![]() |
یکی از خوانندگان محترم؛ در رابطه با بحث «ازدیاد نسل» اشکالاتی را وارد کردند که بجا است کمی بیشتر در مورد آن توضیح دهیم. این خواننده محترم نوشت: «مطلبی که گذاشتین به نظر من زیاد کارشناسی نیست، تا قبل از اینکه رهبر انقلاب و صاحب نظران دستور ازدیاد نسل بدن حتی روی پرونده بهداشت خانمهای باردار حدیثی از امام علی علیهالسلام مینوشتن که از دلایل خوشبختی و سعادت؛ کم بودن اعضای خانواده است».
حدیث مذکور در نهجالبلاغه از امیرالمؤمنین علی علیهالسلام وارد شده است: «قِلَّةُ الْعِیَالِ أَحَدُ الْیَسَارَیْن[1]؛ کمى افراد نانخورِ انسان یکى از دو وسیلهی توانگرى میباشد». ظاهر حدیث میرساند که کمبودن فرزندان بهتر از زیادی آنهاست. اما اگر با تعمق و با «فقاهت» حدیث را بررسی کنیم درمییابیم که «عیال در لغت عرب به معنى فرزند نیست؛ چه بسا فرزندانى که نانخور انسان نیستند، و چه بسا عائلهاى که فرزند نمیباشند. عیال به معنى نانخور و در تحت عیلوله و مخارج انسان در آمدن است؛ مانند خادم و خادمه و شاگردان کسب و غلام و کنیز و میهمانان وارد بر انسان، و تکفّل مخارج بسیارى از اقوام و محارم و زوجه و امثالها که تحت مخارج و عیلوله انسان زیست میکنند»[2].
از طرف دیگر ما روایات فراوانی داریم بر ازدیاد نسل مانند «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلیاللهعلیهوآله: أَکْثِرُوا الْوَلَدَ أُکَاثِرْ بِکُمُ الْأُمَمَ غَداً[3]؛فرزندانتان را افزایش دهید که در فردای قیامت من به افزون بودن تعداد شما بر سایر امتها افتخار میکنم». حتی شیخ حر عاملی (1033 – 1104 ق) صاحب کتاب 30 جلدی وسائل الشیعة بابی را با عنوان «اسْتِحْبَابِ الِاسْتِیلَادِ وَ تَکْثِیرِ الْأَوْلَاد» گشوده است که در حقیقت فتوای وی نیز میباشد.
بنابراین از جمع روایات تکثیر اولاد و روایت مولای ما علی علیهالسلام در مییابیم که منظور امام از کمی عائله، کمی فرزند نمیباشد.
در یکی دیگر از اشکالات وارده آمده است که «اعتقاد به تئوری توطئه در دنیای کنونی کارساز نیست و این مطلب در بیشتر کشورهای دنیا مردود بوده و اعتقاد و اصل بر تعامل و گفتگو بدون ذهنیت دشمنی میباشد».
در جواب این اشکال باید گفت که وقتی آنها خودشان با زبانِ خود به دخالتِ خود در این امر اقرار دارند چرا ما به این امر اعتقاد نداشته باشیم و آن را در حد تئوری بدانیم؟ اگر حرفهای «زیبیگنیو برژینسکی طراح پروژه نظم نوین جهانی» و «مایکل روبین، پژوهشگر سرشناس آمریکایی» را در فضای مجازی جستجو کنید که بنده هم در مطالب قبلی آوردهام؛ به همین نتیجه خواهید رسید.
آنها برای آیندهی ما بسیار دقیق برنامهریزی کردهاند و برنامههای دهههای گذشته آنها هماکنون در کشور ما در حال نتیجه دادن است. «در دهه هفتاد و در زمان هنری کسینجر (مشاور امنیت ملی رئیس جمهور وقت آمریکا) پروژهای درباره تأثیر روند رشد جمعیت جهانی بر امنیت ملی آمریکا طراحی و انجام شد. این پروژه، روند فزاینده رشد جمعیت جهانی را برخلاف امنیت ملی آمریکا دانسته و با تشریح استراتژی آمریکا در مورد جمعیت جهانی، سیاستها، راهکارها، چگونگی همکاری سازمانهای بین المللی و روش ترغیب و اقناع رهبران کشورهای مورد نظر برای کاهش روند رشد جمعیت را تبیین میکند.
بر اساس این پژوهش، جمعیت کشورهای در حال توسعه و با منابع غنی در صورتی که با همان ضریب رشد افزایش یابد، موجبِ به شدت بالا رفتن خواستها و انتظارات عمومی در میان مردم از جمله آموزش، اشتغال، بهداشت و مسکن میشود که خود به ناپایداریهای اجتماعی و سیاسی در این کشورها تبدیل خواهد شد. این ناپایداریها در کشورهای دارای منابع غنی، تا اندازه زیادی منافع کشورهای صنعتی همچون آمریکا و بهره آنها از این منابع و سرمایه گذاری در کشورهای فوق را به خطر خواهد انداخت.
از سوی دیگر، فشار ایجاد شده برای تأمین نیازهای این جمعیت بالا، در آینده موجب میشود که دولتها و حاکمان این کشورها، به دنبال افزایش قیمت نفت جهت تأمین نیازها و انتظارات رفاهی و معیشتی مردم خود باشند. افزایش قیمت نفت نیز تأثیر بسیار منفی بر روی اقتصاد آمریکا خواهد داشت»[4].
کلام در این مورد بسیار است، به همین خاطر در مطالب آینده باز در این مورد خواهیم نوشت.
--------------------------------
پاورقی:
[1] نهج البلاغة (طبع دکتر صبحی صالح)، ص 495
[2] رساله نکاحیه (کاهش جمعیت ضربهاى سهمگین بر پیکر مسلمین)، ص 339
[3] وسائل الشیعة، ج 21، ابواب احکام اولاد، ص 357

