سفارش تبلیغ
صبا ویژن

این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

نشانه های مرگ اجتماعی تندروها و تلاش برای وصل کردن خود به دولت ر
نظرات ()

ابراهیم یزدی: بقای ما در بقای دولت روحانی است/ وقتی نهضت آزادی هم ضرورت نگاه ابزاری به دولت یازدهم در شرایط فعلی را درک می کند!

 

گروه سیاسی- رجانیوز: ابراهیم یزدی دبیرکل 83 ساله نهضت آزادی و شهروند آمریکاست که طی گفتگویی با یکی از روزنامه های حامی دولت، در اظهاراتی قابل تامل، «ماندن حسن روحانی در عرصه سیاسی را مترادف با باقی ماندن اصلاح طلبان، نهضت آزادی ودیگر جریان های مشابه در عرصه سیاست داخلی ایران» دانسته است.

به گزارش رجانیوز، وی در گفتگو با روزنامه آرمان گفته است: «روحانی لنگ‌لنگان به جلو خواهد رفت اما در نقطه‌ای قرار گرفته است که خواه‌ناخواه بقای همه در این است که او بماند. هیچ آلترناتیو دیگری ندارند. آقای روحانی در جایگاه مهم تاریخی قرار گرفته و همه نیروها هم در این رابطه در وضعیت حساسی هستند برای پیشرفت راهی نداریم که بپذیریم روحانی راهش را ادامه دهد. روحانی هم با درک بالایش و به تناسب 18میلیون رای حرف بزند و مطالبه کند.»

این اظهارات یزدی در حالی بیان شده است که از همان روزی که محمد رضا عارف در عمل به نفع حسن روحانی از انتخابات کناره گیری کرد و به فاصله چند روز بعد روحانی با رای لب مرزی 50.7 درصد شرکت کنندگان به ریاست جمهوری انتخاب شد، بسیاری از کارشناسان اعلام کردند دولت جدید به مثابه یک ابزار موقت برای بازسازی بدنه اصلاح طلبان خواهد بود و نوع نگاه آنها به رییس جمهور جدید نیز نگاهی ابزاری برای گذار از دوران بحران و انزوا می باشد.
 
به عبارت دیگر، جریان اصلاحات، نهضت آزادی و تجدیدنظر طلب در اصول انقلاب که بواسطه عملکرد سیاه 8 ساله خود طی سالهای 76 الی 84 و هم چنین ساختارشکنی های سال 88 در عمل به انزوای سیاسی- اجتماعی رسید، بعد از 24 خرداد 92 تنها راه برون رفت از این وضعیت را در حمایت از حسن روحانی و تلاش برای بدست گرفتن مدیریت های میانی در دولت وی تلقی می کند تا با گذشت زمان و در صورت موفقیت روحانی در اداره کشور، بتوانند پیروز نهایی این تحولات را به اسم خود تمام کند.
 
در این میان نکته جالب توجه آنجاست که حتی ابراهیم یزدی دبیر کل گروهک نهضت آزادی نیز که سالهاست جز صدور بیانیه های تکراری و گفتگوهای بی ثمر نقشی در تحولات سیاسی ایران ندارد، با درک ضرورت نگاه ابزاری به دولت یازدهم در شرایط کنونی، بقای خود و همفکرانش را با باقی دولت روحانی یکسان دانسته است و این در عمل به معنای زوال کامل جریانی است که روزگاری نه چندان دور در دوران اصلاحات مدعی پایگاه اجتماعی حداکثری در جامعه بود.
 
دبیرکل نهضت آزادی در شرایطی امروز بقای جریان متبوع خویش را مساوی با بقای دولت روحانی می داند که تحولات سالهای اول انقلاب و دهه 60 و 70 به خوبی نشان می دهد جریان راست سنتی و حسن روحانی از مخالفان اصلی نهضت آزادی و ابراهیم یزدی بوده اند و همین مساله که بعد از گذشته سه دهه، یک جریان سیاسی برای حفظ و بقای خویش، با رقیب اصلی خود در سالهای گذشته به وضعیت  «این همانی» می رسد، ناشی از زوال کامل و به بن بست رسیدن آن در عرصه سیاسی است.
 
هم چنین طی ماه های گذشته و بعد از آغاز به کار دولت یازدهم، هزینه های اتحاد جریان ملی- مذهبی و اصلاح طلبان تندرو برای دولت روحانی، چشم گیر بوده است بگونه ای که روزنامه آسمان که در واقع اصلی ترین رسانه مکتوب حامی دولت محسوب می شد، به سبب انتشار سخنان ارتدادگونه ی یکی از چهره های ملی- مذهبی بلافاصله توقیف شد و همچنین اظهار نظر تعدادی از چهره های رادیکال اصلاحات طی ماه های گذشته به خوبی نشان می دهد لحن آنها نسبت به دولت جدید لحنی طلبکارانه و تهاجمی است ولی در عین حال سعی دارند با گذشت زمان و تکیه به دولت، ضمن بازسازی و پایان دادن به انزوای خود، در صورت امکان از انتخابات مجلس آینده و در غیر این صورت در اولین فرصت بوجود آمده پیش رو استفاده کرده و خط خود را از دولت روحانی جدا کنند.
 
این مساله آنقدر آشکار است که توجه در اظهارات رسمی و آشکار اصلاح طلبان به خوبی نشان می دهد، آنها این روزها نیز بیشتر از آنچه که تصور شود از رییس جمهور و دولتش راضی نیستند تا جایی که محمد رضا عارف در گفتگو با یکی از رونامه های اصلی اصلاح طلبان اعلام کرد  انتظار داشته است که روحانی از وی مشورت بیشتری بگیرد.
 
در هر حال باز هم باید منتظر بود و دید طی ماه های آینده و با گذشت زمان بیشتر، فعل و انفعالات تحولات سیاسی کشور به چه سمت و سویی خواهد رفت و در حالی که پیش بینی می شود  بسیاری از مشکلات ناشی از تصمیم های اشتباه دولت مانند رویکرد غلط در سیاست خارجی و نداشتن برنامه مشخص برای بهبود اقتصاد کشور، در آینده خود را نشان خواهد داد، باز هم اصلاح طلبان حاضر به حمایت از دولت روحانی خواهند بود و بقای آن را مترادف با بقای خود خواهند دانست یا ترجیح می دهند مرزبندی پر رنگی نسبت با اشتباهات دولت یازدهم از خود نشان دهند تا در افکار عمومی بتوانند خود را به عنوان اصلی ترین جایگزین دولت روحانی و نسخه اصلی برای اداره کشور جا بزنند؟
 
گفتنی است در بهمن ماه سال 66 امام خمینی (ره) در نامه ای به علی اکبر محتشمی پور وزیر وقت کشور درباره نهضت آزادی اعلام داشتند: «نهضت به اصطلاح آزادی صلاحیت برای هیچ امری از امور دولتی یا قانون‌گذاری یا قضایی را ندارند ؛ و ضرر آنها، به اعتبار آن که متظاهر به اسلام هستند و با این حربه جوانان عزیز ما را منحرف خواهند کرد و نیز با دخالت بی‌مورد در تفسیر قرآن کریم و احادیث شریفه و تاویل‌های جاهلانه موجب فساد عظیم ممکن است بشوند، از ضرر گروهک‌های دیگر، حتی منافقین این فرزندان عزیز مهندس بازرگان، بیشتر و بالاتر است.
 
"نهضت آزادی" و افراد آن از اسلام اطلاعی ندارند و با فقه اسلامی آشنا نیستند. از این جهت، گفتارها و نوشتارهای آنها که منتشر کرده‌اند مستلزم آن است که دستورات حضرت مولی الموالی امیر المومنین را در نصب ولات و اجرای تعزیرات حکومتی که گاهی بر خلاف احکام اولیه و ثانویه اسلام است، بر خلاف اسلام دانسته و آن بزرگوار را  نعوذ بالله تخطئه، بلکه مرتد بدانند! و یا آن که همه این امور را از وحی الهی بدانند که آن هم بر خلاف ضرورت اسلام است.
 
نتیجه آن که نهضت به اصطلاح آزادی و افراد آن چون موجب گمراهی بسیاری از کسانی که بی‌اطلاع از مقاصد شوم آنان هستند می‌گردند، باید با آنها برخورد قاطعانه شود، و نباید رسمیت داشته باشند.»



نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 93/1/20
زمان : 6:18 عصر
آیا ایران «اوکراین» بعدی است؟!
نظرات ()

- نشریه آمریکایی «فوربز» در تحلیلی به قلم "اندرو دیونپورت"، با مشابه سازی حوادث اخیر اوکراین با تحریم های وضع شده علیه ایران نوشت: «تمام چشم‌ها به سمت معترضان شجاع میدان استقلال کیف دوخته شده و می‌توان مطمئن بود که مقامات جمهوری اسلامی هم احتمال رخداد چنین حوادثی در ایران را می‌دهند.»!


بنابر رصد "دیدبان خیبر"؛ دیونپورت ادامه می دهد: «رقابت شرکت‌ها و علاقه‌شان به ایران می‌تواند سودمند باشد. همان‌طور که پرزیدنت یانوکوویچ [رئیس جمهور مخلوع] فهمیده بود، قدرت زیادی در امیدواری و انتظارات مردم نهفته است. علاقه این شرکت‌ها و پیروزی‌های زودهنگام پرزیدنت روحانی، آینده خوبی برای مردم رنج‌کشیده ایران ایجاد کرده است. آن‌ها می‌توانند میلیاردها دلار را در اقتصاد و سرمایه‌گذاری‌های مالی ببینند. اگر توافق به دست نیاید و این شرکت‌ها به خانه فرستاده شوند، امید مردم ایران در آخرین لحظه از بین خواهد رفت.»!

جالب ترین بخش این تحلیل جهت دار اما آنجایی است که نویسنده سعی دارد خوانندگان را مجاب نماید تا تنها راه رهایی کشورهایی چون اوکراین و بالاخص ایران از معضلات اقتصادی در نوکری هر دو کشور از اتحادیه اروپا و ایالات متحده است و تأکید می دارد: «مردم اوکراین هم دچار چنین تجربه‌ای شدند و در آن‌ها روح انقلابی پدید آمد. پس از سال‌ها مراوده نیم بند با اتحادیه اروپا درباره همکاری‌ و ایجاد تغییر، سرانجام یانوکوویچ پس از یازده ساعت تصمیم گرفت که از اروپا دور و به مسکو نزدیک شود. انتظارات برای آینده‌ای روشن‌تر زیاد شده بود و مردم می‌خواستند ارتباط نزدیک‌تری با جهان داشته باشند و از وابستگی خود به روسیه کم کنند. با این تصمیم، به مردم اوکراین خیانت شد و حالا آن‌ها چیزهای خیلی بیشتری می‌خواهند. ایران باید با دقت تحولات اوکراین را تحت نظر داشته باشد. به ایران میلیارد‌ها دلار سرمایه‌گذاری زیربنایی، قراردادها، وام‌های جدید و دیگر فرصت‌های اقتصادی پیشنهاد شده که لازمه همه این‌ها موفقیت در مذاکرات است. پریزیدنت روحانی و رهبر عالی ایران باید این رویدادها را مشاهده و درس بگیرند. حالا که ایرانی‌ها به آینده امید دارند، دلشان نمی‌خواهد به روزهای سیاه گذشته که سال‌ها در آن زندگی کرده‌اند بازگردند.»!

ترغیب نویسنده مقاله فوق به عبرت گیری مقامات جمهوری اسلامی از وقایع کنونی اوکراین در حالی صورت می گیرد که ابلاغ اخیر سیاست های اقتصاد مقاومتی از سوی امام خامنه ای، خود نشان از تفاوت های اساسی و بی شباهتی بیش از پیش روحیات ایرانیان و اوکراینی ها دارد.

لازم به ذکر آنکه پیشتر، علیرغم هزینه های گزاف بلوک غرب در تلاش جهت به ثمر نشاندن مدل سبز رنگ انقلاب نارنجی اوکراین در جمهوری اسلامی، اما ایرانیان نشان دادند که برنامه ریزان صهیونیست و مستکبرین غربی می باید آرزوی تغییر حاکمیت در ایران را با خود به گور ببرند چه آنکه مردم ایران می دانند که ریشه همه تحریم ها و تهدیدها کجاست و به همین جهت، هرچه بر فشار بیرونی افزوده می شود، انسجام درونی و مقاومت پای ارزش های انقلاب اسلامی هم قویتر شده و خواهد شد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 93/1/19
زمان : 10:35 عصر
حضرت امام(ره) فرجام محمد خاتمی را پیشبینی کرده بودند
نظرات ()

نویسنده «سودای سکولاریسم» در دانشگاه آزاد:
حضرت امام(ره) فرجام محمد خاتمی را پیش‌بینی کرده بودند

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس گفت: وقتی خاتمی سخاوتمندانه از حکم امام(ره) درباره سلمان رشدی صرف‌نظر کرد، امام(ره) این روز وی را پیش‌بینی کرده و بر آن تصریح کرده بودند.

خبرگزاری فارس: حضرت امام(ره) فرجام محمد خاتمی را پیش‌بینی کرده بودند
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، سیدیاسر جبرائیلی در یادواره شهدای هسته‌ای در واحد تهران جنوب دانشگاه آزاد گفت: باید بدانیم که شهدای هسته‌ای ما شهید یک جنگ تمام عیاری هستند که از زمان آغاز نهضت امام خمینی(ره) در دهه 40 با طاغوتیان آغاز شده و در برهه‌های مختلف تا امروز، در صحنه‌های متفاوت ادامه داشته است.

جبرائیلی ادامه داد: این موضوع روزی در شکل مبارزه با شاه برای استقرار حکومت اسلامی، روزی در شکل جنگ با صدام به نمایندگی از غرب، و امروز با خود غرب است. باید گفت نه جنگ تمام شده، نه مجاهدت پایان یافته و نه شهید دادن‌های ما متوقف شده است.

جبرائیلی تصریح کرد: شهادت جزو لاینفک یک نهضت و یک انقلاب است و انقلابی در تراز انقلاب اسلامی که شاید با یک اعتراض به یک حکومت شروع شد، امروز، قدرتی منطقه‌ای و مسائلش، مسائلی جهانی و بین‌المللی است.

 معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس اضافه کرد: شک نکنیم که انقلاب باز از این خون‌ها خواهد داد و به این شهدا و خون‌های ریخته شده برای بیدار کردن انسان‌ها و گسترش فکری و جغرافیایی نهضت خود نیازمند است.

جبرائیلی با اشاره به تعبیر امام پس از ترور شهید مطهری مبنی براینکه «بکشید ما را، ملت ما بیدارتر می‌شود»، افزود: اینکه عکس شهدای هسته‌ای ما در تظاهرات مردم در قلب آمریکا بالا می‌رود و کسانی که نه نسبتی با ما دارند نه هم آئین ما هستند و نه شهدای ما را دیده‌اند، این کار را می‌کنند، یعنی این خون‌ها، بیدارسازی و هشیارسازی شان، مرز نمی شناسد و این اولین بار در تاریخ نیست که خون شهید اینگونه تاثیر می‌گذارد.

جبرائی ادامه داد: مسئله مذاکره و رابطه با آمریکا که این روزها بخشی از مباحث جاری در سطح نخبگان و رسانه های ماست، مسئله جدیدی نیست، از زمان قطع رابطه با آمریکا این بحث مطرح بوده، منتهی سیر سینوسی داشته، یعنی زمانی کانون توجهات قرار گرفته و زمانی دیگر به حاشیه رفته است.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس تاکید کرد: طرفداران مذاکره و رابطه با آمریکا، مخالفین این رویکرد را افرادی چشم و گوش بسته معرفی می‌کنند که نه گوش شنیدن استدلال منطقی دارند نه چشم دیدن واقعیات را؛ بلکه فقط دهانشان باز است و مشغول شعار دادن هستند.

 جبرائیلی در تکمیل سخنان خود گفت: این رویکرد بیشتر به یک بازی سیاسی و تبلیغاتی و جنجال شباهت دارد، طیف مقابل حامیان مذاکره و رابطه، استدلال‌هایی دارند که اتفاقا موافقان، علاقه‌ای به شنیدن آنها ندارند.

وی با بیان اینکه موافقان و حامیان رابطه با امریکا دو طیف هستند، تصریح کرد: طیف اول، جریانی است که اساسا دوگانه‌های اسلام و کفر، عدل و ظلم، استضعاف و استکبار و در یک کلام فلسفه وجودی انقلاب و جمهوری اسلامی را به‌کلی قبول ندارد و معتقد است ایران اصلا با آمریکا منافع مشترک دارد و می‌تواند متحد آن باشد و این دعواها امری بیهوده است یا اینکه معتقد است که ما باید آنچه هست را به رسمیت بشناسیم و با آن سازگار شویم.

وی یادآور شد: یک طیف دومی هم هست که او هم موافق برقراری رابطه با آمریکاست اما اینگونه به موضوع نگاه نمی‌کند، این طیف معتقد است که ما علی رغم اینکه تضادهای ماهوی با آمریکا داریم و منافع متضاد داریم، اما می‌توانیم به عنوان دو بازیگر معقول بین‌المللی در پی اهداف خود باشیم و در عین حال از حالت مخاصمه بیرون بیاییم، چنانکه روسیه و آمریکا و چین و آمریکا اکنون هستند.

جبرائیلی تاکید کرد: این دو طیف امروز در یک نقطه به هم رسیده‌اند و آن این است که امروز کشور درگیر یک سری مشکلات اقتصادی است و این مشکلات ریشه در سیاست خارجی به طور اعم و تحریم‌های آمریکا به طور اخص دارد و می‌توان با یک دیپلماسی موفق با آمریکا این مشکلات را حل و فصل کرد.

وی گفت: مخاطب ما در این جلسه طیف اول نیست چرا که با اینها باید اول درباره وجود خدا بحث کرد و پیامبر، وحی، قرآن، ولایت و انقلاب اسلامی را برایشان ثابت کرد و بعد رسید به آمریکا، هر چند ما حاضریم در جلسه‌ای با اینها بنشینیم و ثابت کنیم که منافع صرفا این جهانی کشور و ملت ایران نیز با نظام اسلامی هزاران برابر بیشتر تامین شده و می‌شود تا یک نظام غیر دینی. چه، اساسا اسلام از ما می‌خواهد در همین جهان نیز به قدرت و برتری و رفاه دست یابیم.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس ادامه داد: در پاسخ به گروه دوم که معتقد است در عین داشتن تضاد با آمریکا برقراری رابطه عادی و منطقی و همکاری ممکن است، در دو سطح نظری- علمی و سیاسی می‌توان بحث کرد، که هر دو سطحش را نیازمندیم چرا که نه در خلاء می‌توان نظریه پردازی کرد و به واقعیت‌ها توجه نداشت؛ و نه می‌توان بدون نگاه نظری و با تکیه بر چند نقل قول و رویداد، به نتیجه مناسب رسید.

جبرائیلی تصریح کرد: برای پاسخ به پرسش اینکه آیا می‌توان از طریق مذاکره و رابطه با آمریکا مشکلات اقتصادی کشور را حل کرد، به دو پرسش جداگانه نیازمندیم که ابتدا باید پاسخ آنها روش شود، نخست، آیا برقرای رابطه عادی و دوستانه با آمریکا و رفع مخاصمه ممکن است؟ و دوم، آیا مشکلات اقتصادی ایران ریشه در سیاست خارجی دارد و راه حل مسایل اقتصادی از دروازه دیپلماسی می گذرد؟

وی در پاسخ به این سوال که آیا برقراری روابط عادی با آمریکا از جنس رابطه‌ای که مثلا روسیه و چین با آن دارند ممکن است؟ گفت: بر خلاف کسانی که سعی دارند اینگونه القا کنند که سیاست رسمی جمهوری اسلامی دشمنی مادام العمر با آمریکاست مروری بر ادبیات حضرت امام و آقا چنین نتیجه‌ای را نشان نمی‌دهد.

 معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس اضافه کرد: رهبر انقلاب در تعبیری می‌فرمایند، «آن روزى که رابطه با آمریکا مفید باشد، اول کسى که بگوید رابطه را ایجاد بکنند، خود بنده هستم» لذا باید توجه داشت که برقراری رابطه یا عدم رابطه با آمریکا ارتباط مستقیم با منافع ما دارد و اگر این رابطه مفید فایده بود، رهبر ایران اسلامی می‌فرمایند در آن صورت اولین نفر خودم هستم خواستار رابطه می‌شوم، بنابراین، وظیفه آکادمیک ما بررسی و اعلان مفید بودن یا نبودن چنین رابطه‌ای است.

جبرائیلی تاکید کرد: سوال اینجاست که ریشه این دشمنی ایران و آمریکا کجاست؟ آیا جمهوری اسلامی به دشمنی‌ها دامن زده یا طرف آمریکایی؟ پاسخ این سوال را باید در ماهیت نظام بین الملل جست و جو کرد.

وی ادامه داد: نظام بین‌الملل یک ماهیت آنارشیک دارد یعنی یک قدرت فایقه‌ای که وضع قانون کند و اجرایش را ضمانت کند وجود ندارد، این امر مورد قبول همه نظریه پردازان طیف رئالیست و نیز نولیبرال‌هاست.

جبرائیلی اظهار داشت: در شرایطی آنارشی، همه کشورها اولا برای حفظ موجودیت خود و ثانیا برای گسترش نفوذ و اثرگذاری بین المللی، به دنبال بیشینه سازی قدرتشان هستند، هر مانعی که در این مسیر قرار گیرد یک مانع نامطلوب محسوب می‌شود و باید تا آنجا که قدرت بازیگر بین المللی اجازه می‌دهد، از سطح بازدارندگی آن مانع کاسته شود یا اگر ممکن بود به طور کلی حذف شود.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس تصریح کرد: دقیقا اینجاست که ایران و آمریکا یا چین و آمریکا یا روسیه و آمریکا هر چند در اهداف غایی خود از افزایش قدرت بین المللی‌شان تفاوت‌های اساسی داشته باشند، در حالت تعارض منافع قرار می‌گیرند.

جبرائیلی اظهار داشت: اولین نقطه تعارض هم آنست که هرچه تعداد بازیگران قدرتمند در سطح بین‌المللی افزایش یابد، به طور طبیعی از قدرت و گستره نفوذ و هژمونی بازیگر یا بازیگران قدرتمند کاسته می‌شود و این مطلوب آنان نیست.

وی گفت: در چنین شرایط، حتی افزایش قدرت ایران شاهنشاهی و متحد هم، به نحوی که مستقل از آمریکا به ایفای نقش در عرصه بین المللی پرداخته و تهدیدی برای منافع آمریکا باشد، برای واشنگتن یک تهدید محسوب می‌شود.

 جبرائیلی با بیان اینکه جمهوری اسلامی سلاح هسته‌ای را حرام می‌داند، افزود: اگر دقت کنید ما در پی افزایش توانمندی‌های خود در دو حوزه دیگر هستیم و شما اگر به سند چشم انداز بیست ساله جمهوری اسلامی در افق 1404 دقت کنید تصریح شده که ما باید در این مقطع به قدرت اول منطقه تبدیل شویم.

وی اضافه کرد: این امر، یعنی برقرای موازنه قدرت به نفع ایران در منطقه، برای آمریکا که یک ایالت غیر رسمی از آن بلکه پایتخت پنهان آن یعنی اسرائیل در منطقه است، قطعا مطلوب نیست به خصوص که نظامی سیاسی در ایران وجود دارد که یک نظام دینی است و اهداف منطقه‌ای و بین المللی‌اش، چون جهانی سازی اسلام، بسط ارزش‌های الهی و انسانی، حمایت از مستضعفین و مبارزه با مستکبرین، تشکیل امت واحده اسلامی و مانند اینها، کاملا با اهداف و منافع آمریکا در تضاد است.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، ادامه داد: ایران اگر یک کشور ضعیف باشد، دنبال بیشینه سازی قدرت نباشد، اهداف بین المللی مغایر با آمریکا نداشته و دنباله رو آن باشد، ظرفیت‌هایی نداشته باشد که واشنگتن برای به دست آوردن آنها طمع کند، مردمش هرچقدر هم مرگ بر آمریکا بگویند، برایش اهمیتی نخواهد داشت، تحریمش هم نخواهد کرد، برای براندازی‌اش هم تلاشی نخواهد کرد، لذا باید دقیقا به علت دشمنی‌های آمریکا با ایران توجه داشته باشیم.

وی افزود: آمریکا از زمان انقلاب اسلامی همه تلاش خود را انجام داده تا مانع جمهوری اسلامی را از سر راه بردارد. جنگ نیابتی نظامی، تحریم اقتصادی و تلاش برای سرنگونی نظام سیاسی، راهبردهایی بوده که در هر سه سطح نظامی، اقتصادی و سیاسی قدرت علیه ایران دنبال شده است؛ نه تنها علیه ایران، بلکه علیه همه رقیبان بالفعل و بالقوه آمریکا این سیاست‌ها اعمال می‌شود.

جبرائیلی تصریح کرد: شما فکر می‌کنید آمریکا در پی تغییر نظام سیاسی روسیه نیست؟ اگر جوابتان منفی است شورش‌های سال 2011 را فراموش کرده‌اید، آیا آمریکا به دنبال گسترش ناتو تا مرزهای روسیه برای محدود کردن قدرت نظامی روسیه نبوده و نیست؟ آیا آمریکا برای کاهش قدرت اقتصادی و جلوگیری از افزایش ثروت آن تلاش نمی‌کند؟ آیا جلوی دسترسی روسیه به انواع تکنولوژی را نمی‌گیرد؟ همه اینها هست اما این رابطه مخاصمه، درباره کشورهای مختلف مشابه نیست بلکه به تناسب سطح قدرت دو کشور، سطح منازعه نیز تعریف می‌شود.

جبرائلی ادامه داد: ایران اسلامی هرچه قدرتمندتر باشد، آمریکا در عین رقابت، از موضع برابر با آن وارد تعامل خواهد شد، اما هرچه ضعیف‌تر باشد، نحوه تعامل آمریکا با آن متفاوت خواهد بود.

وی گفت: نیکلاس برنز اگر امروز می‌گوید ایران و آمریکا مغرورتر و قدرتمندتر از آنند که به راحتی در مقابل یکدیگر تسلیم شوند، آیا دلیل دیگری جز سطح قابل توجه قدرت ایران است؟

جبرائیلی یادآور شد: حضرت امام می‌فرماید اسلام می‌خواهد با همه کشورها رابطه داشته باشد اسلام نمی‌خواهد ما انزوا پیشه کنیم، ما نمی‌خواهیم تا ابد با آمریکا رابطه دیپلماتیک نداشته باشیم، اما باید توجه داشته باشیم که در شرایط فعلی برقراری رابطه یک امتیاز محسوب می‌شود و حداقل امتیاز هم وزن آن لغو همه تحریم‌هایی است که از ابتدا علیه جمهوری اسلامی وضع شده است.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، ادامه داد: آمریکا با برقراری رابطه می‌خواهد به دنیا پیام دهد که ایران که سی و اندی سال است در برابر من مقاومت می‌کند و من را به عنوان یک ابرقدرت به رسمیت نمی‌شناسد و بالاخره حاضر شد از این موضع دست بردارد.

وی گفت: اما اگر این رابطه با لغو همه تحریم‌ها اتفاق بیفتد این می‌شود ورود از موضع برابر و من فکر نمی‌کنم در ایران کسی در صورت تحقق این امر مخالف رابطه باشد.

جبرائلی تاکید کرد: واقعیت‌های نظری که اشاره شد و شواهد تاریخی، مانع این خوش خیالی است، خانم وندی شرمن صریح در جلسه استماع سنای آمریکا گفت که ما تصریح کرده‌ایم حتی اگر برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل برچیده شود، تحریم‌ها لغو نخواهند شد.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، ادامه داد: شما می‌دانید کسانی در دوره اصلاحات فکر می‌کردند مشکل ما با آمریکا یک سری سوء تفاهمات است که می‌توان با گفت وگوی تمدن‌ها و جایگزین کردن تمجید از ملت آمریکا با شعار مرگ بر آمریکا و شهید خواندن رییس جمهور آمریکا و کمی کوتاه آمدن از برخی مواضع امام می‌شود تنش زدایی کرد و اعتماد سازی نمود و همه چیز را به خوبی و خوشی تمام کرد.

وی افزود: در آن دوران خاتمی سخاوتمندانه از فتوای حضرت امام(ره) درباره سلمان رشدی گذشت تا بلکه حسن نیت خود را به غرب نشان دهد.

جبرائیلی تصریح کرد: در پرتو اصل تنش زدایی در سیاست خارجی دولت اصلاحات، تصمیم گرفته شد با توجه به واکنش‌های تند کشورهای اروپایی به حکم امام خمینی(ره) درباره نویسنده کتاب آیات شیطانی، این قضیه حل و فصل شود.

وی یادآور شد: 31 شهریور 77 در حاشیه پنجاه و سومین مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک خاتمی فتوای امام خمینی(ره) درباره اعدام سلمان رشدی را مسئله‌ای فقهی و در نتیجه کاملا پایان یافته اعلام کرد.

 معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس ادامه داد: گویی امام(ره) این روز خاتمی را به چشم دیده بودند وقتی خاتمی سخاوتمندانه از حکم امام(ره) درباره سلمان رشدی صرف‌نظر کرد، دقیقا 10 سال از سال 67 می گذشت؛ یعنی زمانی که امام(ره) پیش بینی کرده بودند: «ترس من این است که تحلیل‌گران امروز، 10 سال دیگر بر کرسى قضاوت بنشینند و بگویند که باید دید فتواى اسلامى و حکم اعدام سلمان رشدى مطابق اصول و قوانین دیپلماسى بوده است یا خیر؟ و نتیجه‌گیرى کنند که چون بیان حکم خدا آثار و تبعاتى داشته است و بازار مشترک و کشورهاى غربى علیه ما موضع گرفته‏اند، پس باید خامى نکنیم و از کنار اهانت کنندگان به مقام مقدس پیامبر و اسلام و مکتب بگذریم!»

جبرائیلی ادامه داد: پس از آن موضع خاتمی، تنها دستاورد دولت اصلاحات این شد که «رابین کوک» وزیر خارجه انگلیس به ایران سفر کرد و پس از مذاکرات، روابط دو کشور به سطح سفیر ارتقا داده شد.

وی گفت: در آن دوران غنی سازی اورانیوم تعلیق شد، به آمریکایی‌ها قول همکاری درباره طالبان داده شد. نامه ملتمسانه ای به جرج بوش نوشته شد که ما حاضریم از حمایت گروه های فلسطینی دست برداریم، کمک کنیم حزب الله لبنان خلع سلاح شود، فعالیت‌های هسته ای را شفاف سازی می کنیم، شما هم از رفتار خصمانه خود نسبت به ما دست بردارید!

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس ادامه داد: من نمی‌دانم بیشتر از این هم می‌شد امتیاز داد یا نه، بیش از این هم می شد اعتمادسازی یکجانبه کرد یا خیر! اما نتیجه چه شد؟ نتیجه این شد که هر گامی ما به عقب رفتیم آنها جلوتر آمدند، این قانون روابط بین الملل است و متعلق به اکنون نیز نیست.

وی افزود: توسیدید مورخ یونان باستان کتابی دارد به نام تاریخ جنگ‌های پلوپونزی که متعلق به قرن پنجم پیش از میلاد مسیح است، در آغاز این جنگ اسپارتی‌ها به آتن پیغام می‌دهند که یا یک‌سری درخواست ما را عملیاتی کنید یا به شما حمله خواهیم کرد، پس از شنیدن این پیغام پریکلی رهبر آتن مردم را جمع می‌کند و سخنرانی بسیار قابل تاملی می‌کند که آن قانون روابط بین الملل که گفتیم هم در این سخنرانی بیان شده است.

جبرائیلی ادامه داد: الان برخی می‌گویند که می‌توان با دیپلماسی پرونده هسته‌ای را حل کرد و از حالت مخاصمه با آمریکا خارج شد، به عقیده این دوستان، بازی ما با آمریکا می‌تواند با حاصل جمع مثبت باشد نه صفر.

 وی در توضیح گفته خود افزود: ببینید بازی با حاصل جمع مثبت درباره کشورهایی که دشمن هستند معنی ندارد، در میان نظریه‌پردازان روابط بین الملل، جمعی هستند که معتقدند اساسا رابطه میان همه کشورها در عرصه جانی یک بازی با حاصل جمع منفی است، یعنی یک کشور تنها در صورتی به یک واحد امتیاز دست می‌یابد که یک واحد از کشور دیگر کم شود، که این البته حرف درستی نبود و شواهد عینی همکاری میان اتحادهای ایدئولوژیک و غیرایدئولوژیک بین المللی، نشان داد که کشورها می‌توانند هم افزایی کنند و بازی را به یک حاصل جمع مثبت تبدیل کنند.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس ادامه داد: برخی می‌خواهند معادله بازی با حاصل جمع مثبت را به رابطه میان دو دشمن نیز تسری دهند که این از اساس اشتباه است.

وی گفت: بررسی تاریخی نشان می‌دهد که نه تنها همکاری و هم افزایی میان دو کشور متخاصم معنی ندارد، بلکه دولت های متخاصم حاضرند وارد یک بازی با حاصل جمع منفی با یکدیگر شوند و از طریق وارد کردن یک واحد خسارت به خود، یک واحد خسارت به طرف مقابل تحمیل کنند تا تضعیفش کرده یا از افزایش قدرتش جلوگیری کنند. می‌بینیم که آمریکا یک بازی با حاصل جمع منفی را با ما کلید زده است، یعنی حاضر است شرکت‌های آمریکا زیان کنند؛ متحدین اروپایی زیان کنند؛ قیمت نفت افزایش یابد، اما امید دارد با توجه به تفاوت سطح قدرت و امکانات، ایران بیشتر متضرر شود.

جبرائیلی افزود: دیپلماسی خوب است، مورد حمایت است، اما نباید خوش خیال بود و یکجانبه به حریف امتیاز داد و چیزی به دست نیاورد، اگر مسئله آمریکا با ما تولید سلاح هسته‌ای است ایران پیشنهاد خود را تکرار کند که حاضر است غنی سازی 20 درصد را که مصارف پزشکی دارد متوقف کند و آن را خریداری کند؛ آمریکا هم در مقابل تحریم‌های ناشی از برنامه هسته‌ای را لغو کند، این یعنی بازی برد-برد و ما از اینکه این بازی اتفاق بیفتد خوشحال شده و حمایت می‌کنیم.

وی تصریح کرد: آیا ریشه مشکلات اقتصادی ما در سیاست خارجی است و اگر تحریم‌ها لغو نشوند،‌ مشکلات ما ادامه خواهد داشت؟‌ یا اینکه می‌توان با لغو تحریم‌های ناشی از برنامه هسته‌ای این مشکلات را رفع کرد؟

جبرائی تاکید کرد: طیفی که مشکلات اقتصادی را به سیاست خارجی پیوند می‌زند، این پیش فرض را در ذهن دارد که نفت ستون فقرات اقتصاد ایران است و هم اکنون که درآمدهای نفتی متوقف شده، ‌اقتصاد ایران دچار معضل گشته و راه خروج از وضع کنونی، بازگشت صادرات نفت به سطح قبلی است، جالب اینکه همان کسانی که در پی لغو تحریم‌ها و احیای دلارهای نفتی هستند که طی دهه‌های گذشته انبوهی از مطالب را نوشته‌اند تا ثابت کنند که دولت ایران به دلیل وابستگی به درآمدهای نفتی یک دولت رانتیر است و این به دموکراسی آسیب می‌زند.

وی ادامه داد: حقیقت این است که حتی اگر صادرات نفت از سر گفته شد و دلارهای مفتی احیا شدند، اقتصاد ایران ممکن است با بلعیدن این قرص مسکن آرام گیرد اما درمان نخواهد شد و این تحلیل مورد اجماع اکثر اقتصاددانان است.

جبرائیلی اظهار داشت: مشکل اساسی اقتصاد ایران آن است که دولت ترجیح می‌دهد به جای اینکه مردم را درگیر فعالیت‌های اقتصادی و تولید کرده و از درآمد مالیاتی این فعالیت‌ها ضمن تامین بودجه به رشد اقتصادی برسد، نفت حاضر و آماده را صادر کرده و با زحمتی اندک، به درآمد هنگفت برسد.

وی تاکید کرد: الان همان طیف به دنبال معنادار نشان دادن رابطه اقتصاد و سیاست خارجی و تحمیل این گفتمان به دولت و افکار عمومی است و سودای بازگشت به دوران مفت خوری نفت را در سر دارد.

جبرائلی گفت: دلارهای نفتی به این دلیل که به مصرف بودجه عمومی می‌رسید، اقتصاد ایران را گرفتار بیماری هلندی کرده بود. بیماری هلندی به وضعیتی گفته می شود که درآمدهای طبیعی خود را به عنوان تولید جا زده و به صورت کاذب ارزش پول ملی را تقویت کند. شما می‌دانید ارزش پول ملی با تولید و قدرت تولیدی رابطه مستقیم دارد. اما در اثر بیماری هلندی، توان تولید بیش از آنچه هست نشان داده می شود. نتیجه این می‌شود که برای بنگاه‌های اقتصادی واردات بیشتر صرف می کند با تولید، تجار و دلالان واردات تبدیل به قشر ثروتمند جامعه می شوند، یعنی همان مفت خوری نفت اتفاق می افتد. نتیجه این می شود که صنایع ما تنبل می شوند، به دلیل ناتوانی در رقابت با ساده ترین کالاهای خارجی که ارزان تر به دست می آیند، ساده ترین صنایع از رشد می مانند. مثال آن صنایع خودروسازی است. خودروساز ما ترجیح می دهد به جای R&D و تولید، انواع قطعات را وارد کند.

وی ادامه داد: فقط سال گذشته ما 3 میلیارد دلار خودرو وارد کشور کرده‌ایم؛ ماحصل توافق ژنو آزادسازی چهار و نیم میلیارد دلار سرمایه ما بود و شما خیال نکنید که اگر کالایی با ارز آزاد وارد شد، کشور آسیب نمی بیند. ارز، چه مرجع باشد، چه مبادله ای و چه آزاد، سرمایه ملی محسوب می شود و خروج بی رویه آن به این شکل، به ضرر اقتصاد کشور است.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، ادامه داد: من متاسفم که دولت مجددا ثبت سفارش کالاهای لوکس را آزاد کرد.

وی گفت: همه این اتلاف ارزی در شرایطی است که طبق اعلام وزارت صنعت معدن و تجارت، سال 91 حدود 70 درصد منابع مالی واردات ما از صادرات غیر نفتی تامین شده است. داده های اطلاعاتی و تحلیلی فراوانی وجود دارند که نشان می دهند اقتصاد بدون نفت در ایران ممکن است و آرزو نیست.

جبرائیلی تاکید کرد: شاید باور این حقیقت مشکل به نظر آید اما بر اساس برآوردهای رسمی انجام شده در حال حاضر دو سوم اقتصاد ایران مالیات پرداخت نمی‌کند.

وی تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده در کمسیون اقتصادی مجلس که توسط رئیس کمسیون اعلام شد، فقط با اصلاح ساختار مالیاتی می توان ظرف دو سال بودجه کشور را بدون اتکا به نفت بست.

معاون پژوهش و آموزش خبرگزاری فارس، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در شرایط کنونی با واقعیاتی مواجه است که اتخاذ راهبردهای سیاسی و اقتصادی باید مبنای این واقعیات صورت گیرد. واقعیت اول، دشمنی ناتمام، هدف دار و ریشه ای دشمن است. واقعیت دوم، کاهش درآمدهای ارزی کشور در نتیجه تحریم نفت است. 

جبرائیلی افزود: واقعیت سوم ناکارآمدی یک اقتصاد وابسته به نفت در دراز مدت و ضرورت رهایی از آن است، حقیقت آن است که ایران در شرایط کنونی باید به الگوی رشد اقتصادی درون‌زا روی آورد که مستقل از وابستگی به تجارت است.

وی خاطر نشان کرد: تئوری‌های سنتی رشد بر روی تجارت تاکید داشتند و آن را موتور رشد می‌دانستند در حالی که تئوری رشد درونزا بر روی آموزش، مهارت نیروی کار، توسعه تکنولوژی های جدید و اقتصاد دانش بنیان تاکید دارد. 

جبرائیلی در ادامه گفت: بررسی‌های تاریخی نشان می دهد رشدهای بالا در کشورهای صنعتی نیز با استفاده از تئوری رشد درونزا رخ داده است.

وی افزود: شرایط رشد پایدار زمانی حاصل خواهد شد که سرمایه گذاری‌های ما تا حدود قابل توجهی از افزایش در تولید باشد، نفت نیز، یک واقعیت دیگر در اقتصاد ایران است که باید نوع نگاه به آن تغییر یابد. حتی اگر درآمدی از دریچه فروش نفت حاصل می‌شود، این حرف شومپیتر درست است که نباید آن را جز یک قدرت اقتصادی موقت به عنوان نیروی محرکه فناوری محسوب کرد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 93/1/19
زمان : 8:21 عصر
نتیجه قابل پیشبینی بیتوجهی وزارت خارجه به دیدارهای اروپایی‎ها با
نظرات ()

احیای گفتگوهای تحقیرآمیز انتقادی دولت هاشمی با اروپا، این‎‏بار در دولت روحانی/ نتیجه رفت و آمد اروپایی‌ها به ایران در قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا رونمایی شد! + متن کامل قطعنامه

 

گروه بین‌الملل- رجانیوز/ علی نادری: هدف‌گذاری از رفت و آمد هیات‌های دیپلماتیک اتحادیه اروپا که با آغاز روی کار آمدن دولت یازدهم شدت گرفته، روز گذشته و پس از تصویب یک قطعنامه شدیداللحن و ضد ایرانی در این اتحادیه روشن شد، تا طرف غربی در واکنش به لبخندهای مکرر دولت جدید، ورود جدی خود به پرونده حقوق بشر در کنار پرونده هسته‌ای ایران را نیز اعلام کند، و این در حالی است که دولت تدبیر و امید در تبلیغاتی گسترده، این رفت و آمدها را نشانه روی آوردن دنیا به ایران پس از تغییر رویکرد سیاست خارجی ایران در این دولت عنوان کرده بود!

به گزارش رجانیوز، بی‌توجهی دستگاه‌های امنیتی و وزارت امور خارجه به نظارت بر فعالیت‌ هیات‌های اعزامی از سوی کشورهای اروپایی به ایران که با دیدار این هیات‌ها با محکومان فتنه 88 و عناصر ضد نظام همراه بود، روز گذشته نتیجه خود را در بیانیه تندی که به تصویب اتحادیه اروپا رسید نشان داد، تا این اتحادیه به خود اجازه دهد برای جمهوری اسلامی ایران در اداره امور داخلی خود نیز تعیین تکلیف کند، بیانیه‌ای که به اعتقاد کارشناسان امنیت ملی، تلاشی جدی برای باز کردن پرونده‌ای جدید برای ایران در کنار پرونده هسته‌ای ارزیابی شده و البته با سکوت محض وزارت امور خارجه مواجه شده است.

 این در حالی است که با توجه به روند در پیش گرفته شده از سوی هیات‌های اروپایی در شکستن خطوط قرمز جمهوری اسلامی در داخل خاک ایران، رفتاری همچون تصویب قطعنامه اخیر، قابل پیش‌بینی بوده و بارها از سوی کارشناسان امور بین‌الملل و نمایندگان مجلس به دستگاه سیاست خارجی در این زمینه هشدارهای لازم ارائه شده بود، موضوعی که البته با بی توجهی وزارت خارجه و البته بیان مواضع کلیشه‌ای سخنگوی این وزارت خانه روبرو شد.

سفر هیات‌های اروپایی که در غالب سفر هیات پارلمانی اتحادیه اروپا، هیات پارلمانی انگلیس، حضور چند وزیر امور خارجه اروپایی و سفر اشتون - مسئول سیاست خارجی اروپا - صورت گرفت، حاشیه‌هایی داشت که انتقادات گسترده‌ای را در داخل کشور برانگیخت.

بی احترامی هیات پارلمانی اروپا در دیدار با هاشمی رفسنجانی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و دیدار این هیات با نسرین ستوده و جعفر پناهی از عناصر ضد نظام و محکومان فتنه 88، اظهارات گستاخانه وزیر امور خارجه لهستان و سوئد در قبال موضوع فلیترینگ سایت‌های صهیونیستی در ایران و در نهایت دیدار اشتون به عنوان وزیر خارجه اتحادیه اروپا با نرگس محمدی یکی از محکومین فتنه 88 و از عناصر ضد نظام در داخل خاک ایران، از مواردی بود که اعتراضات گسترده‌ای را به دنبال داشت.

این در حالی بود که با وجود واکنش کلیشه‌ای و کلی سخنگوی وزارت امور خارجه در قبال این اقدامات هیات‌های اروپایی که غالبا با ادبیاتی مشابه و همراه با ابراز بی اطلاعی از این اتفاقات اظهار می‌شد، مسئولان اروپایی نه تنها اعلام کردند که طرف ایرانی از برنامه اروپایی‌ها برای دیدارهای به اصطلاح حقوق بشری در داخل خاک ایران مطلع بوده‌ است، بلکه قرار دادن این دیدارها در برنامه سفر را شرط سفر خود به ایران عنوان کرده بودند که پیش از این به اطلاع دستگاه سیاست خارجی کشور رسیده‌ است. موضوعی که دقیقا در قطعنامه پارلمان اروپا به عنوان شرط سفر هیات‌های اروپایی به ایران نیز لحاظ شده  و روز گذشته به تصویب رسید.

با این وجود و در حالی که بهره‌برداری اتحادیه اروپا از دیدارهای اینچنینی، در آینده کاملا قابل پیش‌بینی بوده، وزارت امور خارجه هنوز بیان نکرده که دلیل پذیرش شرط غیرقابل اروپایی‌های برای سفر به ایران چه بوده است، و آیا در این پذیرش تعمدی هم وجود داشته است؟

اتحادیه اروپا در قطعنامه خود از تلاش برای تاسیس دفتر این اتحادیه در تهران با هدف « حمایت از گفتگو درباره مسائلی ازقبیل حقوق بشر و حقوق اقلیتها » سخن گفته و اعلام کرده است « هر گونه سفر آتی هیئت پارلمان اروپا به ایران باید منوط به تعهد آنها برای ملاقات با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی و دسترسی به زندانیان سیاسی باشد.»

این در حالی است که این اتحادیه در بیانیه خود انتخابات ایران را خارج از مغایر با استاندارهای دیپلماتیک عنوان کرده و با تعیین تکلیف برای جمهوری اسلامی، از لزوم آزادی محکومان فتنه 88 و دیگر محکومین امنیتی نیز سخن گفته است.

اتحادیه اروپا از آزاد نبودن همجنس بازان در ایران هم انتقاد کرده و خواسته است تا ایران شرایط زندگی آنها را نیز فراهم کند!

سیاست دولت جدید در قبال اتحادیه اروپا که نهایتا منجر به صدور قطعنامه حقوق بشری این اتحادیه علیه ایران شد، یادآور سیاست تحقیر‌آمیز گفتگوهای انتقادی در دولت هاشمی رفسنجانی است که در جریان آن، ایران اعلام کرد حاضر است در جلساتی مشترک با اروپا شرکت کند، تا در آن جلسات اروپا انتقادات خود از ایران را مطرح کند! و البته چند ماه پس از برگزاری این جلسات تحقیرآمیز، نه تنها نتیجه افزایش سطح مناسبات ایران و اروپا نبود بلکه دولت آلمان با تشکیل دادگاه میکونوس، علیه عالی‌ترین مقامات ایرانی اعلام جرم کرده و کشورهای اروپایی سفرای خود را به اروپا فراخواندند.

شاید بازخوانی بیان این واقعه در تاریخ سیاست خارجی جمهوری اسلامی از بیان مقام معظم رهبری، با توجه به شرایط موجود خالی از لطف نباشد: آن زمانى هم که ما متأسفانه یک مقدارى در مقابل دشمن کوتاه مى‌آمدیم، از این کارها میکردند. اینجور نیست که ما حالا چون ایستادگى کردیم، چون استقامت به خرج دادیم، بگوئیم اینها را سر لج آوردیم؛ نه. یک روزى در خطابه‌هاى مسئولینمان مناقب آمریکا ذکر میشد؛ همان روزها رئیس جمهور وقت آمریکا با سبکسرى تمام، ایران را به عنوان محور شرارت معرفى کرد! یک روزى یکى از دولتهاى اروپائى نسبت به جمهورى اسلامى اظهار علاقه و ارتباط و اینها میکرد؛ همان دولت سر قضیه‌ى قهوه‌خانه‌ى میکونوس دادگاه تشکیل داد، مسئولین درجه‌ى یک کشور را در آن دادگاه متهم کرد! دولتهاى اروپائى با آنها همدست شدند، همه‌شان سفراى خود را از تهران فراخوانى کردند؛ اینها که یادمان نرفته. خواستند سیلى بزنند، البته سیلى سخت‌ترى خوردند. از همین حسینیه آنچنان سیلى‌اى خوردند که بعد تا مدتها دنبال علاجش بودند! هر وقت توانستند، آنها درصدد سیلى زدن برآمدند. هر وقت ما کوتاه آمدیم، یک خرده‌اى سست برخورد کردیم، آنها پرروتر شدند. نخیر؛ ایستادگى جمهورى اسلامى، تصریح به شعارهاى انقلاب، تصریح به مبانى انقلاب، عزت ما را در دنیا بیشتر کرده است.

آنچه در ادامه می‌خوانید، متن کامل قطعنامه ضد ایرانی اتحادیه اروپاست:

متن کامل قطعنامه پارلمان اتحادیه اروپا درباره ایران

 

پارلمان اروپا

- باعنایت به مصوبه های قبلی پارلمان اروپا درباره ایران بویژه قطعنامه مصوب مارس 2011 درباره رویکرد اتحادیه اروپا درباره ایران، قطعنامه مصوب نوامبر 2011 درباره موارد اخیر نقض حقوق بشر در ایران، قطعنامه مصوب فوریه 2012 درباره برنامه هسته ای ایران و قطعنامه مصوب چهاردهم ژوئن 2012 درباره وضع اقلیتهای قومی در ایران؛

- باعنایت به بیانیه مشترک کاترین اشتون نماینده عالی اتحادیه اروپا و محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران در تاریخ بیست و چهارم نوامبر 2013 در ژنو و با عنایت به بیانیه کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تاریخ دوازدهم ژانویه 2014؛

- باعنایت به نتایج شورای اروپا به تاریخ پانزدهم اکتبر 2012 و شانزدهم دسامبر 2013 و باتوجه به اصلاحات درباره تدابیر محدودکننده به اجرا گذاشته شده علیه ایران مصوبه شورای اروپا در نشست بیستم ژانویه 2014؛

- با عنایت به نتیجه گیری های نشست شورای اروپا در بیست و یکم 2011 مبنی بر اعلام اجرای اقدامات محدود کننده با هدف هدف قرار دادن افراد مسئول در نقض جدی حقوق بشر (در ایران)؛

- با عنایت به بیانیه کاترین اشتون درباره آزادی نسرین ستوده و دیگر زندانیان عقیدتی در ایران در سپتامبر 2013؛

-  باعنایت به گزارش گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضع حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران به تاریخ چهارم اکتبر 2013 و بیانیه اخیرش به تاریخ بیست و دوم ژانویه 2014 که حاوی هشدارهایی درباره افزایش شدید اعدام با دار در ایران است و همچنین با عنایت به گزارش دهم سپتامبر دبیرکل سازمان ملل متحد درباره وضع حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران؛

- با عنایت به مصوبه یازدهم دسامبر 2012 اتحادیه اروپا درباره راهبرد آزادی دیجیتال در سیاست خارجی پارلمان اروپا؛

- باعنایت به اعلامیه انتخابات آزاد و سالم که به اتفاق آراء در بیست و ششم مارس 1994 در اتحادیه بین المجالس جهان به تصویب رسید و پارلمان ایران نیز عضو این اتحادیه است؛

- باعنایت به قطعنامه های مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره وضع حقوق بشر در ایران از نوزدهم نوامبر 2013 که در آن مراتب نگرانی عمیق درباره نقض مستمر و مکرر حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران ابراز شده است و مواردی ازقبیل استفاده خودسرانه و مکرر و جاری استفاده از حکم اعدام را فرامی گیرد اما محدود به این موارد نیست؛

- باعنایت به قطعنامه سازمان ملل متحد درباره دنیای ضدخشونت و افراط گرایی خشونت طلبانه مصوبه هجدهم دسامبر 2013؛

و

- با عنایت به قانون شماره 110 (بند2) درباره قوانین رویه کاری پارلمان اروپا

 

اعلام می دارد

A. باوجود آنکه 24 نوامبر 2013 در ژنو، کاترین اشتون به همراه وزرای خارجه گروه سه کشوراروپایی بعلاوه سه (1+5) به توافق نامه موقت با جمهوری اسلامی ایران درباره مسئله هسته ای با عنوان طرح مشترک اقدام دست یافت که از این پس با نام ایران خوانده می شود، و باوجود آنکه در دهم ژانویه 2014 گروه سه کشور اروپایی بعلاوه سه به توافق نامه ای درباره سازوکار اجرایی طرح مشترک اقدام دست یافت و باآنکه دوره اجرایی شش ماهه برای طرح مشترک اقدام ضروری است و مستلزم اقدامات همزمان و متقابل ازجانب دو طرف است؛

B. باوجود آنکه انتخابات ریاست جمهوری ایران مطابق استانداردهای دموکراتیکی برگزار نشد که اتحادیه اروپا برای آن ارزش قائل است، و با آنکه حسن روحانی رئیس جمهور ایران آمادگی خودش را برای برقراری روابط سازنده تر و بازتر بین ایران و غرب اعلام کرده است و باآنکه علاوه بر توافق هسته‌ای لازم است موضوعات مختلف ازجمله حقوق بشر و امنیت منطقه ای بین اتحادیه اروپا و ایران به بحث گذاشته شود؛

C. باوجود آنکه تعهدات مطرح در طرح مشترک اقدام فقط گام اول برای رسیدن به توافقی کاملتر درباره مسئله هسته ای ایران است و هدف از آن کاهش دادن تنشهای فوری و ایجاد فضا و زمان بیشتر برای رسیدن به راه حل دیپلماتیک جامع است و باآنکه فعالیتهای هسته ای ایران ناقض قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد بوده است؛

D. باوجود آنکه تحولات سیاسی داخلی در ایران و توافق نامه موقت درباره مسئله هسته ای ایران سبب شده است فرصتی برای اصلاحات از درون ایران و بهبود روابط خارجی آن با اتحادیه اروپا بوجود بیاید؛

E. باوجود آنکه مذاکرات برای رسیدن به توافق همکاری ها و تجارت جامع و مذاکرات درباره توافق برای گفتگوی سیاسی بین اتحادیه اروپا و ایران در سال 2002 شروع شد و باوجود آنکه این روند در سال 2005 درنتیجه افشای فعالیت های هسته ای یا مخفی ایران و خودداری ایران از همکاری کامل با آژانس بین المللی انرژی اتمی متوقف شد؛

F. باوجود آنکه مشخصه وضع حقوق بشر در ایران، همچنان نقض مستمر و گسترده حقوق اساسی در ایران است؛

G. باوجود اینکه ایران جوانترین جمعیت جهان را دارد بطوریکه بیش از هفت میلیون کودک زیر شش سال در این کشور زندگی می کنند؛ و

H. باوجود آنکه ایران هنوز هم حاضر نیست با نهادهای مختلف سازمان ملل متحد در حوزه حقوق بشر همکاری کند ازجمله حاضر نیست به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضع حقوق بشر در جمهوری اسلامی روادید سفر به ایران را بدهد و درنتیجه مانع از آن می شود که وی به گونه ای مستقل به وظایفش عمل کند،

 

پارلمان اروپا در حوزه های ذیل ، اعلام می دارد که

- در حوزه مسئله هسته‌ای

1. پارلمان اروپا از توافق موقت ژنو بین گروه سه بعلاوه سه و ایران درباره برنامه هسته ای ایران استقبال و تاکید می کند که استمرار تعامل سازنده همه طرفها در روند مذاکرات ضروری است تا اینکه از این طریق، توافق جامع در بازه زمانی مورد توافق حاصل شود؛

2. پارلمان اروپا تاکید می کند هیچ گزینه ای بجای گزینه راه حل مسالمت آمیز مسئله از طریق مذاکرات وجود ندارد آنهم راه حلی که به نگرانی های جامعه بین المللی بپردازد مبنی بر اینکه ماهیت برنامه هسته ای ایران صرفا صلح آمیز است و درعین حال به حساسیتهای امنیتی ایران و کشورهای منطقه پرداخته شود؛

3. پارلمان اروپا از تصمیمات اتخاذ شده در شورای اروپا در جلسه بیستم ژانویه 2014 آن درباره اجرای طرح مشترک اقدام بویژه مفادی از تصمیماتش درباره کاهش نسبی تحریمها استقبال می کند و بر اهمیت اساسی نظارت جدی پایبندی ایران به اجرای تعهداتش در طرح مشترک اقدام تاکید می کند و معتقد استوقتی توافق جامعی حاصل شود که درباره ماهیت صرفا صلح آمیز برنامه هسته ای ایران اطمینان خاطر بوجود بیاورد، تحریمهای اعمال شده علیه ایران که به برنامه هسته ای این کشور مرتبط است باید به صورت تدریجی برداشته شود.

 

- درحوزه چشم انداز مناسبات ایران و اتحادیه اروپا

4. پارلمان اروپا تاکید می کند که برقراری روابط سازنده تر با ایران به پیشرفت در اجرای کامل تعهدات ایران مطابق طرح مشترک اقدام مشروط است. پارلمان اروپا امیدوار است که پیشرفت در اجرای طرح مشترک اقدام و مذاکرات درباره توافق ژنو، زمینه را برای مناسبات سازنده تر بین ایران و اتحادیه اروپا برای رسیدگی به مسائلی از قبیل نگرانی های منطقه ای درباره موضوعاتی ازقبیل جنگ داخلی سوریه و مبارزه با اشکال مختلف تروریسم و خاستگاههای آن و همچنین حوزه هایی ازقبیل توسعه اقتصادی و توافق های تجاری و ترویج قانون مداری و حقوق بشر هموار کند؛

5. از بخش اقدامات خارجی اتحادیه اروپا می خواهد تا همه کارهای مقدماتی برای افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران را تا پایان سال 2014انجام بدهد. پارلمان اروپا قویا بر این باور است که این کار می تواند ابزاری موثر برای تاثیرگذاری بر سیاستهای ایران به گونه ای باشد که حامی گفتگو درباره مسائلی ازقبیل حقوق بشر و حقوق اقلیتها باشد.

6. پارلمان اروپا از شورای اروپا دعوت می کند تا براساس پیشرفت اساسی در مذاکرات در حوزه هسته ای ، مذاکرات درباره اقدامات خاصی را شروع کند که می تواند به بهبود در روابط دوجانبه بین اتحادیه اروپا منجر شود ازجمله چارچوب قراردادی آتی برای این روابط و بهبود همکاری های بخشی. در این حوزه برای نمونه می توان بر توسعه جامعه مدنی و بخش خصوصی در ایران و همچنین حوزه هایی ازقبیل مبارزه با مواد مخدر تمرکز کرد و درعین حال اطمینان حاصل کرد که مظنونان از محاکمه عادلانه برخوردار خواهند بود و مشمول حکم اعدام نخواهند شد. همکاری های زیست محیطی، انتقال فناوری، برنامه ریزی و توسعه زیرساختها، آموزش و فرهنگ، محافظت از کودکان و سلامت، و همچنین طرحهای مشترک ازجمله پیشبرد حفاظت از حقوق بشر ومقابله با شیوع احتمالی بیماری های مسری ازقبیل فلج اطفال و سرخک بویژه درمیان کودکان ازجمله دیگر حوزه های این همکاری است. پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا می خواهد تا دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی را تسهیل کند که دسترسی به آنها در غیراین صورت به علت تحریمهای موجود دشوار است.

7- نگرانیهای خاص مربوط به بدتر شدن اوضاع محیط زیست در ایران به ویژه درباره کمبود آب، بیابان زایی و آلودگی هوا را یادآوری می کند. همچنین از اتحادیه اروپا دعوت شده است امکان همکاری میان موسسات تحقیقاتی اروپایی و ایرانی، سازمان های محیط زیستی و شهرهای دو طرف را فراهم کند.

8- اهمیت تجارت با ایران برای بسیاری از شرکتهای متوسط اروپایی را ذکر و تاکید می کند چنین تجارتی باید به طور مثبت به اجرای طرح اقدام کمک کند.

9-در همان حال از کمیسیون و اداره امور خارجه اتحادیه اروپا دعوت می کند از همه ابزارهای این اتحادیه برای تلاشی متمرکز برای تقویت و توسعه جامعه مدنی در ایران استفاده کند و تبادل دانشجو، هنرمند و دیگر گروههای اجتماعی و همچنین تبادلات فرهنگی و دانشگاهی را افزایش دهد و مشارکت جوانان و جامعه مدنی را ارتقا دهد. برای دستیابی به این هدف، به تبادلات و همکاریهای بیشتری میان اداره امور خارجه اتحادیه اروپا و شعبات مربوطه کمیسیون اروپا از جمله اداره کل همکاری و توسعه نهاد کمک اروپا دعوت شده است.

10-خواستار استقلال بیشتر در سیاستگذاری اتحادیه اروپا در قبال ایران می شود، در عین حال با متحدان و شرکا هماهنگی انجام می شود.

 

درباره مسائل منطقه ای

11- در نظر دارد که ایران باید از نفوذ قابل توجه خود در سوریه برای توقف جنگ داخلی خونین استفاده کند. همچنین از رهبران ایران می خواهد نقشی سازنده در تلاشهای بین المللی برای پیدا کردن راه حلی برای بحران سوریه داشته باشند، همچنین در نظر دارد که ایران باید در همه بحثها و گفتگوها با این هدف مشارکت داشته باشد، البته به شرط اینکه تعهد خود را به پیدا کردن راه حلی دیپلماتیک برای بحرانهای سوریه و منطقه نشان دهد.

12- در نظر دارد که همکاری بیشتر میان اتحادیه اروپا و ایران بر مبنای اجرای معتبر و موثق طرح مشترک اقدام و در آینده، اجرای توافقنامه جامع، بتواند به لحاظ ایجاد ثبات در خاورمیانه مفید باشد، به ویژه اتحادیه اروپا را تشویق می کند امکان گفتگو میان ایران و اعضای شورای همکاری خلیج فارس را فراهم کند.

1-این دیدگاه را دارد که اتحادیه اروپا، آمریکا و ایران باید همکاریهای خود را در افغانستان به ویژه درباره مسئله قاچاق مواد مخدر و مسائل بشردوستانه از جمله محافظت از آوارگان و تضمین دفاع از دستاوردهای حقوق بشری به منظور دستیابی به راه حلی مسالمت آمیز و پایدار برای جنگ افغانستان توسعه دهند. همچنین یادآوری می کند که ایران میزبان حدود سه میلیون آواره افغان است و از ایران، آژانسهای سازمان ملل و جامعه بین المللی می خواهد احترام به حقوق اولیه آنها را تضمین کنند.

 

درباره حقوق بشر

14- از آزادی چند نفر از زندانیان عقیدتی در ایران از جمله نسرین ستوده که وکیل حقوق بشر و برنده جایزه ساخاروف است استقبال می کند و از مقامات ایران می خواهد همه مدافعان حقوق بشر، زندانیان سیاسی، فعالان اتحادیه های صنفی، فعالان کارگری و آنهایی را که پس از انتخابات سال 2009 زندانی شده اند، آزاد کنند. همچنین علاقه خود را به طرح حسن روحانی رئیس جمهور ایران برای تنظیم منشور حقوق شهروندی اعلام می کند هر چند همچنان نگرانی عمیق خود را درباره وضع حقوق بشر در ایران به ویژه ادعاهای گسترده شکنجه، محاکمات ناعادلانه از جمله محاکمه وکلا و مدافعان حقوق بشر و مصونیت در رابطه با نقض حقوق بشر ابراز می کند. همچنین در رابطه با شمار زیاد اعدامها در سال 2013 و 2014 هشدار می دهد که از جمله این اعدامها، افراد زیر سن قانونی هستند. یادآوری می کند که بیشتر اعدامهای سال 2013 در پنج ماه آخر سال بوده است، همچنین محدودیتها درباره آزادی اطلاعات، انجمن، بیان، تجمعات، مذهب، آزادی دانشگاهی، آموزشی و آزادی حرکت و جنبش و همچنین سرکوب و تبعیض مبتنی بر مذهب، باور، قومیت، جنسیت و گرایش جنسی را محکوم می کند که بیشتر درباره جامعه بهائی، مسیحی، افراد مرتد و مسلمانانی که به ادیان دیگر گرویده اند، وجود دارد.

15- بر این باور است که منشور حقوق شهروندی باید کاملا با تعهدات و وظایف بین المللی ایران به ویژه تعهدات بین المللی در خصوص عدم تبعیض و حق حیات، ترویج و اجرای ممنوعیت شکنجه، تضمین آزادی کامل مذهب و باور، تضمین آزادی بیان منطبق باشد که هم اکنون با تعریف مبهم جرائم مرتبط با امنیت ملی محدود شده است.

16- بنابراین، از اتحادیه اروپا می خواهد در همه روابطش با ایران مسئله حقوق بشر را در اولویت قرار دهد، همچنین بر این باور است گفتگوهای در سطح بالا و جامع درباره حقوق بشر با ایران باید بخشی از چارچوب آینده سیاستگذاری اتحادیه اتحادیه اروپا در روابط دوجانبه با ایران باشد. همچنین از اتحادیه اروپا می خواهد گفتگوها درباره حقوق بشر را با ایران شروع کند که شامل مسائل قضایی و امنیتی و نیز معیارهای روشنی است که بر اساس آن پیشرفتها می تواند اندازه گیری شود. از اتحادیه اروپا می خواهد کاملا از اقدامات گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره وضع حقوق بشر در ایران حمایت کند و از ایران می خواهد هر چه سریعتر و بدون قید و شرط به گزارشگر ویژه روادید برای ورود به این کشور بدهد. ناوی پیلای کمیسر عالی سازمان ملل متحد را تشویق می کند از دعوت مقامات ایران برای سفر به ایران استفاده کند، از ایران می خواهد تاریخی را برای حذف کامل مجازات اعدام تعیین کند.

17-تاکید می کند هر گونه سفر آتی هیئت پارلمان اروپا به ایران باید منوط به تعهد آنها برای ملاقات با مخالفان سیاسی، فعالان جامعه مدنی و دسترسی به زندانیان سیاسی باشد.

18-بر اهمیت ایجاد محیطی مساعد برای عملکرد مناسب سازمانهای جامعه مدنی از جمله ایجاد چارچوب قانونی اصلاح شده تاکید می کند. از اتحادیه اروپا می خواهد از دستورالعملها و خط مشی های حقوق بشر اتحادیه اروپا از جمله دستورالعملهای مربوط به مدافعان حقوق بشر و اصلاحات جدید فراهم شده از طرف «نهاد اروپایی ارتقای دموکراسی و حقوق بشر 2014 تا 2020» و پتانسیل نهاد تازه تاسیس وقف برای دموکراسی به منظور حمایت از مدافعان حقوق بشر ایران و سازمانهای جامعه مدنی حداکثر استفاده جهانی را ببرد.

19-با درخواست مبرم 772 روزنامه نگار ایرانی از رئیس جمهور کشورشان برای عمل به وعده های خود و بازگشایی انجمن روزنامه نگاران، همسو شود.

20-اتحادیه اروپا را تشویق می کند در شراکت با سازمانهای بین المللی امکان تمدید کمکهای فنی را به ایران در زمینه اصلاح قوانین و رویه های کیفری که هم اکنون مد نظر مجلس ایران است، بررسی کند. همچنین نگرانی خود را به ویژه درباره ناتوانی زندانیان برای دسترسی به وکیل در زمان بازجوییها و همچنین درباره اتهامات جدی بدرفتاری در زمان بازداشت پیش از طرح اتهام و پیش از محاکمه و همچنین درباره محاکمه غیرنظامیان در دادگاههای انقلاب ابراز می کند. همچنین تاکید می کند که استقلال دستگاه قضایی از مداخلات سیاسی و تضمین محاکمه آزاد، کلید تدوین و توسعه قوانین و رویه مدرن کیفری است و در رسیدگی به مسائل حقوق بشر، حیاتی است.

21- از ایران می خواهد با نهادهای بین المللی حقوق بشری و سازمانهای غیردولتی از طریق عمل به توصیه های سازمان ملل متحد و بازنگری جامع دوره ای و همچنین از طریق فعال سازی هیئتها و ماموریتهای سازمانهای بین المللی حقوق بشری همکاری کند.

22- بر این باور است که حقوق زنان باید بدون کم و کاست در کانون توجه ویژه در هر گونه گفتگو میان اتحادیه اروپا و ایران باشد و معتقد است با وجود پیشرفتهایی که تا کنون صورت گرفته است، اوضاع زنان در ایران همچنان با تبعیضهای غیرقابل قبول به ویژه در خصوص مسائل حقوقی، همچنین در رابطه با قوانین خانواده و مشارکت آنها در زندگی اقتصادی و سیاسی مخدوش است.

23- به ریاست این نهاد توصیه می کند این قطعنامه را به شورا، کمیسیون، نهاد امور خارجه اتحادیه اروپا، دولتها و پارلمانهای کشورهای عضو و دولت و مجلس جمهوری اسلامی ایران بفرستد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : جمعه 93/1/15
زمان : 11:53 صبح
سخنان مهم آیت الله جنتی در همایش مسئولان نظارتی شواری نگهبان در
نظرات ()

سخنان مهم آیت الله جنتی در همایش مسئولان نظارتی شواری نگهبان در مشهد/
تلاش‌ها برای نفوذ به خبرگان، وظیفه شورای نگهبان را سنگین‌تر می‌کند/ با اثبات صحت انتخابات، با تسامح برای سران فتنه حکم اعدام صادر نشد تا توبه کنند

 

گروه سیاسی - رجانیوز: آیت‌الله احمد جنتی در همایش مسئولان نظارتی شورای نگهبان در مشهد گفت: تنها نهادی که درباره رهبری می‌تواند تصمیم بگیرد مجلس خبرگان است؛ در حال حاضر عده‌ای می‌خواهند با نفوذ به مجلس خبرگان این سنگر را فتح کنند، با وجود این مسئله وظیفه شورای نگهبان سنگین‌تر می‌شود.

به گزارش رجانیوز به به نقل از صبح توس، آیت‌الله احمد جنتی در همایش مسئولان نظارتی شورای نگهبان که در تالار ابن هیثم مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مسئله فرهنگ احتیاج به قشر خاص و مراکز خاصی همچون ائمه جمعه، طلاب، مدارس و دانشگاه‌ها ندارد. چون فرهنگ موضوعی عمومی بوده که مطابق فرموده رهبر معظم انقلاب همانند تنفس لازم و ضروری است.
 

وی با بیان این که مسئله فرهنگ از زمان کودکی شروع و تا هنگام مرگ ادامه می‌یابد، افزود: متأسفانه فرهنگ به این عظمت هنوز شناخته نشده و مورد توجه قرار نگرفته به طوری که حتی برخی از افراد ایثارگر و جهادگر هم ممکن است اهمیت فرهنگ را به خوبی درک نکرده باشند.

ایت الله جنتی با بیان اینکه حل تمام مشکلات از طریق فرهنگ انجام می‌شود، گفت: فرهنگ از خداشناسی و خداپرستی شروع می‌شود بنابراین انبیا از همین نقطه کار خود را آغاز می‌کردند، سپس مسئله پیغمبرشناسی، بهشت و جهنم، معارف اسلامی و شناخت اولیای الهی و ائمه معصوم(ع) و اخلاق و رفتار اسلامی که شاخه‌های فرهنگ اسلامی را تسهیل می‌دهند قرار می‌گیرد.

دبیر شورای نگهبان تصریح کرد: عده‌ای هم اکنون در دنیا خونریزی می‌کنند و بیگناهان را می‌کشند و با قتل و غارت بشر را از هستی ساقط کرده‌اند که در واقع مشکل فرهنگی سبب این اتفاق شده است. چون آنها به قیامت و حساب و کتاب اعتقاد ندارند. همچنین به اخلاق و پیمان‌های بین المللی پایبند نیستند و هر روز مصیبت تازه‌ای را برسر کشورها وارد می‌کنند. که نمونه بارز آن را می‌توان در اتفاقات کشورهای سوریه و افغانستان مشاهده کرد، این عده تمام ارزشها مانند حسینیه و مساجد را خراب کرده و جوانان پاک را به شهادت می‌رسانند.

 

در نظام جمهوری اسلامی نقطه شروع باید مسئله فرهنگی قرار گیرد

 امام جمعه موقت تهران تأکید کرد: درحال حاضر فرهنگ از بین رفته است و در نظام جمهوری اسلامی ایران نقطه شروع باید مسئله فرهنگی قرار گیرد که این امر با بصیرت کامل محقق می‌شود.

آیت الله جنتی خاطرنشان کرد: به تازگی خبری مبنی براینکه یونیسف بر روی روحیه و عقاید کودکان کار می‌کند شنیده‌ام و این در صورتی است که ما در غفلت مطلق به سر می‌بریم، باید از همان کودکی بر روی فرهنگ فرزندان خود کار کنیم. البته مسئولان فرهنگی نیز باید به این امر توجه کافی داشته باشند. چون مردم ما سختی بسیاری کشیده‌اند و فرزندان خود را تقدیم اسلام و انقلاب کرده‌اند. بنابراین نباید از کنار مسئله فرهنگ به راحتی عبور کنیم.

وی با تأکید براینکه اساس اسلام مسئله فرهنگ است، اظهار کرد: فردی که مکلف باشد باید بصیرت داشته و بداند چه اتفاقاتی در کشور می‌افتد و چه دست‌هایی در داخل و خارج به دنبال ضربه زدن به نظام هستند، چه افرادی که خارج از کشور سیلی خورده از این مملکت بوده و چه افرادی که در داخل کشور جلوی غارتگری و شهوت‌رانی آنها گرفته شده در صدد انتقام هستند. که همه ما باید به این موضوع واقف باشیم.

دبیر شورای نگهبان افزود: یک مسلمان نمی‌تواند بی تفاوت به مسائل خود باشد چون فرهنگ اسلامی به انسان می‌گوید که در مقابل حتی نفس کشیدن مسئول است و همه چیز حساب دارد و هر انسانی نگهبانی دارد که در آخرت باید پاسخگوی اعمال خود در مقابل پروردگار باشد.

 

افراد دارای ابتکار و اندیشه، در راستای تحقق شعار سال گام بردارند

 آیت الله جنتی با تأکید بر توجه تمام افراد به فرمایشات مقام معظم رهبری گفت: امیدوارم فرمایشات رهبر معظم انقلاب به تحقق برسد و افرادی که دارای ابتکار و فکر و اندیشه هستند به تکاپو افتاده و در راستای تحقق شعار سال گام بردارند. به طوری که در پایان سال گزارشی از عملکرد خود ارائه دهند که سبب خشنودی مقام معظم رهبری شود.

وی تصریح کرد: در جریان فرهنگی عده‌ای همچون روحانیون، طلاب، ائمه جمعه و اساتید دانشگاهی در صف مقدم قرار دارند و باید موضوع فرهنگ را از مدارس نهادینه کنیم، دانشگاه‌ها کادرپروری می‌کنند و نماینده مجلس و وزیر آینده کشور را می‌سازند و تصور کنید اگر در این دانشگاه‌ها فرهنگ حاکم نباشد آینده کشور چگونه می‌شود؟

امام جمعه موقت تهران خاطرنشان کرد: آیات مختلف قرآن کریم همچون نور است و در مواقع مختلف به داد انسان می‌رسد و سختی‌ها را می‌توان با انس به قرآن کاهش داد. بنابراین باید به این موضوع توجه شود که چرا در حال حاضر قرآن مهجور شده و کمتر به آن توجه می‌شود.

 

عده ‌ای از هم‌اکنون در حال برنامه ریزی برای تصرف مجلس خبرگان هستند

 دبیر شورای نگهبان با بیان اینکه از هم اکنون باید به برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری توجه شود، تأکید کرد: انتخابات خبرگان رهبری بسیار مهم است چون به رهبری و ستون انقلاب مربوط می‌شود و عده ‌ای از هم‌اکنون در حال برنامه ریزی برای تصرف مجلس خبرگان هستند. بنابراین نیازمند یک بیداری و بصیرت هستیم تا مسئولیت سنگین شورای نگهبان را به خوبی اجرایی کنیم.

آیت الله جنتی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون در برگزاری انتخابات در کشور به خوبی کار شده است و افرادی که مسئله تقلب در انتخابات را مطرح کرده‌بودند و عده‌ای را به خیابان‌ها کشاندند با مشخص شدن انتخابات سالم مجرم شناخته شدند اما با آنها مسامحه شد و حکم اعدام لحاظ نشد تا بتوانند توبه کنند.

وی عنوان کرد: ادعای تقلب در انتخابات ریاست جمهوری سال 88 از سوی برخی از اشخاصی که انتظار نمی‌رفت بیان شد که این امر سبب فریب جوانان کشور شد و وضع کشور در بدترین شرایط پس از پیروزی انقلاب قرارگرفت و بعد از اینکه طوفان‌ها در کشور خوابید مشخص شد نظارت شورای نگهبان صحیح بوده و ناظران با صداقت و صمیمیت کار خود را انجام داده‌اند.

امام جمعه موقت تهران با تأ کید براینکه برگزاری انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری با دوره دهم تفاوتی نداشته است، گفت: شورای نگهبان به جز قانون به چیز دیگری پایبند نبوده و در حقیقت سنگر شورای نگهبان نفوذناپذیر است و در حال حاضر 300 تا 400 هزار نفر ناظر شورای نگهبان در سراسر کشور با روشنگری و بصیرت فعالیت می‌کنند تا اگر دوباره مانند زمان فتنه افرادی قصد ابراز تقلب در انتخابات را داشتند دیگر جوانان حرف آنها را باور نکنند.

دبیرشورای نگهبان تأکید کرد: تنها نهادی که در باره رهبری می‌تواند تصمیم بگیرد خبرگان است و در طول تاریخ اگر رهبر شرایط خود را از دست بدهد این مجلس خبرگان است که می‌تواند رهبر را عزل و قدرت وی را محدود کند. بنابراین در حال حاضر که عده‌ای می‌خواهند با نفوذ به مجلس خبرگان این سنگر را فتح کنند وظیفه شورای نگهبان سنگین تر می‌شود.

 

رهبری با درایت خود فتنه‌های کشور را خاموش می‌کنند

 آیت الله جنتی تصریح کرد: افتخار ما در دنیا این است که آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب در کشور هستند و اگر ایشان بر جهاد تأکید می‌کنند خود جزو مجاهدین هستند و به وقت با درایت خود فتنه‌های کشور را خاموش می‌کنند.

وی تصریح کرد: امام خمینی (ره) حتی بعد از مرگشان نیز امام ما به شمار می‌روند بنابراین باید وصیتنامه ایشان را بخوانیم و سرلوحه کار خود قرار دهیم.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 93/1/11
زمان : 2:50 عصر
بازتاب نامه یک مادر شهید
نظرات ()

روز گذشته و همزمان با سفر کاترین اشتون به اصفهان، یکی از مادران شهدا که سه فرزند و همچنین برادر خود را در راه اسلام و انقلاب فدا کرده بود، نامه ای به اشتون نوشت و نکاتی را که حتی بسیاری از ما فراموش کرده بودیم به اشتون و ما یادآوری کرد. حاجیه خانم بحرینیان دشمنی های اروپا و غرب با ایران و اسلام را به یادمان آورد و اینکه نباید فریب لبخندهای چند روزه را خورد.

به گزارش رویش نیوز، آنچه که از دل یک مادر شهید داغ دیده برآمده بود، بزودی بر دل همگان نشست و پس از قرارگرفتن این نامه بر روی خروجی رویش نیوز، بسیاری از خبرگزاری ها و سایت های خبری این نامه را بازتاب دادند. تاثیرگذاری این نامه به حدی بود که تعدادی از روزنامه های صبح کشور نیز تیتر یک خود و یا صفحه اول خود را به این نامه اختصاص داده بودند. بازتاب این نامه در رسانه های گروهی چنان زیاد بوده که می توان گفت سفر اشتون تحت الشعاع قرار داد و نقشه های شومشان را برآب داد.

طعم حقوق بشر شما و رهبرانتان را با تمام وجودمان حس کرده‏ایم/ زمانی که اروپا به صدام بمب شیمیایی داد کجا بود؟/ انسان ها را قتل عام میکنید و نامش را حقوق بشر نهاده اید/ لطفا سری به گلستان شهدای اصفهان بزنید و ... تیترهایی است که رسانه ها برای پوشش این خبر انتخاب کردند.

آنچه در ادامه می آید، گزیده ای از نظرات کاربران بیش از 100 خبرگزاری، سایت خبری، وبلاگ، موتور جستجو، فروم و ... در ذیل این نامه است. نظراتی که نشان می دهد شهدا همچنان روشنی بخش مسیر این مردم خواهند بود. دشمنان خارجی و مغرضان داخلی ببینند که مردم ایران، چگونه به یک سرباز ولایت و مادر شهید لبیک گفته اند. مادری که همه سرمایه اش را وقف ولایت فقیه و نظام اسلامی کرده است.

نظرات مخاطبان بسیار زیادتر از آن است که بشود همگی را در یک مطلب جا داد، لیکن گزیده ای را تقدیم میکنیم:

آفرین بر غیرت وصبوری زینب گونه این مادر که حقا که این دست نوشته همه ما را به فکر وا می دارد.

.....................................................................

نمیدانم بلکه نمی توانم چیزی بگویم...فقط وفقط با فرزندانتان محشور شوید.

.....................................................................

آفرین بر این نوشته زیبا و پر از شجاعت و شهامت. واقعا اگر خانون اشتون دنبال حقوق زنان و حقوق بشر است می بایست با مادران شهدای هسته ای و حماسه 8 سال دفاع مقدس حرف می زد وآنان رامی دید. به گفته این مادر شهید بزرگورا سری به یکی از گلزار های شهدا می زد و می دید دشنمان به ظاهر با کلاس و مدرن و با طبل تو خالی دموکراسی چه بر سر این کشور آورده اند. در ضمن چرا باید هر مهمان خارجی که وارد کشور می شود آزادانه هرجا می خواهد برود مگر این امکان برای ایران هم میهاست. دستگاههای امنیتی بیشتر در زمان حضور میمانان خارجی ورود و خروج آنان را کنترل کنند.

.....................................................................

احسنت، درود بر شما مادران بسیجی بصیر

.....................................................................

ماشاالله به این مادر. واقعا خوشم اومد

.....................................................................

باسلام وعرض ادب محضر مادرعزیزم سرکارخانم بحرنیان. دیگرفرزندان شما نیزجان برکفند. خم به ابرو بیارید، عاشورا رابرایتان تجدید خواهیم نمود. ازاینان جز این انتظار نداشته باشید.

.....................................................................

سلام و درود خدا بر تو مادر ایرانی. این نامه سراسر عشق، ایثار به ایران، رهبری نظام اسلامی است. گفتی من ایرانیم. از راه دور بوسه برخاک میزنیم هرکجا شما مادران شهید پا میگذارید.

.....................................................................

احسنت به مادر شهید که با بیان حقیقت روح شهدا را شاد نمودند ولی کی افرادی مثل اشتون بیدار خواهند شد و وقایع را آن طور که هست بیان خواهند کرد. این ها به دنبال منافع خود و اربابان خود هستند. حقوق بشر و کلمه حقوق بشر نیز تکه کلام آن ها شده برای سوء استفاده. اگر اشتون راست می گفت یک سری به خانواده شهید احمدی روشن یا یکی از شهدای جنگ تحمیلی عراق علیه ایران می رفت نه این که در این سفر نیز خیمه شب بازی کندو....

.....................................................................

واقعا مشت محکمی به دهان امریکا زدید مثل فرزندان برومندتان. میخاستم ازتون تشکر کنم اجرتون با خدا

.....................................................................

سلام و درود بر این مادر این شهیدان

.....................................................................

یاد شهدا همیشه زنده و پاینده است به کوری چشم دشمنان داخلی و خارجی.

.....................................................................

افرین براین مادران بزرگ که هنوز مانند فرزندان قهرمانشان در مقابل استکبار دلیرانه می ایستند.

.....................................................................

سلام بر تو ای مادر صبور و مهربان

.....................................................................

سلام بر دامن مادران شهدا که اینچنین فرزندان عاشورایی را پروراندند

.....................................................................

در ابتدا اجازه بدهید دستتان را بوسیده و به این درک و بیان شما افرین بگویم. مادرعزیزم من دختری19ساله ام و تمام بیانات شما را باتمام وجودم درک میکنم و یکبار هم به سرزمین از خون شسته ی شلمچه مشرف شده ام. میخواهم بگویم طبق گفته ی شما اگر روزی قرار باشد به خاک ایرانم تجاوز شود، من خود هر چند بی تجربه ولی از خون شهدایم و خاک کشورم پاسبانی خواهم کرد. ازشهدایتان بخواهید برایم دعا کنند امسال قرار است کنکور بدهم.

.....................................................................

سلام و درود خداوند بر شیر زنانی همچون این مادر بزرگوار که هر آنچه عزت و آبرو داریم بدون شک ثمره و حاصل ایثار و از جان گذشتن عزیزان این مادر و صبر و شکیبایی این مادر و دیگر مادران خطه دلاور خیز ایران است. آری مادرم ملتی که زیر سایه ولایت نفس می کشد و تا نفس دارد پشتیبان ولایت فقیه خواهد بود از هیچ قدرت شیطانی بیمی به خود راه نخواهد داد.

.....................................................................

افرین بر خانم بحرینیان واقعا حرف دل مارو زدین

.....................................................................

  این زنان قابل افتخارند .. نه انها که کشته مرده ی اروپا اند و در اولین فرصت پناهنده میشوند

.....................................................................

سلام خدا برشهیدان و خانواده معظم آنها در جواب این مادر بزرگوار شهید میگویم: مادر عزیز، شما حرف دل همه ملت قهرمان ایران را زده ای ما به امام حسین (ع) اقتدا کرده و می گوئیم هیهات مناالذله

.....................................................................

در روزهای تولد حضرت زینب به شما مادر شهید افتخار می کنیم الحق که پیرو شیر بانوی کربلا هستید احسنت بر شما

.....................................................................

احسنت به این دلاور زن ایرانی. ای کاش سران دولتی خودمان این را می دیدند و آگاه می شدند و این قدر خفت و خواری را برای ایران اسلامی نمی خریدند، خانم اشتون پیش کش

.....................................................................

بر خاک پای این مادر بوسه می زنم

.....................................................................

آفرین خواهرم خداوند روح بلند شهدایت راشاد و شفیع ما قراردهد ان شاء ا...

.....................................................................

جانم فدای مادران شهدا. بدانید من بعنوان فرزند کوچکتان لحظه لحظه ی زندگیم را فدای آرمان های فرزندانتان خواهم کرد، لبیک یا سید علی خامنه ای

.....................................................................

کاش صحبتهای این مادر و خواهر شهید را درک می کردند اما آنها هم کرند وهم کور (صم بکم)

.....................................................................

راه شهدا مستدام باد

.....................................................................

آفرین بر غیرت زینب گونه تو ای مادر نمونه. باشد که آنهایی که باید در دیپلماسی عمل نمایند از تو و غیرت و شجاعت تو درس بگیرند. انشاالله با سالار شهدا و حضرت زینب (س) محشور شوی

.....................................................................

درود به تمام مادران شهید و این مادر شهید که زینب وار پیام رسان خون شهدا است

.....................................................................

ان تنصرالله ینصرکم و یثبت اقدامکم. مادران ما از تمامی راکتورها و سانتریفیوژهای اتمی دنیا برنده تر و لرزه انداز ترند. خوشا به سعادتت مادر که چهار شهید تقدیم اسلام کردید و خوشا بحال آن شهدای بزرگوار که شیرزنی چون شما مادر داشتند. خدا بحق فاطمه زهرا حفظت کند. همه پسران ایران فرزند کوچک و مطیع شما هستند. خاک پای شما حجت اله رشیدی دانشجوی دکتری– مسکو

.....................................................................

آفرین براین مادر سلحشور

.....................................................................

سلام.احسنت به این مقاومت

با سلام به این مادر بزرگوار که زینب گونه سخن گفته. من بعنوان یک ایرانی و شیعی خاک پای این مادر عزیزم را که تاج سرم هست می بوسم و بر این بوسه افتخار میکنم. خداوند ایران را از برکت و دعای خیرتان حفظ و امام بزرگوارمان و این رهبر فرزانه را هم برامان تا ظهور امام زمان عج حفظ می کند.

.....................................................................

شما بیش از 40ملیون محمد، اکبر و ابالفضل دارید مادرجان. ما همه مردان ایران فدای یک وجب خاک و مطمئن باشید مادر گرامی دشمنان قسم خورده داخلی و خارجی تا زمانی که حرمت خون شهدا نگه داشته باشیم هیچ غلطی نمتوانند بکنند. خداوند سایه شما مادران شهدا بر سر ما بسیجیان مستدام بدارد انشاا..

.....................................................................

احسنت بر شما شیر زن. در آن زمان امثال پسران شما رفتند و به ندای هل من ناصر رهبر لبیک گفتند، والآن ما هستیم تا سرمان را فدای اسلام، امام زمان(عج)، امام خامنه ای(حفظ ا...) وانقلاب کنیم. ما تا آخر هستیم و می ایستیم

اللهم الرزقنی التوفیق الشهادت فی سبیلک

.....................................................................

رزمنده هشت سال دفاع مقدس:

تشکر مادر شهید وعزیز همه هموطنان و همه مادران شهیدان ما شرمنده شمائیم.

.....................................................................

جانم فدای تو ای مادر. فرزندان تو زنده اند و به غرش شیرزنی چون تو افتخار می کنند.

.....................................................................

دولتمردان یاد بگیرن!

.....................................................................

سلام و درود خداوند بر شهیدان عزیزو سلام و دست مریزاد بر شما مادر شهید که اینگونه دشمن را به بازی گرفته اید.

.....................................................................

آفرین بر این غیرت و مردانگی.هنوز هم شهدا چراغ راه هستند

.....................................................................

تو این شهر فقط همین یه مرد بود!

.....................................................................

برای سلامتی این مادر و خواهر شهید و سلامتی همه خانواده های شهدا سه صلوات محمدی

.....................................................................

جدا درود. شیر زنی از تبار فاطمه

.....................................................................

آفرین بر شیرزنان این مرز و بوم. دیپلمات ها بروند محضر این مادران یاد بگیرند...

.....................................................................

آفرین بر چنین مادرانی. مایه آبرو و افتخار برای جامعه ی زنان ایران هستیند

.....................................................................

احسنت. خداوند شما راحفظ  کند.همه ی ما جوانها گوش به فرمان رهبریم.

.....................................................................

آفرین بر این مادر و مادران شهید این خاک و بوم

.....................................................................

دستان چنین مادرانی بوسیدنی است. خم می شوم و به احترام، دست این مادر را به نمایندگی از تمام ملت ایران می بوسم.

.....................................................................

به ایرانی بودنم افتخار می کنم که زنان شیردلی همچون خانم بحرینیان دارد - جهت شادی روح شهدا صلوات

.....................................................................

بسم رب شهدا

آیا به این شیر بیشه شجاعت والگوی صبر و استقامت بعد از حضرت زینب سلام الله میتوان گفت زن و به کسانی همچون .... و ..... هم میتوان گفت. البته توقع این نیست که همه یک جور فکر بکنند و یک نظر باشند. اگر مخالف نظام هم هستی باش و فریاد هم بزن ولی توقع این است که بدشمنان دیرین این مردم و مملکت پناه نبری و درپشت تیربون رسانه ای دشمن به مقدسات این مردم توهین نکنی. به شهدایی که برای پاسداری از اسلام عزیز و حفظ وجب وجب این آب و خاک جان عزیز خود را در طبق اخلاس گذاشتند توهین نکنی و دل داغ دار مادران صبور شان را بدرد نیاوری. درود خداوند منان بروان پاک همه شهدا وخانوادهای معظمشان

.....................................................................

این مادرعزیز پیرو واقعی حضرت زینب(ع) می باشند که به نمایندگی همه خانواده های شهدا پیام داده اند.

.....................................................................

خدا به این مادر شهید کرامت و بزرگی داده انشااله عمر باعزت داشته باشند و تن سالم

.....................................................................

به وجود مادرانی همچون مادرعزیز شهیدان فخوری افتخارمی کنیم. چون او مادری است که فرزندان عزیز خود را در راه دفاع از شرف وعزت و سربلندی سرزمین کهن ایران که به نور اسلام نورانی شده، فداکرده و نه برای سرسپرده گی قدرتهای شیطانی غرب. اما براستی اشتون انگلیسی از این معانی «شهادت، شرف و....» چه می داند بگذاریم و بگذریم!

.....................................................................

با تقدیر و تشکر از این مادر عزیزمان جدا حرف دل 75 میلیون ایرانی را به خانم اشتون منتقل کرده است.

.....................................................................

تن آدم می لرزه. رستم با تمام اسمش پیش ایشون مرد نیست.

.....................................................................

ذره ذره وجودم فدای خاک چادر مادر شهید. قسم به قطرات اشکت که تا نفسی در بدن هست و تا قطره خونی در بدن دارم تیغ های ناجوانمردانه غرب وایادیشان را به دوش میکشم بلغ ما بلغ...

.....................................................................

احسنت و افرین، بسیار عالی و بجا بود

.....................................................................

سر و جانم فدای شما مادران. کاش من بجای فرزند شما بودم

.....................................................................

سلام: احسنت بر تو مادر و خواهر شهیدان فداکار که مخلصانه از امام، مولا و در یک کلام سرزمین خود را فدا کردند

......................................................................

احسنت به این مادر قهرمان. واقعاً حرف همه مادران شهد ارا زدنند بلکه همه ماران و زنان ایران اسلامی.

وهمانطور که اصفهان در جنگ حرف اول را می زد الانهم این مادر اصفهانی حرفهایی که مسوولین باید می زدند زد و ملت ایران خصوصا خانواده شهدا -جانبازان - آزادگان و....خرسند کرد.قابل توجه مسوولین وزارت امور خارجه

.....................................................................

....اما زنان این سرزمین کسانی هستند که 8سال تمام جگرگوشه هاشان را به میدان فرستادند تا به فرمان امام خود لبیک گفته باشند. زنان این سرزمین مادرانی هستند که بعد از 30سال که از پسر خود تنها یک پلاک به دستشان می رسد، زیر تابوت خالی پسر را می گیرد و می گوید هرچه دارم فدای انقلاب و رهبرم.

بسیار تکان دهندست.

.....................................................................

دلاور زنی از زنان ایران اسلامی، دلاور مادری از مادران شهدای ایران اسلامی، مادر! آنچه مرقوم فرمودید با اشک خواندیم. فدای نفسهایتان. درد و بلایتان به اشتون و زنانی که دم از حقوق بشر می زنند که در سفارت های خارجی ملجأشان یک اروپایی است.

.....................................................................

درود خدا بر این مادر شهید و فرزندان بزرگوارش

درود خدا بر غیرتت ای مادر

کاش بعضی از مسئولین نیز ذره ای از غیرت و ایمانت را داشتند

کاش......

جانم فدای رهبر

.....................................................................

هزاران هزار درود و سلام به روح تمام شهدای ایران اسلامی و هزاران هزار درود بر فرزندان شهید و برادر شهید این شیرزن مسلمان ایرانی ... خدا حافظ و نگهدارش

باید از خود شرمنده باشم...




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 92/12/20
زمان : 10:6 عصر
اشتون: در سفرم به ایران تمرکز ویژهای روی موضوع حقوق بشر داشتم
نظرات ()

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت که وی در سفرش به ایران بر موضوع حقوق بشر تمرکز ویژه‌ای داشته است.
خبرگزاری فارس: اشتون: در سفرم به ایران تمرکز ویژه‌ای روی موضوع حقوق بشر داشتم
به گزارش خبرگزاری فارس، «کاترین اشتون»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه‌ای درباره سفرش به ایران گفت: اصلی‌ترین هدف از این سفر این بود که به عنوان نماینده اتحادیه اروپا بتوانم در مورد روابط بالقوه بیشتری که می‌توانیم در آینده داشته باشیم، گفت‌وگو کنم.

وی افزود: بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا وزرایشان را به اینجا فرستاده‌اند، بسیاری از آن‌ها روابط تاریخی با ایران دارند. به دنبال آن بودیم تا همه نظراتی را که می‌خواهیم در مورد آن بحث کنیم، کنار هم بگذاریم.

اشتون ادامه داد: تعجب‌آور نیست که تمرکز ویژه‌ای را روی حقوق بشر داشتم، من در روز بین‌المللی زن با فعالان زن دیدار کرده و با آن‌ها در مورد شرایطی که زنان در آن قرار دارند گفت‌وگو کردم. با زنانی که در زمینه‌های مختلف فعال هستند، از خبرنگاران گرفته تا آنهایی که در زمینه پناهندگان افغان درگیر هستند، و همچنین افرادی که در طیف جامعه مدنی و اهمیت آن فعالیت می‌کنند.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/12/19
زمان : 8:51 صبح
اشتون با محکوم فتنه دیدار کرد
نظرات ()

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به ایران سفر کرده، در ابتدای این سفر با جمعی از زنان که گفته می‌شود یکی از آن‌ها «نرگس محمدی» از محکومین فتنه بوده، دیدار کرده است.
خبرگزاری فارس: اشتون با محکوم فتنه دیدار کرد
به گزارش خبرگزاری فارس، «کاترین اشتون» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که به ایران سفر کرده، با گروهی از «فعالان زن» دیدار کرده است. «مایکل مان» سخنگوی اشتون ضمن اعلام این خبر، مدعی شده که این دیدار به مناسبت روز جهانی زن صورت گرفته است.

آنطور که «لیز دوست» خبرنگار بی‌بی‌سی در صفحه توئیتر خود نوشته، «نرگس محمدی» یکی از 7 زنی بوده که اشتون با آن‌ها دیدار کرده است. دوست این زنان را مدافعان حقوق بشر در ایران توصیف کرده است. با این حال اشتون هنوز جزئیات این دیدار را منتشر نکرده است.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 92/12/19
زمان : 8:50 صبح
همزاد پنداری سبزها با نارنجیها + تصاویر
نظرات ()

 سید محسن میرشمسی در صفحه شخصی خود در یکی از شبکه های اجتماعی نوشت:

دیروز دولت قانونی اوکراین پس از 3 ماه اغتشاش و آشوب نارنجی‌ها سقوط کرد و «یولیا تیموشنکو» که همواره بعنوان عنصر الهام‌بخش اغتشاشات در اوکراین مطرح بود، به دست اغتشاشگران از زندان آزاد شد.

«یولیا تیموشنکو» پس از کودتای نارنجی سال 2004 در اوکراین، نخست‌وزیری دولت این کشور را تصاحب کرد. 
 
وی یک فعال سیاسی اوکراینی است که در جریان کودتای مخملی این کشور در سال 2004، در زمره رهبران کودتاچیان به شمار می‌آمد.
 
 
کودتای نارنجی سال 2004 در اوکراین منجر به ابطال نتیجه انتخابات و روی کار آمدن غیرقانونی دولت «ویکتور یوشچنکو» شد.
 
«یولیا تیموشنکو» از سال 2005 تا سال 2010 نخست‌وزیری دولت وقت اوکراین را که در نتیجه کودتای نارنجی روی کار آمده بود، در اختیار خود داشت اما پس از روی کار آمدن دولت «ویکتور یانوکویچ» با رأی مردم، به‌دلیل چندین جرم سیاسی و اقتصادی محکوم شد و به زندان افتاد.
 
اغتشاشات اخیر اوکراین از سه ماه قبل کلید خورد؛ از روزهایی که دولت «ویکتور یانوکویچ» رئیس جمهور قانونی این کشور، از امضای قرار تجاری با اتحادیه اروپا سر باز زد.
 
این امتناع بلافاصله و طی جریانی مشکوک با مخالفت اپوزیسیون داخلی و خارجی اوکراین مواجه شد.
 
مخالفین ظاهراً بر امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا تأکید داشتند و همچنین این مطالبه نیز از سوی سران آنها بیان می‌شد که پیش‌شرط اتحادیه اروپا برای آزادی «یولیا تیموشنکو»‌ بانوی نارنجی کودتای رنگین اوکراین نیز باید پذیرفته شود.
 
سران اغتشاشگران صحبتهای خود را با این بهانه به عرصه افکار عموی انتقال می‌دادند که وضعیت معیشتی مردم و اقتصاد اوکراین بحرانی است و یگانه راه‌حل برون‌رفت از این شرایط نیز پذیرفتن شرایط اتحادیه اروپا و امضای توافقنامه پیشنهادی آنهاست.



نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/12/4
زمان : 3:40 عصر
عکس: تخریباموالعمومیبدستشورشیاناوکراینی
نظرات ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




نویسنده : لبیک
تاریخ : یکشنبه 92/12/4
زمان : 12:10 صبح




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ