این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .
درباره ی وب سایت این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جمهوری اسلامی ایران به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده و تابع مقررات و قوانین ایران می باشد .
دوستان آخرین مطالب |
نظرات ()
فعال فرهنگی کشور گفت: امام مدلی را برای ما ارائه داده اند که تکلیف ما رابرای نبرد آخر الزمان روشن کرده است و با صراحت می گویم این رهنمودها ترجمه قرآن برای این روزهای گیجی و کلافگی ماست.
رجانیوز - گروه سیاسی: سردار سعید قاسمی در همایش « مشهد جهانی، تشکل های جهانی » در جمع فعالان فرهنگی و مدیران تشکل های فرهنگی شهر مشهد با ابراز تاسف از وقوع حوادث اخیر و تعرض به دو نوجوان ایرانی در جده اظهار کرد: دردناک تر از این واقعه پیام ها و لطیفه ایی بود که در فضای مجازی در این مورد دست به دست شد و دل همه را به درد آورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری مشهدقاسمی در ادامه در بررسی راهکارهای حضرت امام خمینی (ره) در صحیفه نور تصریح کرد: انقلاب اسلامی مدل حضرت روح الله برای مبارزه و درس های انقلابی این رهبر بزرگ جهان هنوز هم راهبرد اساسی برای مسلمانان است.
وی ابراز تاسف کرد از اینکه با گذشت بیش از سی سال از انقلاب رهنمودهای رهبر بزرگ انقلاب اسلامی ایران برای نسل جدید بازگو نشده است.
این فعال فرهنگی بیان کرد: امام انقلاب را با توسعه باورهای فرهنگی شروع کرد و بعد در روزهای آخر انقلاب و با قاطعیت در زمان خودش اجازه مبارزه تسلیحاتی را دادند.
وی گفت: فعالیت های امام در زمان قطعنامه 598، حکم سلمان رشدی و همه وقایع تاریخی انقلاب و دفاع مقدس یک پکیج مبارزاتی را ارائه دادند.
سردار قاسمی تصریح کرد: امام مدلی را برای ما ارائه داده اند که تکلیف ما رابرای نبرد آخر الزمان روشن کرده است و با صراحت می گویم این رهنمودها ترجمه قرآن برای این روزهای گیجی و کلافگی ماست.
وی اذعان کرد: اگر پکیچ روح الله نرم افزار شده بود و اجرا می شد امروز داستان بهار عربی اتفاق نمی افتاد و این جنگ ها در جامعه مسلمان عرب در سوریه ، مصر، یمن و عراق رخ نمی داد.
سردار قاسمی با تاکید بر اینکه تفکر روح الله و الگوی ارائه شده او تفکر اسلام محمدی در مقابل اسلام مرفه هان بی درد و اسلام آمریکایی است افزود: امام در بیانیه 598 و به قول امروزی ها در این فکت شیت خامه 50 سال مبارزه خود را بیان و ارائه کردند.
این فعال سیاسی کشور ابراز تاسف کرد که براساس مدل ارائه شده جدید از سوی برخی سیاستمداران کشور باید عقب نشینی کنیم که حتی عراقی ها نیز فهمیده اند که باید در نقطه ای از تاریخ ایستاد و گرنه باید همه چیز را گذاشت و عقب رفت.
وی ادامه داد: رهنمودهای رهبر انقلاب و راهپیمایی 22 بهمن نشان داد که ملت ایران اهل سازش و عقب نشینی نیست.
سردار قاسمی با بیان اینکه انقلاب در کشورهای اسلامی تحت تاثیر آتش فشانی است که ملت ایران به پا کرده است افزود: تصور نکنید اگر پرچم سفید را بالا ببرید به شما کاری ندارند بلکه آنها بیشتر پیش خواهند آمدو در مسائل داخلی کشور هم دخالت خواهند داشت.
وی با بیان اینکه پاکستان به عنوان کشوری که عقب نشینی کرده است امروز حتی نمی تواند یک پهباد ساده آمریکا را بزند تاکید کرد: بر اساس مدل مخالف تفکر روح لله خمینی متاسفانه امروز به دلیل وجود تروریست های فرهنگی در دبستان و دبیرستان ها و دانشگاهها هیچ یک از تفکرات امام خمینی به عنوان یک رهبر اسلامی جایی نداشته است.
وی افزود: مدل مخالف تفکر امام در کشور به دلیل وجود عوامل تروریست های فرهنگی در آموزش و پرورش و آموزش عالی کشور نگذاشتند که رهنمودهای امام خمینی در کتابهای درسی دبستان، دبیرستان و دانشگاه به فرزندان کشور ارائه شود.
سردار قاسمی با بیان اینکه امروز مطالبی در خصوص انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نیز درکتابهای درسی کمتر دیده می شود و افزود: اعتراف می کنم که موفق شدند که این تفکر را میان نسل جدید جا بیاندازند که نباید با استکبار مچ انداخت.
این فعال فرهنگی کشور ابراز تاسف کرد از اینکه مدل تفکر نهضت آزادی، مجاهدین خلق و مدل تفکر هاشمی مخالف مدل تفکر امام خمینی است و توانسته اند با پیش زمینه ای که دردبستان در ذهن بچه های ایران ایجاد کرده اند این تفکر را جا بیاندازند.
وی افزود: این جای تاسف دارد که امروز بعد از 37 سال با تشکل های مشهد به عنوان یک شهر مذهبی جلسه بگذاریم و تازه به این سئوال پاسخ دهیم که باید به مناقشات بین المللی ورود پیدا کنیم ؟
سردار قاسمی خطاب به دولتمردان گفت: با همه انتقاداتی که به احمدی نژاد وارد است اما او با یک حرف در مورد هولوکاست 20 دلار قیمت نفت راافزایش داد؛ با سخنرانی در آمریکا 20 دلار دیگر قیمت نفت را افزایش داد؛ اما ثمره کار شما که کاهش قیمت نفت شد.
وی تاکید کرد:مدل تفکر روح الله است که می تواند موازنه قدرت را به نفع پا برهنه های جهان برهم بزند .
وی خطاب به برخی از مذهبی ها که طلب حضور در کنار حاج قاسم را در عراق دارند؛ گفت: نمی خواهد بروید با حاج قاسم عکس یادگاری بگیرید، بنشینید بررسی کنید تفکرات امام را و برای مشکلات کشور و جهان اسلام راهکار بدهید.
سردار قاسمی گفت: امروز جنگ ما جنگ عقیده هاست و جغرافیا و مرز نمی شناسد و باید بسیج فرهنگی سربازان اسلام را راه بیاندازیم.
این فعال فرهنگی به اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی و بیان خاطراتی از حضرت امام اشاره کرد و تاکید کرد: حرف های امام خمینی در وصیت نامه و صحیفه ایشان برای ما سند است و خاطره گویی حاج اقا را سند قرار نمی دهیم.
وی تصریح کرد: امروز برای حفظ هویت نسل آینده مان باید کمربندهایمان را ببندیم و اگر طبق خواسته امام در این سالها بسیج جهانی مسلمین را ایجاد نکردیم چوبش را می خوریم.
سردار قاسمی در بخش دیگری از سخنانش از اینکه رهنمودهای امام در رسانه های کشور بازگو نمی شود ابراز تاسف کرد و گفت:چرا صحبت های امام خمینی روی آنتن نمی رود؟
وی با اشاره به رهنمودهای حضرت امام در صحیفه نور گفت: باید دندان آمریکا را شکست و باید شهادت یا پیروزی را انتخاب کرد که البته هردو برای ما پیروزی است.
این فعال فرهنگی تاکید کرد: تا کجا کوتاه بیاییم ؟ اگر کوتاه بیاییم و عقب بنشینیم به بهانه حقوق بشر بچه کش ها برای ما حقوق بشر را اعمال می کنند و ما را به عنوان کشوری ضعیف می پذیرند در حالی که بر اساس تفکرات امام (ره)ما باید پناهگاه مسلمین جهان شویم.
قاسمی عنوان کرد: ایران باید نیاز سربازان اسلام را از سراسر جهان تامین کند وآنها را با اصول و روشهای مبارزه عقیدتی و تربیتی آشنا سازد.
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/2/2
زمان : 12:37 عصر
نظرات ()
رجانیوز - گروه اقتصادی: آمار طرح مسکن مهر نشان میدهد که تا به حال از 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر شهری، یک میلیون و 200 هزار واحد آن افتتاح شده و آخوندی یک میلیون و 100 هزار واحد باقیمانده با پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصد را نمیتواند یا نمیخواهد به سرعت به سرانجام برساند.
«گزارش ماده 49 مجلس»، «بیش از 10 سوال نمایندگان مجلس»، «بیش از 40 امضای استیضاح» واکنش نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و ماحصل عملکرد 18 ماهه عباس احمدآخوندی در وزارت راه و شهرسازی است.
تقریبا می توان گفت بخش مسکن تنها بخش اقتصادی کشور است که تمامی عوامل ساخت آن داخلی است و کمترین ارتباط را با تحریم اقتصادی کشور دارد؛ اما چرایی رکود عمیق در بخش ساخت و ساز و عرضه مسکن را می توان در «تحریم داخلی بخش مسکن» از سوی مدیران این بخش جستجو کرد.
«معطل ماندن بیش از 5 هزار میلیارد تومان بازپرداخت اقساط مسکن مهر» در بانک مسکن نمونه ای از بی تحرکی مسوولان وزارت راه و شهرسازی در این حوزه است؛ مبلغی که با یک تصمیم آخوندی و پیگیری کوتاه مدتِ اختصاص آن، باعث شروع به ساخت بیش از 100 هزار واحد مسکونی با وام ساخت 50 میلیون تومانی 4% خواهد شد.
به گزارش مسیرآنلاین، هفته نامه رمز عبور نیز در یادداشتی صریح در اینخصوص می نویسد:« (خبرهای خوبی از بخش مسکن شنیده نمیشود!) این جملهای است که اکثر قریب به اتفاق مسئولان، سیاستمداران، نمایندههای مجلس، کارشناسان، پیمانکاران، مردم و... درخصوص بازار مسکن در آن اتفاق نظر دارند!
در حال حاضر جدای از تمام بخشهای تولیدی- اقتصادی کشور، بازار مسکن کشور به کلی به خواب رفته است؛ با اعلام کاهش بیش از 50 درصدی صدور پروانههای ساختمانی در تهران- به عنوان قطب ساخت و ساز کشور- این موضوع بیشتر ملموس میشود. اما از چرایی این موضوع نباید صرفنظر کرد؛ شاید یکی از دلایل اصلی این موضوع را که در طرحی چون مسکن مهر نمود عینی دارد، در شیوه ناکارآمد مدیریت ستادی این وزارتخانه دانست.
«عباس احمد آخوندی»
نام پر فراز و نشیبی که در بخشهای مختلف سیاسی و اقتصادی کشور حضور داشته است؛ هرچند این حضور هیچ وقت ملموس و تأثیرگذار نبوده و مردم چندان هنوز که هنوز است، او را نمیشناسند اما بالاخره بوده است! از معاونت سیاسی ناطق نوری در وزارت کشور تا قائم مقامی لاریجانی در صدا و سیما را میتوان در کارنامه وی مشاهده کرد. آخوندی که از ابتدای انقلاب از رانت آقازادگی و نسبت خویشاوندی خود استفاده کرده و جوانترین معاون سیاسی وزارت کشور را از آن خود کرد، به نظر میرسد این روزها دیگر حوصله آنچنانی برای کار نداشته باشد؛ نه توانی برای او باقی مانده و نه انگیزهای برای کار؛ چرا که او تمام پروسههای پیشرفت را در نظام مدیریتی کشور تا وزارت طی کرده و با بورسیه وزارت نفت چندین سال نیز در انگلستان دکترای خود را اخذ کرده و برای بار دوم است که وزیر راه و شهرسازی میشود؛ البته خیز او در ابتدای دولت برای معاون ریاست جمهوری و ریاست سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور بود که بنا بر شرایطی ناکام ماند. اما وزارت راه و شهرسازی به مدد این مدیریت بی انگیزه در حال حاضر کمترین فعالیت را در طول تاریخ کاری خود تجربه میکند.
«مسکن مهر»
نام پر سر و صدایی که رکورد پرحجمترین انتقادات به یک طرح عمرانی را از آن خود کرد است؛ این طرح پس از آنکه بالاترین هجمههای ممکن در طول تاریخ فعالیتهای عمرانی کشور به یک پروژه عظیم را توسط رئیس جمهوری، وزرای اقتصادی دولت و وزیر راه و شهرسازی تجربه کرد، با وجود تأکیدات رهبر انقلاب که فارغ از هرگونه ایرادات ممکن به طرح، خواستار اتمام آن شده بود، هر روز کندتر از روز قبل به پیش میرود. دولت دهم در مردادماه 92 مسکن مهر را با رقم ماهیانه 550 میلیارد تومان تسهیلات به پیمانکاران تحویل دولت یازدهم داد اما در آذرماه 93 این رقم به ماهیانه 170 میلیارد تومان رسیده است! تأکیدات جدی رهبری درخصوص اتمام مسکن مهر در شهریورماه امسال، دستور و قول مؤکد رئیس جمهوری به مردم و درخواستهای مکرر متقاضیان بجامانده مسکن مهر هیچ کدام نتوانسته است آخوندی را مجاب به تجدیدنظر مدیریتی جدی درخصوص مسکن مهر نماید. آمار طرح مسکن مهر نشان میدهد که تا به حال از 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکن مهر شهری، یک میلیون و 200 هزار واحد آن افتتاح شده و آخوندی یک میلیون و 100 هزار واحد باقیمانده با پیشرفت فیزیکی بیش از 50 درصد را نمیتواند یا نمیخواهد به سرعت به سرانجام برساند. از سوی دیگر نارضایتی شدید متقاضیان که به تجمع چندباره در مقابل مجلس شورای اسلامی، وزارت راه و شهرسازی و شرکتهای تابعه در تهران و استانها کشیده است، در حال ایجاد جو منفی امنیتی در کشور است که در شرایط تحریم و امید خارجیها به احتمال اعتراضات خیابانی در صورت ادامه تحریم، در صورت وقوع اعتراضات گسترده به واسطه کم کاری در مسکن مهر، شاید شخص آخوندی را بتوان مسبب اصلی آن دانست. علی اصغر زارعی، نماینده مجلس در روز رأی اعتماد وزرا از القائات وی در زمان بازشماری آرا به میرحسین موسوی مبنی پیروزی وی در انتخابات خبر داد که شاید بتوان یکی از زمینهسازان اعتراضات تند خیابانی آن روزها را شخص آخوندی دانست؛ با این حال اعتراضات خیابانی مسکن مهر نیز با وجود مشکلات فعلی دور از انتظار نیست.
«بانک مسکن»
بانکی که روزی از دید آخوندی ورشکسته میشود و فردای همان روز از دید وزیر اقتصاد جزو بانکهای برتر اقتصاد کشور! اما واقعیت آن است که به واسطه گردش مالی بالایی که مسکن مهر در این بانک ایجاد کرد، در حال حاضر بانک مسکن جزو 5 بنگاه اقتصادی برتر کشور است، اما آیا بانک مسکن توانسته است رضایت متقاضیان مسکن مهر را به دست آورد؟ مسکن مهرهایی که به فروش اقساطی رسیده است، تا به حال بیش از 5 هزار میلیارد تومان اقساط مسکن مهر یعنی بیش از 10 درصد خط اعتباری را به بانک مسکن برگرداندهاند اما مسئولان این بانک هنوز توضیح شفافی درخصوص این که این حجم پولی را در کجا هزینه کردهاند، ندادهاند! البته شنیدهها حکایت از آن دارد که این پول صرف حساب و کتابهای اختصاصی بانک مسکن با بانک مرکزی شده و پولی که قرار بود در مسکن مهر خرج شود، هزینه صاف کردن بدهیهای بانک مسکن به بانک مرکزی شده است!
«طرحهای جدید»
بعد از گذشت 15 ماه از دولت یازدهم هنوز هیچ طرح مشخصی برای افزایش عرضه و جایگزینی مسکن مهر اعلام و اجرایی نشده است؛ هرچند شنیدهها حکایت از آن دارد که ممکن است برخی پروژههای نیمه کاره مسکن مهر را به عنوان «مسکن اجتماعی» تکمیل و افتتاح کنند! نامهایی همچون مسکن اجتماعی، مسکن حمایتی، صندوق زمین و مسکن، بازنگری در طرح جامع و... همه و همه جزو طرحهایی است که توسط عباس احمدآخوندی از آن نام برده شده و همه روی کاغذ مانده است. البته به دور از انصاف است که از شروع 100 واحد مسکونی در قالب صندوق زمین و مسکن بعد از 15 ماه به آسانی بگذریم!
«نیاز واقعی به مسکن»
پس از سیاستهای ابلاغی نظام درخصوص «افزایش جمعیت» با برآوردهای انجام شده در این خصوص برای رسیدن به بُعد مناسب در خانوار و ازدواج جوانهای بالای 25 سال تا افق 1405، همچنین لحاظ استهلاک واحدهای مسکونی و... ساخت 20 میلیون واحد مسکونی در سال جزو مقدماتیترین برنامههای اقتصادی این سیاستهاست که هنوز برنامه اجرایی حتی روی کاغذ برای ساخت این تعداد واحد در کشور نوشته نشده است.
«مسکن روستایی»
سرفصلی است که در سخنرانی نوروزی 91 رهبر انقلاب در مشهد مقدس به عنوان یکی از شاخصهای طلیعه دهه پیشرفت و عدالت از آن نام برده شده است؛ این حوزه نیز با بی محلی و عدم پیگیری جدی توسط بنیاد مسکن و وزارت راه و شهرسازی در دولت یازدهم روبهرو شده و با وجود گذشت 10 ماه از سال 93، هنوز یک مورد تسهیلات مسکن روستایی توسط بانکهای عامل از سهمیه 93 پرداخت نشده است و تنها یک بانک از بانکهای عامل دستورالعمل ابلاغی بانک مرکزی در این خصوص را به شعب خود بخشنامه کرده است.
«تسهیلات بافت فرسوده»
موضوعی بود که تبلیغات رسانهای خوبی همراه شد؛ با تصویب دولت و موافقت بانک مرکزی سهمیه 300 هزار واحدی برای احیای بافتهای فرسوده (حداکثر 50 میلیون تومان به ازای هر واحد) مصوب شد اما تجربیات گذشته بویژه در مسکن مهر حکایت از آن دارد که هیچ وقت بانکها از منابع داخلی خود زیر بار تسهیلاتی نمیروند که حجمش انبوه، مبلغ فردی قابل توجه و با بازپرداخت طولانی داشته باشد؛ به طور مثال با تمام پیگیریها و تلاشهای انجام شده، از 2 میلیون و 300 هزار واحد مسکونی مهر شهری تنها 800 هزار واحد در طول 8 سال توسط بانکها و از منابع داخلی پرداخت شد! موضوعی که باعث شد تصمیم اعطای خط اعتباری توسط دولت نهم گرفته شود.»
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/2/2
زمان : 12:36 عصر
نظرات ()
موسویان نهایتاً در اوایل بهمن 1392 بار دیگر از ایران به مقصد آمریکا ترک کرد ولی گویا سفر وی به ایران در جریان توافقات هسته ای به یک رویه تبدیل شده است چرا که وی پس از توافق لوزان نیز به ایران آمده است و گفته می شود در آینده ای نزدیک بار دیگر به آمریکا می رود.
پای حسین موسویان بار دیگر به موضوع هسته ای ایران باز شده است.
عضو تیم هسته ای ایران در زمان ریاست حسن روحانی بر موضوع هسته ای ایران که پس از اجرای حکم دادگاه درباره اتهام جاوسوسی به آمریکا رفته بود حال به صورت رسمی به عنوان کارشناس در همایش های هسته ای حاضر شده و درکنار اعضای تیم مذاکره کننده می نشیند.
در حالی که موضوع هسته ای ایران در مراحل حساس خود قرار دارد حضور این مجرم امنیتی در جلسات هم اندیشی و در حلقه اول اعضای تیم مذاکره کننده جای سئوال دارد.
موسویان در دولت هاشمی رفسنجانی سفیر ایران در آلمان و در دولت خاتمی معاون دبیر شورای عالی امنیت ملی (حسن روحانی) و عضو هیئت مذاکرات هستهای ایران بود و در سال 1386 در حالیکه معاونت مرکز تحقیقات استراتژیک را به عهده داشته بازداشت شد. او در فروردین 1387 به اتهام «اخلال در امنیت ملی» به دو سال حبس تعلیقی و 5 سال محرومیت از خدمات دولتی محروم شد.
وزارت اطلاعات در بیانیه ای در این باره اعلام کرد: «با توجه به خبر منتشره در برخی رسانهها و مطبوعات پنجشنبه مورخ 28/5/89 به نقل از آقای علی صالحی رییس سازمان انرژی اتمی کشور مبنی بر عدم وجود جاسوس در تیم مذاکره کننده هستهیی دولت اصلاحات، وزارت اطلاعات قویا اعلام میدارد با عنایت به رای صادره از سوی شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران که قطعی گردیده است، به استناد ماده 505 قانون مجازات اسلامی، آقای حسین موسویان به جرم «جمعآوری اطلاعات طبقهبندی شده با پوشش مسوولین نظام و مامورین دولت و در اختیار قرار دادن اطلاعات مزبور به دیگران (افراد فاقد صلاحیت و بیگانگان)» به دو سال حبس تعزیری و پنج سال محرومیت از مشاغل دیپلماتیک در وزارت امور خارجه و اشتغال در امور بینالملل سایر نهادها و ارگانهای کشور محکوم گردیده است. لذا اقدام نامبرده مصداق روشن و کامل جاسوسی میباشد.»
موسویان پس از اعلام حکم دادگاه از کشور خارج شد و به آمریکا رفت و چندی بعد به عنوان پژوهشگر در دانشگاه پرینستون آمریکا مشغول به کار شد.
وی پس از حضور در آمریکا در گفتگو با رسانه های غربی مسائل مربوط به موضوع هسته ای کشور را بیان می کرد.
موسویان حتی در گفتگو با «برنامه افق صدای آمریکا» که وابسته به دولت آمریکا است، با اشاره به برنامه هسته ای ایران گفت:
«به عقید? من، آنچه که ایران می تواند ارائه کند، بالاترین سطح شفافیت است که در سطح بین الملل وجود دارد. ایران می تواند به بالاترین درجه از شفافیت و همکاری با آژانس پایبند باشد و کلی? ابهامات باقیمانده را برطرف کند. این در وهل? اول.در وهل? دوم ایران می تواند حسن نیت بیشتری از خودش نشان دهد، چرا که شفافیت به تنهایی، حلال هم? مسائل نیست. بیائید رک و واقع گرا باشیم. ایرانی ها نیاز دارند که بر سر یک سطح و یک ظرفیتی از غنی سازی، به مصالحه ای برسند. آن سطح از غنی سازی که ایران نهایتأ می پذیرد، زیر 5 درصد است. این چیزی بیش از شفافیت بخرج دادن است. منظور اقدام یا مجموعه ای از اقدامات است که در کنار شفافیت است که من گفتم ایران می تواند به آژانس ارائه کند تا آنکه با شفافیت کار را به انتها برسانیم.»
موسویان در دی 1392 در مراسم ترحیم مادر محمدجواد ظریف در کاشان شرکت کرد و گفت که از دو هفته قبل به ایران آمده و قصد دارد در ایران بماند. هر چند وی تقریبا همزمان با امضای توافق ژنو به ایران آمد اما انگیزه اصلی از بازگشتش به ایران را عیادت از مادرش در کاشان عنوان کرد.
موسویان نهایتاً در اوایل بهمن 1392 بار دیگر ایران را به مقصد آمریکا ترک کرد ولی گویا سفر وی به ایران در جریان توافقات هسته ای به یک رویه تبدیل شده است چرا که وی پس از توافق لوزان نیز به ایران آمده است و گفته می شود در آینده ای نزدیک بار دیگر به آمریکا می رود.
با این حال ، با توجه به عدم مسئولیت موسویان در وزارت امور خارجه حضور وی در حلقه اول اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای سئوالاتی را درباره چرایی این ارتباط به وجود آورده است که شایسته است اعضای تیم مذاکره کننده به آن پاسخ گویند.
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/2/2
زمان : 12:35 عصر
نظرات ()
آنچه برای اهالی رسانه سوال برانگیز است اتفاقات هفته های اخیر است. برنامه پربیننده «ثریا» این هفته برای چندمین بار است که بدون دلیل مشخص به روی آنتن نمی رود و متاسفانه هم مسئولین این برنامه و هم مسئولین صدا و سیما از پاسخ گویی در رابطه با دلیل روی آنتن نرفتن این برنامه خودداری می کنند.
گروه فرهنگی - رجانیوز: چهارشنبه شب ها از شبکه یک برنامه ای به روی آنتن می رود که با مستندهای بلند و نیمه بلند و رکوردزنی های پیامکی اش بر سر زبانها افتاده و توانسته است مردم را با بحث های چالشی و جذاب و البته مهم اش جلوی تلویزیون بنشاند و بارها مورد تقدیر مدیران صدا و سیما هم قرار بگیرد. از طرفی همین برنامه با شعار دیدبانی برای پیشرفت ایران بارها به دلیل برنامه های جنجالی در رابطه با ضعف عملکرد برخی وزارتخانه و ارگان ها و نهادها در شرایط جنگ اقتصادی مورد بی مهری برخی مسئولین در دولت قبلی و کنونی قرار گرفته و واکنش های تندی را هم در بر داشته است.
به گزارش "رجانیوز"، با این وجود اما آنچه برای اهالی رسانه سوال برانگیز است اتفاقات هفته های اخیر است. برنامه پربیننده «ثریا» این هفته برای چندمین بار است که بدون دلیل مشخص به روی آنتن نمی رود و متاسفانه هم مسئولین این برنامه و هم مسئولین صدا و سیما از پاسخ گویی در رابطه با دلیل روی آنتن نرفتن این برنامه خودداری می کنند.
اما بعد از پخش مستند جنجالی از هیروشیما تا لوزان که به مذاکرات اخیر پرداخته بود و واکنش های بسیاری را برانگیحت، محسن مقصودی تهیه کننده این برنامه در واکنش به سوالات رسانه ها یادداشتی را در شبکه های مجازی منتشر کرد که گویای بخشی از مشکلاتی است که تنگ نظری ها برای ادامه برنامه پربیننده «ثریا» بوجود آورده است.
متن کامل این یادداشت به شرح زیر است:
?محسن مقصودی?: سوالات دوستان و اهالی رسانه و فضای مجازی در مورد ثریا زیاد شده است. قدری هم دارد به ثریایی ها سخت می گذرد. البته در میان همه فشارها و بی مهری ها، نظرات مردم در خصوص مستند «از هیروشیما تا لوزان» نگذاشت خستگی بر تن ثریایی ها بماند. پیام های مردم اشک مان را درآورد. اما آنچه این روزها از سرنوشت ثریا مهمتر است:
این روزها، ماجرای سرنوشت سازی برای کشور در حال رقم خوردن است، که به نوعی سرنوشت آینده انقلاب را مشخص می کند و تا چند دهه چندین دولت را درگیر خواهد ساخت. رسانه ای ها و آنهایی که تریبون دارند اگر چنین روزهای سرنوشت سازی را درک کنند خواب بر چشم های شان حرام خواهد شد از سنگینی بار و تکلیفی که به دوش دارند.
اما اینها سوالهای مهمی است که این روزها هر دلسوز انقلاب باید دائم با خودش مرور کند:
براستی آیا رسانه ملی در خصوص موضوع هسته ای حق مطلب را ادا خواهد کرد؟! آیا عملکرد رسانه ملی، قبل و بعد از سخنان دشمن شکن رهبر انقلاب در جمع مداحان، تغییر محسوسی داشته است؟ آیا رهبر انقلاب باید خودشان به تنهایی بار کم کاری همه رسانه ها را به دوش بکشند و اینگونه وسط میدان بیایند؟! آیا ما رسانه ای ها و مدیران رسانه ای کشور همانقدر که رهبری چندین بار تاکید کرده اند، من حقیقتا نگرانم، نگران هستیم؟ آیا در این مقطع حساس که به نوعی برهه پیچ تاریخی در مسیر انقلاب اسلامی و به تعبیری شب قدر جمهوری اسلامی است، تنها وظیفه رهبری است که یک تنه از فواید فناوری هسته ای برای مردم بگویند، خدعه ها و نیرنگ های استکبار را یادآوری کنند، جنایات هسته ای امریکا و ازمایشهای اتمی فرانسه را به خاطر مردم بیاورند و از نیاز آینده کشور و نسل های آتی بگویند و .... یک نفره و تنها!
و دیگران فقط پیام تبریک بدهند و جشن بگیرند و بعد نظاره کنند انتقاد آقا را!
باور کنید گمان می کردیم بعد از آن نیم ساعت صحبت تاریخی آقا، صداو سیما و همه رسانه های ما، تغییر آرایش جدی بدهند در این جنگ رسانه ای، اما گویی رزم که هیچ برخی منتظر یک بزم رسانه ای نشسته اند و برخی دیگر منفعل و انگشت به دهان، عده ای هم البته ناراحت از برهم خوردن بزم دو هفته ای شان با آن سخنان آتشین رهبر هستند.
افسوس میخورم از فرصت هایی که دارند از دست می روند. باور کنید بهترین حمایت از تیم مذاکره کننده نشان دادن خدعه های آمریکا و غرب به افکار عمومی است، نشان دادن تبعیضها و استانداردهای دوگانه، نشان دادن نامردی و نا عهدی شان بعد از توافق ژنو و...!
بیایید با مردم روراست باشیم. ما رسانه ای ها بخصوص ما ساکنین رسانه ملی باید به تصویر می کشیدیم که براستی چند درصد از قول های غرب عملی شد؟ ما باید به مردم می گفتیم که به فرض تحقق توافق احتمالی تحریم های هسته ای فقط 5 مورد از 28 مورد از تحریم های اعمال شده علیه کشورمان است و نباید با مخفی نگه داشتن واقعیت ها از مردم آنها را برای پایکوبی به خیابان ها کشاند.
با این پمپاژ توهم، اقتصاد بعد از توافق بسیار خطرناکتر از اقتصاد قبل از توافق خواهد شد.
در همان ژنو علی رغم نیت خوب مذاکره کنندگان چقدر شکست و ترک برداشت این ساختمان تحریم ها در نفت و هواپیمایی و کشتیرانی؟! و غربی ها به کدام قول شان عمل کردند.... حرف های در گلو مانده بسیار است و از نامهربانی این روزهای برخی، سینه های مان فشرده... بیشتر بماند برای بعد...
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/2/2
زمان : 12:35 عصر
نظرات ()
نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 94/1/29
زمان : 11:59 صبح
نظرات ()
به گزارش فارس، وزارت امور خارجه آمریکا فهرست کامل نمایندگان این کشور دور آتی مذاکرات هستهای ایران و 1+5 را منتشر کرد.
این دور از مذاکرات در شهر وین اتریش و در روزهای 2 و 3 اردیبهشت برگزار خواهد شد.
ریاست هیئت آمریکایی به عهده «وندی شرمن» معاون امور سیاسی این وزارتخانه است.
«رابرت مالی» که مشاور ویژه اوباما و هماهنگکننده کاخ سفید در امور خاورمیانه، شمال آفریقا و خلیجفارس است نیز در ترکیب این تیم جا دارد.
«جیمز تیمبی» که مشاور ارشد معاون کنترل تسلیحات وزارت خارجه آمریکا است هم در کنار «پاول ایروین» مدیر مرکز عدم اشاعه شورای امنیت ملی آمریکا در این مذاکرات حضور خواهد داشت.
«نیوئل هایاسمیت» چهره حقوقی این دور هیئت آمریکایی است که با سمت مشاور معاون حقوقی وزارت امور خارجه در وین خواهد بود.
«کریستوفر بکمیر» معاون امور هماهنگکننده در امور سیاستهای تحریمی وزارت امور خارجه آمریکا هم شخصی که احتمالاً در وین در خصوص نحوه برداشته شدن و یا به قول آمریکاییها «کاهش» تحریمها مذاکره خواهد کرد.
بکمیر البته برای بررسی تحریمها تنها نخواهد بود؛ بخشی از تحریمهایی که باید برداشته شود، تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل است که بر همین اساس، «جوشوا بلک» مدیر امور تحریم و مبارزه با تروریسم نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل در دور جدید مذاکرات هستهای در برابر ایرانیان خواهد نشست.
دور جدید مذاکرات در سطح وزرا نیست، پس این بار «ارنست مونیز» وزیر انرژی آمریکا جای خود را به «کوین ویل» مدیر دفتر پادمانهای بینالمللی اتمی وزارت انرژی داده است.
تحریمهای دولت آمریکا هم بناست موضوع مذاکرات باشد و بر این اساس نام «فلیسیا سوئیندلز» مشاور ارشد سیاستهای تحریمی وزارت خزانهداری در فهرست مسافران اتریش ثبت شده است.
«کیمبرلی گاهان» مشاور نمایندگی وزارت امور خارجه و «جولیا ژاکوبی» دستیار ویژه وندی شرمن هم دیگر مقامات آمریکایی هستند که بناست در تیم مذاکرهکننده حضور داشته باشند.
نویسنده : لبیک
تاریخ : شنبه 94/1/29
زمان : 9:43 صبح
نظرات ()
در ادامه این مناظره ضیایی بیگدلی تاکید کرد: مسائل ثبوتی را با مسائل اثباتی نباید قاطی کرد و در صورت عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش ممکن است ما هم لغو کنیم، که ایزدی در پاسخ گفت: اگر ایران لغو کند زیر بند هفت است و زیر زور هستیم اما آن طرف اگر عمل نکند عضو شورای امنیت است و ما در سازمان ملل با آمریکا یک سطح نیستیم.
گروه سیاست خارجی - رجانیوز: استقبال مردمی از مناظره های تلویزیونی منتقدین و مدافعین مذاکرات هسته ای، موجب شده تا این مناظره ها در شبکه خبر ادامه داشته باشد. برنامه هایی که با وجود خلا جدی احساس شده پس از توافق ژنو در صدا و سیما اقبال گسترده ای را به دنبال داشته است.
به گزارش رجانیوز، مناظره شب گذشته اما متفاوت از مناظره هایی دیگر، در فضایی کاملا آکادمیک و دانشگاهیی، سوالاتی را مقابل توافق صورت گرفته گذاشت، که حتی مدافع حاضر در برنامه تلویزیونی هم مجبور به تصدیق آن شد. این مناظره با حضور فواد ایزدی استاد دانشگاه تهران و منتقد شیوه مذاکراتی تیم هسته ای و محمدرضا ضیایی بیگدلی از حامیان دولت برگزار شد.
در ابتدای این برنامه درباره بیانیه لوزان سوئیس گفت: این بیانیه برای ما الزام حقوقی ایجاد نمی کند طرف مقابل قبل از امضاء اینگونه صحبت می کند و می گوید برنامه ای هست که برای ایران لازم الاجراست.
محمدرضا ضیایی بیگدلی استاد حقوق بین الملل در واکنش به این سخن گفت: اصلاً همچنین چیزی نیست ، اینها برای دلخوشی داخلی آمریکا و اسرائیل است اگر به توافق جامع برسیم قطعاً و یقیناً یک قرارداد بین المللی و لازم الاجراست برای دو طرف، حال اگر امریکا عمل بکند یا نکند یک بحث دیگر است.
ایزدی در این باره افزود : بند یک توافق الجزایر می گوید امریکا متعهد می شود در امور داخلی ایران دخالت نکند و امضاء هم کرد اما عمل نکرد.
در ادامه این مناظره ضیایی بیگدلی تاکید کرد: مسائل ثبوتی را با مسائل اثباتی نباید قاطی کرد و در صورت عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش ممکن است ما هم لغو کنیم، که ایزدی در پاسخ گفت: اگر ایران لغو کند زیر بند هفت است و زیر زور هستیم اما آن طرف اگر عمل نکند عضو شورای امنیت است و ما در سازمان ملل با آمریکا یک سطح نیستیم.
بیگدلی درمقابل گفت: اگر واقعاً چنین هدفی بود چرا این همه ساعت بنشینند و مذاکره کنند فقط اینکه ایران را ملزم کنند و خودشان ملزم نباشند.
* ایزدی : امیدواریم متن عوض شود
ایزدی پاسخ داد: اتفاقاً مشکل ما هم همین است دوستان زحمت کشیدند اما در عمل امیدواریم که متن عوض شود در حوزه تحریمهای امریکا فقط هسته ای است و هسته ای که تحریم های اصلی را شامل نمی شود طرف امریکایی تحریمهای اصلی خودش را نگه خواهد داشت در حوزه تحریم های سازمان ملل گفته ما قطعنامه می دهیم که شش قطعنامه قبلی را حذف می کنیم اما تدابیر محدودیت ساز اضافه می شود و ما نمی دانیم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: طرف مقابل می تواند همه تحریم های لغو شده را گلچین کرده و دوباره اجرایی کند، نظر ما هم همین است که اقایان روحانی و ظریف گفتند که لغو همه تحریمها یکجا باید باشد.
ضیایی بیگدلی نیز گفت: الان ما نمی دانیم که ان برنامه جامع چه از آب درخواهد آمد و اصل هم همان برنامه است.
وی در واکنش به سخن ایزدی که گفت کنگره می گوید ما توافق را به هم می ریزیم اظهارداشت: این نمی شود اگر اینطور باشد سنگ رو سنگ بند نمی شود.
*بیگدلی: احتمال لغو تحریم ها توسط کنگره ضعیف است
بیگدلی در پاسخ گفته مجری برنامه مبنی بر اینکه رویترز اعلام کرده است که قوانین داخلی امریکا اجازه می دهد که تحریمها ادامه پیدا کند گفت: اگر در چارچوب قطعنامه فصل 7 برود نه فدرال نه کنگره نه رئیس جمهور هیچکدام نمی تواند تحریمهای جدید اعمال کند، بله تحریمهای دیگر که ربطی به هسته ای ندارد سرجایش می ماند.
مجری برنامه پرسید: با توجه به اختیاراتی که رئیس جمهور دارد چه خواهد شد؟
محمدرضا ضیایی بیگدلی پاسخ داد: رئیس جمهور امریکا می توند بجای اینکه تحریمها را برای لغو به کنگره ببرد که این احتمال ضعیف است خودش امضاء و مبادله کند و وارد مرحله اجرا شود، زیرا مجری قوانین کنگره رئیس جمهور است.
وی افزود: من منکر قدرت سیاسی و نظامی امریکا نیستم. منم خوشبین نیستم اما چارچوب حقوقی را بیان می کنم آنها هم به این نتیجه رسیده اند که باید یک توافقی انجام شود.
ضیایی بیگدلی گفت: بحث من روی توافق جامع است که اثر و اعتبار حقوقی بالایی دارد.
* ایزدی: دولتهای آمریکا هم به توافق عمل نمی کنند!
ایزدی نیز گفت: طرف مقابل مشکل دارد دولتهای قبلی امریکا چندین بار به تعهداتش عمل نکرد، دولت اوباما هم عمل نخواهد کرد و به دولت بعدی می سپارد، بازطراحی اراک طول خواهد کشید ، تبدیل اورانیوم هم زمان خواهد برد تا این کارها انجام شود دولت اوباما تمام خواهد شد و دست ما به هیچ جا نخواهد رسید.
ضیایی بیگدلی اظهارداشت: اگر بر این اساس باشد و بر اساس بیانیه لوزان بله ممکن است اما اگر به برنامه جامع برسیم آنوقت نخواهد توانست.
ایزدی افزود: اگر قرار است ایران و آمریکا اقدام کنند نیاز به تأیید کنگره و مجلس دارد الان باید این کار انجام شود یعنی قبل از اینکه ما خودمان را محدود کنیم.
مجری گفت: به گفته شما اوباما کنگره را دور نخواهد زد اگر اوباما نمایندگی کنگره را ندارد و نمایندگی دولت آمریکا را هم ندارد و ساختار قدرت در آمریکا هم ایالتی است پس ما داریم با چه کسی مذاکره می کنیم؟
ایزدی گفت: در روز امضا همه تحریمها باید برداشته شود یعنی ما یک کالایی داریم بعنوان هسته ای و آنرا می خواهیم محدود کنیم پس قیمتش را هم باید بدهند این یعنی برد ـ برد.
*بیگدلی: برخی تحریم ها یکباره برداشته نمی شود
کارشناس حقوق بین الملل در ادامه برنامه تیتر امشب دوشنبه شب شبکه خبر گفت: تصور می کنم که دوطرف عزم راسخ دارند که مسئله حل شود و چون طرفها در سطوح بالا عزم راسخ دارند بنا بر این ممکن است که مقداری تغییرات در تعهدات بوجود بیاید و کم و زیاد شود.
محمدرضا ضیایی بیگدلی افزود: من هم با لغو یک دفعه تحریم ها موافقم و لغو تدریجی در آینده خیلی مبهم است.
وی اضافه کرد: البته باید توجه داشت که اگر گفتند امروز تحریمها برداشته شد قابلیت اجرایی پیدا نخواهد کرد یعنی ماهیت آن تحریم است که بالاخره زمانی را می برد که آنرا ما نمی توانیم مشخص کنیم بعضی از تحریم ها را فوراً می توان برداشت برخی ها هم امکانش از لحاظ فنی وجود ندارد که یکباره برداشته شود و پروسه ای دارد البته باید تعهد لغو رسمی وجود داشته باشد و همه تحریم ها یکجا برداشته شود.
فؤاد ایزدی دیگر کارشناس نیز گفت: در حوزه تحقیق و توسعه آمده است که باید یک جدول زمانی ایران بدهد و طرف مقابل تأیید کند و محدود است و نیاز به بازبینی دارد و راجع به رآکتور اراک که آورده اند بازفرآوری صورت نخواهد گرفت و سوخت مصرف شده صادر خواهد شد.
وی افزود: کشوری که حق داشتن انرژی هسته ای دارد این حق دو بخش است یکی غنی سازی ودیگری حق بازفراوری است.
ایزدی اضافه کرد: در این متن توافق بحث غنی سازی 3،5 درصد را توانستند نگه دارند ولی بحث بازفراوری کلاً رها و به طرف مقابل داده شده یعنی 50 درصد از 100 درصد حق هسته ای از دست رفته است و گفتند سوخت مصرف شده هم صادر خواهد شد که باید توجه کرد.
وی تصریح کرد: بازفرآوری روی سوخت انجام می شود، اگر سوخت نداشته باشید یعنی بازفرآوری هم نخواهید داشت که باید به این هم توجه مجدد شود و این حق باید به کشور برگردد.
* ذیل بند هفت رفتن توافق چه آسیب هایی دارد؟
ضیایی بیگدلی هم گفت: آنچه که در برنامه مشترک اقدام مورد توافق قرار می گیرد یک سند حقوقی لازم الاتباع است برای طرفها ما باید ببریم به مجلس خودمان آنها هم ببرند به مجلسشان و هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد اما اگر رئیس جمهور آمریکا امضا و تصویب کرد ما نباید اصرار داشته باشیم که حتما باید به کنگره ببرد که آن بحث تخلف است که رئیس جمهور کرده، حرف من این است که موضوع برنامه مشترک اقدام عیناً بیاید در قطعنامه فصل 7 که دیگر نه کنگره و نه قانون فدرال و نه هیچ کس دیگر نتواند مداخله کند.
ایزدی هم گفت: ذیل بند 7 بودن محدودیتی برای کنگره برای لغو و نقض این قرارداد بین المللی ایجاد نخواهد کرد سابقه هم داشته و اتفاق افتاده اقدامی که باید انجام شود این است که این امضاء نشده و از این جهت خوب است و فرصت هست که مواردی که کارشناسان می گویند بازبینی و در پای میز مذاکره حل شود.
وی افزود: اگر حل نشود مثل امریکایی ها که می گویند توافق بد را امضا نخواهیم کرد برای ما هم همین است.
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/1/26
زمان : 11:17 صبح
نظرات ()
سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران در واکنش به برخی سخنان مطرح شده در همایش بانوی انقلاب، گفت: وقتی نظام اسلامی میخواهد عدالت را جاری کند و دانهدرشتها را در محکمه افکار و وجدان عمومی محاکمه کند، معلوم است که صدای وااسلاما، دادخواهی و تظلم از کسانی که در معرض محاکمه هستند و وابستگان آنها بلند میشود. اینها میخواهند جای ظلم و عدل را عوض کنند!!
رجانیوز - گروه سیاسی: فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: خشک مقدس خواندن دلسوزان انقلاب ناشی از یک بغض خطرناک نسبت به جریان ارزشی است.
سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در حاشیه مراسم تودیع و معارفه مدیرعامل بنیاد تعاون سپاه پاسداران در گفتوگو با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، در واکنش به برخی سخنان مطرح شده در همایش بانوی انقلاب، گفت: وقتی نظام اسلامی میخواهد عدالت را جاری کند و دانهدرشتها را در محکمه افکار و وجدان عمومی محاکمه کند، معلوم است که صدای وااسلاما، دادخواهی و تظلم از کسانی که در معرض محاکمه هستند و وابستگان آنها بلند میشود. اینها میخواهند جای ظلم و عدل را عوض کنند!!
وی افزود: امروز همه میدانند اینکه فردی خود را معیار حق بداند و حریم دائمی برای خود ایجاد کند در نظام ما منسوخ شده و مردم همه را در برابر قانون برابر میدانند.
سرلشکر جعفری خاطرنشان کرد: اینکه دلسوزان انقلاب و کسانی را که بیشترین شهید را دادهاند و هنوز زخم میدانهای جهاد بر جسم و روحشان باقی است، بهعنوان خشکهمقدسهای اذیتکننده امام معرفی کنیم به چه معنی است؟! این یک بغض خطرناک نسبت به جریان ارزشی انقلاب اسلامی و آرمانهای حضرت امام خمینی(ره) است که ریشه در خاستگاه همین مردم ارزشی و آرمانخواه دارد و البته بیتوجهی آنان نسبت به اینگونه افراد!!
فرمانده کل سپاه پاسداران در واکنش به بخش دیگری از سخنان مطرح شده در همایش بانوی انقلاب، تأکید کرد: بدانیم همین دلواپسان با شنیدن این اظهارات، از اینگونه افراد محکمتر، مؤمنانهتر و هوشیارانهتر در همه صحنهها همچنان از انقلاب اسلامی و آرمانهای امام و شهیدان دفاع خواهند کرد و ادامه این سخنپراکنیها تنها موجب افزایش نفرت جامعه از آنها میشود و این سیاهنماییها فقط بذر تردید در دل مسئلهدارهای انقلاب میپاشد و مردم مؤمن و انقلابی ما آنقدر آگاه هستند که بتوانند قضاوتهای دقیقی داشته باشند. آنها خالق 9 دی بودهاند، در 22 بهمنهای انقلاب حماسههای باشکوه آفریدند و قبلاً طراحان اینگونه سیاهنماییها را منزوی کردهاند، همانگونه که نمایندگان خبره آنها اخیراً چنین کردند.
سرلشکر جعفری در پایان تصریح کرد: آیا نباید از تاریخ صدر اسلام و حتی تاریخ نزدیک خودمان و حوادث درسآموز انقلاب اسلامی بهویژه فتنه 88 عبرت گرفت؟! هرگز در اینگونه موضعگیریها علاقمندی به آرمانهای امام، نظام و خیراندیشی برای امت اسلامی دیده میشود؟!
نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 94/1/25
زمان : 9:50 صبح
نظرات ()
«اینکه حالا تبریک میگویند، به بنده تبریک میگویند، به دیگران تبریک میگویند، بیمعنی است، چه تبریکی؟ آنچه تا کنون انجام گرفته است نه اصل توافق و مذاکرهی منتهی به توافق را تضمین میکند، نه محتوای توافق را تضمین میکند؛ هیچ کدام را؛ حتّی تضمین نمیکند که این مذاکرات تا به آخر برسد و به یک توافق منتهی بشود.» این جملات صریح، یکی از مهم ترین بخشهای سخنان رهبر معظم انقلاب در روز پنج شنبه هفته گذشته بود، اظهاراتی که آشکارا نشان داد بسیاری از پیام تبریک ها و اظهار خوشحالی های بعد از مذاکرات لوزان از سوی برخی مسئولان کشور، ناشی از اشتباه در تحلیل آنها بوده است.
گروه سیاسی- رجانیوز: «اینکه حالا تبریک میگویند، به بنده تبریک میگویند، به دیگران تبریک میگویند، بیمعنی است، چه تبریکی؟ آنچه تا کنون انجام گرفته است نه اصل توافق و مذاکرهی منتهی به توافق را تضمین میکند، نه محتوای توافق را تضمین میکند؛ هیچ کدام را؛ حتّی تضمین نمیکند که این مذاکرات تا به آخر برسد و به یک توافق منتهی بشود.»
این جملات صریح، یکی از مهم ترین بخشهای سخنان رهبر معظم انقلاب در روز پنج شنبه هفته گذشته بود، اظهاراتی که آشکارا نشان داد بسیاری از پیام تبریک ها و اظهارنظرهای بعد از مذاکرات لوزان از سوی برخی مسئولان کشور، ناشی از اشتباه در تحلیل آنها نسبت به این مذاکرات بوده است.
به گزارش رجانیوز، در این راستا شاید بازخوانی پیام تبریک ها و برخی اظهار خوشحالی ها و اظهارنظرهایی که طی یک هفته گذشته منجر به آدرس غلط به افکار عمومی شد و باعث شد تا بخشی از افکار عمومی با استناد به آنها، از رضایت رهبر انقلاب نسبت به مذاکرات لوزان سخن بگویند، خالی از لطف نباشد:
1.آیت الله امامی کاشانی: باید به رییس جمهور و وزیر خارجه «تبریک» گفت
آیت الله امامی کاشانی در 14 فروردین 94 در خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به مذاکرات لوزان گفت: «عامل موفقیت در مذاکرات هستهای رهبریهای داهیانه حضرت آیتالله خامنهای رهبر فرزانه انقلاب است. انصافاً تیم مذاکرهکننده هستهای تیمی متین، با حکمت و با متانت است، تیم مذاکرهکننده هستهای همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند نرمش قهرمانانه و تلاش شبانهروزی و خستگیناپذیر داشتند. واقعاً باید به همه آقایان مخصوصاً آقای رئیسجمهور و بالاخص وزیر امور خارجه هم تبریک و هم خسته نباشید گفت؛ طبق فرموده خداوند نصر و موفقیت دست خداست و نصیب افراد شایسته میشود.»
2.قالیباف: از تلاش شبانه روزی تیم مذاکره کننده که انصافا هر چه در توان داشتند به کار بردند تا «نتیجه مطلوبی» بدست بیاید تشکر می کنم
محمد باقر قالیباف نیز در یادداشتی در روزنامه همشهری در 15 فروردین 94 نوشت: «بنده به سهم خودم از تلاش شبانه روزی تیم مذاکرهکننده هستهای که حقا و انصافا هرچه در توان داشتند بهکار بردند تا نتیجه مطلوبی برای ملت ایران بهدست آورند، تشکر میکنم.»
این در حالی است که وی که تخصصی در سیاست خارجی ندارد، پیش از این در آذرماه 92 نیز با اشاره به توافق ضعیف ژنو اظهار داشته بود: « به دولت تبریک می گوییم که گام اول را محکم برداشت.»
3.پیام «تبریک» سردار فیروز آبادی به رهبر انقلاب
سردار فیروز آبادی نیز در 16 فروردین 94 خطاب به رهبر انقلاب نوشت: «اکنون که در ساله هدایتهای آن رهبر فرزانه و همت دولت خدمتگزار جناب آقای دکتر روحانی و تیم مذاکره کننده هستهای بویژه ظریف وزیر امور خارجه گام دیگری در جهت احقاق حقوق مسلم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات مربوط به انرژی صلحآمیز هستهای برداشته شده است، ضمن تبریک به ملت بزرگ ایران اسلامی و قدردانی از جناب آقای رئیسجمهور و کارگزاران و تلاشگران این عرصه مهم وحساس با کمال افتخار از عنایات و راهنماییهای حضرت مستطاب عالی که موجب سربلندی و پایداری هر چه بیشتر ملت بزرگوار ایران اسلامی گردید سپاسگزاری نموده رجاء واثق دارد با استمرار رهنمودهای آن رهبر عظیمالشان مراحل آتی مذاکرات نیز در مسیر سلامت و صلاح دولت و ملت تداوم خواهد یافت.»
4.لاریجانی: خوشبختانه لوزان «دورنمای خوبی» را نشان می دهد/ مردم خوشحال هستند
علی لاریجانی نیز در 17 فروردین 94 اعلام کرد: «بیانیه مطبوعاتی لوزان که نتیجه مذاکرات چندماه اخیر است، نشانه خوبی درخصوص حل مسئله هستهای است.» وی در دیدار نوروزی با کارکنان مجلس گفت: «خوشبختانه در ابتدای سال جاری تلاشهای دولت در مسئله هستهای دورنمای خوبی را نشان میدهد و از طرف دیگر بیانیه مطبوعاتی لوزان که نتیجه مذاکرات چندماه اخیر است، نشانه خوبی درخصوص حل مسئله هستهای است.» لاریجانی ادامه داد: « مسیر طی شده امیدوارکننده بوده و مردم ما خوشحال هستند که مسیر روشنی بهوجود آمده است و قطعا این موضوع اثرات خود را خواهد گذاشت.»
نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 94/1/24
زمان : 1:7 عصر
نظرات ()
متن بیانیه که خود سراسر ابهام است و همچنین فکت شیت طرف امریکایی منتشر شده در برخی بندها چیزی شبیه فاجعه است، طرف ایرانی هم که اقدام به انتشار فکت شیت خود نکرده و فکت شیت امریکایی از سوی ظریف تکذیب نشده و 5 کشور دیگر در مذاکرات هم فکت شیت امریکایی را تکذیب نمی کنند؛ پس طبیعتا ساده اندیشی است که دائما بگوییم به صحبت های تیم مذاکره کننده دقت کنید و صحبت های دیگران را رها کنید.
گروه سیاسی - رجانیوز: پس از فرمایشات رهبر معظم انقلاب در باره مطلع کردن مردم از جزئیات توافقات صورت گرفته هسته ای و در حالیکه دکتر صالحی در جلسه غیر علنی مجلس از الزام دولت برای ارائه فکت شیت به مردم توسط رهبر معظم انقلاب خبر داده بود، 212 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی بیانیهای خواستار انتشار هرچه سریعتر فکتشیت ایرانی شدند. مهرداد بذرپاش عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رجا نیوز با اعلام این خبر افزود: مطالبی در فکت شیتی که طرف غربی پس از بیانیه لوزان منتشر کرد وجود دارد که اگر حمل بر صحت آن بگذاریم و متن آن را درست فرض کنیم، تعهدات بی جایی از سوی تیم مذاکره کننده هسته ای به غرب داده شده است، علی الخصوص در حوزه R&D (تحقیقات)، نظارت و برداشتن تحریم ها که با گفته های خیلی از مسئولین دولتی در داخل تشابه ندارد. وی همچنین افزود: در اینجا دو حالت پیش روی ماست. یا فکت شیت منتشره امریکایی درست است و یا اینکه این فکت شیت غلط بوده، کذب است و باید تکذیب شود. ما (نمایندگان مجلس شورای اسلامی ) چندین دفعه از مسئولین مربوطه خواستیم که اگر این فکت شیت درست است صریحا آن را اعلام کنند تا محل تحلیل و قضاوت قرار گیرد و اگر غلط است صریحا یا آن را تکذیب کرده و یا فکت شیت و برداشت ایرانی از بیانیه لوزان و شرح مذاکرات از سوی تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اعلام شود. منتهی متاسفانه در این مدتی که گذشت هر چه اصرار شد نه فکت شیت منتشر شده توسط غربی ها تکذیب شد و نه فکت شیت طرف ایرانی اعلام شد. این عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به عدم تکذیب برگه تفسیری امریکا از سوی هیچکدام از طرفین مذاکره گفت: از سویی مشاهده گردید نه تنها طرف امریکایی بر آن صحه گذاشت و بعنوان یک بیانیه در وب سایت وزارت امور خارجه خود منتشر نمود. همچنین هیچ کدام از پنج کشور دیگر حاضر در مذاکرات به تکذیب آن روی نیاورده و این فکت شیت امریکایی ها را تکذیب نکردند. بذرپاش همچنین در خصوص واکنش نمایندگان مجلس در جلسه با تیم مذاکره کننده هسته ای در این خصوص تصریح کرد: در جلسات مختلف نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تیم مذاکره کننده هسته ای، از سوی نمایندگان ملت از این تیم خواسته شد که یکی از این دو گزینه تکذیب و یا اعلام فکت شیت ایرانی انجام شود که متاسفانه این اتفاق از سوی تیم مذاکره کننده و دولت رخ نداد. در ادامه این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: چند روز گذشته هم در خبرها آمده بود که قرار است فکت شیت ایرانی هم منتشر شود. این جای خوشحالی بود که علت سوء برداشت ها را از این اتفاق می گرفت و از سوی دیگر عملا برداشت دقیق و متقن و قابل قبول طرف ایرانی هم اعلام می شد. منتهی پس از دو روز از خبر انتشار فکت شیت ایرانی ، روز سوم از سوی عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای شنیدیم که فکت شیت ایرانی همین صحبت هایی است که می گوییم. این در حالیست که طبیعتا آنچه از سوی مجامع داخلی و خارجی و بین المللی مورد قضاوت قرار می گیرد صحبت های این مسئول در کمیسیون مجلس شورای اسلامی و یا صحبت های این مسئول در فلان جلسه محفلی نیست. بلکه متونی که رسما منتشر شده و دارای امضاء است محل قضاوت های حال و آینده قرار می گیرد. وی همچنین افزود: لذا پس از انتشار فکت شیت های مختلف و برداشت بیانیه لوزان، در راستای شفاف سازی و جلوگیری از سوء برداشت ها، برای اینکه طرف ایرانی هم برداشت خود را از بیانیه لوزان منتشر کند تصمیم بر این گرفته شد که بیش از 200 نفر از نمایندگان اعلام به امضاء درخواستی از تیم دیپلماسی هسته ای برای انتشار فکت شیت قابل قبول کنند تا هم جلوی سوء برداشت ها گرفته شود و هم پیام خاص و قابل قبولی به طرف غربی داده شود که آنچه شما برداشت کردید و برخی از بندهای فکت شیت امریکایی صریحا مخالف مذاکرات و شرح مذاکرات طرفین است و با انتشار برگه تفسیری ایرانی بتوانیم در مراحل بعدی و در مذاکرات بعدی برای توافق نهایی دست بالاتر در چانه زنی داشته باشیم. این نماینده مجلس در توضیحاتی تکمیلی در خصوص علت این درخواست نمایندگان تصریح کرد: متن بیانیه که خود سراسر ابهام است و همچنین فکت شیت طرف امریکایی منتشر شده در برخی بندها چیزی شبیه فاجعه است، طرف ایرانی هم که اقدام به انتشار فکت شیت خود نکرده و فکت شیت امریکایی از سوی ظریف تکذیب نشده و 5 کشور دیگر در مذاکرات هم فکت شیت امریکایی را تکذیب نمی کنند؛ پس طبیعتا ساده اندیشی است که دائما بگوییم به صحبت های تیم مذاکره کننده دقت کنید و صحبت های دیگران را رها کنید. از این رو تعداد کثیری از نمایندگان در نامه ای به تیم دیپلماسی هسته ای و وزارت امور خارجه ارسال کردند که ان شاء الله در زمان کوتاهی این فکت شیت منتشر شود و سوء برداشت ها پایان پذیرد و آنچه منافع ملی اقتضاء می کند در این مذاکرات بدست بیاید. بذرپاش با اشاره به آزمون همدلی و همزبانی دولت با ملت در مقطع حساس کنونی افزود: ما منتظریم تجلی یکی از تمرین های همدلی و همزبانی با توده ملت و همه مردم در ابتدای سال اتفاق بی افتد و آن هم در جریان قرار دادن مردم نسبت به منافعشان است چرا که تیم های مذاکراتی هسته ای و غیر هسته ای می آیند و می روند و آنچه که مهم است تامین منافع ملی در بلند مدت است، تامین منافع آیندگان این سرزمین است، تامین منافع همه آحاد مردم است چه کسانی که به این رئیس جمهور رای داده باشند و چه کسانی که رای نداده باشند. لذا از آنجا که ما موظف به تامین منافع و مصالح آیندگان نیز هستیم، تیم مذاکره کننده و دوستان دولت باید همه تلاششان را برای رسیدن سطح بالاتری که مورد پرسش آیندگان قرار نگیریم بنا بگذارند و آن هم توافقی است در طراز ملت رعنا و شایسته ایران. عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی افزود: این ملت هزینه ها داده، خون ها ریخته شده و رشادت های گوناگونی را این ملت در طول تاریخ انجام دادند؛ پس سزاوارند بدانند که چون مایی برای آیندگان و منافع ملی چه تصمیم می گیریم، دستاوردهای ملت ایران که حاصل این همه مجاهدات های به اموالهم و انفسهم است، کشور را به کجا می برد. این توافقات آینده کشور را چگونه رقم خواهد زد؟ و عزت ملی را در چه سطحی حفظ می کند؟ بقا و رشد این صنعت مهم و استراتژیک (هسته ای ) را چگونه تضمین می کند؟ وی در پایان در خصوص قضاوت آیندگان از عملکرد امروز ما گفت: آیا در آینده چون علیرضا و آرمیتا به سنی رسیدند که از مسئولین سوال می کنند جواب خون پدرانمان چه شد؟ ان شاء الله بتوانید پاسخی درخور دهیم. تجلی آن هم، تجلی شعار سال و پاسخ دادن به این پرسش ها به نظر رویکردی متفاوت تر از تیم هسته ای طلب می کند؛ اینقدر در جلسه چند نفره تصمیم نگیرند و به همه ملت تحمیل کنند. این تصمیم، تصمیم شخص نیست، تصمیم آقای ظریف نیست، تصمیم تیم مذاکرات هسته ای نیست، تصمیم یک ملت است، تصمیم برای آینده بهتر برای این ملت است. ملت و نمایندگان ملت هم باید در جریان ماوقع قرار بگیرند که به طور قطع این اطلاع رسانی و این در جریان قرار گرفتن حتما به نفع سرنوشت آینده این مسیری که کشور در آن قرار دارد خواهد بود. نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 94/1/24
زمان : 1:6 عصر
.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::. |
موضوعات آرشیو ماهانه لوگو ما دیگر موارد بازدید امروز: 313 بازدید دیروز: 190 کل بازدیدها: 2598823 |