این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

حبوبات بهترین منبع تامین نیاز بدن/ چگونه با خوردن حبوبات نفخ نکن
نظرات ()

متخصص تغذیه در پاسخ به مشاور سلامت:
حبوبات بهترین منبع تامین نیاز بدن/ چگونه با خوردن حبوبات نفخ نکنیم؟

یک متخصص تغذیه می‌گوید حبوبات بهترین گروه مواد غذایی جایگزین گوشت‌ها هستند که تقریباً همه ویتامین‌ها و املاح مورد نیاز بدن را در خود دارند اما برخی افراد با خوردن حبوبات نفخ می‌کنند که آن هم قابل حل است.

خبرگزاری فارس: حبوبات بهترین منبع تامین نیاز بدن/ چگونه با خوردن حبوبات نفخ نکنیم؟

 

شیوا فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس پاسخ به سوال یکی از شهروندان که از گروه مشاور سلامت پرسیده بود حبوبات و غذاهای حاوی آن چقدر در تامین نیازهای بدن موثراست و چگونه می‌توان جلوی نفخ پس از مصرف حبویات را گرفت اظهار داشت: حبوبات از متنوع‌ترین و مغذی‌ترین مواد غذایی طبیعت هستند.

وی تصریح کرد: علاوه بر آنکه حبوبات کم‌چرب هستند و کلسترول ندارند و سرشار از فولات، آهن، پتاسیم، و منیزیم هستند.به عنوان مثال عدسی یا لوبیاگرم می‌تواند وعده غذایی خوبی به ویژه برای کودکان و سالمندان باشد که مصرف آن به همراه کمی آب لیموترش تازه که حاوی ویتامین C است، جذب آهن موجود در عدسی را دوچندان می‌کند.

به گفته این متخصص تغذیه حبوبات حاوی چربی‌‌های خوب و فیبر‌های محلول و نامحلول هستند و میزان پروتئین بالا جایگزین خوبی برای گروه‌گوشت‌ها محسوب می شوند.

وی به خانواده‌ها توصیه کرد تا تهیه انواع آش‌های سنتی را به همراه سبزی تازه،‌کشک و حبوبات را در برنامه غذایی خود قرار دهند چون نه تنها انواع نیازهای بدن مانند آهن و کلسیم و انواع ویتامین‌ها تامین می‌شود بلکه به حرکت روده‌ها نیز کمک می‌کند.

فرجی بر این نکته تاکید کرد: در عین حال ترکیب برنج با عدس،‌لوبیا چشم بلبلی، ماش،لوبیا قرمز هر یک به تنهایی نه تنها تنوع غذایی به شمار می‌رود بلکه بهانه ای برای استفاده بیشتر از حبوبات در زنجیره غذایی است.چرا که لوبیا چشم بلبلی منبع خوب روی است.

وی در پاسخ به اینکه حبوبات ممکن است گاز معده و نفخ ایجاد کند و چه راهکاری برای آن اندیشیده شده گفت: حبوبات را می‌توان در آب خیس کرد و با این کار نه تنها به پخت یکنواخت دانه‌ها کمک می‌‌‌شود بلکه تعویض چند باره آب می‌تواند به کاهش نفخ کمک کند.‌ 

 

عضو انجمن علمی تغذیه گفت: نفخ به دلیل وجود بعضی‌ قند‌های غیر قابل هضم در حبوبات ایجاد می‌شود که آب آنها را جذب کرده و با دور ریختن آب تا حد زیادی از این قندها کم می‌‌شود.




نویسنده : لبیک
تاریخ : جمعه 92/10/13
زمان : 11:58 صبح
توصیه های غذایی به جانبازان شیمیایی
نظرات ()

یک کارشناس تغذیه، جانبازان شیمیایی را از خوردن خرما و سالاد به شدت نهی کرد و گفت: جانبازان برای رفع عطش تنها از آب آشامیدنی استفاده نمایند.
دکتر شهلا رحیمی کارشناس تغذیه در گفت و گو با شهدای ایران، با اشاره به وضعیت آلودگی هوا در تهران و کلانشهرها گفت: این وضعیت اصلا برای جانبازان، مخصوصا جانبازان شیمیایی مناسب نیست و سلامتی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد.
 
وی در ادامه با بیان اینکه عفونت های ریه باید از بین برود و ریه صاف شود متذکر شد: جانبازان شیمیایی یک روز در میان باید شیر و آب هویج بخورند و هر روز عصر یک فنجان آب خیار و آب سیب میل کنند.
 
این کارشناس تغذیه ضمن توصیه به خوردن روزی دو قاشق جوانه گندم از سوی جانبازان شیمیایی و دوحلقه آناناس(کمپوت آناناس) همراه با ماست، خاطرنشان کرد: این مواد غذایی درد استخوان جانبازان را التیام می بخشد.
 
دکتر رحیمی جانبازان شیمیایی را یک شب در میان به خوردن سوپ گشنیز توصیه کرد و بر همین اساس افزود: سوپ گشنیز از آب مرغ، کدو (تعادل چربی)، ماست (تعادل قند) و گشنیز (سبزی آرامش دهنده) تهیه می شود.
 
وی به جانبازانی که از سرفه زیاد نیز رنج می برند توصیه کرد آخر شب کاهو پخته بخورند و اگر چربی خون ندارند، پاچه گوسفند سرفه را قطع می کند.
 
این کارشناس تغذیه، جانبازان شیمیایی را از خوردن خرما و سالاد به شدت نهی کرد و اظهار داشت: جانبازان برای رفع عطش تنها از آب آشامیدنی استفاده نمایند.
 
دکتر شهلا رحیمی کرمانشاهی کارشناس تغذیه در پایان ضمن ابراز ارادات به جانبازان جنگ تحمیلی گفت: افتخار این را دارم که جانبازان شیمیایی و خانواده شهدا بصورت رایگان در مطب من حضور پیدا می کنند و امیدوارم که بتوانم با این اقدام قدمی هرچند کوچک در راستای بهبود وضعیت آنان بردارم.



نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 92/10/5
زمان : 7:12 صبح
10 راه کاهش درد دندان در خانه
نظرات ()

یکی از راه‌های موثر در کاهش درد دندان، غرغره کردن آب نمک گرم در دهان است. 
به گزارش سایت تبیان، درد دندان یکی از بد‌ترین دردهاست. یک مسئله خنده دار در مورد دندان درد این است که معمولا این درد موقع شب و روزهای تعطیل بروز می‌کند که مطب دندانپزشکان بسته است. 
 
درد دندان علل مختلفی دارد؛ مثل پوسیدگی دندان، ترک خوردن دندان، التهاب و ورم لثه و.... 
 
اگر به طور ناگهانی دچار دندان درد شدید و دسترسی به دندانپزشک نداشتید (مثلا آخر شب است و یا در راه مسافرت هستید)، می‌توانید با درمان‌های خانگی این درد را تا حدودی کم کنید تا در اولین فرصت نزد دندانپزشک بروید. 
 
هیچ وقت درد دندان خود را نادیده نگیرید، زیرا ممکن است در اثر آبسه (چرک کردن دندان) باشد که عدم درمان آن، عواقب خطرناکی در پی دارد. 
 
1- یکی از موثر‌ترین روش‌های کاهش دندان درد، استفاده از سیر است. 
 
یک حبه سیر را روی دندان خود قرار دهید و آن را بجوید تا درد دندان را کم کند. سیر همچنین دندان را محکمتر و قوی‌تر می‌کند. 
 
2- لیموترش به کاهش درد دندان کمک زیادی می‌کند. به علاوه از پوسیدگی دندان، لق شدن دندان و خونریزی لثه جلوگیری می‌کند. 
 
3- سبزه گندم نیز خیلی مفید است. سبزه گندم از پوسیدگی دندان و درد دندان جلوگیری می‌کند. از آن می‌توان به شکل یک دهانشویه استفاده کرد و یا می‌توانید هر روز کمی از آن را بجوید تا به سلامت دندا‌‌نهایتان کمک کرده باشید. 
 
4- کمی روغن گل می‌خک (clove oil) را روی دندان پوسیده و یا هر دندانی که درد می‌کند، قرار دهید. این روغن واقعا درد دندان را کم می‌کند. 
 
همچنین احتمال ابتلا به عفونت دندان را کاهش می‌دهد، زیرا کمی خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد. 
 
5- شما بایستی مصرف خوراکی‌های شیرین (مثل شیرینی، شکلات، آب نبات و...) و مواد غذایی حاوی اسید بالا (مثل آب مرکبات) را کاهش دهید. 
 
6- نوشابه‌های گازدار را نباید مصرف کنید، زیرا یکی از علل اصل پوسیدگی دندان افراد همین نوشابه‌ها هستند. 
 
7- این روش همیشه موثر نیست، ولی کمی به کاهش درد دندان کمک می‌کند و آن این است که لثه اطراف دندانی را که درد می‌کند، خیلی آرام بمالید. 
 
8- یک تکه کوچک پیاز را روی دندان خود قرار دهید و خیلی آرام آن را گاز بزنید تا اثر کند. 
 
9- یکی دیگر از راه‌های موثر در کاهش درد دندان، غرغره کردن آب نمک گرم در دهان است. 
 
یک قاشق مرباخوری نمک را در یک لیوان آب گرم (نه آب داغ) به خوبی حل کنید و چند بار آن را در دهانتان غرغره کنید و بیرون بریزید تا یک لیوان آب نمک تمام شود. 
 
این کار ورم دندان را کم می‌کند و باکتری‌های مضر دهان را از بین می‌برد و درد دندان را کم می‌کند. 
 
10- گذاشتن یک عدد چای کیسه‌ای خیس روی دندان نیز درد و ورم دندان را کم می‌کند. تانین موجود در چای این اثر را دارد. 
 
همچنین اگر دندان شما به سرما حساسیت ندارد، می‌توانید چای کیسه‌ای را در آب یخ قرار دهید و سپس آن را روی دندانتان بگذارید.



نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/10/1
زمان : 10:42 عصر
کاهش مصرف گاز با رعایت چند نکته ساده
نظرات ()

سهم بالای هزینه های انرژی در اقتصاد خانواده را نمی شود نادیده گرفت. به خصوص این که با سرد شدن هوا و به تبع آن، بیشتر شدن مصرف گاز در خانه، هزینه های مصرف گاز می تواند به یک بحران اقتصادی در خانواده تبدیل شود.

به نوشته خراسان، شاید اگر کمی تامل کنید راهکارهای زیادی برای صرفه جویی در مصرف گاز به یاد آورید. راهکارهایی که هر کدام به طریقی به گوشتان رسیده، یا آن را جایی خوانده و یا در رسانه ها دیده اید. از دو جداره و عایق کردن در و پنجره ها گرفته تا نصب پرده های ضخیم و قطور و ... که برخی از آن ها نیازمند تغییرات ساختاری و اساسی در ساختمان و فضای زندگی شماست و وقتی این راه ها را می شنوید، این تغییرات برایتان مشکل و گاه ناممکن به نظر می رسد.
کمی بیشتر لباس بپوشید!
بنابراین بهتر است صرفه جویی را از ساده ترین راه ها شروع کنید. از تغییرات کوچکی که تاثیرات قابل توجهی دارند متاسفانه در مواجهه با سرما عادتی در ما شکل گرفته است که به جای آن که لباس گرم تری بپوشیم اتاق را بیشتر گرم  می کنیم و در واقع پوشش  ما در خانه در فصل تابستان و زمستان چندان تفاوتی با هم ندارد.از لحاظ علمی ثابت شده است که اگر به صورت «خطی» دمای خانه را کمی کاهش دهیم، تاثیر آن در کم شدن انرژی هدر رفته «غیرخطی» و بسیار بیشتر خواهد بود. بر این اساس با کم کردن دمای خانه و پوشیدن لباس گرم می توانید در مصرف گاز صرفه جویی قابل توجهی کنید؛ یعنی با کم کردن فقط یک درجه از دمای خانه، می توانید هزینه هایی را که صرف گرمایش منزل می شود تا پنج درصد کاهش دهید.
اجاق گاز را بیهوده روشن نگذارید
1- بسیاری از خانم ها بر این باورند که غذا با دمای بالا سریع تر پخته می شود. جالب است بدانید بعد از رسیدن به نقطه جوش، دمای بالاتر فقط صرف تبخیر آب غذا می شود و تاثیری در سرعت پخت آن ندارد. پس سعی کنید با شعله ملایم غذای خود را طبخ کنید. همچنین ظرف های کوچک را روی شعله های کوچک و ظرف های بزرگ را روی شعله های بزرگ قرار دهید.
2- تا جایی که برایتان امکان دارد منافذ خروج هوا را ببندید از درزگیری پنجره ها گرفته تا پوشاندن کانال کولر که یکی از شاهراه های نفوذ هوای سرد به داخل خانه است.
3- برخی گمان می کنند که عامل اصلی زشت شدن دکور خانه رادیاتورها هستند! بر این اساس تا می توانند آن ها را در پشت وسایل مختلف پنهان می کنند. برای کاهش مصرف انرژی باید مبلمان و وسایلی نظیر آن را نیز از مقابل رادیاتورها بردارید و اجازه دهید که هوای گرم داخل خانه تان پخش شود. مطمئن باشید آن قدرها هم از زیبایی خانه تان کاسته نمی شود.



نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/9/11
زمان : 3:14 عصر
ایرانیها؛ نوشابهخورترین مردم دنیا
نظرات ()

پاک شدن سینک ظرفشویی، حل کردن رسوب آهک و آدامس و یخ زدایی بهترین خدماتی است که از نوشابه‌ها بر می‌آید؛ حال قضاوت کنیم چنین ماده‌ای چه بر سر معده و دستگاه گوارش خواهد آورد.  
به گزارش خبرگزاری فارس ، زهرا زنگنه؛ ایرانی‌ها در مصرف نوشابه در دنیا گوی سبقت را ربوده‌‌اند و این در حالی است که میزان مصرف سرانه نوشابه در دنیا 10 لیتر است و در ایران چهار برابر یعنی 42 لیتر بوده و با این وجود ایرانی‌ها از کمبود کلسیم رنج می‌برند.
 
بعد از حذف یارانه‌ها و افزایش قیمت مواد لبنی، سبد غذایی خانواده‌ها خالی از مواد مغذی از جمله شیر و لبنیات شده و اولویت در مصرف نوشیدنی‌ها به سمت نوشابه‌ها با عناوین رژیمی و لاغری رفته است. پیش از گرانی شیر، آمار مصرف شیر و لبنیات 80 تا 100 کیلوگرم در سال بود که در حال حاضر این رقم به 60 تا 70 کیلوگرم کاهش یافته است.
 
عده‌ای از افراد با تصور این که نوشابه‌ها در هضم غذا موثر هستند پس از صرف هر وعده غذایی بدن خود را پذیرای این نوشیدنی می‌کنند.
 
بیشتر ترکیبات نوشابه‌های غیر الکلی گازدار را آب، دی اکسید کرب ، شکر و عصاره تشکیل می‌دهد که عصاره عبارت است مجموعه چند ماده طبیعی یا مصنوعی که اگر با آب حاوی گاز کربنیک و مواد شیرین‌کننده مخلوط شود همان نوع نوشابه بدست می‌آید.
 
پیامدهای مصرف نوشابه
 
مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم اظهار می‌کند: از آنجایی که نوشابه دارای مواد قندی بی شمار است و با خوردن 300میلی لیتر نوشابه که حاوی 28 گرم (معادل 2 قاشق غذا خوری شکر) است فرد به راحتی دچار بیماری‌هایی از جمله اضافه وزن، چاقی، دیابت، و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.
 
علی اکبر حق ویسی به تاثیر منفی نوشابه‌ها در سلامت کودکان اشاره می‌کند و می‌گوید: این نوشیدنی به دلیل داشتن قند فراوان منجر به بی‌اشتهایی و نخوردن غذای اصلی می‌شود.
 
وی ادامه می‌دهد: افزایش برگشت غذا از معده به مری، پوکی استخوان، سایش و پوسیدگی دندان، ایجاد اختلال در سیستم عصبی دستگاه گوارش و همچنین اختلال در ساعات خواب زنان باردار و بیش‌فعالی در برخی کودکان از جمله پیامدهای دیگر مصرف نوشابه است.
 
توجه در آنچه خورده یا نوشیده می‌شود در سوره عبس نیز سفارش شده است؛ از آیات این سوره می‌توان نتیجه گرفت همانگونه که غذای روح از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است غذای جسم نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
 
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم بهترین نوشیدنی را آب سالم عنوان می‌کند و معتقد است آب سالم و نوشیدنی‌های تازه و طبیعی مانند آب میوه‌های خانگی بهترین نوشیدنی محسوب می‌شوند.
 
حق ویسی با اشاره به اینکه این نوشیدنی‌ها نیز برگرفته از فرهنگ غرب هستند تصریح می‌کند: مصرف نوشابه در ایران تنها انرژی‌زا است و سودی ندارد در حالی که در کشورهای پیشرفته به نحوی تولید می‌شود که ضرر و زیانی متوجه افراد نخواهد شد.
 
پزشکان و متخصصان معتقدند نوشابه از جمله مضرترین خوراکی‌هایی است که هیچ گاه به هیچ فردی سفارش نمی‌شود؛ افراد برای حفظ سلامتی خود باید تا حد ممکن از نوشیدن نوشابه‌ها پرهیز کنند.
 
به گفته کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم نوشابه‌های گازدار انواع مختلفی دارد که در 8 دسته تقسیم می‌شوند؛ نوشابه‌های نوع کولا ، طعم‌دار رنگی، طعم‌دار بی رنگ، بدون طعم و رنگ، کم کالری، رژیمی و بدون قند، انرژی زا و ماءالشعیر (مالت) انواع نوشابه‌ها هستند.
 
در همه این نوشیدنی‌ها مواد افزودنی، بی‌کربنات سدیم، گاز، شیرین‌کننده‌های طبیعی و مصنوعی و قند استفاده می‌شود. همه مردم می‌دانند مصرف نوشابه هیچ سودی ندارد، اما هنوز هم در مصرف آن تاکید می‌کنند.
 
بر اساس یک نظر سنجی که در سال 90 از مردم قم صورت گرفت 34 درصد افراد مصرف زیاد نوشابه را عامل چاقی، 38 درصد عامل پوکی استخوان، 8درصد عامل بی اشتهایی و 9 درصد از بین برنده مینای دندان عنوان کردند؛ در همان نظرسنجی 4درصد مردم نوشابه را روزانه و 22 درصد هفتگی اعلام کرده‌اند و 22 درصد نیز اصلا تمایلی به خوردن آن نداشته‌اند و این در حالی است که هنوز هم در سوپرمارکت‌ها مشتری‌ها به دنبال نوشابه‌های مختلف می‌گردند.
 
اکبری فروشنده یکی از سوپر مارکت‌های مرکز شهر قم در مورد استقبال مردم از نوشابه‌ها می‌گوید: مشتری‌ها به دنبال نوشابه‌های رژیمی و بدون قند هستند، بیشترین نوشیدنی که از مغازه من خریده می‌شود نوشابه‌ای رژیمی است.
 
علی قائمی که 8 سالی است از بیماری قند رنج می‌برد می‌گوید: از کودکی در خانواده ما نوشابه مانند آب مورد استفاده قرار می‌گرفت، این نوشیدنی بیشترین طرفدار را در منزل ما داشت.
 
وی در ادامه می‌افزاید: هنوز نتوانسته‌ام خوردن نوشابه را ترک کنم در حالیکه گاهی در اثر این نوشیدنی روانه بیمارستان می‌شوم.
 
دوغ و ماء الشعیر نوشیدنی‌هایی هستند که با وجود خواهان کم، پیامدهای زیادی به دنبال ندارند گرچه باید بدانیم مصرف بی رویه هر چیزی حتی اگر مفید هم باشد گاهی برای سلامتی فرد مضر خواهد بود.
 
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم نوشابه‌های گازدار مالت را یک نوشیدنی مناسب عنوان می‌داند و می‌گوید: این نوشیدنی‌ها از خانواده غلات گرفته شده‌اند و فرآورده‌هایی تخمیر نشده هستند که از اختلاط مالت جو، آب، رازک، گاز کربنیک و مواد افزودنی مجاز خوراکی با شیرین‌کننده و یا بدون آن تهیه می‌شوند.
 
حق ویسی با بیان اینکه ماء الشعیر دارای ویتامین‌های گروه ب و حاوی 16 نوع اسید آمینه است می‌افزاید: مواد معدنی موجود در این نوشیدنی، روی، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سلنیوم و ویتامین C است و عطر و طعم تلخ موجود در آن نیز به علت وجود گیاه رازک است.
 
وی با اشاره به اینکه ماء الشعیر بخشی از ویتامین‌های بدن را تامین می‌کند ادامه می‌دهد: این نوشیدنی برای سلامت پوست، مو، رفع استرس و افزایش وزن افراد لاغر هم مفید باشد.
 
کارشناس مسئول تغذیه مرکز بهداشت استان قم یادآور می‌شود: ماءالشعیر غنی از انواع سی تو، سی تو کمیکال، فلاونوئیتها، کارو تنوئیتها است که در خون‌رسانی به قلب، کاهش ابتلا به فشار خون بالا، سلامت کلیه‌ها، محافظت از بدن در برابر سرطان‌ها، سکته‌های مغزی و قلبی موثر است.
 
خانم مروجی خانه‌دار است و مدتهاست نوشابه را از سبد غذایی خانواده‌اش حذف کرده است. وی معتقد است تنها سه بار نوشابه خوردم و در حال حاضر دوغ بیشترین نوشیدنی‌ای است که در خانواده‌ام استفاده می‌شود.
 
باز هم پای صحبت‌های حق ویسی می‌نشینیم و او ضمن اشاره به مزایای ماءالشعیر یادآور می‌شود: مصرف بیش از حد این نوشیدنی نیز چاقی، پوکی استخوان و پوسیدگی دندان را به همراه دارد و اگرچه این نوشیدنی می‌تواند جایگزین نوشابه‌ها باشد، اما رعایت تعادل در مصرف آن لازم است.
 
وی با تاکید بر اینکه نوشیدن آب حین غذا برای سلامتی مضر است خاطر نشان می‌کند: انجام این عمل هضم و دفع غذا را با مشکل مواجه می‌کند.
 
پاک شدن سینک ظرفشویی، روغن موتور، رسوب آهک، لکه ماژیک، آدامس، حالت‌دهنده به موها و یخزدایی بهترین خدماتی است که از نوشابه‌ها بر می‌آید؛ حال قضاوت کنیم چنین ماده‌ای چه بر سر معده و دستگاه گوارش خواهد آورد.



نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 92/9/9
زمان : 2:15 عصر
غذاهایی که بوی عرق را زیاد میکنند
نظرات ()

متخصصان معتقدند عوامل متعددی می‌توانند در تعریق بیش از حد و افزایش بوی عرق بدن نقش داشته باشند که مصرف برخی موادغذایی از جمله آنهاست.

متخصصان تغذیه و سلامت می‌گویند: مصرف بیش از حد غذاهای تند به افزایش سطح گوگرد در بدن منجر می‌شود که این ماده باید از طریق پوست و یا از راه بازدم از بدن دفع شود و همین امر تعریق را تشدید می‌کند. به این ترتیب توصیه می‌شود که در مصرف غذاهای تند حاوی سیر و پیاز حد تعادل را نگه دارید.
بعلاوه مصرف بیش از حد شکلات، چای و قهوه باعث افزایش تعریق می‌شود چرا که 10 درصد از این مواد پس از مصرف در بدن فرآوری نشده و به تعریق زیاد منجر می‌شود و بوی عرق را نیز تشدید می‌کند.
مصرف هله‌هوله‌ها و تنقلات ناسالم نیز باعث تجمع سلول‌های چربی در بدن می‌شود و این امر یکی از دلایل اصلی افزایش تعریق و بوی عرق است. بعلاوه مصرف غذاهایی که حاوی مقدار زیادی شکر، نمک و روغن هیدروژنه هستند، توصیه نمی‌شود.
علاوه بر اینها مصرف زیاد مواد لبنی که سرشار از پروتئین هستند منجر به آزاد شدن سولفید هیدروژن و ماده دیگری موسوم به «متیل مرکاپتان» در بدن می‌شود و این دو ترکیب نیز به نوبه خود بوی عرق را تشدید می‌کنند.سیگار و سایر محصولات دخانی نیز از عوامل مهم تشدیدکننده بوی نامطبوع عرق هستند.

منبع:aftabir.com 




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/7/30
زمان : 1:41 عصر
معجزه «سیب» در تأمین ویتامین ها
نظرات ()

خیلی‌ها از خواص معجزه ‌آسای سیب خبر ندارند غافل از اینکه سیب به تنهایی بسیاری از ویتامین‌ها و مواد لازم بدن را تأمین می کند و به فعالیتهای فکری نویسندگان و دانشگاهیان کمک می کند.
شیوا فرجی در گفت‌وگو با فارس در مورد خواص سیب به عنوان یکی از میوه‌هایی که در همه فصول در دسترس است، خاطرنشان کرد: سیب دارای ویتامین‌های A,B,C است که در بهبود سرماخوردگی و طراوت و شادابی پوست نقش اساسی دارد.
 
وی افزود: اغلب متخصصان تغذیه و رژیم درمانی سیب را جزو رژیم‌های غذایی قرار می‌دهند چرا که اسید سیتریک موجود در سیب برای هضم مواد غذایی و دفع سموم بسیار مؤثر است. همچنین پتاسیم موجود در سیب اوره و اسید اوریک را دفع می‌کند و معمولاً برای بیماران کبدی و آنهایی که دچار رماتیسم و نقرس هستند خوردن 2 تا 3 عدد سیب در روز توصیه می‌شود.
 
فرجی با تأکید بر اینکه اغلب افراد دچار کمبود ویتامین B هستند، افزود: این ویتامین به وفور در سیب وجود دارد و تنها کافی است روزانه 2 تا 3 عدد سیب در سبد غذایی هر فرد قرار گیرد.
 
این متخصص تغذیه گفت: افرادی مانند نویسندگان، اساتید دانشگاه و آنهایی که کارهای فکری انجام می‌دهند بهتر است، سیب را در دستور غذایی خود قرار دهند چرا که انرژی مورد نیاز مغز را به تنهایی تا حد زیادی تأمین می‌کند.
 
عضو انجمن علمی تغذیه ایران به این نکته اشاره کرد که حتی بیماران دیابتی نیز می‌توانند در حد متعادلی به شرط آنکه زیاده‌روی نکنند سیب مصرف کنند.
 
فرجی گفت: بهتر است سیب به دلیل وجود فیبر و خاصیت پاک‌کنندگی روده‌ها به طور کامل به همراه پوست مصرف شود چرا که آب سیب به اندازه خود میوه سیب خواص کامل را ندارد.
 
این متخصص تغذیه به خانواده‌ها توصیه کرد: سیب را به عنوان یک ماده غذایی کامل به صورت رنده شده برای افراد سالمند در خانواده تهیه کنند چرا که علاوه بر رفع یبوست انرژی و ویتامین‌های لازم را به بدن می‌رساند.



نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/7/30
زمان : 10:26 صبح
ویژه خانمهای خانه دار که نمی دانند چی بپزند !!!
نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/7/22
زمان : 1:27 عصر
بدون شرح !!!
نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/7/22
زمان : 1:6 عصر
وزیر بهداشت: ورود فست فود به منزل ممنوع
نظرات ()

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز یکشنبه در حاشیه روز جهانی غذا به خبرنگاران گفت: من هرگز اهل خوردن فست فود نیستم و مصرف فست فود در منزل ما ممنوع است.

به گزارش ایرنا دکتر سید حسن قاضی زاده هاشمی در پاسخ به پرسش خبرنگاری راجع به فست فود افزود: تاکنون لب به سوسیس و کالباس نزده‌ام و فرزندانم معمولا بیرون از منزل غذا نمی‌خورند.
فست فود یا همان ساندویج های آماده زمانی جای خود را در زندگی مردم باز کرد که آنان تمایل یا توان آن را نداشتند تا بخشی از اوقات شبانه روز را به پخت و پز اختصاص دهند و به همین دلیل خریدن غذای حاضری را ترجیح می دهند.
ایرانیان از دیرباز علاقه خاصی به پختن غذا با سلیقه خود داشته اند و اغلب آنان ترجیح می دهند حتی غذاهای حاضری را در منزل تهیه و طبخ کنند. زیرا از سلامت غذای طبخ شده در منزل اطمینان کامل دارند. 



نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/7/22
زمان : 12:39 عصر




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ