سفارش تبلیغ
صبا ویژن

این وبلاگ در ستاد ساماندهی پایگاههای اینترنتی به آدرس www.samandehi.ir ثبت شده است .

ادامه تلاش دولتی ها برای تفسیر به رای توصیه رهبر انقلاب به مجلس
نظرات ()

 فصل الخطاب خواندن سخنان مقام معظم رهبری با عدم ارائه‌ی لایحه‌ی برجام به مجلس نیز دارای تناقضی آشکار است و نمی‌توان هم‌زمان مقید به تبعیت از رهبری بود اما تصویب یا رد برجام توسط مجلس را به صلاح ندانست! چرا که قرار نیست مجلس به صورت دکوری و نمادین درباره برجام ورود داشته باشد، بلکه با توجه به وظیفه ذاتی قوه مقننه، طبیعی است که ورود مجلس به این مساله باید فراتر از یک اقدام نمادین بوده و با تصویب یا رد برجام نقشی تعیین کننده در این میان داشته باشد.

فصل الخطاب خواندن سخنان مقام معظم رهبری با عدم ارائه‌ی لایحه‌ی برجام به مجلس نیز دارای تناقضی آشکار است و نمی‌توان هم‌زمان مقید به تبعیت از رهبری بود اما تصویب یا رد برجام توسط مجلس را به صلاح ندانست! چرا که قرار نیست مجلس به صورت دکوری و نمادین درباره برجام ورود داشته باشد، بلکه با توجه به وظیفه ذاتی قوه مقننه، طبیعی است که ورود مجلس به این مساله باید فراتر از یک اقدام نمادین بوده و با تصویب یا رد برجام نقشی تعیین کننده در این میان داشته باشد.

گروه سیاسی- رجانیوز: بررسی توافق نهایی وین  یا همان برنامه‌ی جامع مشترک اقدام در مسیر قانونی خود از جمله مطالبه‌هایی بود که مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز عید فطر به آن اشاره داشته و گفتند: «البتّه برای تصویب این متن، یک مسیر قانونیِ پیش‌بینی‌شده‌ای وجود دارد که باید این مسیر را طی کند و خواهد کرد.»

به گزارش رجانیوز، پس از اعلام نظر مقام معظم رهبری در این زمینه مسئولان دولت یازدهم به طور گسترده‌ای تلاش کردند تا با بررسی برجام در شورای امنیت ملی این نهاد را تنها مسیر قانونی جهت بررسی متن برجام تعریف کنند. به طوری که عباس عراقچی در برنامه گفتگوی ویژه خبری در تاریخ 19/5/94 درباره این سناریو می‌گوید: «ازنظر وزارت امور خارجه این اقدام [تصویب برجام در مجلس] به مصلحت نیست، زیرا با اقدامات طرف مقابل تناظر ندارد.»

همچنین رئیس جمهور در نشست خبری خود در شش شهریور ماه امسال با بیان این‌که چیزی را امضاء نکرده‌ایم که به مجلس بفرستیم گفت: « طبق قانون اساسی و بر اساس اصل 77 و 125 که در واقع این اصل بیشتر بند 77 آن را بیشتر تبیین می‌کند، در اصل 25 قانون می‌گوید وقتی یک توافقنامه و معاهده‌ای را رئیس‌جمهور یا نماینده رئیس‌جمهور امضاء می‌کند باید آن را برای تصویب به مجلس فرستاد.....ما چیزی را امضاء نکردیم نه تنها رئیس‌جمهور بلکه نماینده رئیس‌جمهور هم چیزی را امضاء نکرده است.»

در ادامه نیز سرلشگر فیروز آبادی نیز در دفاع از عدم ورود مجلس به تصویب برجام گفت : «در صورت نقض تعهدات برجام، سازوکاری برای بازخواست یا مطالبه خسارت و غرامت احتمالی وجود نخواهد داشت، بلکه صرفاً شورای امنیت تحریم‌های سابق خود را دوباره اعمال می‌نماید. به همین دلیل است که مجلس شورای اسلامی نباید دست به تصویب برجام بزند تا تبدیل به تعهدی حقوقی برای ایران شود.»

تأکید بیشتر بر روی این مسئله از طرف مقامات دولتی نهایتاً منجربه ورود  مقام معظم رهبری به آن شد و ایشان در دیدار اخیر خود با خبرگان برخلاف نظر مقامات دولتی، لزوم ورود مجلس در بررسی برجام را خواستار شده و گفتند: «من معتقدم و به آقای رئیس‌جمهور هم گفته‌ام که مصلحت نیست، مجلس شورای اسلامی از موضوع بررسی برجام کنار گذاشته شود. من در مورد نحوه‌ی بررسی و اینکه آن را رد کنند یا تصویب کنند هیچ توصیه‌ای به مجلس ندارم و این، نمایندگان ملت هستند که باید تصمیم بگیرند.»

مخالفت مقامات دولتی با ورود مجلس در بررسی برجام، قبل از مشخص شدن موضع مقام معظم رهبری، هرچند به لحاظ حقوقی و قانونی نیز دارای اشکالاتی بود اما با توجه به تلاش همه‌جانبه آن‌ها جهت به کرسی نشاندن برجام امری دور از ذهن محسوب نمی‌شد؛ اما آنچه که باعث تعجب می‌شود آن است که تیم مذاکره کننده و مسئولان دولتی حتی پس از مشخص شدن موضع کاملاً شفاف مقام معظم رهبری مجدداً بر مواضع قبلی خود پافشاری می‌کنند. در همین راستا نقوی حسینی سخنگوی کمیسون ویژه برجام با اشاره به حضور سید عباس عراقچی معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزیر خارجه و عضو تیم مذاکره کننده گفت: «پس از توضیحات اولیه، عراقچی وارد بحث شد و با تأکید بر بیانات مقام معظم رهبری در ملاقات نمایندگان مجلس خبرگان با معظم‌له، تعبیر خودشان را از بیانات حضرت آقا بیان کردند و باز هم به‌‌عنوان نظر کارشناسی، تصویب برجام در مجلس را صلاح ندانستند!»

در ادامه‌ی این روند، امروز سه شنبه نوبخت سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که آیا دولت برجام را تحت لایحه‌ای به مجلس می‌فرستد یا خیر، تأکید کرد: «دولت نظر رسمی خود را مبنی بر اینکه نیازی به لایحه نیست اعلام کرده بود. رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیرشان اشاره کردند که مجلس نباید از رسیدگی برجام کنار گذاشته شود و بیانات ایشان برای ما فصل‌الخطاب است. با توجه به اینکه برجام هم‌اکنون در مجلس در حال بررسی است دولت هم هر اطلاعاتی که آنها نیاز دارند در اختیارشان خواهد گذاشته بنابراین نیازی به ارائه لایحه نیست.»

در مجموع به نظر میرسد که از همان ابتدا  بررسی برجام در شورای عالی امنیت ملی برای مقامات دولتی خوش‌آیند بوده است و حتی پس از بیانات مقام معظم رهبری نیز قصد تغییر رویکرد نادرست خود را ندارند. همچنین فصل الخطاب خواندن سخنان مقام معظم رهبری با عدم ارائه‌ی لایحه‌ی برجام به مجلس نیز دارای تناقضی آشکار است و نمی‌توان هم‌زمان مقید به تبعیت از رهبری بود اما تصویب یا رد برجام توسط مجلس را به صلاح ندانست! چرا که قرار نیست مجلس به صورت دکوری و نمادین درباره برجام ورود داشته باشد، بلکه با توجه به وظیفه ذاتی قوه مقننه، طبیعی است که ورود مجلس به این مساله باید فراتر از یک اقدام نمادین بوده و با تصویب یا رد برجام نقشی تعیین کننده در این میان داشته باشد.

لازم به ذکر است طبق اصل 77 قانون اساسی که «عهدنامه، مقاوله نامه، قراردادها و موافقتنامه‌های بین‌المللی باید به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد» و با توجه به تاکید رهبر انقلاب و متن قانون اساسی آنچه که مهم به نظر می‌رسد بررسی برجام توسط مجلس و ارائه‌ی لایحه توسط دولت به مجلس است؛ به همین منظور مقامات دولتی نباید مجدداً با ارائه‌ی تفاسیر شخصی و سلیقه‌ای تحقق این امر را به تعویق بیاندازند زیرا که ممکن است همانند موضوع لغو تحریم‌ها این تفسیر متفاوت از نظر رهبری باشد چرا که رهبر انقلاب فرمودند : «البته نظر ما برداشته شدن فوری تحریم‌ها بود اما دوستان در اینجا، این موضوع را به شکلی معنا کردند و ما هم مخالفتی نکردیم ولی تحریم‌ها باید برداشته شوند.»




نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/6/18
زمان : 8:39 صبح
پوستر: جلیلی در مجلس چه گفت؟
نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/6/18
زمان : 8:35 صبح
سخنان جالب رسایی به شمخانی در کمیسیون برجام مجلس + عکس
نظرات ()

حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: دریابان شمخانی امروز میهمان کمیسیون برجام بود. این سردار سفیدپوش شاید بیشتر از یک ربع حرف نزد، آن هم تاکید داشت که وارد متن برجام نشود و ضرورتی برای صحبت ایشان در برابر محتوای برجام نیست! درپاسخ به سؤالات نمایندگان هم به بیان کلیات اکتفا کرد.
 
آقای بروجردی که دیروز از جلیلی درباره نظرنهایی شورای عالی امنیت ملی پرسیده بود و جلیلی هم در پاسخ گفت که دبیر و رییس، نظرات شورا را اعلام می کنند، امروز وقتی این وضع را دید، ترجیح داد اصلا سؤالش را مطرح نکند! (ای کاش می پرسید)
 
من فقط دو نکته پرسیدم. پرسیدم آیا شورای عالی امنیت ملی درباره پرداختن و نقد رسانه ها درباره توافقنامه هسته ای مصوبه محدود کننده ای داشته که بر اساس آن مصوبه، وزارت ارشاد به کیهان، وطن و رجانیوز تذکر داده اند و 9 دی را توقیف کرده اند و همچنین پرسیدم، روزنه های نفوذ در متن برجام که رهبرى نگران آن هستند از نظر شورای عالی امنیت ملی بررسی شده؟
 
پاسخ ها در سکوت و سخنان دریادار مشخص بود. شورای عالی امنیت ملی از هیچ رسانه ای شکایت نکرده و روزنه های نفوذ باید شناسایی شود. همین!
 
گفتم: ظاهرا آقای شمخانی دچار یک دوگانگی شده اند. از طرفی وجدان ایشان اجازه نمی دهد متن برجام را تایید کند، چون نمی تواند و میداند در آن چه مشکلات بزرگی است، از طرفی هم نمیتواند به راحتی حرف دلشان را که بر خلاف قرائت دولت از برجام است، بزند. گفتم: آقای دریابان حق دارید، چون شما خون شهدا را در جبهه ها دیده اید. اگر شما هم از دوره دیپلم تا دانشگاه و دوره سربازی و دوره دفاع مقدس و تا چند سال قبل در آمریکا اقامت داشتید، امروز به راحتی از این متن پر از اشکالات حقوقی و امنیتی دفاع میکردید.
 
امیدوارم جلسات آقای جلیلی خصوصا و جلسات دیگر با کمیسیون برجام نیز از سیما پخش شود. نمی دانم چرا جلسه جلیلی پخش نمیشود؟ چه کسی مانع است؟
 
پ ن: امروز برخی از رسانه های اصلاح طلب و مدافع آمریکا باز از حضور بنده و چند همکار دیگر در جلسات کمیسیون برجام اظهار دلواپسی کرده اند و خواستار منع حضور ما شده اند! جالب است همان هایی که برای نمایندگان خائن مجلس ششم که الان به سرویس های خارجی پناهنده شده اند، حق هر کاری را قائل بودند، امروز نگران حضور قانونی یک طلبه و چند نفر که نماینده مردم هستند، در کمیسیون برجام شده اند!؟ با صدای رسا به شما رسانه های بزک کننده آمریکا و اربابان داخلی و خارجی تان میگویم: از ما و حضور ما در مجلس و کمیسیون برجام و دیگر بزنگاه ها عصبانی باشید و از این عصبانیت بمیرید.



نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/6/18
زمان : 8:35 صبح
مستندهای جدید ثریا از امشب روی آنتن شبکه یک
نظرات ()

«عبور از بن‌بست» مجموعه مستندهایی با موضوع اقتصاد مقاومتی است که در برنامه ثریا تهیه و تولید شده است. مستندهای هشت‌گانه کنونی نیز فصل اول این مجموعه می‌باشد که از این هفته، هر سه‌شنبه به روی آنتن خواهد رفت.
 
«دست‌ها فریاد می‌زنند!» مستندی است اقتصادی اجتماعی با محوریت کشاورزان جنوب کرمان که به چالش‌های همیشگی و حل‌نشده بخش کشاورزی کشور می‌پردازد. در این مستند 45 دقیقه‌ای، مشکلات نظام توزیع و تنظیم بازار، مدیریت الگوی کشت، نبود صنایع تبدیلی محصولات زراعی کشاورزان و نحوه مدیریت منابع آبی مورد نیاز کشاورزان منطقه با نگاهی نقادانه به تصویر کشیده‌ شده‌است.
 
 
همچنین مستند «اگر با خدا نجنگیم...» با موضوع قرض‌الحسنه‌ها و نقد نظام بانکی، مستند «تسخیر جمهوری» با موضوع برند ملی و تبلیغات کالای ایرانی، مستند «گل به دروزاه خودی» با موضوع خودکفایی در تولید بنزین، مستند «بهشت سوداگران» با موضوع سوداگری در زمین و مسکن و مستند «بدون فرمان» با موضوع وضعیت خودروسازی در ایران نام 5 اثر دیگر از فصل اول «عبور از بن‌بست» است که هم‌اکنون مراحل نهایی تولید و تدوین را می‌گذرانند و هفته‌های آتی پخش خواهند شد.
 
بینندگان محترم می‌توانند نظرات خود پیرامون این مستندها را به شماره پیامک 300001435 پیامک کنند یا با ذخیره سازی شماره همراه 09300001435 از طریق شبکه‌های اجتماعی با برنامه در ارتباط باشند.
هم‌چنین با عضویت در بات تلگرامی برنامه ثریا با شناسه @sorayatv_bot یا دنبال کردن صفحه رسمی برنامه ثریا در اینستاگرام با شناسه sorayatv می‌توان از آخرین اخبار مربوط به ثریا و تولیدات آن با خبر شد.



نویسنده : لبیک
تاریخ : چهارشنبه 94/6/18
زمان : 8:34 صبح
پروفسور رادنی شکسپیر در گفتوگو با فارس:
نظرات ()

انگلیس از اول در پی سرنگونی نظام ایران بوده/مراقب جاسوسی سفارت انگلیس باشید/ آمریکا توافق را نقض می‌کند

کارشناس و تحلیلگر برجسته انگلیسی ضمن تاکید بر شباهت‌های سیاست خارجی انگلیس و آمریکا در قبال کشورمان، هشدار داد: انگلیس همیشه سعی در شنود و دستکاری در رایانامه‌ها دارد و ضروریست که ایران به دقت مراقب اوضاع باشد.

خبرگزاری فارس: انگلیس از اول در پی سرنگونی نظام ایران بوده/مراقب جاسوسی سفارت انگلیس باشید/ آمریکا توافق را نقض می‌کند

گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس: سید رضا پیراسته_ پرفسور «رادنی شکسپیر» تحلیلگر و کارشناس انگلیسی امور سیاسی، اقتصادی است. او کتاب‌های بسیاری را در حوزه تئوری‌های اقتصادی و نیز امور ایران، بحرین و سوریه تالیف کرده است. شکسپیر از چهره‌های رسانه ضد امپریالیسم و ضد صهیونیستی مطرح بین‌المللی بوده و  دانش آموخته دانشکده داونینگ دانشگاه کمبریج انگلیس است و اینک در دانشگاه «تریساکتی» اندونزی مشغول به تدریس می‌باشد.

پرفسور شکسپیر چندی قبل در گفت‌‌وگویی ویژه با گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس شرکت کرد و درباره بازگشایی سفارتخانه انگلیس در تهران گفت: «ایرانیان هرگز نباید گذشته انگلیس و مداخلات این کشور در امور داخلی کشورشان را فراموش کنند.» مشروح این گفت‌‌وگو تقدیم خوانندگان محترم می‌شود.

فارس: کدام کشورها را می‌توان اینک محور شرارت نام نهاد ؟

رادنی شکسپیر: دولت‌های آمریکا و عربستان سعودی محور شرارت هستند و بدین مجموعه باید اسرائیل را نیز افزود. آن‌ها در توطئه برای نابودی دموکراسی خاورمیانه هستند تا بدین وسیله اسرائیل نه تنها به بقای خود بلکه اشغال اراضی ادامه دهد. کار این محور شرارت  نابودی کشورهای مسلمان مستقل است تا بحدی که آن‌ها قادر به مقاومت موثر در برابر  توسعه طلبی اسرائیل نباشند. این محور شرارت داعش را ایجاد کرده که هرگز به اسرائیل حمله نمی‌کند و تنها خواهان تخریب تا احاطه  بر کشورهای اسلامی است زیرا این گروه در خدمت اهداف محور شرارت که  ویرانی کشورهای اسلامی است، می‌باشد. عربستان سعودی در فرضیات مخالف اسرائیل است  اما  هیچ اقدام موثری را برای متوقف کردن توسعه اسرائیل نمی‌کند و در مقابل نیز آمریکا که بر صهیونیست‌ها احاطه دارد و همچنین اسرائیل هیچ اقدامی برای پیشبرد دموکراسی در عربستان سعودی انجام نمی‌دهند.

فارس: کدام کشورها در برابر محور شرارت ایستادگی می‌کنند؟

رادنی شکسپیر: تنها ایران است که به طور کامل مقابل محور شرارت ایستاده است. ایران نمونه‌ای‌ از یک کشور مستقل، مذهبی، سیاسی، فرهنگی  است. رفتار معتدل، مسئولانه و منطقی ایران نمونه‌ای برای جهانیان است  و این می‌تواند دلیلی برای چرایی کاهش نفوذ اسرائیل در جهان و نفوذ ایران در نقطه مقابل باشد.

فارس: به موضوع نسبتا روز سیاست خارجی بپردازیم که بازگشایی سفارت انگلیس در تهران است. آیا مردم ایران می‌توانند مجموعه‌ای از مداخلات انگلیس در ایران قبل و بعد از انقلاب را نادیده بگیرند؟

رادنی شکسپیر: ایرانیان هرگز نباید موارد ذیل را فراموش کنند:

الف: مشارکت انگلیس در نابودی دموکراسی در ایران در سال 1953.

ب:  حمایت انگلیس از «صدام حسین» در جنگ خلال سال‌های 1980 تا 1988 میلادی.

ج: ادامه دروغ پردازی‌‌های انگلیس و جنگ تبلیغی علیه ایران.

د: اعمال تحریم علیه ایران از سوی انگلیس حتی با وجود اعلام دستگاه‌های اطلاعاتی غربی مبنی بر مبرا بودن جمهوری اسلامی از ساخت بمب هسته‌ای.

گذشته از این‌ها ایران نباید به طور کامل به انگلیس اعتماد کند زیرا ساختار سیاسی این کشور اساسا صهیونیستی است. البته  رفتار معقول ایران در مذاکره با گروه « 1+ 5 » دیگر کشورها را بشدت تحت تاثیر قرار داده و باعث نفوذ بیشتر ایران شده است. بهر حال ایران نباید هرگز گذشته انگلیس را فراموش کند و در عین حال با نمایش پختگی، معقولیت و توازن و نیز مخالفت با مستکبران تحت سلطه صهیونیسم به مسیرش ادامه دهد.

فارس: اهداف انگلیس از بازگشایی سفارتخانه در تهران چیست؟

رادنی شکسپیر: انگلیس خواهان تجارت با ایران است. انگلیس  همواره حالت خصومت با ایران داشته و تنها از بیم داد و ستد ایران با دیگر کشورهایی چون ایتالیا  که دشمنش نیستند تصمیم به بازگشایی سفارتخانه گرفته است.

فارس: چرا دستگاه سیاست خارجی انگلیس هدفش بعد از پیروزی انقلاب ایران رسیدن به جناح میانه روها بوده است؟

رادنی شکسپیر: دستگاه سیاست خارجی انگلیس از سال 79 میلادی در پی سرنگونی انقلاب ایران بوده است. برخی از اصلاح طلبان حتی مایل به بازگشت ایران به زمان شاه هستند یا می‌خواهند ایران را در احاطه کشورهایی چون آمریکا و انگلیس قرار دهند.

فارس: آیا انگلیس می‌خواهد با سازمان‌های مردم نهاد ایران یا چهره‌ها و شخصیت‌های مخالف جمهوری اسلامی رابطه برقرار کند؟

رادنی شکسپیر: انگلیس و آمریکا همیشه سرگرم مداخله در امور ایران بوده اند و در آینده نیز بدین کار مبادرت خواهند کرد. ضرورت دارد ایران بسیار مراقب انگلیس و آمریکا باشد زیرا رفع تحریم‌ها امکان تبادل بیشتر با مردم را باعث خواهد داشت و ایران باید نسبت به این مسئله دقت کنند.

فارس: آیا این امکان وجود دارد که هئیت دیپلماتیک انگلیس در تهران به کار استراق سمع، دستکاری رایانامه‌ها یا هرگونه اقدام جاسوسی مبادرت کند؟

رادنی شکسپیر: انگلیس همیشه سعی در استراق سمع و دستکاری در رایانامه‌ها  دارد. ضرورت دارد ایران به دقت مراقب اوضاع باشد.

فارس: و به عنوان سئوال پایانی آیا می‌توانیم آمریکا را در این زمینه (برقراری احتمالی روابط دیپلماتیک) با انگلیس قیاس کنیم؟

رادنی شکسپیر: یک دولت جمهوریخواه آینده آمریکا قطعا به توافق هسته‌ای با ایران خیانت می‌‌کند. به آمریکا نمی‌توان اعتماد کرد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 94/6/17
زمان : 8:57 صبح
عکس: #با این جسارت ...
نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 94/6/17
زمان : 8:51 صبح
جلیلی بعد دو سال نظر خود درباره نتایج مذاکرات را در کمیسیون برجا
نظرات ()

 جلیلی معتقد است برای بررسی دقیق باید برجام، قطعنامه 2231 ، متن کامل برنامه بلند مدت و پیوست نقشه راه همکاری با آژانس باید مورد بررسی قرار گرفته شود. وی گفت مطابق بررسی که آنها داشتند، جمهوری اسلامی از حدود 100 حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است، مبنای نادرستی از برجام پذیرفته شده که قابل قبول نیست.

جلیلی معتقد است برای بررسی دقیق باید برجام، قطعنامه 2231 ، متن کامل برنامه بلند مدت و پیوست نقشه راه همکاری با آژانس باید مورد بررسی قرار گرفته شود. وی گفت مطابق بررسی که آنها داشتند، جمهوری اسلامی از حدود 100 حق مسلم خود از برجام و اسناد ضمیمه صرف نظر کرده است، مبنای نادرستی از برجام پذیرفته شده که قابل قبول نیست.

گروه سیاسی - رجانیوز: سیدحسین نقوی‌حسینی سخنگوی کمیسیون ویژه برجام در جمع خبرنگاران با بیان اینکه میهمانان جلسه امروز آقایان جلیلی(دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی و رئیس تیم مذاکره کننده قبلی)، عباسی(رئیس سابق سازمان انرژی اتمی) و باقری بودند، اظهار داشت: پیرو جلسه قبلی که تاریخچه مذاکرات از نگاه جلیلی و همکارانش بررسی شد، در جلسه امروز محتوای برجام و قطعنامه 2231 دنبال شد.

 

*شاخصه قضاوت ما تحریم بیشتر در مقابل محدودیت کمتر بود

به گزارش رجانیوز به نقل از فارس، وی افزود: جلیلی در ابتدای اظهارات خود گفت که هر چه محدودیت‌ها کمتر شود، تحریم‌ها بیشتر لغو شود، قطعنامه‌های شورای امنیت بیشتر لغو شود، محدودیت‌های تحقیق و توسعه کمتر شود، از ذیل ماده 41 خارج شویم، بازرسی‌های‌مان کمتر شود؛ همه این ها اگر محقق بشود، نشان دهنده آن است که ما گامی به جلو برداشته‌ایم. آورده‌های ما چه بود؟ تعداد سانتریفیوژها، راه‌اندازی فردو،‌ پیشرفت 86 درصدی آب سنگین اراک، تبدیل رآکتور تهران به تولید، 450 کیلو مواد با غنای 20 درصد، تکمیل و بهره‌برداری از نیروگاه بوشهر، 100 تن آب سنگین و تبدیل قرص‌های سوخت به میله‌های سوخت از جمله آورده‌ها و سرمایه‌های هسته‌ای ما بود و ما در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم.

سخنگوی کمیسیون ویژه برجام مجلس شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: جلیلی در ادامه عنوان کرد که از سوی دیگر داشته‌های راهبردی داشتیم که عبارت بودند از بی‌اعتبار کردن به کارگیری گزینه‌های ناامید‌سازی دشمن از تحریم‌ها، شکل‌گیری اقتصاد مقاومتی، ناامید سازی دشمن از فتنه 88، ثبات جایگاه منطقه‌ای ایران از جمله آورده‌های ما در این دوران بود و در چنین شرایطی پرونده را تحویل دادیم. آورده‌های سیاسی ما در زمان تحویل پرونده این بود که پذیرش حق هسته‌ای ایران مقابل NPT، وادار سازی طرف مقابل مبنی بر کنار گذاشتن چنین شرط‌هایی در مذاکرات، عدم استثنا شدن فعالیت هسته‌ای ایران، پذیرش مؤلفه‌های توافق خوب از طرف مقابل، حمایت اتفاق کشورهای عدم تعهد از حق هسته‌ای ایران، وادار کردن طرف مقابل به ویژه آمریکایی‌ها مبنی بر غنی‌سازی ایران صورت گرفته بود.

*جایگزینی کلمه «اجازه» به جای « حق» ایران از سوی آمریکا

نقوی حسینی گفت: جلیلی معتقد است برای بررسی دقیق باید برجام، قطعنامه 2231، متن کامل برنامه بلندمدت و پیوست نقشه راه همکاری با آژانس باید مورد بررسی قرار گرفته شود. وی همچنین گفت که مطابق بررسی که ما داشتیم جمهوری اسلامی از حدود 100 حق مسلم خود در برجام و اسناد زمینه صرف‌نظر کرده است. مبنای نادرستی در برجام پذیرفته شده که قابل قبول نیست. از جمله استثنا شدن ایران، جایگزین شدن «اجازه» به جای «حق» ایران که در NPTتصریح شده است و پذیرش معیارهای غیرمتعارف و سرانجام اینکه در برجام حتی از حقوق تصریح شده در توافق ژنو هم عقب‌نشینی می‌شود.

 

*استثنا شدن ایران، موضع اولیه غرب

وی خاطرنشان کرد: جلیلی در ادامه وارد متن برجام شد و اولین موضوعی که به آن اشاره داشت استثنا شدن ایران بود. «استثنا شدن» ایران برخلاف خط قرمز جمهوری اسلامی هم در برجام و هم در قطعنامه آمده است و صراحت دارد. یعنی پذیرفتیم که حقوق کمتری در حوزه هسته‌ای داشته باشیم. ضابطه‌های بازرسی غیرمتعارف را به صورت استثنا پذیرفته‌ایم. ضابطه استنثایی راستی‌آزمایی را پذیرفته‌ایم. برخورد استثنایی با فعالیت هسته‌ای را هم پذیرفته‌ایم. پروتکل الحاقی را هم به طور استثنایی پذیرفته‌ایم.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در ادامه مطلب تاکید کرد: جلیلی یکی از موارد قابل توجه را محدودیت‌های زمانی دانست که محدودیت 8 ساله به عنوان «8 سال اول» ذکر شده و مراحل بعدی هم برای آن در نظر گرفته شده که مشمول محدودیت‌های سنگینی شده که با فرم‌های غیرمتعارفی همراه است و در طول مدت مذکور، آژانس در مورد ماهیت، دامنه، میزان غنی‌سازی و فعالیت‌های مربوط به تحقیق و توسعه غنی‌سازی باید نظر بدهد و موارد مذکور باید در کمیسیون مشترک (8 کشور) هم ارائه گردد و بعد از 8 سال محدودیت‌هایی جدی و مهمی پذیرفته شده که بسیاری از امکانات را از ما می‌گیرد. از جمله اینکه بعد از 8 سال و ده سال، ایران اجازه دارد؟ (نه می‌تواند) دویست سانتریفیوژ IR6 و IR8 داشته باشد؟ ضمن اینکه در بقیه انواع سانتریفیوژها ممنوعیت دارد.

جلیلی در ادامه تاکید کرد: مطابق محاسبات دقیق، برای رسیدن به 190 هزار سو حدود 40 سال طول می‌کشد تا با این دو نوع سانتریفیوژ به آن برسیم. علاوه بر این پذیرفتیم که بعد از 8 سال همه سوخت مصرفی مورد نیاز باید به خارج ارسال شود، ایران از آب سنگین برای همیشه محروم می‌شود. از غنی‌سازی 20 درصد محروم می‌شویم (تامین نیاز رآکتور تهران هم با محموله‌های 5 کیلویی با در اختیار ایران قرار داده می‌شود اگر هم ندهند ما حق ساخت آن را نداریم. 5 کیلوی بعدی هم زمانی داده می‌شود که 5 کیلوی قبلی مصرف شده باشد)

 

*بازرسی‌های غیر متعارف، خط قرمز ایران است

نقوی حسینی در خصوص نظارت و بازرسی‌های غیرمتعارف،‌ تصریح کرد: جلیلی در زمینه‌ دسترسی، نظارت و بازرسی‌ها بیان کرد که یکی از خط قرمزهای ما عدم ورود بیگانه به حریم امنیتی و دفاعی کشور بود. لازم می‌دانم به این نکته اشاره کنم تمامی خطوط قرمز تعریف شده از سوی مقام معظم رهبری متضمن عزت، پیشرفت و امنیت جمهوری اسلامی است. نظارت و بازرسی پذیرفته شده در برجام دارای 3 پایه است: توافقنامه پادمان (NPT)، پروتکل الحاقی و نظارت‌های فرا پروتکل. برای مثال در برجام پذیرفتیم که فعالیت‌های برخلاف اجرای برجام را انجام ندهیم. چنین نظارتی فرا پروتکل الحاقی است که برای مدت‌های 10 ، 15 ، 20 و 25 ساله پذیرفته‌ایم. همه این موارد مصادیق روشن در برجام دارد و تعداد آنها نیز زیاد است.

سخنگوی کمیسیون ویژه برجام مجلس شورای اسلامی یادآور شد: جلیلی همچنین گفت ما در برجام دسترسی، نظارت و بازرسی‌های غیرمتعارف را پذیرفتیم که برخلاف خطوط قرمز تعیین شده است. از جمله اجرای کامل درخواست‌های فرا پروتکل آژانس که مطالبه غیرمتعارفی است. چرا که امکان دسترسی به بسیاری از اطلاعات کشور را فراهم می‌کند.

*ادعای غرب بر بازگشت تحریم‌های ایران

وی ادامه داد: جلیلی کمیسیون مشترک را یکی از موضوعات قابل توجه برجام دانست چرا که شرایط محدودکننده و سختی را برای ما ایجاد می‌کند و مهمترین اثر آن، اثر نظارتی و بازرسی است از جمله اینکه در اثر بهانه گیری یک کشور عضو کمیسیون که معتقد باشد که ایران به تعهدات خود عمل نکرده است؛ کلیه تحریم‌ها قابل بازگشت خواهد بود.

«در این قسمت و قبل از ورود به بحث تحریم‌ها بنا بر این شد که اعضای کمیسیون سؤال‌های خود را مطرح کنند.»

نماینده مردم ورامین در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: جلیلی گفت مطابق قطعنامه ایران برای مدت 10 سال ذیل سند 41 باقی خواهد ماند. پرونده هسته‌ای تا 10 سال دیگر در دستور کار شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود. بازگشت پذیری تحریم‌ها علیرغم حفظ محدودیت‌های درازمدت هسته‌ای، استثنا شدن ایران در قطعنامه، حفظ محدودیت‌ها و بازگشت‌پذیری به قطعنامه‌های قبلی از جمله موارد قطعنامه 2231 است.

نقوی حسینی در خاتمه اظهار داشت: جلیلی تصریح کرد که بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای با صنعت مستقل بومی عزم نظام جمهوری است و بحث این دولت و آن دولت نیست. ما نیروهای هسته‌ای در استراتژی انرژیک را طراحی کرده‌ایم و باید به 20 هزار مگاوات برق از انرژی هسته‌ای برسیم. بنابر این موضوع بحث هسته‌ای نیست. هر اهرم فشاری که باعث عقب نگه داشتن ما از حق هسته‌ای‌مان شود ما را در تمامی حوزه‌های صنعتی و علمی عقب می‌اندازد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 94/6/17
زمان : 8:49 صبح
چرا رسانه ملی سخنان جلیلی در کمیسیون بررسی برجام را پخش نمی کند؟
نظرات ()

امید است تا صدا و سیما با این کار، شایبه هر گونه اقدام تبعیض آمیز میان تیم سابق و فعلی مذاکره کننده هسته ای را از بین برده و قضاوت نهایی درباره عملکرد آنها را به افکار عمومی واگذار کند.

امید است تا صدا و سیما با این کار، شایبه هر گونه اقدام تبعیض آمیز میان تیم سابق و فعلی مذاکره کننده هسته ای را از بین برده و قضاوت نهایی درباره عملکرد آنها را به افکار عمومی واگذار کند.

گروه سیاسی- رجانیوز: در حالی که تا کنون دو بار دکتر سعید جلیلی به همراه دیگر اعضای تیم مذاکره کننده سابق هسته ای جمهوری اسلامی ایران  در جلسه کمیسیون بررسی برجام مجلس حاضر شده و به سوالات متعدد نمایندگان پاسخ داده اند، صدا و سیما از پخش این جلسات خودداری کرده است.

به گزارش رجانیوز، همانطور که اظهارات دکتر عراقچی در کمیسیون برجام مجلس تا کنون از شبکه خبر طی چند نوبت پخش شده است، انتظار می رود تا رسانه ملی عدالت را رعایت کرده و سخنان جلیلی در دو جلسه گذشته کمیسیون ویژه برجام را به همراه سوالات نمایندگان برای مردم پخش کند.

همچنین در حالی که تاکنون تنها بخشهایی از سخنان جلیلی در جمع نمایندگان در دو جلسه قبل در رسانه ها به طور محدود و آن هم به نقل از سخنگوی این کمیسیون منتشر شده است، بازتاب بسیار گسترده ای در افکار عمومی داشته و از آنجایی که سخنان مهم جلیلی دربرگیرنده نقد و بررسی برجام و همچنین توضیحاتی پیرامون وضعیت مذاکرات هسته ای در دولت گذشته می باشد، طبیعتا پخش آن از  سوی رسانه ملی می تواند بسیار روشنگرانه باشد و در فضای کنونی بسیاری از سوالات افکار عمومی را پاسخ دهد.

لازم به ذکر است، خبرنگار رجانیوز مطلع شد در جریان جلسه دوم کمیسیون برجام مجلس نیز دکتر جلیلی نسبت به پخش اظهاراتش در رسانه ملی تاکید کرده و امید است تا صدا و سیما با این کار، شایبه هر گونه اقدام تبعیض آمیز میان تیم سابق و فعلی مذاکره کننده هسته ای را از بین برده و قضاوت نهایی درباره عملکرد آنها را به افکار عمومی واگذار کند.




نویسنده : لبیک
تاریخ : سه شنبه 94/6/17
زمان : 8:49 صبح
جملهای از عراقچی که باعث تعجب نمایندگان شد
نظرات ()

رسایی نوشت: اگر دوستان دغدغه‌های رهبر انقلاب در خصوص تحریم‌ها را تامین کرده بودند، چه دلیلی داشت که ایشان در دیدار با اعضای مجلس خبرگان بفرمایند که اگر قرار است چارچوب تحریم‌ها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مجلس و عضو کمیسیون بررسی برجام در جدیدترین مطلب صفحه اینستاگرامش مطلبی را درباره جلسه اخیر این کمیسیون منتشر کرد.

وی در این باره نوشت: امروز صبح در جلسه بررسی حقوقی برجام در فرصتی که داشتم، توضیح دادم که چرا و چگونه بر اساس قانون، مجلس می تواند برجام را نه رد کند و نه تصویب بلکه برای رفع معایب آن را بازگرداند و بعد با اشاره به بیانات صریح رهبر انقلاب گفتم که ایشان به عنوان یک ناظر منصف، مطلع و بی طرف هم اعلام کردند که با این وضع باقی ماندن تحریمها معامله ای در کار نخواهد بود و... آقای عراقچی پاسخ دادند که ما در برجام دغدغه های رهبری درباره تحریمها را رعایت کرده ایم! دقیقا همانطور که شما از این جمله آقای عراقچی تعجب کردید، ما هم امروز صبح در جلسه کمیسیون برجام از این اظهارات آقای معاون متعجب شدیم.

 

به نظر شما اگر این دوستان دغدغه های رهبر انقلاب در خصوص تحریمها را تامین کرده بودند، چه دلیلی داشت که ایشان در دیدار با اعضای مجلس خبرگان بفرمایند:

اگر قرار است چارچوب تحریمها حفظ شود، پس ما برای چه مذاکره کردیم؟ و این، کاملاً مخالف علت حضور جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات است زیرا هدف از مذاکرات برداشته شدن تحریمها بود.

 

اگر برخی امتیازات را دادیم عمدتاً برای این بود که تحریمها برداشته شود وگرنه میتوانستیم از 19هزار سانتریفیوژی که داریم، درمدت کوتاهی به 50تا 60هزار سانتریفیوژ برسیم و غنی سازی 20درصد را نیز ادامه دهیم وتحقیق وتوسعه را هم سرعت بیشتری ببخشیم.

 

اگر قرار است تحریمها برداشته نشود، پس معامله ای هم درکار نخواهد بود، بنابراین باید تکلیف این موضوع مشخص شود.

 

آیا این بیانات رهبر انقلاب یعنی دغدغه های ایشان درباره تحریمها برطرف شده!؟ امروز آقای عراقچی کمی عصبانی بود، نمی دانم چرا اما در پاسخ به انتقادات و اشکالات دوستان نماینده، چندبار از کوره در رفت و پرخاشگری کرد حتی یکبار عینکش را پرت کرد روی میز. من هم به ایشان گفتم ای کاش پای میز مذاکره اینطور رفتار می کردید، بعد از جلسه هم گفتم ای کاش وقتی جان کری زنگ زد به آقای ظریف که کشتی کمک به مردم یمن باید برگردد، به جای برگرداندن کشتی، عینک به زمین می زدید. به شوخی گفتم هیچ‌وقت یک ایرانی را تهدید نکنید فقط تلفن بزنید ما خودمان انجام می دهیم!! البته ان شاالله مثل جلسه قبل از شبکه خبر مشروح جلسه پخش خواهد شد.




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 94/6/16
زمان : 8:46 صبح
گزارش پژوهشکده شورای نگهبان درباره برجام منتشر شد+ دانلود PDF
نظرات ()

شورای نگهبان در گزارشی به لزوم تصویب برجام توسط مجلس اشاره کرده و به ابهاماتی که درباره صلاحیت خانه ملت وجود دارد، پرداخته است.

شورای نگهبان در گزارشی به لزوم تصویب برجام توسط مجلس اشاره کرده و به ابهاماتی که درباره صلاحیت خانه ملت وجود دارد، پرداخته است.

گروه سیاسی - رجانیوز: شورای نگهبان در گزارشی به لزوم تصویب برجام توسط مجلس اشاره کرده و به ابهاماتی که درباره صلاحیت خانه ملت وجود دارد، پرداخته است.

 

به گزارش رجانیوز به نقل از اداره‌کل روابط عمومی شورای نگهبان، پژوهشکده این شورا اقدام به انتشار گزارش پژوهشی در رابطه با ابعاد حقوقی برجام کرد.

این گزارش پژوهشی که «بررسی ابعاد حقوقی برجام در نظام حقوقی جمهوری اسلامی ایران» نام دارد، برنامه جامع اقدام مشترک را از منظر حقوقی مورد تحلیل قرار داده است.

در این گزارش پس از بررسی ماهیت حقوقی برجام، به لزوم تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی اشاره شده و این موضوع از منظر حقوقی مورد واکاوی قرار گرفته است. در ادامه این گزارش، به ابهاماتی که درخصوص صلاحیت مجلس شورای اسلامی وجود دارد پرداخته شده و اشکالات حقوقی صلاحیت مجلس در این خصوص پاسخ داده شده است. ارتباط برجام با قطعنامه سازمان ملل، صلاحیت شورای عالی امنیت ملی در ورود به برجام، بررسی داوطلبانه بودن تعهدات، خلاف قانون اساسی بودن عمل به برجام درصورت عدم تصویب آن توسط مجلس شورای اسلامی، تاثیر عنوان برنامه جامع اقدام مشترک در ماهیت حقوقی آن، دلیل عدم تصویب برجام توسط پارلمان سایر کشورهای طرف مذاکره، بررسی عدم امضای برجام توسط رئیس جمهور یا نماینده قانونی وی، امکان تصویب برجام از طریق ارائه طرح توسط نمایندگان درصورت عدم ارائه لایحه توسط دولت و حدود صلاحیت مجلس شورای اسلامی در بررسی و تصویب برجام از جمله موضوعاتی است که در این گزارش از منظر حقوقی مورد کنکاش قرار گرفته است.

 

 

گزارش پژوهشکده شورای نگهبان -رجانیوز

سایر پیوست ها




نویسنده : لبیک
تاریخ : دوشنبه 94/6/16
زمان : 8:43 صبح




.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.

Reba.ir

کد بارشی


رفتـــ 25
تحلیل آمار سایت و وبلاگ