور(نمل آیه 12 و قصص آیه 32 ) ، گناه و خطا و تبهکاری(قصص آیه 8 و عنکبوت آیات 39 و 40 و حاقه آیات 9 و10) و طغیان (قصص آیات 10 تا 12) می کشاند. وی در هر امری به طغیان رو آورد به گونه ای که در فسق و فجور همانند مسایل عقیدتی به اسراف و زیاده روی گرایش یافت چنان که خداوند وی را حتی در قتل و کشتار مردمان شخصی مسرف و زیادرو معرفی می کند.(یونس آیات 79 تا 83)

فرعون نسبت به هر کسی که مخالف وی بود به شدت برخورد می کرد و برهان و استدلالی را بر نمی تابید با آن که بر حقانیت آن آگاه و دانا بود. از این روست که به سرعت نسبت به دعوت موسی (ع) واکنش نشان می دهد و نسبت به وی خشم و غضب می کند.( شعراء آیات 52 تا 55)

فساد وی جلوه های بسیاری یافت به گونه ای که اسارت زنان (قصص آیه 4) بهره کشی جنسی (همان ) استضعاف (قصص آیه 4) برتری جویی و سلطه طلبی(نمل آیات 12 و 14) تفرقه اندازی (قصص آیه 4) ظلم و قتل (همان) و فسق و فجور (نمل آیات 12 و 14) از آثار آن به شمار می آید.

خداوند در آیات 46 و 50 سوره زخرف ، فرعون را حاکمی پیمان شکن و فرصت طلب بر می شمارد. بنابراین می توان گفت که استکبارگری و قدرت طلبی فرعونی موجب می شود که اشخاص و دولت ها نسبت به پیمان ها و عهدهایشان وفادار نبوده و با فرصت طلبی زیر بار عهدها و عقود بزنند.

فرعون به سبب عوامل پیش گفته انسانی مستبد و انحصار طلب بود. همین انحصار طلبی موجب شد تا ادعای الوهیت نیز کرده و خدایی را منحصر به خود بداند(شعراء آیه 29 و قصص آیه 38 ) انحصار قدرت موجب شد تا ملت مصر را برده و بنده خویش بداند(زخرف آیه 51) و در اهانت و خواری ملت خود کوتاهی نکند.(زخرف آیات 51 و 52)

استهزا و تمسخرگری از صفات فرعونی است، زیرا خود را برتر از همگان دانسته و حق و حقیقت را در خود می جوید و هر کسی که ادعای حقانیت کند به تمسخر می گیرد(غافر آیه 26) این گونه است که فرعون به تمسخر و استهزای منطق موسی(ع) درباره ربوبیت خدا می پردازد(شعراء آیات 23 و 25 و 27) و به ریشخند آیات الهی اقدام می کند(زخرف آیات 46 و 47)

فرعون برای دست یابی به اهداف پلید و اضلالی خویش هم مردم را به گمراهی می کشانید(طه آیه 72) و هم اقدام به دسته دسته کردن مردم و ایجاد اختلاف در میان آنان می پرداخت(قصص آیه 4) وی که خود فردی مرتجع و دلبسته به آیین باطل نیاکان و سنت های خرافی و نادرست گذشتگانش بود(یونس آیات 75 و 78 و قصص آیات 32 و 36) استثمار و بهره کشی مردم را بر اساس این تفکر و رویه ادامه می داد(شعراء آیات 16 و 22و اعراف آیه 127 و قصص آیه 4) و روحیه استکباری خویش را این گونه ارضا می کرد.(مومنون آیات 45 و 46 و ایات دیگر)

ملاک های ارزش گذاری فرعونی

از نظر فرعون ملاک ارزش و خیر هر کسی و هر چیزی ، قدرت و ثروت است(زخرف آیات 51 تا 53 ) از این روست که وی زر و زیور زرین را ملاکی برای ارزش گذاری انسان ها قرار می داد(همان)

وی با قدرت و ثروت های خویش چون نهرها و باغ ها و بوستان ها می کوشید تا ملاک ارزش گذاری را تغییر دهد و هر کسی را که دارای ثروت و قدرت است به نزد خویش آورده و گرامی دارد. در برابر هر کسی که از قدرت و ثروت بی بهره بود بی ارزش می شمرد. مخالفت شدید با بنی اسرائیل از آن رو صورت می گرفت که ایشان را ضعیف و بی سرمایه می شمرد.

وی با استفاده از همین قدرت و ثروت خویش به ویژه زینت ها و امکانات عطا شده به او، در جهت گمراهی و فریب مردم تلاش می کرد.(یونس آیه 88) و با تحمیق مردم مصر با تبلیغات گسترده گمراه کننده و فریبنده مقاصد خویش را پیش می برد.(زخرف آیات 51 و 52) در حقیقت قدرت و ثروت ابزاری کارآمد در دست وی برای گمراهی و بهره کشی و تحمیق توده های ملت در دست وی بود. وی با پول و امکانات بی پایان خویش مردم را به سوی مقاصدی خویش می کشاند و آنان را با خود همراه می ساخت.

خداوند در آیات 51 تا 54 سوره زخرف تبیین می کند که چگونه فرعون با استفاده از احساسات مردم و عواطف قومی و نژادی برای برتری جویی علیه حق و حضرت موسی (ع) فعالیت می کرد و چگونه توانست با این شیوه بسیاری از مردم را علیه حق و حقیقیت بسیج کند.

خرید افراد با نفوذ و تغییر نگرش و بینش دادن آنان از طریق پول و ثروت و قدرت از روش های فرعونی است که در آیات مختلف از آن سخن به میان آمده است. فرعون با قدرت و ثروت خویش به ساحران نیز وعده می دهد تا در صورت پیروزی از امکانات دولتی و قدرت و ثروتی بسیاری بهره مند می شوند. این گونه است که ابزارهای رسانه ای قدرتمند آن زمان یعنی جادوگران و ساحران را به جرگه خویش در می آورد. البته این عمل شیطانی ابلیس در نهایت با شکست مواجه می شود و روشنگری های موسی (ع) با بینات و معجزات روشن همه آن تبلیغات رسانه ای ساحران را از میان می برد و حتی آنان را به جرگه خود در می آورد که موجبات قتل آنان نیز این گونه فراهم می آید.(اعراف آیات 120 تا 124 و نیز طه آیات 70 و 71)

وی با پول و ثروت و قدرت خویش می کوشد تا به ترور شخصیت افرادی مخالف از جمله حضرت موسی (ع) اقدام کند که این مساله در آیه 101 سوره اسراء تبیین و تحلیل شده است.

به هر حال شخصیت شناسی و روش شناسی اعمال فرعونی به ما این امکان را می دهد که در زمان حاضر بتوانیم شخصیت های مستکبران و روش های آنان را شناسایی و در مقابله با آنان آگاهانه و خردمندانه وارد اقدام عملی شویم.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/12/20
زمان : 5:58 عصر
فارس به مناسبت هشتم مارس گزارش میدهد
نظرات ()

روز جهانی زن به روایت مدرنیته/ 15سالگی، آغاز خشونت علیه زنان در دنیای مدرن/ زینب 8 مارس 2014 کیست

آمریکا، انگلیس و فرانسه سردمداران خشونت علیه زنان هستند، زنانی که در 15 سالگی اولین تجاوز را تجربه می‌کنند تا طعم تلخ زندگی در مدرنیته را با تمام وجود حس کنند. هشتم مارس در غرب فقط یک شعار است، شعاری بزک‌شده به نام «روز جهانی زن»!

خبرگزاری فارس: روز جهانی زن به روایت مدرنیته/ 15سالگی، آغاز خشونت علیه زنان در دنیای مدرن/ زینب 8 مارس 2014 کیست
خبرگزاری فارس ـ گروه آیین و اندیشه: هشتم مارس روز جهانی زن و آغاز شعارهای پرطمطراق روشنفکران برای زنان است. زنانی که در همین کشورهای مدعی دموکراسی از 15 سالگی آغاز خشونت‌های جسمی و جنسی خود را باید جشن بگیرند و صدافسوس که برخی از بانوان ایرانی بدون آگاهی از آمار وحشتناک سازمان‌های بین‌المللی از خشونت علیه زنان، حسرت آزادی‌های بی حد و حصر زنان غربی را در دل می‌پرورانند.

در بسیاری از فیلم‌های هالیوودی خشونت علیه زنان مشهود است و اکثر زنان نقش اول در این فیلم‌ها اعتراف می‌کنند که در سن 15 سالگی و یا کمتر، اولین تجربه جنسی و تجاوز خود را داشته‌اند که در این میان می‌توان به صحبت‌های «نیکول کیدمن» هنرپیشه استرالیایی هالیوود و سفیر صلح سازمان ملل متحد اشاره کرد که با حضور در کمیته ویژه کنگره آمریکا گفته بود: هالیوود زنان را به عنوان کالای کم‌ارزش و ضعیف جنسی نمایش می‌دهد و باعث ترویج خشونت علیه آنها می‌شود.

باید به این نکته توجه داشت که هالیوود و اربابان صهیونیست آن، به زن به عنوان یک کالا و نه به عنوان یک انسان می‌نگرند و در نتیجه شعارهای فمینیستی آنها نیز جز ابزاری برای انحراف افکار عمومی و سوءاستفاده هر چه بیشتر از جنس مونث نیست.

* مدافعان حقوق زنان در ایران چه می‌گویند؟

مدافعان حقوق زنان در ایران با آگاهی از وضعیت غرب و خشونت‌های مختلف جسمی و جنسی علیه زنان ناجوانمردانه در میتینگ‌های سیاسی و اجتماعی خود بانوی محجبه ایرانی را متهم به تحجر کرده و آزادی او را فقط در قالب برهنگی می‌بینند؛ از نظر آنها آزادی یعنی برهنگی!

اما برهنگی به چه قیمتی! آمار بهداشت جهانی گواه ادعاهای مختلف است، به عنوان نمونه آژانس حقوق اساسی اتحادیه اروپا (FRA) پرسش‌هایی را درباره خشونت علیه زنان از 42 هزار زن در فاصله سنی 18 تا 74 سال در 28 کشور اروپایی پرسیده است که پاسخ‌های تأسف بار آن قابل تأمل است. 33 درصد از زنان از زمانی که به سن 15 سالگی رسیده‌اند دست‌کم یک ‌بار به صورت فیزیکی یا جنسی با آنها خشونت‌آمیز رفتار شده است. این موضوع زمانی اهمیت می‌یابد که بدانیم جمعیت افراد در این فاصله سنی 61.3 میلیون نفر است. گردآورندگان این گزارش اعلام کردند که حداقل 83 میلیون زن در اتحادیه اروپا از 15 سالگی یک بار مورد خشونت جنسی قرار گرفته‌اند و 18 درصد نیز گفته‌اند که برای آنها مزاحمت ایجاد شده است.

*هر 8 دقیقه یک تجاوز در انگلستان رخ می‌دهد

بر اساس آمار منتشر شده در سال 2005، به طور میانگین روزانه سه زن در آمریکا بر اثر خشونت کشته می‌شوند. سالانه 30 تا 35 درصد از زنان آمریکایی مورد آزار جسمی شوهرانشان قرار می‌گیرند و 15 تا 20 درصد آنها حتی در هنگام بارداری نیز مورد ضرب و شتم قرار می‌‌گیرند. زنان جوان، کم‌درآمد و اقلیت‌های رنگین‌پوست، قربانیان اصلی خشونت‌های خانگی و آزار جنسی در آمریکا هستند و بیشتر زنانی که در معرض این آزار و اذیت ها قرار می‌گیرند بین 20 تا 24 سال سن دارند.

همچنین بر اساس آمار ارائه شده از سوی انجمن مبارزه با خشونت خانگی ایالت تگزاس، در سال 2011، یکصد و هفتاد و هشت هزار مورد خشونت خانگی در این ایالت گزارش شده است، دوازده هزار نفر به خاطر رهایی از خشونت به سرپناه‌های مرکز مبارزه با خشونت پناه برده‌اند و 102 زن نیز بر اثر خشونت جان باخته‌اند! این آمار تکان دهنده تنها مربوط به یکی از ایالت‌های آمریکا است.

*شکست در عرصه اخلاقی و پایمال‌شدن انسانیت در غرب

این آمار گواه این امر است که غرب در سراشیبی انحطاط و زوال اخلاقی است و همانطور که مقام معظم رهبری در دیدار اعضای مجلس خبرگان در تاریخ 14 اسفند ماه جاری فرمودند: شکست در عرصه اخلاقی و پایمال شدن انسانیت و پدیدار شدن هویت اصلی تمدنِ غربی مبتنی بر اومانیسم یکی از نشانه‌های برهم خوردن آرامش ظاهری جبهه استکبار است و قتل و غارت و خشونت، فساد و شهوت‌رانی‌های مسخ‌کننده همچون ترویج ازدواج همجنس‌گرایان، حمایت صریح از تروریسم خشن و وحشی در منطقه و اهانت آشکار به مقدسات و بزرگان دین، نمونه‌های عینی از شکست تمدن غرب در مسائل اخلاقی است.

رهبر معظم انقلاب در این دیدار توجه به فرهنگ دینی و انقلابی را یکی از وظایف خطیر مسئولان دانستند و تأکید کردند: دولت محترم باید به این موضوع توجه کند و مسئولان فرهنگی نیز باید توجه داشته باشند که چه می کنند، زیرا در مسائل فرهنگی نمی‌توان بی‌ملاحظگی کرد.

این در حالی است که دغدغه‌های مقام معظم رهبری متأسفانه در اغلب موارد بدون پاسخ مسئولان و انجام کاری در این حوزه‌ها باقی می‌ماند.

با نگاهی به وضعیت حجاب، عفاف و حیا، بحث اعتیاد، رکوردداری بانوان ایرانی در عمل‌های زیبایی و استفاده از لوازم آرایشی، گسترش بی‌حد تجملات، افزایش آمار طلاق و کاهش نرخ ازدواج، افزایش زندگی‌های مجردی دختران و رواج بسیاری از معضلات حاصل از ورود فرهنگ غربی به کشور، آمار ابتدایی این گزارش تلنگری است برای اینکه بدانیم دشمن آرام و بی‌صدا در حال تخریب ارزش‌های اسلامی و انقلابی ماست.

*روز جهانی زنان در اسلام چه روزی است/ زینب 8 مارس 2014 کیست؟

8  مارس 2014 با میلاد بانوی صبر و حیا حضرت زینب کبری(س) مصادف شد که تقارن آن شاید گوشزدی باشد برای تمام زنان عالم که در حال فرو رفتن در دنیای مدرن و روشنفکری هستند.

تلنگری برای برخی از بانوان ایرانی که بدانیم الگوهایمان رو به فراموشی رفته‌اند و ما فقط یاد آنها را در عزاداری‌های خود زنده می‌داریم؛ بدون آنکه بدانیم زینب(س) چگونه زینب شد. زینب(س) زنی اندیشمند، دارای تفکر و بینش‌های عمیق بود. حال برخی از زنان بدون اینکه بدانند ریحانه آفرینش‌اند و از دامن آنها مرد به معراج می‌رود، به دنبال مدل لباس‌های بازیگران هالیوود روی فرش قرمز و اسکار هستند!

بانوان فهیم و مسلمان ایرانی می‌توانند الگو باشند به شرط آنکه خود روز جهانی زنان را به دنیا عرضه کنند. روز جهانی زنان در اسلام روزی است که زنان بخواهند به متن آفرینش خود یعنی زنانگی، حیا، اعتماد به نفس، خودباوری و عفت برسند و ریحانه آفرینش باشند.




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 92/12/17
زمان : 4:17 عصر
نسخه طب سنتی برای تسکین دردهای مفصلی
نظرات ()

یک متخصص طب سنتی دردهای مفصلی را به 5 دسته تقسیم کرد و گفت:دردهای روماتیسم، آرتریت، سیاتیک،دیسک کمر و دردهای مفصلی در این گروه قرار می‌گیرند که برای هر یک از آنها نسخه متفاوتی باید تجویز کرد.
 سید اسماعیل سعیدی در گفت‌وگو با فارس، بیماری‌های مفصلی را در طب سنتی به پنج گروه تقسیم کرد و گفت: درد مفصل، آرتروز، دیسک کمر بیماری‌هایی هستند که افراد زیادی را درگیر کرده و بعضی از بیماران از درمان و توصیه های ورزشی که گاهی بی نتیجه است، شکایت می‌کنند.
 
وی ادامه داد: در طب سنتی گروه اول بیماری های مفصلی، دردهای دموی است که احساس درد همراه با ورم و تغییر رنگ مفصل از علائم آن است.
 
سعیدی تصریح کرد: این بیماری در سن نوجوانی و جوانی بیشتر است و در فصل گرم سال نیز بیشتر دیده می شود.بنابراین کاهش غلظت خون و مصرف غذا و دارویی که حرارت بدن را کاهش دهد، توصیه می‌شود.
 
این متخصص طب سنتی دسته دوم بیماری های مفصلی را ناشی از افزایش صفرا دانست و گفت: در این بیماری مفصل کمی ورم می‌کند و رنگ آن قرمز مایل به زرد است.این بیماری بیشتر در افراد گرم مزاج و در سن جوانی شیوع دارد.
 
سعیدی ادامه داد: دسته بعدی که بیشتر در جامعه دیده می‌شود، بیماری های ناشی از افزایش بلغم بدن است. در این دسته مفصل متورم، سفیدرنگ و هنگام لمس کردن آن سردی احساس می‌شود.
 
وی ادامه داد: این بیماران مصرف مواد غذایی با مزاج سرد را باید کاهش دهند.از طرفی این افراد زمانی که در معرض سرما قرار می‌گیرند، احساس درد بیشتری می‌کنند حتی در فصل تابستان وقتی فرد مقابل وسایل سرمایشی قرار می گیرد، احساس درد می‌کند.
 
این متخصص طب سنتی گفت:برای درمان باید این بیماران غذاهایی با مزاج گرم مصرف کنند. مصرف نخود، گوشت کبک یا بلدرچین همراه با کمی ادویه، غذای مناسبی است.همچنین مصرف غذا و داروهای مسهل و مالیدن روغن های گیاهی با مزاج گرم مانند بابونه و بادام تلخ به تسکین درد کمک می‌کند.
 
سعیدی،دسته چهارم بیماری های مفصلی را افزایش سودا دانست و گفت: در این افراد، مفصل ورم مختصری دارد و احساس سنگینی مفصل کمتر از افراد بلغمی و دموی است، رنگ مفصل مایل به تیرگی است و این افراد باید از خوردن سردی و قرار گرفتن در معرض سرما، خودداری کنند.
 
این متخصص طب سنتی تصریح کرد: در افرادی که مشکل مفصل سوداوی دارند عواملی مانند مشکلات روحی و روانی باعث افزایش درد می‌شود و علایمی از قبیل وسواس فکری، بدخوابی و خوابهای آشفته نیز معمولاً در این افراد دیده می شود و معمولاً از مصرف غذاهایی با مزاج سرد منع می‌شوند.
 
سعیدی افزود: در دسته دیگر، فردی که درد مفصل دارد معمولاً از درد چرخشی در مفصل ها گله‌مند است یعنی گاهی یک مفصل و زمانی مفصل دیگر دردناک می‌شود و فرد احساس سنگینی مفصل ندارد بلکه نوعی کشش را در مفصل احساس می‌کند.
 
وی درمان این نوع درد را مشابه دردهای بلغمی عنوان کرد و گفت:مصرف سکنجبین برای این افراد توصیه می‌شود البته سکنجبین اگر زیاد ترش نباشد، دردهای مفصلی را تسکین می‌دهد.
 
این متخصص طب سنتی گفت:بنابراین دردهای روماتیسم، آرتریت، سیاتیک،دیسک کمر و دردهای مفصلی دیگر در طب سنتی در همین گروهها تقسیم بندی می شوند،به عنوان مثال در بیشتر موارد بیماری های روماتیسمی در واقع علایم دموی و صفراوی دارد یا در بیماری آرتروز علایم سردی دیده می شود اما در هر صورت باید پزشک وضعیت بیمار را به دقت بررسی و درمان خاص آن را تجویز کند.
 
وی ادامه داد: برای بهبود دردهای مفصلی روش های درمانی دیگری نیز مانند گذاشتن یخ روی مفصل وجود دارد همچنین روش دیگری که به افراد توصیه می شود استفاده از آب درمانی و راه رفتن در استخر است.



نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/12/12
زمان : 8:41 عصر
راز زیبایی رخسار مؤمن چیست؟
نظرات ()

راز زیبایی رخسار مؤمن چیست؟

 

 طاعت خدا آثار سازنده روحی و اخلاقی فراوانی دارد که یاد متقابل خدا از بنده، روشنی دل، آرامش قلب، ترس از(نافرمانی) خدا، بصیرت و شناخت شیطان، بخشش گناهان، و علم و حکمت از جمله آنهاست.

 
به گزارش خبرنگار دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، برای هر عملی و کاری زینت و آراستگی وجود دارد که باعث متمایز شدن یک چیز با چیز دیگر می‌شود. یکی از اعمال و رفتار انسان بحث طاعت و بندگی خداست که در احادیث و روایات از آن به عنوان بهترین زینت و زیور برای انسان یاد شده است.
 
امام علی(ع) در حدیثی می‌فرمایند: "هیچ آراسته‏‌ای به زیوری مانند طاعت خدا، آراسته نشد1".
 
ایشان همچین در توصیف نیکوترین سلوک فرمودند: "نیکوترین هیأت (وسلوک) آن است که تو را با مردم آمیزش دهد و در میان آنها زیبایت گرداند و زبان (بدگویی) آنان را از تو باز دارد2".
 
در حدیث دیگری از امام علی(ع) در بیان زیور ایمان می‌خوانیم که حضرت می‌فرمایند: "زیور ایمان، پاکی درون است و نیک رفتاری برون3".
 
ایشان همچنین درباره علت و سبب زیبایی رخسار مؤمن، فرمودند: "زیباییِ رخسار مؤمن از حسنِ عنایت خداست به او4".
 
منابع احادیث:
 
1- غررالحکم: 9489 منتخب میزان‌الحکمة: 260
 
2- غررالحکم: 3470 منتخب میزان‌الحکمة: 260
 
3- غررالحکم: 5504 منتخب میزان‌الحکمة: 260
 

 

 

4- غررالحکم: 4848 منتخب میزان‌الحکمة: 108



نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/12/12
زمان : 9:0 صبح




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ