سفارش تبلیغ
صبا ویژن

این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

کدام کشورها از کدام گروههای شورشی در سوریه حمایت میکنند؟
نظرات ()

طی بیش از سه سال که از زمان آغاز درگیری‌ها در سوریه می‌گذرد، این درگیری‌ها روزافزون از حالت داخلی و حتی منطقه‌ای خارج شده و ماهیت جهانی به خود گرفته است. در این میان، هر یک از گروه‌های شورشی مخالف دولت، مورد حمایت یک یا چند کشور خارجی هستند. یک روزنامه ترکیه‌ای در مطلبی به بررسی حامیان خارجی گروه‌های شورشی پرداخته است.

به گزارش «تابناک»، روزنامه ترکیه‌ای «رادیکال» در مطلبی به بررسی وضعیت حمایت خارجی از گروه‌های شورشی پرداخته و اشاره می‌کند، هم اکنون صد‌ها مورد از این گروه‌ها در سوریه فعال هستند که در این میان، کشورهای آمریکا، عربستان سعودی و ترکیه، بیشترین حمایت‌ها را از این گروه‌ها می‌کنند. 

در این مطلب خلاصه وار آمده است: افرادی که کلاه‌های «ارتش آزاد سوریه» را بر سر می‌گذاشتند، زمانی کارآمد‌ترین نیروی مخالف در این کشور شناخته می‌شدند؛ اما اکنون، آن‌ها یا به نیروهای افراط گرای سلفی پیوسته و یا به مرور به جنگ سالارانی چپاولگر تبدیل شده‌اند که تأثیرگذاری خود را از دست داده و بر محدوده‌ای کوچک تسلط دارند. 

اما با این حال، افسانه وجود «گروه‌های شورشی میانه رو» همچنان نقل می‌شود. پیش از این، بنا بر اسناد و مدارک مشخص فاش شده بود که گروه‌های آموزش دیده در اردن توسط آمریکا و عربستان سعودی، در عمل با «جبهه النصره» همسو شده‌اند؛ گروهی که خود آمریکا آن را یک گروه تروریستی شناخته و از اقمار القاعده به شمار می روند.

افزون بر این، گروه «جبهه انقلابی سوریه»، یکی از معدود گروه‌هایی که ائتلاف مخالفان سوری با آن ارتباط دارد، با «ارتش اسلام» و «بریگاد یرموک» که مورد حمایت عربستان هستند، همکاری می‌کند که خود آن‌ها نیز به جبهه النصره وابستگی دارند. 

اما ماجرا به همین جا پایان نمی یابد، زیرا «معاذ الخطیب»، رئیس سابق ائتلاف مخالفان سوری که زمانی آمریکا تلاش داشت وی را به ریاست دولت سوریه معرفی کند، از گنجانده شدن نام جبهه النصره در میان گروه‌های تروریستی ابراز نارضایتی کرد. این در حالی است که بر پایه جدید‌ترین شواهد منتشره، جبهه النصره عامل حمله شیمیایی به «غوطه» بوده است. 

در این باره باید گفت، هم اکنون دشمن مشترک همه این گروه‌ها، دولت اسلامی عراق و شام (داعش) است که «ابوبکر البغدادی»، رهبر آن، پس از خودداری جبهه النصره از ملحق کردن نیرو‌هایش به آن، ارتباط خود را با القاعده قطع کرده و مستقل آغاز به فعالیت کرد. داعش محصول القاعده است، اما اکنون می کوشد «امارت» خود را در عراق و سوریه برقرار کند. 

اما در جبهه شمال، خارجی‌هایی که رهبری آن‌ها را چچنی‌ها بر عهده دارند، بخشی از عرصه تحولات سوریه هستند. بسیاری بر این باورند که سرویس اطلاعاتی ترکیه (میت) از چچنی‌ها استفاده می‌کند. برخی از چچنی‌های پناهنده به ترکیه، به زور و یا با اقناع، وارد نبرد سوریه شده‌اند. ترکیه به آن‌ها اعلام کرده که در صورت عدم ورود به سوریه، آن‌ها را به دولت روسیه تحویل خواهد داد. 

فرماندان چچنی که در سوریه شهرتی برای خود به دست آورده‌اند، عمر، سیف الله، ابوموسی، مسلم و صلاح الدین هستند. نام خانوادگی همه آن‌ها «الشیشانی» (معرب چچنی) است. در آغاز همه چچنی‌ها در قالب «ارتش مجاهدین و انصار» تحت فرماندهی «عمر الشیشانی» بودند. عمر مدتی بعد ضمن همراه شدن با داعش، پذیرفت که به عنوان رهبر جبهه شمالی این گروه عمل کند. همین امر سبب شد ابوموسی از وی جدا شده و «انصار الشام» را تأسیس کند. 

سیف الله، «ارتش خلافت» را تأسیس کرد و با جبهه النصره همسو شد. وی در ماه فوریه و در جریان حمله به زندان حلب کشته شد. مسلم که با تأسیس «جند الشام» تلاش کرده بود مستقل بماند، جای سیف الله را گرفت. صلاح الدین نیز فرماندهی ارتش مجاهدین و انصار را بر عهده گرفت و با جبهه النصره همسو شد. به هر حال، بسیاری بر این باورند که بدون کمک‌های نظامی و اطلاعاتی ترکیه، چچنی‌ها نمی‌توانستند هیچ گونه فعالیتی در سوریه داشته باشند. 

اما باید اشاره کرد که هرچند قطر، ترکیه و عربستان سعودی، بیش از دیگران به عنوان حامی گروه‌های شورشی سوری شناخته شده‌اند، یک بازیگر دیگر خارجی نیز در این عرصه وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته؛ کویت. 

مقامات سیاسی و مذهبی کویتی نقش مهمی در تأمین منابع مالی برای ترویست‌های سلفی داشته‌اند. 
پس از وقوع درگیری میان داعش و جبهه النصره، کویتی‌ها حمایت خود را به سمت النصره معطوف کردند و گروه «احرار الشام» نیز کامل به کویت وابسته شد. احرار الشام توسط «ابو خالد» در استانبول پایه گذاری شده که پیشتر، فرستاده القاعده به سوریه بود. کویتی‌ها از عمر الشیشانی نیز حمایت می‌کنند. 

گروه دیگری که از سوی غربی‌ها نیز مورد حمایت بوده، «جیش المجاهدین» است. نام این گروه نخستین بار هنگامی مطرح شد که «مارسل شیهارو»، از چهره‌های مخالف مسیحی را به واسطه رعایت نکردن حجاب بازداشت کردند. 

البته همه این‌ها، گروه‌هایی هستند که از نفوذ و قدرت بیشتری در میان دیگران برخوردارند؛ اما اصل کلام، یک چیز است؛ این یک بازی کثیف است. ترکیه درهای خود را به روی همه این گروه‌ها باز گذاشته و آمریکایی‌ها و سعودی‌ها نیز از سلفی‌هایی حمایت می‌کنند که آن‌ها را «میانه رو» می‌خوانند، ولی این شمشیری دولبه است که می‌تواند اثرات معکوس داشته باشد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 93/1/31
زمان : 5:40 عصر
روش جدید تروریستها در سوریه
نظرات ()

در حالی که عملیات ارتش سوریه در بخش قدیمی شهر حمص به منظور پاکسازی کامل آن ادامه دارد، عناصر مسلح هم در مقابل برای کند کردن پیشروی نیروهای ارتش مناطق مسکونی را گلوله باران می‌کنند.
به گزارش فارس، ارتش و نیروهای دفاع ملی سوریه اخیرا در محله «باب هود» پیشروی کرده، و بخش بزرگی از این منطقه را به کنترل خود درآوردند. افراد مسلح هم در مقابل برای کند کردن پیشروی ارتش سوریه، مناطق مسکونی را گلوله باران می‌کنند.
 
وی خاطرنشان کرد: حملات خمپاره ای عناصر مسلح به محله‌های السبیل و الزهرا، به ویرانی چند خانه‌ و کشته و زخمی شدن شماری از شهروندان سوری منجر شد. گروههای مسلح به طور روزانه محله عکرمه و و محله های امن را گلوله باران می کنند.
 
یک شهروند سوری گفت: افراد مسلح به پیشروی ارتش سوریه درهر یک از مناطق شهر حمص با گلوله باران و منفجر کردن خودروهای بمبگذاری، پاسخ می‌دهند.
 
وی ادامه تأکید کرد: بزرگترین انفجار در محله کرم اللوز بود که در آن دو خودرو در یک خیابان منفجر شد، و بر اثر آن شمار زیادی از شهروندان سوری جان خود را از دست دادند.
 
یکی از شهروندان سوری با اشاره به اقدامات گروههای مسلح در منفجر کردن خودروها و حمله به مناطق مسکونی، گفت: هدف این افراد مسلح درهم شکستن پایداری ما است، اما ما استوار و پا برجا هستیم و آنها مشتی افراد بی ارزش هستند.
 
درسایه این وضعیت، کمیته های امنیتی و محلی در شهر حمص با کشیدن حصار امنیتی در اطراف محله ها و ایجاد ایست و  بازرسی و استفاده از تجهیزات کشف مواد منفجره، تلاش می‌کنند با حملات تروریستی مقابله کنند.
 
انتقام جویی افراد مسلح از شهروندان سوری درمقابل هرگونه پیشروی ارتش سوریه همان شیوه ای است که آنها از آغاز بحران در این کشور در دستور کار خود قرار داده‌اند.



نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 93/1/31
زمان : 5:29 عصر
توضیحات حزبالله از نحوه شهادت سه عضو المنار
نظرات ()

در پی شهادت 3 عضو شبکه المنار لبنان در سوریه حزب الله توضیحاتی در مورد نحوه شهادت این سه شهید ارائه کرد و پیگیر پرونده آنها شد.
به گزارش فارس، در پی شهادت 3 عضو شبکه المنار لبنان در سوریه حزب الله توضیحاتی در مورد نحوه شهادت این سه شهید ارائه کرد و پیگیر پرونده آنها شد.
 
در این توضیحات آمده شهیدان «حمزه الحاج حسن» خبرنگار و «حلیم علاو» و «محمد منتش ( ابو جعفر )» توسط نیروهای مخالف دولت سوریه مورد هدف قرار گرفته و به شهادت رسیدند. در ادامه این رسیدگی می آید وقتی ارتش سوریه شهر الصرخه را پاکسازی کرده و به تصرف خود درآورد از همه خبرنگاران خواست تا وارد شهر معلولا در آن نزدیکی شده و اگر می خواهند اخبار مورد نظر را تهیه کنند.
 
 
 
 
تصاویری از مکان ترور اعضای شبکه المنار در سوریه
 
 
 
خبرنگاران شبکه المنار که در سه خودرو سوار بودند وارد معلولا شده و در حال طی کردن مسیر مورد نظر بودند. چند نفر از تروریست های تکفیری که بعد از پاکسازی در هتل السفیر معلولا پنهان شده بودند با دیدن ماشین آنها هر سه را به رگبار می بندند و در کنار این سه شهید چهار نفر نیز از ارتش سوریه به شهادت رسیدند.
 
یکی از شاهدینی که در صحنه حضور داشته خبرنگار شبکه الاعالم حسین مرتضی است که این ماجرا را با جزئیات دیده است.
 
 
 



نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 4:33 عصر
دختران اتریشی در کنار تروریستها در سوریه +عکس
نظرات ()

پلیس بین الملل (اینترپل) در جستجوی دو دختر نوجوان اتریشی است که به دام باندهای تروریستی افتاده و به سوریه اعزام شده‌اند.
به گزارش شبکه العالم، "سامرا کیزونوویچ" (16 ساله) و "سابینا سیلموویچ" (15 ساله) که با خانواده خود در پایتخت اتریش زندگی می کردند، در 10 آوریل ناپدید شدند.
 
روزنامه انگلیسی "دیلی میل" تأکید کرد که این دو دختر، از خانواده‌های بوسنیایی هستند که پس از جنگ دهه 90 در این کشور، به اتریش پناهنده شدند. البته این دو دختر در اتریش متولد شده اند.
 
خانواده این دو دختر، از طریق شبکه های اجتماعی متوجه شده‌اند که دخترانشان برای جنگ به سوریه رفته‌اند.
 
تصاویر این دو دختر در سایتهای اینترنتی با نقاب منتشر شده است.
 
این دو دختر، نامه‌هایی را برای دوستانشان فرستاده و از زندگی جدید خود در سوریه تعریف کرده‌اند.
 
یکی از این دو دختر نیز عکسی را ارسال کرده که در آن تفنگی را حمل می کند، و چند تن از عناصر مسلح نیز پشت سر او هستند.
 
بر اساس این گزارش، این دو دختر در صفحه خود در شبکه های اجتماعی تأکید کرده اند که قصد دارند ازدواج کنند تا بتوانند به "جنگجویان مقدس" تبدیل شوند و هدف آنها مرگ است.
 
مسئولان اتریشی تأکید کرده‌اند که بررسی تصاویر ارسال شده از سوی این دو دختر، مشخص می‌کند که آنها احتمالا در یک اردوگاه آموزشی هستند و اکنون در منزل "همسرانشان" اقامت دارند.
 
به گفته مسئولان اتریشی، این دو دختر قربانی باندهایی شده‌اند که آنها را فریب داده و به سوریه برده‌اند.
 
 



نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 4:29 عصر
ادعای حضور یک ایرانی در گروه داعش
نظرات ()

شاخه استان دیالی از گروه دولت اسلامی عراق و شام، اخیرا فهرستی از 26 عامل انتحاری خود و از جمله 24 نفر از اتباع کشورهای خارج از عراق را منتشر کرده و اعلام کرده این افراد در سالهای اخیر در این استان دست به عملیات انتحاری زده‌اند. 
 
به گزارش تابناک، رسانه‌های مختلفی این موضوع را با توجه به انتشار تصاویر این 26 نفر در حساب کاربری این گروه در توییتر مورد توجه قرار داده‌اند. این فهرست در 12 آوریل منتشر شده و افرادی را در بر می‌گیرد که در فاصله سپتامبر 2012 (شهریور 91) تا ماه مارس 2014 دست به این اقدام زده‌اند. 
 
در بین این 26 نفر، 24 نفر از کشورهای دیگر در آفریقا، آسیا، خاورمیانه و اروپا هستند. کشورهای شمال آفریقا بالاترین سهم را در این میان دارند، ده نفر از تونس، دو نفر از لیبی، دو نفر از مصر و یک نفر از کشورهای مغرب عربی است که به الجزایر، لیبی، موریتانی، مراکش و با تونس اشاره دارد. پنج نفر از عربستان سعودی هستند و از هر یک از کشورهای ایران، تاجیکستان، روسیه (منطقه چچن) و دانمارک نیز یک نفر در این فهرست حضور دارند. 


 
در معرفی فردی که ادعا شده ایرانی است، از وی با نام ابوبکر الایرانی نام برده شده و گفته شده است که وی در چهارم ذی‌القعده 1433 برابر با 29 شهریور 1391 در حمله به فرماندهی پلیس منطقه هبهب عملیات انتحاری انجام داده است. 
 
فرد دانمارکی که در ششم نوامبر سال گذشته عملیات انتحاری انجام داده است، با نام ابو خطاب الدنمارکی معرفی شده است ولی نام واقعی وی روشن نیست. در تصاویر منتشر شده، تصویر این شخص مبهم شده است و اگر این ادعای داعش تائید شود، وی دومین دانمارکی است که در عراق عملیات انتحاری انجام داده است. در ماه نوامبر نیز، فاتح الدانمارکی در تاجی در استان بغداد عملیات انتحاری انجام داد. 
 
مساله مهمی که در این میان باید مورد توجه قرار گیرد این است که داعش اصرار دارد تمایل افراد خارجی به انجام عملیات انتحاری به نفع این گروه را تبلیغ کند. 
 
دو شاخه دیگر از داعش، یعنی شاخه جنوب و شاخه بغداد نیز در دو ماه گذشته، ویدئوهای مشابهی را منتشر کرده‌اند. در اوایل ماه آوریل، شاخه جنوب که در استان بابل عراق در جنوب بغداد فعالیت می‌کند، هشت عامل انتحاری از اتباع مراکش، تونس، اردن و عربستان سعودی را معرفی کرد. 
 
در اوایل ماه مارس نیز، شاخه بغداد داعش، سی عامل انتحاری را معرفی کرد که 24 تن از آنان، از اتباع کشورهای تونس، مصر، سوریه، ازبکستان، افغانستان یا پاکستان، دانمارک و مغرب عربی بودند. 
 
داعش منطقه تحت کنترل یا نفوذ خود در عراق و سوریه را به 16 ولایت یا بخش تقسیم کرده است. در اوایل سال جاری، شاخه الانبار این گروه، ویدئوهای بسیار خشنی از کشتن 20 سرباز عراقی اسیر شده در فلوجه را منتشر کرد. شاخه الانبار بزرگترین و فعال‌ترین شاخه‌های داعش است. داعش فلوجه و سد آن و چند شهر دیگر در اطراف رود فرات را در کنترل دارد. داعش اخیرا رژه‌ای برگزار کرده است که در آن تجهیزات غنیمت گرفته شده در ابوغریب را به نمایش گذاشته است که تنها دو مایل با بغداد فاصله دارد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 10:21 صبح
معرفی احزاب و جریانهای تأثیرگذار در انتخابات عراق/5
نظرات ()

ائتلاف «العراقیه العربیه» دومین جریان با نفوذ سنی عراق به رهبری «صالح مطلک»

ائتلاف «العراقیه العربیه» را «صالح مطلک» معاون اهل سنت نخست‌وزیر عراق رهبری می‌کند و دومین جریان اهل سنت عراق است که در انتخابات آینده پارلمانی این کشور مشارکت دارد و مطلک را یکی از شانس‌های تصدی پست نخست‌وزیری می‌داند.

خبرگزاری فارس: ائتلاف «العراقیه العربیه» دومین جریان با نفوذ سنی عراق به رهبری «صالح مطلک»
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، کمتر از دو هفته به برگزاری سومین انتخابات پارلمانی عراق بعد از سقوط صدام باقی نمانده و احزاب و جریان‌های تاثیرگذار فعالیت‌های انتخاباتی خود را شدت بخشیده‌اند. با بررسی وضعیت گروه‌ها و جریان‌های فعال در عرصه سیاسی عراق در‌ می‌یابیم که 3 جریان شیعه، سنی و کُرد فرآیند سیاسی این کشور را در دست دارند.

جریان «ائتلاف شهروند» به رهبری «سید عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، ائتلاف «دولت القانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، و نیز «جریانات صدر» شامل «کتله الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «جناح النخب» مهمترین و بانفوذترین جریان‌های شیعه را تشکیل می‌دهند. جریان «متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان عراق، «العراقیه العربیه» به رهبری «صالح مطلک» و ائتلاف «الوطنیه» به رهبری «عیاد علاوی» مهمترین جریان‌های اهل سنت را تشکیل می‌دهند.

در بین کُردها نیز 5 جریان «حزب دموکرات» به رهبری «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق، «اتحادیه میهنی» به رهبری «جلال طالبانی»، جریان «گوران» به رهبری «نوشیروان مصطفی»، «اتحاد اسلامی»  به رهبری «محمد فرج» و نیز «جماعت اسلامی» به رهبری «علی باپیر» وارد عرصه انتخابات پارلمانی این کشور شده اند.

بر همین اساس خبرگزاری فارس در نظر دارد به منظور آگاهی و شناخت هر چه بیشتر انتخابات عراق، جریان های فوق را معرفی و وضعیت آنها را در عرصه سیاسی و انتخابات آینده عراق بررسی کند. آنچه در پی می‌آید نگاهی به جریان «العراقیه العربیه» که یک اتئلاف سنی به رهبری «صالح مطلک»، معاون اهل تسنن «نوری المالکی»، نخست وزیر عراق است، می پردازد.

جریان‌های تشکیل دهنده ائتلاف

در آستانه انتخابات پارلمانی عراق منابع سیاسی عراقی از تشکیل یک ائتلاف جدید به نام ائتلاف «العراقیه العربیه» خبر دادند که رهبری آن را «صالح مطلک»، معاون نخست وزیر عراق از اهل سنت عراق برعهده دارد.

این منابع در ادامه اعلام کردند که این ائتلاف را 10 گروه و جریان سیاسی تشکیل می‌دهند که مهمترین آنها «الجبهه العراقیه للحوار الوطنی» (جبهه عراقی برای گفت‌وگوی ملی) به رهبری شخص صالح مطلک، «حرکه النهرین الوطنیه» (جنبش ملی نهرین)‌ به رهبری مشعان مهدی جبار نصیف، حزب «النشور العراقی» به رهبری عماد جابر ابراهیم محمد الراوی،‌ ائتلاف «الجماهیر الوطنیه» (مردم ملی) به رهبری احمد عبدالله عبدالجبوری، «تجمع العهد الوطنی» در صلاح الدین به رهبری خالد عبدالله الجباره و‌ «جناح الاستقرار» به رهبری جاسم محمد حسن عطیه است.

برنامه انتخاباتی

این ائتلاف از جمله جریان‌های عراقی بود که ایجاد استان‌های جدید در عراق را برنامه‌ای آمریکا دانسته و مخالف عملیات امنیتی در ارتش سوریه در استان الانبار بود. این ائتلاف بر یافتن راه حل جدی برای بحران‌هایی که عراق با آن مواجه است و بالطبع مشارکت هرچه بیشتر اهل سنت در روند سیاسی تاکید دارد. این ائتلاف مخالف اختلاف سنی – سنی است و به جریان‌ها گروه‌های سیاسی سنی عراق پیشنهاد کنار نهادن اختلافات و متحد شدن با یکدیگر را می‌دهد. اگرچه ائتلافی بین این جریان با دیگر ائتلاف‌های سنی از جمله متحدون مشاهده نمی‌شود.

ائتلاف العراقیه العربیه بر این باور است که اگر خواهان رشد و پیشرفت و داشتن کشوری مدرن و پیشرفته و آزاد هستیم، باید دولتی تشکیل داد که در آن تمام طیف‌های جامعه عراق مشارکت داشته باشند.

ائتلاف العراقیه العربیه بر توجه به مناطق پیرامون به ویژه مناطق سنی نشین تاکید دارد و در این خصوص آشکارا گرایش این جریان به اهل سنت عراق مشاهده می‌شود.

نماینده جریان برای تصدی پست نخست وزیری

مهمترین نامزد ائتلاف العراقیه العربیه، شخص «صالح مطلک»، معاون نخست وزیر عراق است که خود را در صورت پیروزی در انتخابات برای تصدی این سمت آماده کرده است، کسی که همواره از منتقدان دولت نوری المالکی شمرده می‌شد.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930130000020#sthash.88Lxe0M0.dpuf




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 9:36 صبح
کوچکترین اسیر «سوری» در دست تروریستها+عکس
نظرات ()

به تازگی پایگاه‌های اجتماعی اینترنتی گروه‌های مسلح سوری با افتخار تمام تصویری از کوچک‌ترین اسیر خود را منتشر کردند که در منطقه «ریف شمالی لاذقیه» وی را به اسارت گرفته‌اند.
خبرگزاری فارس: کوچک‌تر‌ین اسیر «سوری» در دست تروریست‌ها+عکس
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق، به تازگی پایگاه‌های اجتماعی اینترنتی گروه‌های مسلح سوری با افتخار تمام تصویری از کوچک‌ترین اسیر خود در منطقه «ریف شمالی لاذقیه» را منتشر کردند که با موج گسترده‌ای از انتقادات مواجه شد.

همان طور که در تصویر مشاهده می‌شود، کوچک‌ترین اسیر گروه‌های مسلح تروریستی کودک خردسالی است که بیش از 2 تا 3 سال ندارد و آنگونه که در تصویر آمده او بر زمین نشسته و لوله تفنگ چند تروریست به سوی وی نشانه رفته است.

این تصویر را یکی از صفحات اینترنتی سلفی تکفیری منتشر کرده و منتشر کننده آن در توضیح این عکس نوشته که وی از حامیان ارتش آزاد است و این «کوچک‌ترین اسیری است که از طوایف ارمن نزد ما وجود دارد».

انتشار این تصویر با جار و جنجال و واکنش‌های بسیار علیه این گروه‌ها و عناصر تروریستی مواجه شده و برخی نیز درباره درستی یا نادرستی آن ابراز تردید کرده‌اند.

فارس نیز آنچه را که در این خصوص منتشر شده در اختیار خوانندگان قرار می‌دهد و قضاوت را به آنها می‌سپارد، اما یادآور می‌شود که این گروه‌ها و عناصر همان‌هایی هستند که در طول بیش از 3 سال بحران سوریه از ارتکاب هیچ جنایتی علیه ملت سوریه به ویژه زنان و کودکان آن دریغ نکرده و بارها شاهد کشتارهای فجیع آنها در این خصوص بوده‌ایم.

 

 

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930130000094#sthash.5jHh7EeT.dpuf




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 9:36 صبح
معرفی احزاب و جریانهای تأثیرگذار در انتخابات عراق-4
نظرات ()

«ائتلاف متحدون»، مهمترین جریان سنی حاضر در انتخابات پارلمانی عراق

«ائتلاف متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» که ریاست پارلمان عراق را هم اکنون برعهده دارد، مهمترین جریان سنی حاضر در انتخابات پارلمانی عراق به شمار می‌آید.

خبرگزاری فارس: «ائتلاف متحدون»، مهمترین جریان سنی حاضر در انتخابات پارلمانی عراق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، کمتر از دو هفته به برگزاری سومین انتخابات پارلمانی عراق بعد از سقوط صدام باقی نمانده و احزاب و جریان‌های تاثیرگذار فعالیت‌های انتخاباتی خود را شدت بخشیده‌اند. با بررسی وضعیت گروه‌ها و جریان‌های فعال در عرصه سیاسی عراق در‌ می‌یابیم که 3 جریان شیعه، سنی و کُرد فرآیند سیاسی این کشور را در دست دارند.

جریان «ائتلاف شهروند» به رهبری «سید عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، ائتلاف «دولت القانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، و نیز «جریانات صدر» شامل «کتله الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «جناح النخب» مهمترین و بانفوذترین جریان‌های شیعه را تشکیل می‌دهند. جریان «متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان عراق، «العراقیه العربیه» به رهبری «صالح مطلک» و ائتلاف «الوطنیه» به رهبری «عیاد علاوی» مهمترین جریان‌های اهل سنت را تشکیل می‌دهند.

در بین کُردها نیز 5 جریان «حزب دموکرات» به رهبری «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق، «اتحادیه میهنی» به رهبری «جلال طالبانی»، جریان «گوران» به رهبری «نوشیروان مصطفی»، «اتحاد اسلامی»  به رهبری «محمد فرج» و نیز «جماعت اسلامی» به رهبری «علی باپیر» وارد عرصه انتخابات پارلمانی این کشور شده اند.

بر همین اساس خبرگزاری فارس در نظر دارد به منظور آگاهی و شناخت هر چه بیشتر انتخابات عراق، جریان های فوق را معرفی و وضعیت آنها را در عرصه سیاسی و انتخابات آینده عراق بررسی کند. آنچه در پی می‌آید نگاهی به جریان «متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان عراق است که یکی از مهمترین جریان‌های اهل سنت در این کشور را تشکیل می‌دهند.

نگاهی به پیشینه جریان متحدون

در این تردید نیست که در میان جریانات اهل تسنن عراق هم همچنان «اسامه النجیفی» و «ائتلاف متحدون» شانس اصلی برای پیشتازی در انتخابات پارلمانی عراق را دارند.

جریان متحدون در عراق از جمله جریان‌هایی است که طی سال‌های گذشته همواره از مخالفان دولت «نوری المالکی» به شمار می‌آمده، به همین دلیل در انتخابات آتی پارلمانی عراق از جمله سرسخت‌ترین رقبای دولت ائتلاف قانون به رهبری نوری المالکی است.

متحدون در انتخابات ریاست جمهوری عراق

ائتلاف متحدون درحالی پای به عرصه انتخابات پارلمانی عراق گذاشت که رهبران آن اعلام کرده‌اند، رایزنی‌های جدیدی را با ائتلاف‌های دیگر از جمله کردستان آغاز کرده‌اند. اگرچه این ائتلاف مدعی شده برای مقابله با ائتلاف نوری المالکی و ممانعت از پیروزی وی در انتخابات رایزنی‌هایی را با جریان صدر و مجلس اعلای انقلاب اسلامی عراق نیز آغاز کرده است.

یکی از رهبران این ائتلاف مدعی شده که ائتلاف جدیدی برای تشکیل دولت عراق با حضور ائتلاف متحدون، جریان صدر، مجلس اعلای انقلاب اسلامی و ائتلاف کردستان درحال شکل گیری است.

برنامه انتخاباتی

ائتلاف متحدون در تبیین و تشریح برنامه انتخاباتی خود اظهار می‌کند که «برای فردایی بهتر در عراق تلاش می‌کند». همچنین اعلام کرده که تلاش دارد، خواست و اراده عموم مردم و چشم داشت‌های ملی آنها را محقق کند تا به این ترتیب آینده روشن را برای مردم عراق رقم بزند و برای تحقق این امر باید که کشور را با عدالت، حکمت، تدبیر و اصلاح امور پیش برد.

متحدون تاکید می‌کند، پیشرفت حقیقی در عراق تنها با اعتماد به سیاست‌های عمومی علمی و عقلانی که شفاف تدوین شده باشند، امکان پذیر است و در این راه باید به تحقق عدالت، احترام به قانون و التزام و تعهد به اجرای آن در قبال همه بدون استثنا توجه ویژه داشت.

این ائتلاف همچنین اعلام کرده است که با حاشیه راندن برخی مناطق و سوء استفاده از قدرت و تروریسم دولتی و مدارا با فساد و حمایت و پشتیبانی از آن و ایجاد توجیهات واهی غیر قانونی برای آن به شدت مخالف است.

متحدون تاکید کرده که به اصول و مبادی همچون قوانین و معاهدات بین المللی و حقوق بشری و آیین‌های آسمانی و آشتی و سازش ملی ایمان و باور دارد و تلاش می‌کند، آنها را در کشور پیاده کند.

به همین منظور متحدون تصریح کرده که برای تحقق اهداف فوق الذکر باید که زمینه مشارکت مردم عراق از هر طیف و قشری در زندگی سیاسی فراهم شود و آنها در تدوین سیاست‌های عمومی کشور با قدرت مشارکت داشته باشند.

همچنین این ائتلاف تاکید کرده که تلاش می‌کند، بهترین خدمات را برای مردم عراق در حوزه‌ها و سطوح مختلف فراهم کند تا جامعه‌ای عادل، آزاد و با کرامت خالی از قهر و خشونت و فساد و استبداد تشکیل دهد.

رهبری جریان و گزینه پیشنهادی برای نخست وزیری

رهبری جریان ائتلاف متحدون را «اسامه النجیفی» برعهده دارد که پست ریاست پارلمان عراق را نیز تصدی می‌کند و گزینه اصلی تصدی پست «نخست وزیری» این ائتلاف برای دولت آینده عراق به شمار می‌آید.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930128001000#sthash.LG1RPxeM.dpuf




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 9:35 صبح
معرفی احزاب و جریانهای تأثیرگذار در انتخابات عراق-3
نظرات ()

جریان «صدر» مهمترین و بانفوذترین جریان‌ شیعه در انتخابات آتی پارلمان عراق

جریان «صدر» مهمترین و بانفوذترین جریان‌ شیعی عراق است که با ائتلاف با «جناح الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «جناح النخب» در انتخابات پارلمانی آتی عراق شرکت می‌کند.

خبرگزاری فارس: جریان «صدر» مهمترین و بانفوذترین جریان‌ شیعه در انتخابات آتی پارلمان عراق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، کمتر از دو هفته به برگزاری سومین انتخابات پارلمانی عراق بعد از سقوط صدام باقی نمانده و احزاب و جریان‌های تاثیرگذار فعالیت‌های انتخاباتی خود را شدت بخشیده‌اند. با بررسی وضعیت گروه‌ها و جریان‌های فعال در عرصه سیاسی عراق در‌ می‌یابیم که 3 جریان شیعه، سنی و کُرد فرآیند سیاسی این کشور را در دست دارند.

جریان «ائتلاف شهروند» به رهبری «سید عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، ائتلاف «دولت القانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، و نیز «جریانات صدر» شامل «کتله الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «جناح النخب» مهمترین و بانفوذترین جریان‌های شیعه را تشکیل می‌دهند.  جریان «متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان عراق، «العراقیه العربیه» به رهبری «صالح مطلک» و ائتلاف «الوطنیه» به رهبری «عیاد علاوی» مهمترین جریان‌های اهل سنت را تشکیل می‌دهند.

در بین کُردها نیز 5 جریان «حزب دموکرات» به رهبری «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق، «اتحادیه میهنی» به رهبری «جلال طالبانی»، جریان «گوران» به رهبری «نوشیروان مصطفی»، «اتحاد اسلامی»  به رهبری «محمد فرج» و نیز «جماعت اسلامی» به رهبری «علی باپیر» وارد عرصه انتخابات پارلمانی این کشور شده اند.

بر همین اساس خبرگزاری فارس در نظر دارد به منظور آگاهی و شناخت هر چه بیشتر انتخابات عراق، جریان های فوق را معرفی و وضعیت آنها را در عرصه سیاسی و انتخابات آینده عراق بررسی کند. آنچه در پی می‌آید نگاهی به «جریانات صدر» است که «جناح الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «جناح النخب» را در برمی گیرد و مهمترین و بانفوذترین جریان‌های شیعه را تشکیل می‌دهند.

معرفی جریانات صدر و مهمترین ائتلاف‌های تشکیل دهنده آن

جریان صدر یک جریان اسلام‌گرا (شیعی) - ملی‌گرای عراقی به شمار می‌آید که در سال 2003 میلادی هم زمان با سرنگونی رژیم «صدام حسین»،‌ دیکتاتوری سابق عراق تاسیس شد. شعار این جنبش دفاع و حمایت از تمام مردم عراق است، اگرچه تشکلی شیعی شمرده می‌شود. ایدئولوژی این گروه متاثر از دیدگاه‌های «سید محمد صدر» است.

این جریان در انتخابات پارلمانی عراق در دسامبر سال 2005 میلادی تحت لوای ائتلاف ملی عراق حضور داشت، ولی اختلافاتی بین رهبران این حزب و «نوری المالکی»، در زمان دولت اول مالکی پدید آمد، موجب جدا شدن آن از ائتلاف و حضور مستقل در انتخابات شوراهای استانی عراق در سال 2009 میلادی و انتخابات پارلمانی عراق در سال 2010 میلادی شد که با کسب 40 کرسی موفقیت نسبی برای آنها به همراه داشت.

جریان صدر با ائتلاف با 3 «جناح الاحرار»، به ریاست ضیاء نجم عبدالله احمد «تجمع شراکه الوطنیه»، به رهبری بهاء الاعرجی و «جناح النخب» در این دور از انتخابات پارلمانی عراق حضور و مشارکت دارد. این درحالی است که خبرهایی مبنی بر نزدیکی جریان صدر به «ایاد علاوی»، نخست وزیر سابق عراق جهت رویارویی با ائتلاف نوری المالکی به گوش می‌رسد و این بیانگر این امر است که عراق در آستانه مرحله جدیدی از ائتلاف‌های سیاسی است.

رهبری «جریان الاحرار» را پیشتر مقتدی صدر برعهده داشت، اما  طی ماه‌های اخیر پس از آنکه انتقادات تندی را علیه دولت مالکی کرد، یک‌باره تصمیم به کناره گیری از عرصه سیاست کرد و تاحدی از فعالیت‌های سیاسی عراق کناره‌ گیری کرد. هرچند جریان الاحرار هم اکنون دیگر به طور مستقیم تحت رهبری مقتدا صدر نیست، ولی همچنان یکی از جریان‌های سیاسی قدرتمند عراق به ویژه در جنوب این کشور است که از حمایت معنوی مقتدی صدر بهره‌مند است.

به این ترتیب باید گفت، اگرچه جریان صدر از جمله جنجالی‌ترین طیف‌های سیاسی عراق تلقی می‌شود، اما در میان توده‌های فرو دست جامعه عراق از یک پایگاه مهم مردمی برخوردار است و مهمترین پایگاه مردمی آن شهر «صدر» در شرق بغداد و استان‌های مرکزی و جنوبی عراق است.

نامزدهای پیشنهادی برای تصدی پست نخست وزیری

یکی از رهبران جریان صدر چندی پیش در سخنانی از خیز این جریان برای کسب 70 کرسی و تصدی پست نخست‌وزیری خبر داد. اما تاکنون نامزدهای رسمی تصدی این پست را اعلام نکرده و تصریح کرده نامزدهای تصدی این پست ظرف روزهای آینده اعلام خواهند شد.

برنامه‌های انتخاباتی

درباره برنامه انتخاباتی این جریان باید گفت که این جریان تلاش دارد، برنامه‌ای سیاسی – انتخاباتی تدوین کند که در آن افراد شایسته، مستقل و با کفایت مشترکت داشته باشند. این جریان بر این باور است، برنامه‌ای که به این طریق تدوین شود، به این معناست که تمام طیف‌ها و گروه‌های سیاسی عراق مشارکت دارند.

یکی از مهمترین نقطه عطف‌های برنامه انتخاباتی این جریان توجه به بحران استان الانبار است که اعتقاد دارد، صرفا بحرانی امنیتی نیست، بلکه بحرانی سیاسی و اقتصادی است و برای اینکه بتوان ریشه‌های داعش را از الانبار و دیگر مناطق عراق ریشه کن کرد، باید به امور اقتصادی و سیاسی و فرهنگی مردم عراق نیز توجه داشت و قضایای امنیتی پس این قضایا قرار می‌گیرد.

خط مشی سیاسی

به این ترتیب می‌توان گفت که این جریان به مناطق پیرامون بیش از مناطق مرکز توجه دارد و رسیدگی به این مناطق را در راس اولویت‌های برنامه انتخاباتی خود قرار داده است.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930127001606#sthash.hXutIJJT.dpuf




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 9:34 صبح
معرفی احزاب و جریانهای تأثیرگذار در انتخابات عراق-2
نظرات ()

جریان «ائتلاف دولت قانون» در انتخابات آتی پارلمان عراق

«ائتلاف دولت قانون» عراق به رهبری «نوری المالکی»، نخست وزیر فعلی از جمله جریان‌های حاضر در انتخابات آینده پارلمانی این کشور به شمار می‌رود که می‌تواند مشارکتی فعال در عرصه سیاسی عراق داشته باشد.

خبرگزاری فارس: جریان «ائتلاف دولت قانون» در انتخابات آتی پارلمان عراق
به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بغداد، کمتر از دو هفته به برگزاری سومین انتخابات پارلمانی عراق بعد از سقوط صدام باقی نمانده و احزاب و جریان‌های تاثیرگذار فعالیت‌های انتخاباتی خود را شدت بخشیده‌اند. با بررسی وضعیت گروه‌ها و جریان‌های فعال در عرصه سیاسی عراق در‌ می‌یابیم که 3 جریان شیعه، سنی و کُرد فرآیند سیاسی این کشور را در دست دارند.

جریان «ائتلاف شهروند» به رهبری «سید عمار حکیم» رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، ائتلاف «دولت القانون» به رهبری «نوری مالکی» نخست وزیر عراق، و نیز «جریانات صدر» شامل «کتله الاحرار»، «تجمع شراکه الوطنیه» و «طیار النخب» مهمترین و بانفوذترین جریان‌های شیعه را تشکیل می‌دهند.  جریان «متحدون» به رهبری «اسامه النجیفی» رئیس پارلمان عراق، «العراقیه العربیه» به رهبری «صالح مطلک» و ائتلاف «الوطنیه» به رهبری «عیاد علاوی» مهمترین جریان‌های اهل سنت را تشکیل می‌دهند.

در بین کُردها نیز 5 جریان «حزب دموکرات» به رهبری «مسعود بارزانی» رئیس منطقه کردستان عراق، «اتحادیه میهنی» به رهبری «جلال طالبانی»، جریان «گوران» به رهبری «نوشیروان مصطفی»، «اتحاد اسلامی»  به رهبری «محمد فرج» و نیز «جماعت اسلامی» به رهبری «علی باپیر» وارد عرصه انتخابات پارلمانی این کشور شده اند.

بر همین اساس خبرگزاری فارس در نظر دارد به منظور آگاهی و شناخت هر چه بیشتر انتخابات عراق، جریان های فوق را معرفی و وضعیت آنها را در عرصه سیاسی و انتخابات آینده عراق بررسی کند. آنچه در پی می‌آید نگاهی به جریان «ائتلاف دولت قانون عراق» از دیگر ائتلاف‌هایی است که انتظار می‌رود، مشارکتی فعال در انتخابات آتی پارلمانی داشته باشد.

ائتلاف دولت قانون را «نوری کامل محمد حسن المالکی»، نخست وزیر کنونی عراق برعهده دارد. این ائتلاف پس از جدایی از «ائتلاف ملی عراق» تشکیل شد که نیروها و جریان‌های شیعی را در خود گرد می‌آورد.

 مهمترین ائتلاف‌های تشکیل دهنده

 ائتلاف دولت قانون عراق در انتخابات مارس 2010 میلادی 89 کرسی پارلمانی را از آن خود کرد و در انتخابات کنونی با 12 گروه و تشکل سیاسی عراقی ائتلاف کرده که مهمترین آنها حزب الدعوه الاسلامیه، شاخه عراق به رهبری «هاشم ناصر محمود حمود الموسوی»، فراکسیون مستقلون به رهبری «حسین ابراهیم صالح مهدی الشهرستانی»، سازمان بدر به رهبری «هادی فرحان عبدالله»، جریان الرسالی العراقی الجدید به رهبری «عدنان رمیض خرنوب عبید الشحمانی»، حزب الوحده به رهبری «مبدر سلمان ویس حمد»، اتحاد اسلامی ترکمان عراق  به رهبری «عباس حسن موسی البیاتی» و جبهه ترکمان آزاد به رهبری «طورهان مظهر حسن سلیمان المفتی» است.

 برنامه انتخاباتی

 ائتلاف دولت قانون بر این باور است که عراق در مرحله سیاسی و تاریخی حساسی قرار دارد و بر این اساس این تشکل سیاسی برنامه انتخاباتی خود را به گونه‌ای وضع کرده است تا چشم داشت‌ها و خواسته‌های مردم عراق را تا جای ممکن برآورده سازد.

به همین منظور برنامه انتخاباتی ائتلاف دولت قانون سه سطح را شامل می‌شود.

اول سطح ملی:

در این سطح ائتلاف دولت قانون بر نقش شوراهای استان‌ها در آبادانی عراق و تامین آینده مردم و حمایت از وحدت ملی و مبارزه با طایفه گرایی و گروه‌های تروریستی تاکید می‌کند.

در این بخش ائتلاف دولت قانون بر این باور است، دولتی که باید در کشور تشکیل شود، دولتی فرا جناحی باشد که تمام جناح‌ها و جریان‌های سیاسی کشور چه معارض و چه موافق را در بگیرد و بدون تردید مهمترین برنامه چنین دولتی حمایت از نیروهای امنیتی در تامین امنیت کشور و مبارزه با تروریسم و ریشه‌های آن و فراهم کردن زمینه رشد سیاسی در عراق به عنوان کشوری دموکراتیک است.

همچنین دولت باید در بعد اقتصادی توجه ویژه‌ای به تقسیم عادلانه ثروت و رشد و توسعه در مناطق محروم و مبارزه با مفاسد اداری و مالی داشته باشد.

 دوم سطح محلی: استان‌ها و شهرستان‌ها

 این سطح سیاست‌های استان‌ها و گرایش‌ها و خواسته‌های شوراهای استان‌ها را شامل می‌شود. در این سطح تلاش‌ها باید بر تشکیل شوراهای همگون‌تر و منسجم‌تر جهت ارائه خدمات هرچه بهتر و حفظ وحدت اداری آنها با هدف رشد و توسعه هر استان بر اساس نیازها و شرایط هر استان استوار باشد. در عین حال که به خصوصیات و ویژگی‌های هر استان نیز توجه داشت و بودجه هر استان بر اساس نیازهای آن استان و منتسب با آن به آن اختصاص یابد.

 سوم سطح خدماتی: ارائه خدمات به شهروندان عراقی

 این سطح ارائه خدمات به شهروندان عراقی را در بر می‌گیرد، از جمله اینکه دولت به کمک افراد کم درآمد و نیازمند جامعه شتافته زمینه استفاده و بهره مندی از کار، مسکن، شغل، بهداشت، درمان و تحصیل را برای آنها فراهم کند.

همچنین با ارائه تسهیلات لازم به این افراد ضمن فراهم کردن زمینه جذب آنها در بازار کار و سرمایه به حرکت بیش از پیش اقتصاد کشور نیز کمک کند. این درحالی است که ائتلاف دولت قانون تاکید می‌کند که باید بودجه لازم برای اجرای طرح‌های آب و فاضلاب و برق و ایجاد راه‌ها تامین و فراهم گردد.

 خط مشی سیاسی

 بر این اساس باید گفت که ائتلاف دولت قانون عراق، جریان و تشکلی اصلاح طلب – ملی‌گراست و شعار انتخاباتی خود را «تغییر و سازندگی» نهاده است. مهمترین کانون‌های رقابت این ائتلاف را باید مناطق مرکزی و جنوبی عراق به شمار آورد.

 گزینه پیشنهادی برای نخست وزیری

 «صادق اللبان»، عضو ائتلاف دولت قانون عراق طی در روزهای اخیر با بیان اینکه هرگونه صحبتی درباره شکل دولت آینده بسیار زود است، تاکید کرد که  فقط انتخابات است که ترکیب دولت را مشخص می‌کند و ائتلاف دولت قانون در پی تشکیل دولت اکثریت سیاسی است و اگر توانست اکثریت کرسی‌های مجلس را به دست آورد بی هیچ تردیدی «نوری مالکی» را به نخست وزیری تعیین خواهد کرد.

به این ترتیب اللبان اعلام کرد: مالکی نامزد اصلی ائتلاف دولت قانون است و هر نام دیگری که مطرح شود صرفا حدس و تحلیل سیاسی است.

این عضو ائتلاف دولت قانون، شایعات مطرح شده درباره احتمال واگذاری نخست وزیری به «طارق نجم» در صورت مخالفت نیروهای سیاسی با نخست وزیری مالکی را بی‌اساس دانست.

- See more at: http://farsnews.com/newstext.php?nn=13930126001015#sthash.DnxCFNeG.dpuf




نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 93/1/30
زمان : 9:33 صبح




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ