![]() |


این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .
درباره ی وب سایت ![]() این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده و تابع مقررات و قوانین ایران می باشد .
دوستان آخرین مطالب |
نظرات ()
در این ماه، به دادن صدقه اهتمام بیشتری شود.
برای ایمنی از بلاها، دعای زیر هر روز ده مرتبه خوانده شود:
یا شَدیدَ الْقُوی وَیا شَدیدَ الْمِحالِ یا عَزیزُ یا عَزیزُ یا عَزیزُ ذَلَّتْ بِعَظَمَتِکَ جَمیعُ خَلْقِکَ فَاکْفِنی شَرَّ خَلْقِکَ یا مُحْسِنُ یا مُجْمِلُ یا مُنْعِمُ یا مُفْضِلُ یا لا اِلهَ اِلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظَّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الْغَمِّ وَکَذلِکَ نُنْجِی الْمُؤْمِنینَ وَصَلَّی اللَّهُ عَلی مُحَمَّدٍ وَ الِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرینَ!
ای سخت نیرو، و ای سختگیر! ای عزیز، ای عزیز، ای عزیز! خوارند از بزرگیات همه خلقت. پس کفایت کن از من شرّ خلق خودت را، ای احسان بخش! ای نیکوکار! ای نعمت بخش! ای عطا دِه! ای که معبودی جز تو نیست! منزّهی تو! به راستی من از ظالمانم. اجابت کردیم برایش و نجاتش دادیم از غمّ و همچنین نجات دهیم مؤمنان را، و رحمت کند خدا بر محمّد و آل پاک و پاکیزهاش!
مناسبت های ماه صفر
حوادث تاریخی فراوانی در ماه صفر رخ داده است که به برخی از آنها اشاره میشود:اول صفر : وارد کردن سر مطهر امام حسین علیه السلام به شام ، ورود اهل بیت علیهم السلام به شام ، شهادت زید بن علی بن الحسین علیهم السلام (به روایتی)، آغاز جنگ صفین (بنا بر روایتی)دوم صفر : مجلس یزید لعنتالله علیه بنا بر نقلی، شهادت زید بن علی بن الحسین علیهم السلام ( به روایت دیگر)سوم صفر : ولادت حضرت امام محمد باقر علیه السلام 57 هجری قمری به روایتی.چهارم صفر : وفات آیتالله محمد علی شاه آبادی (1369 هجری)پنجم صفر : شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها و لعنةالله علی قاتلیها، 61 هجری.
ششم صفر : صدور توقیع امام عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء به حسین بن روح.
هفتم صفر : ولادت امام موسی کاظم علیه السلام 128 هجری، شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام بنابر نقل بحار، وفات آیتالله العظمی مرعشی نجفی 1411 قمری.
هشتم صفر : وفات حضرت سلمان فارسی (سلمان محمّدی ) رضیالله عنه 35 هجری قمری
نهم صفر : شهادت عمار یاسر رضیالله عنه در جنگ صفین 37 هجری، شروع جنگ نهروان 38 هجری قمری.
دوازدهم صفر : وفات هارون برادر حضرت موسی علیهماالسلام.
سیزدهم صفر : اختیار حکمین در صفین و حیله عمروعاص.
چهاردهم صفر : شهادت محمدبن ابوبکر به دست عمروعاص (بنابر روایتی)
شانزدهم صفر : شهادت آیتالله سید حسن اصفهانی فرزند آیتالله سید ابوالحسن اصفهانی 1349 قمری.
هجدهم صفر : شهادت اویس قرنی در جنگ صفین 37 هجری قمری.
بیستم صفر : اربعین حسینی.
بیست و دوم صفر : صدور توقیع شریف امام عصر ارواحنا لتراب مقدمه الفداء برای مرحوم شیخ مفید اعلی الله مقامه 420 قمری.
بیست و سوم صفر : پی کردن ناقه حضرت صالح نبی علیه السلام توسط قومش – گرفتار شدن حضرت یونس علیه السلام در شکم ماهی.
بیست و چهارم صفر : شدّت یافتن بیماری حضرت رسول اعظم صلی الله علیه و آله و سلّم.
بیست و پنجم صفر : شانه گوسفند و دوات طلبیدن پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله و سلّم برای نوشتن وصیّت نامه و منع برخی حاضرین از این کار.
بیست و ششم صفر : دستور پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلم به لشکر اسامه جهت آماده شدن در جنگ با رومیان( بنابر نقل واقدی 11 هجری) ، سالروز انقراض حکومت امویان.
بیست و هشتم صفر : رحلت جانسوز رحمت للعالمین پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم در روز دوشنبه 28 صفر سال 11 هجری قمری – شهادت مظلومانه سبط اکبر امام مجتبی علیه السلام 50 قمری.
(سی ام / بیست و نهم ) صفر : شهادت امام رضا علیه السلام 203 هجری قمری
ماه صفر در نزد شیعیان
شیعیان إثنى عشرى و محبان اهل بیت علیهم السّلام، ماه صفر را از ایام سوگوارى سال مى دانند. زیرا در ابتداى این ماه خانواده امام حسین علیه السّلام و بازماندگان واقعه کربلا را به صورت اسیرى وارد شام نمودند و آنان را در فشار روحى و روانى و مورد تحقیر و توهین قرار دادند، به طورى که یکى از فرزندان خردسال امام حسین علیه السّلام، به نام رقیه (س)، بر اثر این سختى هاى طاقت فرسا، در دمشق به لقاءاللّه پیوست. هم چنین، بیستم این ماه، اربعین شهادت امام حسین علیه السّلام و یارانش در کربلا است.
بنا به روایت علماى شیعه و برخى از علماى اهل سنت، در 28 صفر، رحلت جانگداز رسول گرامى اسلام حضرت محمد صلّى اللّه علیه و آله و شهادت سبط پیامبر، حضرت امام حسن مجتبى علیه السّلام و در آخر این ماه، شهادت ثامن الحجج حضرت على بن موسى الرضا علیه السّلام واقع شده است. بدین جهت، شیعیان این ماه را همانند ماه محرم، به سوگوارى مى پردازند. در بسیارى از مراسم ها و محافل مذهبى، دو ماه محرم و صفر را پشت سر هم گرامى مى دارند و در آن ها به عزادارى مشغول مى باشند.
ولیکن، اکثر مورخان اهل سنت، رحلت پیامبر صلّى اللّه علیه و آله را در ماه ربیع الاول مى دانند. بدین جهت براى این ماه برنامه ویژه اى ندارند.
اعمال عبادى ماه صفر
هر یک از روزهاى سال، روز خداست و انسان مى تواند در آن روز براى موفقیت خویش، تلاش کند و براى نزدیکى به خداى سبحان و فراهم آورى خرسندى وى، عبادت کند، تصدّق نماید و خدمت به مردم کند.
ماه صفر نیز این چنین است. اگر انسان، طالب رضاى الهى باشد و در این راه بکوشد، به توفیقات الهى دست پیدا مى کند و درهاى رحمت، نعمت و سرافرازى را به روى خود مى گشاید. در مقابل، اگر از یاد خدا غافل بماند و در پى هوى و هوس هاى نفسانى باشد و از شیطان لعین پیروى کند، طبعا از توفیقات الهى دور مى گردد و درهاى نقمت، بدبختى و سیاه روزى را به روى خود مى گشاید و زمینه عذاب الهى در روز قیامت را براى خویش فراهم مى کند.
با این حال، در برخى از منابع آمده است که ماه صفر، معروف به نحوست است.
محدث جلیل القدر حضرت آیت الله شیخ عباس قمى (ره) هم در مفاتیح الجنان، در بخش اعمال ماه صفر، و هم در وقایع الایّام، به این موضوع اشاره کرده است.
در این جا، متن گفتار این محدث بزرگ را از وقایع الا یّام بیان مى کنیم:
بدان که این ماه (صفر) معروف به نحوست است و شاید سبب آن، واقع شدن وفات رسول خدا صلّى اللّه علیه و آله است در آن، هم چنان که نحوست دوشنبه به این سبب است. و یا به جهت آن است که این ماه، بعد از سه ماه حرام (ذى قعده، ذى حجّه و محرم الحرام) واقع شده که در آن سه ماه، حرب و قتال نبوده و در این ماه، شروع به قتال مى نمودند و خانه و منازل از اهلش خالى مى شد. و این هم یک سبب است در وجه تسمیه آن، به صفر.
به هر حال، از براى رفع نحوست، هیچ چیز بهتر از تصدقات و ادعیه و استعاذات وارده نیست. و اگر کسى خواهد محفوظ بماند از بلاهاى نازله در این ماه، در هر روز ده مرتبه بخواند این دعایى را که «محدث فیض» روح الله روحه، در «خلاصة الاذکار» ذکر فرمود:
یا شدید القوى، و یا شدید المحال، یا عزیز، یا عزیز، ذلّت بعظمتک جمیع خلقک، فاکفنى شَرّ خلقک، یا محسن، یا مجمل، یا منعم، یا مفضل، یا لا اِله الّا اءنت، سبحانک إ نّى کنتُ مِن الظّالمین، فاستجبناله و نجّیناهُ من الغمّ، و کذلک ننجىِ المؤ منین، و صلّى اللّه على محمّد و آله الطّیبین الطّاهرین.
سیّد، در «اقبال» دعایى براى هلال این ماه روایت کرده است.
—————-
منابع:
هدایة الانام الی وقایع الایام، محدث قمی، ص 63؛
مفاتیح الجنان، ص 532
کتاب روزشمار تاریخ اسلام “ماه صفر”، تالیف سید تقی واردی
برگرفته از پایگاه اطلاع رسانی مشرق ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 92/9/13
زمان : 10:13 صبح
![]()
نظرات ()
مدیر کل دفتر اطلاعات آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور گفت: قریب به نیمی از ازدواجهایی که در 8 ماهه نخست امسال در کشور ثبت شده است، مربوط به 7 استان، تهران، خراسان، خوزستان، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و آذربایجانغربی میشود.
به گزارش فارس، علیاکبر محزون درباره آمار هشت ماهه ازدواج و طلاق در کشور اظهار داشت: 49.1 دهم درصد و قریب به نیمی از ازدواجهایی که در کشور صورت گرفته است به ترتیب مربوط به 7 استان، تهران،خراسان، خوزستان، فارس، آذربایجان شرقی، اصفهان و آذربایجان غربی بوده است.
محزون خاطرنشان کرد: در 8 ماهه نخست امسال در کل کشور 530 هزار و 587 مورد ازدواج ثبت شده است که در استان تهران 57 هزار و 400 مورد، خراسان رضوی 48 هزار و 232 مورد، خوزستان 37 هزار و 687 مورد، فارس 33 هزار و 402 مورد، آذربایجان شرقی 27 هزار و 310 مورد، اصفهان 28 هزار و 730 مورد و آذربایجان غربی 23 هزار و 917 مورد بوده است.
وی بیان داشت: تهران با 10.8 درصد بیشترین ازدواج را در کشور دارد و خراسان رضوی با 9.1 درصد در رتبه دوم است.
محزون درباره ثبت طلاق در کشور اظهار داشت: در 8 ماهه نخست امسال 50.9 درصد از طلاقها مربوط به 6 استان خراسان رضوی، خوزستان، قم، سمنان، بوشهر و اصفهان بوده است.
مدیر کل دفتر اطلاعات آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور درباره آمار طلاق در کشور اظهار داشت: در 8 ماهه نخست امسال 49 هزار و 530 مورد در کشور طلاق ثبت شده که به ترتیب خراسان رضوی با 17 هزار و 39 مورد، خوزستان 9 هزار و 959 مورد، قم 5 هزار و 757 مورد، سمنان 5 هزار و 682 مورد، بوشهر 5 هزار و 12 مورد و اصفهان 4 هزار و 906 مورد در مقام اول تا ششم قرار دارند. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/9/12
زمان : 8:23 عصر
![]()
نظرات ()
آیتالله لواسانی از دانشآموختگان حوزه علمیه نجف بود که 60 سال قبل به مدینه عزیمت کرد و تابعیت عربستانی گرفت. وی به همراه علامه العمری وظیفه هدایت شیعیان عربستان را برعهده داشت اما به دلیل فشارهای وهابیت، ارتباط علنی با شیعیان نداشت.به گزارش فارس به نقل پایگاه اطلاع رسانی حج، آیتالله سیدمحمد حسینی لواسانی روز یکشنبه 4 آذر (بیستم محرم) در 89 سالگی دارفانی را وداع گفت. وی فرزند مرحوم آیتالله میرسیداحمد لواسانی بود که روز نهم ذی الحجه سال 1343 قمری در نجف اشرف چشم به جهان گشود، از همان دوران نوجوانی تحصیل علوم دینی را آغاز کرد و مقدمات را در نزد پدر و برخی از اساتید خود فراگرفت. وی دروس سطح را در محضر حضرات آیات سیدعلی بهشتی و سیدمحمدباقر محلاتی فراگرفت. درس خارج را در محضر حضرات آیات سیدعلی الفانی و سیدابوالقاسم خوئی تلمذ کرد، بهگونهای که جزء شاگردان مبرز آنها قرار گرفت. وی در همان سالها به تدریس دروس سطح نیز اشتغال داشت و در حوزه علمیه نجف شاگردان مختلفی را تربیت کرد. *هجرت برای جهاد در راه خدا وی در دهه سوم عمر خود احساس کرد تکلیف دیگری بر عهده دارد. بر همین اساس بود که هجرت به مدینه منوره را بهترین راه برای خدمت به مکتب اهل بیت تشخیص داد. انتخابی که برای دوستان وی عجیب بود. چرا که او در حوزه علمیه نجف جایگاه قابل توجهی را کسب کرده بود و حضور در این حوزه و ادامه تدریس میتوانست زمینه مرجعیت را هم برای وی فراهم کند. زمانی که از قصد خود برای دوستانش سخن گفت همه او را از این تصمیم برحذر میکردند و پاسخ وی چنین بود: «من به قصد مجاهدت در راه خدا به مدینه هجرت میکنم». وی در سال 1373 قمری (1333) شمسی به مدینه منوره مهاجرت کرد، زمانی که این اقدام وی به اطلاع آیتالله العظمی بروجردی رسید، ایشان از این اقدام تجلیل کردند و به همگان توصیه کردند از این عالم مجاهد حمایت کنند. *ملجأ شیعیان مدینه، پناهگاه زائران شیعه این عالم و مجتهد مکتب نجف با حضور خود در مدینه منوره امید دیگری به شیعیان بخشید. شیعیان این منطقه که به واسطه قدرت گرفتن آل سعود و حکمرانی وهابیت بر منطقه مورد ظلم قرار گرفته بودند و از جهات مختلف به ویژه مالی و نان شب در مضیقه بودند، گرد این عالم ربانی جمع شدند. وی صدها خانواده یتیم و نیازمند شیعه را تحت تکلف خود داشت و با کمکهای مختلفی که از عراق، ایران و اجازات دریافت و صرف وجوهات شرعیه داشت توانست نقض مهمی در هویت بخشی مجدد به تشیع در مدینه منوره ایفا کند. وی اصرار داشت به جای آنکه فقرا سراغ او بیایند، همچون سیره ائمه اطهار(ع) به خانه فقرا سرکشی کند و مایحتاج آنان را تأمین کند. آیتالله سیدمحمد لواسانی قریب به نیم قرن متولی رسیدگی به امور معیشت صدها خانواده شیعه در مدینه بود و توانست ملجأ آنان در منطقه شود، دعاوی شیعیان منطقه نزد او حل و فصل میشد و نظر وی برای همگان قابل احترام بود. ![]() بر همین اساس با همکاری شهیر وقت حاج عباسعلی اسلامی و حاج فرید موحد از بزرگان تجار بازار تهران و جمع دیگری از خیرین زمینی را خریداری و ساختمان مهدیه را بنا نهاد. این ساختمان دهها اتاق و سالن اجتماعات داشت که هر ساله هزاران نفر از زائران سفر عمره و حج تمتع مهمان آن بودند. *از خفقان دولت سعودی تا فشارهای وهابیت حضور یک مجتهد و عالم شیعی در مدینه منوره که توانسته بود بسیاری از شیعیان منطقه را سامان دهد برای دولت سعودی و بهویژه وهابیان مدینه منوره قابل تحمل نبود، بر این اساس دولت سعودی طی پنج دهه حضور وی در این شهر چند بار وی را بازداشت کرده و مشکلات عدیدهای برای وی ایجاد میکردند. دولت سعودی در دهه 50 و 60 شمسی محدودیت عجیبی برای این عالم ایجاد کرده بودند تا جایی که داماد وی نقل میکند: بنده به عنوان مدیر کاروان هر سال چند بار به مدینه منوره مشرف میشدم، اما به سختی میتوانستم ایشان را ملاقات کنم، با یک واسطه نامهای به دست ایشان میرساندم و ایشان هم با همان واسطه پاسخ نامه را ارسال میکردند. در همین راستا بود که در دهه پنجاه شمسی و پس سالها فعالیت مهدیه، این مکان توسط دولت سعودی برای همیشه تعطیل اعلام شد! از سوی دیگر سیره اخلاقی و منش بزرگوارانه وی باعث شده بود وهابیان تندرو نتوانند در مقابل این عالم ربانی ابتکار عمل داشته باشند و حتی مردم اهل سنت منطقه نیز تحت تأثیر رفتارهای متخلقانه ایشان بودند. دقیقاً به همین علت بود که وی ارتباط با امام خمینی(ره) و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را علنی نمیکردند؛ چه آنکه وی ارتباط خانوادگی نزدیکی با بیت امام خمینی داشتند و مرحوم حاج سیدمصطفی به هنگام سفر به مدینه منوره مهمان ایشان میشدند. *تربیت شاگردان در شهر اهل بیت به واسطه تسلط افکار تندروی وهابیت، حوزههای علمیه شیعی در عربستان به محاق رفته بود که با تلاش آیتالله لواسانی این ظلم بزرگ در شهر مدینه و که مرکز اصلی مکتب امام باقر(ع) و امام جعفر صادق(ع) بود تا حدودی مرتفع شد. وی اگر چه در ابتدا به صورت رسمی حوزه علمیهای تأسیس کرد، اما پس از چند سال همچون مهدیه، حوزه علمیه وی نیز تعطیل شد و او از طرق مختلف و ارتباط با شاگردان خاص به تربیت طلاب میپرداخت. هم اینک برخی از شاگردان وی در شهرهای مختلف مدینه به مکتب اهل بیت خدمت میکنند و اگر نبود این اقدام مهم ایشان، شاید تشیع و مکتب اهل بیت هم اینک در مدینه و مناطق مختلف عربستان مهجور مانده بود. برخی از شاگردان وی عبارتاند از مرحوم عباس حسن (أبوعمار)، قاسم شاهر، فهد أبوالعصاری و شیخ علی نصار أبوالعصاری. به واسطه جایگاه والای وی بود که در دهه پنجاه شمسی، آیتالله خوئی وکالت تامه به ایشان داد و برخی دیگر از مراجع عظام تقلید نیز همچون آیتالله سیدحسین الطباطبائی القمی و آیتالله سیدعلی حسینی اصفهانی که به کمتر کسی اجازه اجتهاد و تصرف در امور شرعی میداد، به این عالم مجاهد وکالت و اجازه تصرف و صرف وجوهات شرعیه را دادند. این عالم مجاهد پس از شصت سال خدمت به مکتب اهل بیت که همواره تواضع و فروتنی و دوری از نام و عنوان را سرلوحه خود قرار داده بود، صبح روز 20 محرم و در 89 سالگی دارفانی را وداع گفت. مراسم تشییع پیکر وی با شکوه فراوان توسط شاگردان و شیعیان مدینه برگزار شد و در قبرستان بقیع و مجاورت قبور پاک ائمه بقیع به خاک سپرده شد. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/9/10
زمان : 2:3 عصر
![]()
نظرات ()
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از موضوعاتی که این روز ها بیشتر از همیشه می شنویم طلاق است و گاهی هم از خیانت زناشویی و روابط فرازناسویی و ... هم صحبت می کنیم.مطلبی زیبا و ساده اما پر معنا را از نادر محمدی دریافت کرده بودم که بی مناسبت ندیدم در اینجا بیاورم. البته این را بگویم که این حرف همه پسر ها و دختر ها نیست اما در مورد تعداد کمی این نکات مصداق دارد.عنوان مطلب این بود« حرف های دخترها و پسرها قبل و بعد از ازدواج». ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 92/8/30
زمان : 1:17 صبح
![]()
نظرات ()
![]()
تشخیص آینــــه دو طــــرفه (آینــه جاسـوسی)
![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/28
زمان : 11:20 عصر
![]()
نظرات ()
رئیس اداره حراست آموزش و پرورش قم گفت: تحقیقات علمی نشان میدهد که از بین رفتن یک تصویر مستهجن بیش از 17 روز در ذهن نوجوانان طول میکشد.
![]() به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، مهدی رنجبر عصر امروز در دومین همایش موسسان و مدیران مدارس غیر دولتی قم که با موضوع امر به معروف و نهی از منکر در سالن اجتماعات مجموعه فرهنگی مریم قم برگزار شد با اشاره به لزوم شناسایی آسیبهای آموزشی دانش آموزان اظهار کرد: بسیاری از آسیبهای اجتماعی از تهاجم فرهنگی نشات گرفته است و باید ما به عنوان افسران جنگ نرم با آگاهی کامل این آسیبهای اخلاقی را بررسی نماییم.
وی با اشاره به اینکه در جنگ نرم هدفها مشخص نیستند افزود: در این زمینه باید علاوه بر شناسایی آسیبها راهکارهای مختلف برای حل این مشکلات نیز مورد بررسی قرار گیرد.
رئیس اداره حراست اداره کل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: ارتباطات نامشروع بین دختران و پسران باعث از بین رفتن حیا بین افراد میشود و باید با آن مقابله کرد.
رنجبر با اشاره به اینکه توزیع اقلام غیر اخلاقی یکی انحرافات مهم در سنین نوجوانی است خاطر نشان کرد : تحقیقات علمی نشان میدهد که از بین رفتن یک تصویر مستهجن بیش از 17 روز در ذهن نوجوانان طول میکشد.
وی با اشاره به اینکه حضور در محافل غیر اخلاقی و ارتباط نامشروع نیز یکی ازآفتهای سنین نوجوانی است افزود: وجود ماهواره در خانواده یک عامل تشدید بی اخلاقی فکری و فرهنگی در بین خانوادهها و علی الخصوص دانش آموزان است.
رئیس اداره حراست اداره کل آموزش و پرورش استان قم تصریح کرد: متاسفانه برخی خانوادهها و معلمان با در اختیار قرار دادن تلفن همراه و اجازه استفاده از اینترنت نیز زمینه سازی انحرافات را در دانش آموزان ایجاد میکنند.
رنجبر با اشاره به اینکه یکی از دلایل مهم دیگر در زمینه تشدید انحرافات عدم آگاهی خود فرزندان است خاطر نشان کرد: فقر و نقطه مقابل آن رفاه زیاد نیز میتواند این انحرافات را تشدید کند. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/28
زمان : 9:10 صبح
![]()
نظرات ()
حجتالاسلام روزبه برکت رضایی مدیر پایگاه اطلاع رسانی بعثه مقام معظم رهبری از انتشار آنلاین دانشنامه حج در این پایگاه خبری خبر داد و گفت: پیش از این دانشنامه بزرگ حج و حرمین شریفین در قالب پنج جلد در دیدار کارگزاران حج با مقام معظم رهبری رونمایی شده است که تمام متن این دانشنامه به صورت الفبایی و با مدخلهای مستقل در پایگاه اطلاع رسانی حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبری انتشار یافت.
وی افزود: این دانشنامه به همت حوزه نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت تدوین یافته که به موضوعاتی چون مناسک، اسرار و معارف، حجگزاری کشورهای اسلامی، کتاب شناسی و نیز آداب و رسوم اجتماعی پرداخته شده است.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین مهدی علیزاده موسوی رئیس پژوهشکده حج و زیارت در خصوص دانشنامه حج گفت: در دورهای که به عصر انفجار اطلاعات معروف است، تدوین چنین دائرةالمعارف عظیمی در قالب حدود 3 هزار مدخل و موضوع بسیاری ضروری بود.
وی ادامه داد: 5 گروه علمی شامل تاریخ و اعلام، جغرافیای تاریخی، فقه، مطالعات اجتماعی و کتاب شناسی در این کلان پروژه در حال فعالیت هستند، همچنین حدود 100 نفر از پژوهشگران حوزه در زمینه تألیف مقالات، ارزیابی و آماده سازی دانشنامه با ما همکاری دارند.
حجتالاسلام علیزاده موسوی گفت: با توجه به اینکه این اثر عظیم در راستای تقریب بین مذاهب، نقش بسیار مهم و مؤثری ایفا میکند، بنابراین امیدواریم که در آینده بتوانیم به زبانهای مختلف آن را منتشر کنیم.
علاقهمندان برای مطالعه آنلاین دانشنامه حج از اینجا اقدام کنند. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/8/21
زمان : 10:54 صبح
![]()
نظرات ()
تهرانی های قدیم رسم های عجیب و غریبی در ماه محرم داشتند. رسم هایی که بعضی از آنها با جاهلیت و خرافه آمیخته بود اما برای پایتخت نشینان دوره قاجار و پهلوی، جزو مقدسات به حساب می آمد. از روزه سکوت دو ماهه گرفته تا سنگ زنی و قفل آجین کردن.به گزارش مجله مهر، قمه زنی معروف ترین نذر خرافی محرم بود که در قالب دسته های بزرگ در شب های هفتم و هشتم و نهم و دهم در کوچه ها و محلات تهران انجام می شد. سحرگاه روز عاشورا هم دسته ها کفن به تن با چند بیرق و کتل رجزخوانان و نعره زنان خود را به امام زاده و حسینیه و تکیه شان می رساندند و سردسته هیئت ها با تیغ های سلمانی جلو آمده ابتدا اطفال تازه نذر شده و تیغ نذرداران را هر کدام چند تیغ به جلو سرهای تراشیده شده شان زده و حرکتشان می دادند و نوحه خوان ها شروع به نوحه خواندن و سنج زدن و سینه زدن می کردند.
بعد از آن در میان نوحه و فریاد یا حسین و خواندن این شعر که: حسین تنها به میدان می رود الله اکبر- برای دادن جان می رود الله اکبر، وارد میدان می شدند به این صورت که میاندار دسته در فاصله خیابان وسط دو ردیف قمه زنان نمایان می شد با فریادی بلند یا حسین اولین قمه را بر سر خود فرود می آورد و به دنبال این حرکت بود که دیگران هم هر یک با شمشیر و قمه و قداره های خود به جان خود افتاده با کوبیدن بر سر، کفن سفید بر تنشان را آغشته به خون می کردند. ![]() یکی دیگر از نذرهای عجیبی که دیگر خبری از آن نیست، «دسته سنگ زن ها» بود که افراد به جای سینه زدن و زنجیر زدن و... هر یک دو قلوه سنگ به دست گرفته با نوای نوحه خوان و صدای سنج بهم می زدند به این ترتیب که هر زدن آن سه ضربه داشت که سنگ زن ها، در حالیکه دو صف دراز روبروی هم را تشکیل می دادند با خم و راست شدن، یکی ار نزدیک زمین و یکی را برابر شکم و یکی را بالای سر می کوفتند،هدف از برگزاری این مراسم بر این بود که می گفتند روز عاشورا از جانب اشقیا چنین سنگ هایی بر سر و پا و سینه و بدن امام و شهدا خورده بود. زخمهای عفونت گرفته «شبیه زین العباد» هم از دیگر مراسم های تحریف شده در ماه های محرم و صفر در تهران قدیم بود که در آن، افرادی که نذر مصیبت امام زین العابدین(ع) را داشتند از مدت ها قبل از محرم مچ پاها و بیخ بازوان و حلقه گردن خود را با زخم تیغ و نشتر و حتی تیزآب مجروح می کردند تا جایی که چرک کند و درروز عاشورا و یازدهم و دوازدهم آنها سوار شتر برهنه می شدند و مواضع مجروهشان را با زنجیر و غل بسته داخل دسته به تماشا می گذاشتند به نشانه اسارت امام و اینکه با چنان حالتی او را به بارگاه یزید رسانیده اند. ![]() در تهران قدیم آنهایی که نذر قفل آجین می کردند، از مدتی قبل اندام خود را با داروهایی بی حس می کردند و قسمت هایی از آن را از گردن به پایین را سوراخ کرده و از آنها قفل و تیغ و نیزه و خنجر و سیخ و میخ و چاقو و شمشیر و امثال آن می گذراندند و خود را با این وضعیت به معرض نمایش می گذاشتند. حال بعضی از آنها به حدی به وخامت می رسید که افرادی همراه آنها می شدند تا نیفتند یا جان ندهند. شمعی در بدن کنار نذر قفل آجین، "شمع آجین" هم از نذرهایی بود که در گذشته عده ای از روی جهل و خرافات آن را ادا می کردند. این نذر هم تصورات دیگری از بلایای اسرا و شهدای کربلا بود که سر امام حسین (ع) در تنور خولی رفته، خیمه امام به آتش کشیده شده است و آتش از آنها به دامان زنان و اطفال صغیر امام رسیده و به تلافی آن افرادی به صورت همان قفل آجین نقاطی از بدن خود را سوراخ کرده و بر آنها شمع قرار داده و روشن می کردند و خود را در میان جمعیت عزاداران به نمایش می گذاشتند. ![]() با وجود نذرهای عجیب و غریبی که در این روزها در تهران قدیم باب بود، عده ای هم نذرهای عام المنفعه را انتخاب می کردند. مثلا رسیدگی به وضع خیابان ها، تامین روشنایی معابر تاریک، پوشاندن چاله ها و راه آبها، کمک به نابینایان، پرداخت بدهی زندانیان یا تهیه غذا و پوشاک برای خانواده آنها، غذا دادن به پرندگان، میانجیگری در اختلافات خانوادگی هم از جمله کارهایی بود که در این ماه ها انجام می گرفت اما در این میان یکی از انواع نذورات گرفتن روزه سکوت بود به صورتی که فرد روزه گیر، در تمام دوازده روزعزاداری یعنی تا اخر محرم و گاهی تا آخر صفر یک کلام سخن نمی گفت. نذری که اگرچه خرافی نیست اما یکی از نذرهای عجیب آن دوره به حساب می آمد. ![]() مراسم عزاداری امام حسین(ع) تاریخچه ای بسیار طولانی دارد، گفته اند که ریشه آن به عزاداری اولیه طایفه بنی اسد برمی گردد که هنگام دفن شهدای کربلا بر سر مزار آنان آمدند و شروع به مویه و زاری کردند و اشک ریختند تا اینکه شیعیان اجازه پیدا کردند در دوره دیلمیان و صفویه عزاداری هایشان را آشکار برگزار کنند و کم کم شکل عزاداری ها تغییر کرد. مجالس گریه و مویه ای که در دوره های قدیم برای شهدا برگزار می شد، جای خود را به مراسمی داد که پیچیدگی آن در دوران قاجار به اوج رسید. در سال نهصد قمری هم ملاحسین کاشفی هراتی با استفاده از مقاتل مختلف و کتب تاریخی کتابی به نام «روضهالشهداء» تدوین کرد و آن را وقف عام کرد و چون تنها کتاب و معتبرترین نیز بود به زودی بین مردم مشهور شد و هر کسی که مراسم عزاداری داشت از روی آن کتاب برای مردم میخواند و مردم گریه میکردند به طوری که اسم این مراسم به روضهخوانی و سپس به اختصار روضه نامیده شد. تا جایی که هر کس سواد خواندن و نوشتن داشت می توانست از نوشته های این کتاب برای روضه خوانی استفاده کند، در تهران قدیم نیز وضع به همین صورت بود مراسم های مختلفی در ایام عاشورا و تاسوعا توسط مردم برگزار می شد که بخش مهمی از آن به نوحه خوانی و روضه خوانی و راه اندازی دسته های سینه زنی در کوچه و خیابان ها و تکیه و حسینه و امام زاده و گاهی بعضی از خانه ها می انجامید. مردم و محلات و کوچه ها در این دو ماه کاملاً سیاهپوش میشدند، در این ایام هر کار و عمل زشت از میان بیشتر مردم رخت بربسته و هر یک به طریقی کوشش در اصلاح اعمال ناپسند خود حداقل در طی این دو ماه میکرد. شوخی و خنده و تفریح و مزاح و خوشگذرانی و عیش و نوش در این ایام پسندیده نبود و سرود و شادمانی را دشمنی با امام حسین(ع) میدانستند. در این دو ماه حتی عقد و نکاح و عروسی نیز تعطیل می شد و آن را شوم و بد عاقبت می دانستند چنانکه اکنون نیز چنین است. ![]() معروفترین دسته های تهران قدیم، دسته میدان و عربها و بعد دسته های قزاقخانه و سنگلج و قناتآباد و دسته ترکها بودند. این دسته ها از روز هفتم محرم به حرکت درمیآمدند و به بازارها روانه میشدند. سالی نبود که در تنگی بازار بین برخی از دستهها بر سر نوبت عبور درگیری پیش نیاید. به هر حال بازار مرکز اصلی دستههای عزا در این ایام بود. همراه با دستهها پرچمهای رنگارنگ و علمهای ده الی بیست و چهار تیغه ای حرکت داده میشد که بر ابهت دسته ها میافزود. شبها هم دسته های مخصوص در تهران حرکت میکرد که به دسته شاحسینی (شاه حسینی) معروف بودند. دسته هایی که در شبهای دهه اول محرم به نیت مشق با آلات برنده از قبیل قمه و شمشیر به خیابانها میآمدند و در دو ردیف منظم روبه روی یکدیگر با صدای مهیبی یا حسین میگفتند و با صدای شیپور و نقاره همراه میشدند. برق شمشیر و صداهای طبل و سایر آلات موسیقی شکوه خاصی به این دستهها میداد و طرفداران بیشتری داشت. در روز عاشورا نیز افراد این دسته ها به یاد فرود آمدن شمشیرها بر بدن شهدای کربلا قمه و شمشیرها را بر فرق خود میکوبیدند. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/8/19
زمان : 1:29 صبح
![]()
نظرات ()
آمارها نشان می دهد استفاده از تکنولوژی های جدید باعث تغییر فرهنگ و تعارض در زندگی و سردی روابط همسران و طلاق های بیشماری شده است.
به گزارش وطن آنلاین؛ با ورود ماهواره، اینترنت و موبایل به زندگی مردم؛ فاصله ها بین افراد بیشتر شد و از سویی کارکرد های غیر فرهنگی این وسایل بر زندگی های مشترک از جمله فاصله بین زوجین را حاصل کرد؛ اتفاقی که کمتر بدان توجه شد و امروز شاهد هستیم طلاق های بسیاری بواسطه این امر در حال وقوع است.
تا چند سال پیش تلویزیون را عامل دورکردن اعضای خانواده از یکدیگر میدانستند چرا که تلویزیون باعث شد افراد به جای نگاه کردن به یکدیگر به صفحه تلویزیون چشم بدوزند، اما امروز اعضای خانواده برای صدا کردن یکدیگر پیامک میزنند و یا در WeChat برای یکدیگر پیام صوتی ارسال می کنند و حتی همان زمان اندک تماشای تلویزیون را نیز صرف گذراندن در اینترنت و شبکه های اجتماعی و یا استفاده از ابزارهای ارتباطی نوین میکنند.
مدرنیته سبک زندگی و نحوهی گذراندن اوقات فراغت افراد را تغییر داده است. تبلیغات ماهوارهای، تاثیرات منفی روی نوجوانان و جوانان داشته، به طوری که شکاف نسلی اختلالات روانی، قطع جریان تفکر سالم، تعارض فرهنگی، درگیری درونی و بیرونی، طلاق، مشکلات جنسی و استفاده از برنامههای مبتذل شده است.طبق پژوهش های به عمل آمده مشخص شده است که 70 درصد جوانان از ماهواره استفاده میکنند. بر اساس این آمار هر نفر 3 ساعت و 42 دقیقه اوقات فراغت دارد که بیشتر آن را به تنهایی میگذراند.
بر اساس پژوهشهای انجام شده در ایران بیش از 45 میلیون کابر به اینترنت دسترسی دارند که 29 میلیون نفر از آنان جوانان هستند. 30 درصد جوانان عضو شبکه اجتماعی اند، 15 درصد آنان برای چت و 10 درصد جهت دوستیابی، از اینترنت استفاده میکنند. برنامههای ماهواره به ظاهر جذاب و دیدنی هستند، اما حاوی مفاهیمی همچون خیانت، جنایت و عدم تعهد به خانواده است.
تاثیرات سوء چت روم ها در کشورهای اروپایی و آمریکایی باعث شد شرکت یاهو که بزرگترین سامانه چت روم دنیا را داشت این امکان از بین خدمات ارائه کننده خود حذف کند اما در ایران هر روزه چندین چت روم جدید به فضای اینترنت اضافه می شود.
از سوی دیگر فیس بوک شبکه ای اجتماعی است که در چند سال اخیر با عنوان نوسازی رسانه و با شگردهای تبلیغاتی گسترده توانسته در میان ایرانیان طرفداران فراوانی را به دست بیاورد و سیاست گذاران و موسسان این سایت اهداف گسترده سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از تاسیس آن دنبال می کردند که نمونه ای از اهداف سیاسی آن را در حوادث پس از انتخابات سال 88 در ایران مشاهده کردیم که اطلاعیه بیشتر نا آرامی ها به سرعت با منتشر شدن در فیس بوک به تمامی حلقه های فتنه در تهران و دیگر شهر ها ارسال می شد .
با تمام این تفاسیر گویا این شبکه اجتماعی با فروکش کردن آتش فتنه سیاسی در ایران وارد فضای جدیدی شد که هدف آن به نابودی کشیدن فرهنگ حیا و حجاب در ایران است؛ پروژه ای که غربی ها از ابتدای انقلاب و قانونی شدن مسئله حجاب در ایران به دنبال تحقق ان بودند زیرا بر اساس تفکر نظریه پردازان صهیونیزم جهانی برای گرفتن عزت و ایستادگی زن ایرانی ابتدا باید حیا و عفت را از ان دور کرد .
رقابت بر سر به روز کردن آلبوم های عکس شخصی و به اشتراک گذاشتن آن از یک سو منجر به سوء استفاده های اخلاقی می شود و از سوی دیگر ایجاد تنوع طلبی در افراد و تلاش برای ارتباط با جنس مخالف باعث اختلافات خانوادگی بویژه برای افراد متاهل و فعال در این شبکه ها می گردد.
محمد.م مرد 27 ساله ای است که به دادگاه مراجعه کرده و درخواست طلاق داده است؛ وقتی علت را از او می پرسیم در جواب می گوید:«همسر من به واسطه دوستانی که دارد و رقابتی که بین این افراد در عکس های فیسبوکشان است هر روز در فضای مجازی عریان تر می شود و من نمی توانم این را تحمل کنم بویژه آنکه بسیاری از همکارانم نیز عضو همین شبکه اجتماعی هستند و در مورد من و همسرم و عکسها و... او صحبت می کنند. من نمی توانم در جامعه سرم را بالا کنم و به همین واسطه در خواست طلاق داده ام»
از سوی دیگر شبکه های اجتماعی بر خلاف نام شان تلاشی هستند در منزوی کردن و تنهایی بیشتر افراد چرا که هر فرد آن را محیط خصوصی تر نسبت به محیط خانواده اش می داند و لایک ها(تاییدها) و اشتراک گذاری ها برای او یک نوع حس رضایت و محبوبیت در مخاطب به وجود می آورد و همین موضوع باعث پایبندی مخاطب می شود هر چند که موضوع اصلا رضایت بخش نیست.
ورود بی محابای تکنولوژی بدون فرهنگ سازی آن باعث تخریب زندگی های خانوادگی شده است و از زمانی که اینترنت به حوزه تلفن های همراه نیز وارد شده این موضوع دو چندان شده است. سیستم اندروید و برنامه هایی مثل nimbuzz، WeChat و ... باعث جدایی بیشتر خانواده ها از یکدیگر شده است. حدود 80 درصد از جوانان امروز از تلفن های همراه دارای سیستم اندروید استفاده می کنند که بخش وسیعی از آنها استفاده از این گوشی ها را بیشتر بواسطه همان امکاناتش می پسندند در حالی که بسیاری از زنان و مردان دلیلی که برای جدایی از همسران شان می آورند؛ توجه بیشتر همسرانشان به گوشی است تا به آنها و بخش عظیمی از مراجعات به دادگاه ها و درخواست طلاق ها امروز به دلیل همین امر است که اعتماد زوجین را به یکدیگر کم کرده است.
سارا.د زنی است 25 ساله که همسری 27 ساله دارد؛ سرش پایین است و نمی خواهد در چهره شوهرش نگاه کند. می گوید:« شوهر من بیش از آنکه با من باشد سرش در گوشی تلفن همراهش هست و به دنبال دوستان جدید در فیسبوک و WeChat است. من نمی توانم به او اعتماد کنم وقتی او به دنبال دختران دیگر در این شبکه ها است» ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : پنج شنبه 92/8/16
زمان : 1:18 عصر
![]()
نظرات ()
این روزها موضوع خوانندگی زنان که در برخی محافل و مجامع عمومی مطرح شده، واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است. بازخوانی نظرات رهبر معظم انقلاب در این باره میتواند راهگشا باشد.
![]()
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه خبرگزاری فارس، بسیاری از آوازهایی که توسط بانوان خوانده میشود، با غنا همراه است و از سوی مراجع معظم تقلید حرام اعلام شده است. با توجه به اینکه این روزها موضوع خوانندگی زنان در برخی محافل و مجامع عمومی مطرح شده و واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است، نظر رهبر معظم انقلاب در خصوص خوانندگی زنان در ادامه میآید: -اگر صداى زن (چه به صورت تک خوانی و یا همخوانی با زنان و یا با مردان) به صورت غنا نباشد و گوش دادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نشود، اشکال ندارد، اگر مفسده داشته باشد و یا تحریک شهوت بکند، جایز نیست.
س: آیا جایز است مردى غناى زن اجنبیه را به قصد لذت بردن از حلال خود گوش کند؟ آیا غناى زن براى شوهر و بر عکس جایز است؟ و آیا این گفته صحیح است که شارع مقدس غنا را به علت ملازمت آن با مجالس لهو و لعب و عدم انفکاک از آن دو حرام کرده و تحریم غنا ناشى از تحریم آن مجالس است؟ ج: گوش دادن به غنا که عبارت است از ترجیع صدا به نحوى که طربانگیز و مناسب با مجالس لهو و گناه باشد، مطلقاً حرام است، حتّى غناى زن براى شوهرش و بالعکس و قصد لذت بردن از همسر، استماع غنا را مباح نمىکند و حرمت غنا و مانند آن، با تعبّد به شرع ثابت شده و از احکام ثابت فقه شیعه محسوب مىشود و دائر مدار ملاکات فرضى و آثار روانى و اجتماعى نمىباشد، بلکه تا زمانى که این عنوان حرام بر آن صدق کند، حکم آن حرمت و وجوب اجتناب به طور مطلق است.
س: گوشدادن به صداى زن هنگامى که شعر و غیر آن را با آهنگ و ترجیع مىخواند، اعم از اینکه شنونده، جوان باشد یاخیر، مذکر باشد یا مؤنث چه حکمى دارد؟ و اگر آن زن از محارم باشد، حکم آن چیست؟ ج: اگر صداى زن بهصورت غنا نباشد و گوشدادن به صداى او هم به قصد لذت و ریبه نباشد و مفسدهاى هم بر آن مترتّب نگردد، اشکال ندارد و فرقى بین موارد فوق نیست.
س: اجراى کنسرت توسط زن براى زنان با علم به اینکه گروه نوازندگان نیز زن هستند، چه حکمى دارد؟
ج: اگر اجراى کنسرت بهصورت ترجیع مطرب(غنا) نباشد و موسیقى هم که نواخته مىشود از نوع لهوى حرام نباشد، این امر فىنفسه اشکال ندارد. ![]() نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/8/12
زمان : 12:51 صبح
![]() .:: This Template By : Theme-Designer.Com ::. |
موضوعات آرشیو ماهانه لوگو ما ![]() دیگر موارد بازدید امروز: 93 بازدید دیروز: 138 کل بازدیدها: 2604218 |